30 Ağustos 2021, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Tesekkur
  • Yıllardır saçma sapan haberlerle kafa ütülüyorsunuz işinize gelen haberleri kisilerle kararlaştırıp kafa marıştırmak için yazıp çiziyorsunuz.Kalem kutsaldır kalemi hak ve adaletle kullanmak lazım. Onurair nerde 2 senedir neden yazılmıyor Talimatlamı iş yapılıyor 1780 kişinin hakkı var her havayolunun haberleri yapılıyor onur air neden yazılmıyor 2senedir maas yok sigorta yok hak edilmiş paralar yok bunlari haber yapmayanlarda Allah korkusuda yok. Simdi size biryerden aldığım haberi paylaşıyım
  • 211'ler ile yazdığınız bütün yazıları okudum. içinde düşündüğümüz bir çok husus yer alıyor. Ülkenin değişen şartlarında düşünülmesi gereken konular da değişiyor. Şimdi herkes ( özellikle işten bizim gibi çıkartılmış olanlar )geri dönebilir miyiz acaba diye düşünüyor. Yoruma verdiğiniz cevapta bu konuda yazacağım diyorsunuz. herhalde konuşacağınızı söylediğiniz kimseler, sizin ufkunuzu açabilecek, belki de farklı düşüncelere sahip kimselerdir. Bu yazınızı heyecanla bekleyeceğiz. Syg.
  • THY HUKUKÇULARI KENDİLERİNE SÖYLENENLERİ AKTARIYORLAR MAHKEMEDE. ELLERİNDEN BAŞKA BİR ŞEY GELMEZ. PASS HAKKI KONUSUNDA AÇILAN MAHKEMELER VAR. THY NEDENSE ONA DA DİRENİYOR. MAHKEMEYİ KAZANANLARA BİLE HAKLARINI VERMİYOR. ANLAYABİLMEK MÜMKÜN DEĞİL.
  • BU İKTİDARIN ALDIĞI İNSANLAR SENELERDİR THY' DE. ÖYLE VEYA BÖYLE HİÇ BİR İKTİDARIN BU KADAR İNSANI KAPI DIŞINA KOYABİLECEĞİNİ ZANNETMİYORUM. TABİİ Kİ İŞİ GÜCÜ TROLLÜK YAPMAK OLANLARIN VEYA THY' NI PARTİ MKYK' SI' HALİNE GETİRMEMİŞ OLANLAR DIŞINDA. . EĞER YENİ GELEN HÜKUMET BUNU YAPARSA MEVCUT İKTİDARDAN HİÇ BİR FARKLARI KALMAZ. BU SÖYLEDİKLERİMİN SİZLERE TERS GELECEĞİNİ ZANNEDİYORUM. . ESASEN UZMANLARLA GÖRÜŞÜP BU KONUDA BİR YAZI HAZIRLAMAK İSTİYORUM. GELELİM HAKSİZ ATILANLAR İÇİN YAPILABİLECEKLER. ÖNCE SORMAM GEREK. BEN HAKLI OLARAK ATILDIM DİYEN BİR KİŞİ VARMI ( BEN HARİÇ) 211,305 VBB BUNLARI BİR KENARA BIRAKIN. MÜNFERİT ATILANLAR HAK LI MI ATILDILAR, HAKSIZ MI? ONLARIN HATASI ATILAN BİR GRUBUN İÇİNDE OLMAMAK MI? BU KONUYU TARTIŞMAYA AÇIP GÖRÜŞEBİLİRİZ.
  • SUALİNİN ARKADAŞLARINIZIN DURUMUNU TAKİP ETMEDİĞİNİZİ GÖSTERİYOR. 211' LERDEN KONUYU HUKUKA TAŞIYANLARIN TÜMÜ MAHKEMELERİ KAZANDI, ŞİRKETİN HATALI İŞ YAPTIĞI BELİRLENDİ. İŞE İADE KARARI ALINDI VE TEBLİĞ EDİLDİ. SN AYCI BU İŞİ DÜZELTECEĞİZ DEDİ. VE DE DÜZELTMEDİ. MAHKEMEYİ KAZANANLARA ( YEREL-İSİNAF- YARGITAY ) İŞ BAŞI VERMEDİ. ZİRA GÖVDE GÖSTERİSİ YAPMAK YAPARCASINA OLAYIN VUKKUNDAN HGEMEN, BİR HAFTA ON GÜN KADAR SONRA FETÖCÜLERİ TEMİZLEYEN İLK KURULUŞ OLMUŞTU THY. İŞ KANUNUNUN İLGİLİ MADDESİ GEREĞİ BU İNSANLARA + ÖDEME YAPARAK İŞİ NOKYALADI. MAALESEF KANUNUN O MADDESİ İŞVERENE YARIYOR. ÖDEDİĞİ KENDİ PARASI DEĞİLDİ. HESAP SORAN DA YOKTU. O DA KENDİSİNE YAKIŞANI YAPTI. DURUM BUDUR.BAKARSANIZ BU KONUDA YAZILMIŞ EN AZ 10 YAZIMI BULABİLRSİNİZ. AYCININ ÇOCUĞU VAR MI BİLMİYORUM. VARSA TEMENNİ EDERİMKİ YAPTIKLARININ GÜNAHINI ÇOCUKLARI ÖDEMESİN
  • Semer siyasi olunca sipa büyümüyor semer de büyük geliyor.
  • Bizler; Yds de en az D almış Kpss den de çok yüksek puan yapmış, özel seçilmiş kişilerden oluşan bir birimiz. Havacılığın adeta beyniyiz. Dolayısıyla populariteyi bizim birimimizin hak ettiğini düşünüyorum.
  • Mansette hata var
  • gazeteciyim diye geçinen bir grupsunuz. bugüne kadar yazdığımız yorumların % 5 ni ancak yayınlıyorsunuz. Türkiyede tarafsız gazeteci elin parmakları kadar kaldı. bu mesleğin de cılkını çıkarttınız

