28 Eylül 2020, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Sayin Sersar Cook iyi tespitlerde bulunmussunuz...
  • Bizim 1. Sorunumuz şu yorumlara bakarak anliyorumki birbirimize tahammülümüz yok. Birbirimizi çekemiyoruz. Kabin kokbitte, digeri teknige , digeri yer hizmetlerine sarmış vaziyetteki Allah hepimize bu belayı verdi. Yahu diğerinin yediği fındıgı buraya yazan eminimki sende yiyorsun. Bu şirker 2 paket fındıkla meyveyle salatayla batmaz ama bu haset nefret içimizde olduğu sürece batacaz malasef. Pilotun aldığı maaş düştü diye ohh olsun diyen varsa lafım sana...adam okumuş pilot olsun milyonluk uçak 1 ayda kaç bin insanın sorumluluğumu alıyor bunun bir karşılığı olacaktır ve olmalı zaten. Her birim için hakettigi sebebleri sayabilirim. Bu şirketi hiçbiribiz kurmadı bu büyüklüğe getirmedi. Siz bu şirkete girerken bu konumlar ve maaşlar vardı. Madam dürüstsün o zaman bu bozuk yapıda iş başı yapmayacaktın. Elbette şirketin yanlis yönetimi gereksiz açılan müdürlükler tartışılabilir ama nefret söylemleriyle değil. Bugun herhangi birinizi deselerki o laf söylediğiniz müdürlüğün başına getirelim hiçbirimiz hayır demez. Burayı kapatalım veya şeflige düşürelim demez. Nasıl hakediyosak oylede yonetiliriz.
  • TGS'de yaşananlar TBMM'ye taşındı https://www.youtube.com/watch?v=BL_eS9W2wuw&feature=emb_title
  • Liste hazır olun
  • Ucus isletme, kabin hizmetleri baskanligi ve egitim baskanligi basta tum mudurlukleri seflik seviyesine indirmek lazim
  • Bunlar ne rezalet yorumlar, müdürlüklerden kabine gelmiş konu...Bıktık bu kaptanların ağlamasından ağlama duvarı oldu her yer. Sanane sen uçağını uçur, benim maaşımı sen vermiyorsun. Az kazanıyorum derdine düştüysen yürü git işverenine ağla, sıkar biraz ama..
  • Kalkınma planı olarak 1) kabinciler aynı odada 2şer kişi vasat bir otelde kalmalı. Kokpit ekibi olarak biz değerli kaptan abilerimiz ve değerli arkadaşlarımızla beraber konforlu dinlenebileceğimiz merkezi otelde kalmalıyız. 2) erkek kabincilerin %80 i işten çıkarılmalı kalanlar afrikaya ve arada hırgür çıkınca ilgilensin diye diğer hatlarda uçurulmalı. Hepsi zaten zamanında dlr i geçti ama pilot olmak istemediler. Koca yürekliler meydanı bize bıraktı. 3) uçuş sonu kuruyemiş dedektörü konulmalı. Kabincilerin fındık fıstık özellikle kurutulmuş sağlıklı meyve dışarıya çıkarmaları yasaklanmalı. 4) maaşlar pegasus ne veriyosa yarısı olmalı. Pegasusdaki kabin ekibi arkadaşların yarısı kadar iş yapmıyo bizim kabinciler. 5) Kabinci instagramı kapttırıllmalı hepsi fenomen maşallah 6) thy teknik maaş anlamında küstürülmemeli. Onlar bizim kader arkadaşlarımız. Bizim emniyetle uçmamızdan sorumlular. Son olarak kabinciler uçağı sömürmeyin lütfen. Biz kokpit ekibi olarak her daim şirketimizin yanındayız. Her inişin çıkışı var . Maaşlarımız elbet düzelecektir. Birlik beraber olma zamanı kokpit olarak.
  • Preveze'yi hatırlatmanız çok hoşuma gitti. 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesinin yıldönümüydü. Kutlamalar iptal edilmişti. Ancak İstanbul havalimanında her direk "bir zafer anıtı" bayraklarıyla süslenmişti. Eski bir asker olarak, hava meydanı ile savaş meydanını karıştıran başkomutanımızla iftihar ediyorum.
  • Kabine geçtiğiniz imtiyaz yeter artık. garsondan halliceler. Ve ucak full olunca off layan puflayanlar var. Yazıklar olsun. Dertleri yolcu olmasın, çalışmayalım . Çoğu ucucu bilir: uçak full olunca “şirketimiz kazanıyor ne güzel” diyeni duymadım. Uçak boş olunca sevineni çok gördüm ama. Neyse bütün suç kokpitin, böylelerine yaz raporu, ama nerde. Çoğu korkak ve 250 gram dertleri...
  • Damacana müdürü var mı yok mu gerçekten?