HAVAYOLLARI TEPE YÖNETİCİLERİNİ POPÜLER KILIYOR. BAZILARINI HAK ETTİKLERİNDEN FAZLA

Sivil Havacılık iş konusu olarak medyatik. Çoğumuz farkındayızdır. Örneğin Türk Hava Yolları veya sistemin önde gelen başka bir havayoluna atanan bir tepe yönetici bu görevden önce çalıştığı kurumda ve kurumun ilişkili olduğu muhit tarafından tanınırken, Sivil Havacılıktaki görevine başladıktan kısa bir süre sonra kamuoyunca tanınmaya ve medyatik olmaya başlıyor. THY eski Genel Müdürü Yılmaz Oral paşa askerlerce tanınıyordu, Pegasus Genel Müdürü Mehmet Nane beyi Sabancı gurubu ve ilişkili kurumlar tanırdı. Geldiği yer belli, tabii gideceği yer de. İyi ki gelmiş. Nane bey şu anda oldukça popüler. Yılmaz Paşa ayrıldığı zaman kamuoyu onu artık iyi tanıyordu.  İlker Aycı da keza. Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı bünyesinde, ilişkili kurumlar ve mensubu olduğu siyasi parti çevresinde tanınan bir şahsiyetti. Ya şimdi? Herkes kendisini tanıyor. Örneklemeyi daha önceki yöneticilere kadar uzatırsak görünüm yine aynı. Kimse için bu tablo değişmiyor.  Evet, Sivil Havacılık Şirketleri Tepe Yöneticisini Popüler Kılıyor. Bazılarını Hak ettiklerinden fazla.

Evet, Sivil Havacılığın önde gelen kurumları hayli popüler. Ve de tepe noktada çalışan yöneticisini de aynı şekilde popüler yaparak bir anlamda kuruma verdiği hizmetin karşılığını ödüyor. Hatta belki de bu görevden sonra yapacakları işin zeminini bile hazırlıyor. Son zamanlarda bu çerçevenin dışında kalan bir kişi gördüm. Oda ya zevahire dokundu ya da çukur aynaya baka baka kendisini olduğundan da büyük gördü ve kiminle yarışacağını şaşırdı herhalde. Başka bir ifade ile fazla büyümeyi hazmedemedi.

Görevde kaldığı süre zarfında hiçbir hareketi ile popüler olma gayreti sergilememiş olan THY eski Genel Müdürü Yusuf Bolayırlı bu konudaki en iyi örnektir. 2003 yılındaki Hükumet değişikliğinden sonra görevden ayrılan Bolayırlı aradan 18 sene geçmesine rağmen halen THY çalışanlarından büyük saygı görmekte ve her platformda sevgi ile karşılanmakta ve anılmaktadır. Düşünün Yusuf Bey beni işten uzaklaştıran ( kovan )  iki yöneticiden biridir. Buna rağmen kendisine karşı aynı saygı ve sevgiyi beslemekteyim. Yusuf beyin neden mi resmi yok yukarıdaki karede? Aslında önce koydum. Sonra İçime sindiremedim bir türlü. Kaldırdım. İsmi yeterli.

Bilirsiniz bazı insanlar için popüler ve medyatik olmak yaşam hedefidir. Buna ulaşmak için çok ciddi çaba sarf ederler. Bazılarına ise Allah yardım eder. Tabii ki bunun sürekliliği şahsın o görevdeki tutumuna göre de değişir.  Hele Türkiye için geçerli olan itici dış ( politik destek vb.) etkenlere sahipseniz, süslü haberler ve söyleşilerle basınımızda onları hedefe doğru arkalarından itecektir. Değil popüler yapmak pırıl pırıl parlatacaktır da.

Peki,  bu popüler yöneticiler kurumlarından ayrıldıktan sonra nasıl anılacaklar? İcraatları ile tabii ki. Basın, siyasiler, patronları ellerini onların üzerinden çektikten sonra şirket kamuoyunun kendileri ile ilgili görüşleri paralelinde samimi olmayan, yapmacık bir ilgi göreceklerdir. Saygı görürler mi? Bunu sizler düşünün.

Rakipler İçin Potansiyel Tehlike Olan Yönetici  THY’ Den Ayrılınca Nasıl Kontrol Altında Tutulur?

Bazı çakma yöneticiler, burada her şey benim kontrolüm altında. Haberim olmadan buradan kuş bile uçamaz diye övünürler. Hatta ve hatta benim her ünitede bir adamım var, her şeyi anında haber alırım diye bunu gururla ifade eden bir üst yönetici bile tanıdım. Bunu yaşadım.

Her şeyi, herkesi kontrol altında tutma ihtiyacı duymak korkunun ve güven duygusundan yoksun olmanın bir göstergesi. Bu davranışın hiçbir kimseye aradığı güvenliği vermediği de bir gerçek. Atılan her adımda daha çok kontrol etme isteği çıkar ortaya. Bir başka deyişle, o kişi odağını yanlış hedefe yönlendirir ve kaynaklarını ve zamanını boşa harcar. Sonuç: süreç genelde korkulan o hususla ilgili düşünceler neyse onun insanın başına gelmesiyle ve yaşanmasıyla sonuçlanır.

Yazının başlığını okuyunca iktidar partisi mensubu bir iki kişiyi düşünüp konunun siyaset ile ilgili olduğunu düşünebilirsiniz. Değil. Anlatımım yalnız kendi yaşamımdan bir kesit. Ha benzer uygulamaları normal veya siyasi yaşamda da görüyoruz derseniz ona bir şey diyemem. Mümkündür. Yorumunuza bağlı.