Her gecenin bir sabahı var

Yaşanan pandeminin ne zaman son bulacağı belirsizliğini korurken havacılık sektörü de ağır bir krizin içinde mücadelesine devam ediyor.

Milli bayrak taşıyıcı havayolu şirketimiz Türk Hava Yolları’da krizi aşabilmek adına maaşları istediği düzeye çekti. Kimi personel iş kaybına uğramamak adına kimisi de şirketini yalnız bırakmamak adına yenilenen maaş tarifesiyle işlerine devam ediyor.

Şirketin yükünü omuzlarında taşıyan pilotlardan kabin memurlarına, yer hizmetlerinden tekniğe kadar personelin tamamı eski günleri arar oldu.

Mevcut şartlar altında 2021 yılı sonuna kadar geçerli olacak yeni maaş düzenlemesi aralıklarla değerlendirmeye alınacak. Ancak yolcu sayılarındaki artışa rağmen maaşlarda iyileştirmeye gidilmez ise bu sefer karar verme sırası personele geçecek.

Şirketin hali hazırda kadrosunda tutabildiği ve şirketin belkemiği olan deneyimli personel, ilerleyen dönemde emekliliğini isteyebilir veya istifa edebilir. Ve o dönem geldiğinde önlerine dağları da yığsalar gerisi geriye dönmezler. Bu bağlamda artan yolcu oranlarına göre şirketinde personelin yanında olarak hakkaniyetli bir tavır sergilemesi gerekiyor.

Müdürlükler birleştirilemez mi?

THY’de traji komik bir şekilde personel sayısına oranla müdür fazlası var. Herşeyin bir müdürü bir müdür yardımcısı var. Her ülkenin de bir müdürü, ofisi, sekreteri, muhasebesici. Ülkerleri geçtim şehirlerin bile aynı şekilde kadroları var. Dünyaya nam salmış öncü havayolları bile bölge müdürlükleri ile işi yürütürken, THY’de her adımda müdürlük! Arayıp sorsan ulaşamıyorsun bile!

Her kışın bir yazı, her gecenin bir sabahı var!

Pandemi yüzünden alınan kararlar kalıcı hale getirilir ve personelin hak ettiği değer verilmez ise, önümüzdeki aylarda büyük kayıplar yaşanabilir. Bugünler elbette geçecek. İşte o zaman geldiğinde tek vücut olarak hareket eden tüm personel, kazanan tarafta olacak.

Bir kum tanesi ya da bir taş her ikisi de suda batar!

Preveze deniz zaferinin 482. yıldönümü ve Türk Deniz Kuvvetleri Günü kutlu olsun...

Saygılarımla.