Türk Hava Yollarının 3. kuruluşlara Yer Hizmeti satma izni almasını takiben şirketten uzaklaştırıldım. ( Bu kovuldum demenin daha kibar ifadesi oluyor). Yer Hizmetleri ruhsatı konusunu iş edinmiş ve çok uğraşmıştım.  Sonuçta THY 3 havayollarına hizmet satışına başladığı zaman dışarıdaydım. Ve de operasyonu A kapısının dışından arkadaşlarımız verdiği bir telsiz ile takip etmiştim. .Ancak kısa bir süre sonra benim  işten çıkartılmamı takiben  THY DHMI’ ne müracaat ederek almış olduğu ruhsatı iptal ettirdi. .Şimdi TGS aynı işi yapıyor.

Artık yeni bir sayfa açılıyordu yaşamımda. Çalışma hayatımın hiçbir kesiminde memur kelimesi ile kendimi yan yana koyamamış ve ona uygun hareket edememiştim. İşin kötüsü başkaları, özellikle sivil havacılık sisteminde olup bana kuruluşlarında iş verebilecek düzeyde olan patron ve tepe yöneticileri de benim için böyle düşünüyorlardı. Potansiyel bir tehlikeydim. Tabii ki tüm yöneticiler gibi beraber çalıştığım arkadaşlarım arasında beni de sevmeyen insanlar vardı. İnsan astları ile de anlaşamayabilir. Bu gün aklımda kalan anlaşamadığım bir tek astım var. Zihnime kazınmış. Onunla bile bu gün görüşüyorum. Ne biçim bir memuriyetse üstlerimle de onlar görevden ayrılmadan önce hiç anlaşamadım desem yeri var. Ve de o sistemin tepesindekiler bana iş verecek. Zor iş.

Kısa bir süre sonra THY’ den uzaklaştırılmamda katkısı olan patronlardan biri beni görüşmeğe davet etti. Arada bir de olsa görüştüğüm, sektörle ilgili sohbet ettiğim biriydi. Gittim. Bizimle çalış dediler. Sordum, nasıl olacak bu iş. THY’ deki son görevimde yaptığım işlerin tümü şirketinizin aleyhindeydi. Bunu insanlara nasıl anlatırım. Patronun cevabı futbol ile ilgiliydi. Transfer olup başka takımın formasını giyen futbolcuydu verilen örnek. Siz profesyonelsiniz Çetin Bey demişti patron.

Her ne ise göreve başladım. Baktım ki çalışan sistemin içerisinde bana pek ihtiyaçları da yoktu. İlk günlerimdi. Bir hanım arkadaşım, Çetin bey THY Yönetimine ve Özelleştirme İdaresine sizinle ilgili yazılan şikâyet mektupları ve THY’ deki görevden alınmanıza ilişkin talep bu daktiloda yazılmıştı dedi. Güler misin ağlar mısın? Daha sonra o daktiloda epeyce yazı yazdım. Odama koydular o daktiloyu. IBM Selectrik markaydı yanılmıyorsam.

O daktilo standart yazışmalar dışında benim için neler söylemişti. Ortak hareket ettikleri hükumete yakın ve THY nin yaptığı işten maddi zarara uğrayacağı açık olan bir iş adamının imzası ile Özelleştirme İdaresi Başkanlığına 24. 12.2001 tarihinde gönderilen yazı  (Ç )  şirket tarafından kaleme alınmış, ( H ) kuruluşun patronu tarafından imzalanıp gönderilmiştir. Nedeni ise ( H ) kuruluşun patronunun siyaseten daha güçlü olmasından öte değil.  Uzun olan yazıda şöyle deniyor.  “ Bizim inancımız bu yanlış tasarruf THY’ de görevli, bu faaliyetten sorumlu bir yöneticinin kamunun kaynaklarını kullanarak kendisine yeni bir çiftlik yaratmak istemesi ve bu yöneticinin yanlış manipülatif bilgi aktarımlarının yönetim kademesini yanıltmasından kaynaklanmaktadır. THY’ de görevli bir iki kişinin kişisel hırslarının tatmin edilmesi amacı ile gerçekleştirilen ve özelleştirmeğe ağır bir darbe indirecek bu tasarrufa engel olmanız tarihi bir sorumluluktur. Ve bu sorumluluğun gereğini yerine getireceğinize içtenlikle inanmaktayız “Evet, tarihi sorumluluğun gereği yerine getirilmiş ve Çetin Özbey THY’ den uzaklaştırılmıştı.Cümleleri kaleme aln ise THY’den arkadaşım olan ( Ç ) şirketin Genel Müdürüydü. Müsaade etmemişlerdi kendime özel çiftliğimi yaratmama. (?)  Müsaade etmemişlerdi kişisel hırslarımı tatmin etmeme. Evet, anlattığım bu süreçte çalıştığım şirket bu sözlere ortaktı. Ama orada çalışmaya başladım. Tuhaf işte.

Konumuz kendisi ile ilgili yukarıda yer alan düşüncelere ve THY lehine kendilerinin ise aleyhlerinde yaptıklarına rağmen bu adamı neden ekiplerine kattılar dersiniz? Başlıktaki söz hatalı değil. Ancak karar siz okurların.

Bu şirkette bir süre önce de çalışmıştım. O dönemde erkek olan patronumdan çok şey öğrendiğimi hiç saklamam. Türk Hava Yollarına döndükten sonra öğrendiklerimin bir kısmını uygulama imkânı buldum. Bu anlatımda yer alan çalışmamda ise Bn. Patronumdan daha fazla destek gördüm. Aslında kendilerine olmasa da her fırsatta konuştuğum kimselere söz konusu patronlara her ne kadar yönetim tarzlarını benimsemesem ve bunu sıklıkla söylesem de şahsen müteşekkir olduğumu sıklıkla ifade ederim. Kendilerini şu anda arayamıyorsam bunun da kabahati benimdir.

Her ne ise toplamda kısa sayılmayacak bir süre çalıştım o şirkette. Yine standart memuriyet yapamadım. Baş üstüne, tabii efendim demeyi yine beceremedim. Patronlar beni yine benimsemedi. Anlayacağınız değişen bir şey olmadı. Verilen işi kendi düşünceme uygun,  kendime yakıştırdığım şekilde yaptım. Orman Yangınına gagası ile bir damla su taşıyan serçe misali. Ne kadar etkili oldunuz derseniz işte o kadar. Değişik bir yönetim anlayışı ile yaşayan yöneticilere, o güne kadar görmediğim zihniyette değişik çalışanlara muhatap olduğum çok farklı bir dönemdi yaşadığım.  Yine de bana ödenen maaşın karşılığını damla damla ödediğime eminim.

EVET, İŞİNİZE DÖRT ELİNİZLE SARILMANIZ ŞART. BİR ŞEYLER OLABİLİR. İŞTEN ÇIKARTILABİLİRSİNİZ. AMA İŞİNİZE OLAN DÜŞKÜNLÜĞÜNÜZ, İŞİNİZİ SONUNA KADAR KOVALAMANIZ, SİZE İLERİDEE MUTLAK BİR KAPI AÇACAKTIR. AMA ÖYLE, AMA BÖYLE.

HAVAYOLLARI TEPE YÖNETİCİLERİNİ POPÜLER KILIYOR. BAZILARINI HAK ETTİKLERİNDEN FAZLA

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Guzel yazi ~ 3 yıl önce
Tesekkur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kalem kutsaldır ~ 3 yıl önce
Yıllardır saçma sapan haberlerle kafa ütülüyorsunuz işinize gelen haberleri kisilerle kararlaştırıp kafa marıştırmak için yazıp çiziyorsunuz.Kalem kutsaldır kalemi hak ve adaletle kullanmak lazım. Onurair nerde 2 senedir neden yazılmıyor Talimatlamı iş yapılıyor 1780 kişinin hakkı var her havayolunun haberleri yapılıyor onur air neden yazılmıyor 2senedir maas yok sigorta yok hak edilmiş paralar yok bunlari haber yapmayanlarda Allah korkusuda yok. Simdi size biryerden aldığım haberi paylaşıyım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP KLEM KUTSALDIR. ~ 3 yıl önce
MADEM Kİ KAFA KARIŞTIRMAK İÇİN TALİMATLA YAZIP ÇİZİYORUZ VE SAÇMA SAPAN HABERLERLE KAFA ÜTÜLÜYORUZ NEDEN BU KONUYU YAZMAMIZI İSTİYORSUNUZ Kİ? KÖŞE YAZARLARI HABER YAPMAZ BEYZADEM. BUNU DA MI BLMİYORSUNUZ? KÖŞE YAZARLARI KENDİLERİNE ULAŞAN BİLGİLERİ ARAŞTIRIR, DOĞRU İSE YAZAR. ACABA NEDEN ONUR AİR ÇALIŞANLARININ HİÇ BİRİNDEN TIK YOK. HER NE İSE SİZ CİLALI SÖZLER SÖYLEMEYİ BECERİYORSUNUZ. ANLATIN.
mergaba Çetin Bey ~ 3 yıl önce
211'ler ile yazdığınız bütün yazıları okudum. içinde düşündüğümüz bir çok husus yer alıyor. Ülkenin değişen şartlarında düşünülmesi gereken konular da değişiyor. Şimdi herkes ( özellikle işten bizim gibi çıkartılmış olanlar )geri dönebilir miyiz acaba diye düşünüyor. Yoruma verdiğiniz cevapta bu konuda yazacağım diyorsunuz. herhalde konuşacağınızı söylediğiniz kimseler, sizin ufkunuzu açabilecek, belki de farklı düşüncelere sahip kimselerdir. Bu yazınızı heyecanla bekleyeceğiz. Syg.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP MERHABA ÇETİN ~ 3 yıl önce
DOĞRU DÜŞÜNMÜŞSÜNÜZ. BENİMLE AYNI GÖRÜŞTEKİ KİŞİLERLE HERHANGİ BİR KONUYU TARTIŞMAK FAYDALI OLMAZ. KONU YÖNETİME GELEN ( ŞAYET HÜKUMET DEĞİŞİRSE) )İNSANLARIN NE DÜŞÜNDÜĞÜ İLE İLİNTİLİ. SİZDEN BİZDEN AYIRIMININ ÜLKEYİ ŞİRKETLERİ NE HALE DÜŞÜRDÜĞÜNÜ GÖRDÜK. ACABA GELENLER SIRA BİZDE Mİ DİYECEKLER, YOKSA BU AÇIDAN ÜLKENİN NASIL DÜZELEBİLECEĞİNİ Mİ DİKKATE ALIP ONA GÖRE Mİ HAREKET EDECEKLER. ? ALLAH BİLİR.
CVP 211 -2 ~ 3 yıl önce
THY HUKUKÇULARI KENDİLERİNE SÖYLENENLERİ AKTARIYORLAR MAHKEMEDE. ELLERİNDEN BAŞKA BİR ŞEY GELMEZ. PASS HAKKI KONUSUNDA AÇILAN MAHKEMELER VAR. THY NEDENSE ONA DA DİRENİYOR. MAHKEMEYİ KAZANANLARA BİLE HAKLARINI VERMİYOR. ANLAYABİLMEK MÜMKÜN DEĞİL.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 pass ~ 3 yıl önce
Merhaba. Sözleşmesi "isletmesel gereklilik" sebebiyle fesh edilmiş personel için pass bir haktır. Mahkemeye gerek yok. İyi niyetli bir THY yönetimi bu hakkı sahiplerine verecektir. Zaten kazanılmış bir hak sebepsiz yere geri alınamaz. "İyi niyetli' bir THY yönetimi bekleyeceğiz artık yoksa davalık bir durum yok.
CVP 211 PASS ~ 3 yıl önce
İNSANLAR O HAKKI MAHKEME KAZANMIŞ OLMALARINA RAĞMEN ALAMADILAR. TEMENNİ EDİYORUM Kİ SÖYLEDİĞİNİZ GİBİ OLSUN. HAYIRLISI
CVP 211 ~ 3 yıl önce
BU İKTİDARIN ALDIĞI İNSANLAR SENELERDİR THY' DE. ÖYLE VEYA BÖYLE HİÇ BİR İKTİDARIN BU KADAR İNSANI KAPI DIŞINA KOYABİLECEĞİNİ ZANNETMİYORUM. TABİİ Kİ İŞİ GÜCÜ TROLLÜK YAPMAK OLANLARIN VEYA THY' NI PARTİ MKYK' SI' HALİNE GETİRMEMİŞ OLANLAR DIŞINDA. . EĞER YENİ GELEN HÜKUMET BUNU YAPARSA MEVCUT İKTİDARDAN HİÇ BİR FARKLARI KALMAZ. BU SÖYLEDİKLERİMİN SİZLERE TERS GELECEĞİNİ ZANNEDİYORUM. . ESASEN UZMANLARLA GÖRÜŞÜP BU KONUDA BİR YAZI HAZIRLAMAK İSTİYORUM. GELELİM HAKSİZ ATILANLAR İÇİN YAPILABİLECEKLER. ÖNCE SORMAM GEREK. BEN HAKLI OLARAK ATILDIM DİYEN BİR KİŞİ VARMI ( BEN HARİÇ) 211,305 VBB BUNLARI BİR KENARA BIRAKIN. MÜNFERİT ATILANLAR HAK LI MI ATILDILAR, HAKSIZ MI? ONLARIN HATASI ATILAN BİR GRUBUN İÇİNDE OLMAMAK MI? BU KONUYU TARTIŞMAYA AÇIP GÖRÜŞEBİLİRİZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çetin beye ~ 3 yıl önce
Tabi ki kimse haklı yere atıldım demez. Ama benim işten cikartilma sebebim "isletmesel gereklilik"! Verimsizlik vb olsa anlarım ama isletmesel gereklilik nedir? Bana hiç kimse sen söyle basarisizsin verimsizlik demedi. Taktir ve plaketim var...THY yöneticileri şirketi kötü yönetmiş, zarar etmişler sonra maaşı odeyemiyoruz diye bizi işten çıkarttılar. Ama öncesinde ve sonrasında akp referanslı sınavsız ve torpille yüzlerce uzamn aldılar...lütfen 'isletmesel gereklilik' nedir bana biri açıklasın...
CVP ÇETİN BEYE ~ 3 yıl önce
İŞLETMESEL GEREKLİLİĞİN TERCÜMESİ ( SİZİN AÇINIZDAN ) İSTİHDAM FAZLALIĞI OLMALI. ASLINDA BU KADAR UZUN İŞ HAYATIMDA İŞTEN ÇIKARTMA KONUSUNDA İLK KEZ DUYDUĞUM BİR NEDEN. BU TÜR İŞLEMLERDE TAKDİR, TEŞEKKÜR VE PLAKET ÖNEMLİ DEĞİL. UMARIM SİZDE MAHKEMELERİ KAZANIP İŞE İADE KARARI ALMIŞ OLMALISINIZ. BU KONUDA İKİ KİŞİ İLE FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNACAĞIM. ONU TAKİBEN BİR HUKUKÇU İLE DE GÖRÜŞÜP DÜŞÜNCELERİ YAZIYA DÖKECEĞİM. SİSİNLE NASIL TEMAS KURACAĞIMI BİLMEDİĞİM İÇİN OKUMAK İSTERSENİN TAKİP ETMELİSİNİZ DİYEBİLİYORUM.
211 ~ 3 yıl önce
Cetin bey cevap için teşekkürler. Evet, işe iade davasını çok kısa sürede kazandım. Ama bildiğiniz gibi ek tazminat verip işe almadılar. Şu an tek istediğim pass hakkımı almak. Yoksa iş sorunum yok. Ayrıca istihdam fazlalığı var ise neden sürekli personel almaya devam ediyorlar? Neden ben? Onca pasif durumda emeklilik bekleyen insan varken...? Şirketle hiç bir iletişim kanalı olmadığından bu soruların cevabını da alamıyorum. Yoksa koskoca milli hava yolunun avukatları mahkeme de yalan mı söylüyorlar?
ÇETİN VE 211' LER ~ 3 yıl önce
SUALİNİN ARKADAŞLARINIZIN DURUMUNU TAKİP ETMEDİĞİNİZİ GÖSTERİYOR. 211' LERDEN KONUYU HUKUKA TAŞIYANLARIN TÜMÜ MAHKEMELERİ KAZANDI, ŞİRKETİN HATALI İŞ YAPTIĞI BELİRLENDİ. İŞE İADE KARARI ALINDI VE TEBLİĞ EDİLDİ. SN AYCI BU İŞİ DÜZELTECEĞİZ DEDİ. VE DE DÜZELTMEDİ. MAHKEMEYİ KAZANANLARA ( YEREL-İSİNAF- YARGITAY ) İŞ BAŞI VERMEDİ. ZİRA GÖVDE GÖSTERİSİ YAPMAK YAPARCASINA OLAYIN VUKKUNDAN HGEMEN, BİR HAFTA ON GÜN KADAR SONRA FETÖCÜLERİ TEMİZLEYEN İLK KURULUŞ OLMUŞTU THY. İŞ KANUNUNUN İLGİLİ MADDESİ GEREĞİ BU İNSANLARA + ÖDEME YAPARAK İŞİ NOKYALADI. MAALESEF KANUNUN O MADDESİ İŞVERENE YARIYOR. ÖDEDİĞİ KENDİ PARASI DEĞİLDİ. HESAP SORAN DA YOKTU. O DA KENDİSİNE YAKIŞANI YAPTI. DURUM BUDUR.BAKARSANIZ BU KONUDA YAZILMIŞ EN AZ 10 YAZIMI BULABİLRSİNİZ. AYCININ ÇOCUĞU VAR MI BİLMİYORUM. VARSA TEMENNİ EDERİMKİ YAPTIKLARININ GÜNAHINI ÇOCUKLARI ÖDEMESİN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Human ~ 3 yıl önce
Semer siyasi olunca sipa büyümüyor semer de büyük geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AIM ~ 3 yıl önce
Bizler; Yds de en az D almış Kpss den de çok yüksek puan yapmış, özel seçilmiş kişilerden oluşan bir birimiz. Havacılığın adeta beyniyiz. Dolayısıyla populariteyi bizim birimimizin hak ettiğini düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP AIM ~ 3 yıl önce
özel seçilmiş kişilerden oluşan bir birimi mensubu kardeşim. Havacılığın beyniyiz sözünü başka biri sizin için söylerse iyi olur. Haksız mıyım?
Beyin sizsiniz ~ 3 yıl önce
AIM mi kaldı?
Mansette ~ 3 yıl önce
Mansette hata var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cvp manşett ~ 3 yıl önce
NEDİR?
fff ~ 3 yıl önce
gazeteciyim diye geçinen bir grupsunuz. bugüne kadar yazdığımız yorumların % 5 ni ancak yayınlıyorsunuz. Türkiyede tarafsız gazeteci elin parmakları kadar kaldı. bu mesleğin de cılkını çıkarttınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP fff ~ 3 yıl önce
arada bir de olsa doğru konuşmanın sağlığa bir ziyanı yok. Deneyin. Geçenlerde sizi cevaplamıştım. siz ne kadar sivil havacılık mensubu bir çalışansanız bende o kadar gazeteciyim. Ben bu mesleğin siz havacılığın cılkını çıkarttınız saygıdeğer trol bey.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000