Her gecenin bir sabahı var

Yorumlar Tüm Yorumlar (75)

Emin ~ 4 yıl önce
Sayin Sersar Cook iyi tespitlerde bulunmussunuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tahammulsuzluk ~ 4 yıl önce
Bizim 1. Sorunumuz şu yorumlara bakarak anliyorumki birbirimize tahammülümüz yok. Birbirimizi çekemiyoruz. Kabin kokbitte, digeri teknige , digeri yer hizmetlerine sarmış vaziyetteki Allah hepimize bu belayı verdi. Yahu diğerinin yediği fındıgı buraya yazan eminimki sende yiyorsun. Bu şirker 2 paket fındıkla meyveyle salatayla batmaz ama bu haset nefret içimizde olduğu sürece batacaz malasef. Pilotun aldığı maaş düştü diye ohh olsun diyen varsa lafım sana...adam okumuş pilot olsun milyonluk uçak 1 ayda kaç bin insanın sorumluluğumu alıyor bunun bir karşılığı olacaktır ve olmalı zaten. Her birim için hakettigi sebebleri sayabilirim. Bu şirketi hiçbiribiz kurmadı bu büyüklüğe getirmedi. Siz bu şirkete girerken bu konumlar ve maaşlar vardı. Madam dürüstsün o zaman bu bozuk yapıda iş başı yapmayacaktın. Elbette şirketin yanlis yönetimi gereksiz açılan müdürlükler tartışılabilir ama nefret söylemleriyle değil. Bugun herhangi birinizi deselerki o laf söylediğiniz müdürlüğün başına getirelim hiçbirimiz hayır demez. Burayı kapatalım veya şeflige düşürelim demez. Nasıl hakediyosak oylede yonetiliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu hasetler ! ~ 4 yıl önce
Böyle haset kşilerin sayısı çok faazla değil bence. Koskoca şirkette 50 - 100 kişi anca vardır bunlar. Buraya bakıp çoğunluk öyle sanmayın.
Soru ~ 4 yıl önce
Yolcular teknik tgs kokpit herkesin kabin memurlari ve onlarin maaslarindan rahatsiz olmasi bir tesaduf mudur? Sasirtici degil. Zira kendileri bile kabul ediyor standart ustu maas aldiklarini
özgür özel ~ 4 yıl önce
TGS'de yaşananlar TBMM'ye taşındı https://www.youtube.com/watch?v=BL_eS9W2wuw&feature=emb_title

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geliyor ~ 4 yıl önce
Liste hazır olun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Liste ~ 4 yıl önce
0 liste Mayis sonunda cıktı ama yayınlayacak cesaret yok malesef
Ucus isletme ~ 4 yıl önce
Ucus isletme, kabin hizmetleri baskanligi ve egitim baskanligi basta tum mudurlukleri seflik seviyesine indirmek lazim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yararsiz ~ 4 yıl önce
Guzel dusunce, bir isimize yaramayan ama bizler icin kuruldugu soylenilen yalaka dolu yerler
Uçuş işletme ~ 4 yıl önce
Doğru tespit, sırf bir pilota ünvan vermek İçin genel müdürlük yardımcılığı vermek doğru değil.her konuda kendilerini ve kabin ileri ön plana çıkardılar bunca zaman. Yeter biraz da okumuş bilen kesimi destekleyin. Pilotajın akedemik ve üniversitede yeri yok dünyada. Lise seviyesi meslek, el Melekesine bile gerek yok yeni uçaklarda
Ağlama duvarı ~ 4 yıl önce
Bunlar ne rezalet yorumlar, müdürlüklerden kabine gelmiş konu...Bıktık bu kaptanların ağlamasından ağlama duvarı oldu her yer. Sanane sen uçağını uçur, benim maaşımı sen vermiyorsun. Az kazanıyorum derdine düştüysen yürü git işverenine ağla, sıkar biraz ama..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 4 yıl önce
Kabin personeli arkadaşlar bu trollerin gazına gelip pilot karştlığı yapmayın sizler bizlere gökyüzünde emanet edilmiş canlarsınız sağlıkla kalın
Hak ~ 4 yıl önce
Hak ettiginiz para o degil. 3 bin tl. Neden rahatsiz oldum? Neden simdi maaslarin konusulmasi konusunda pilotlar hakkinda sen agliyorsun?
Kpt başlığa ~ 4 yıl önce
İşine gelmeyen yorum olunca hemen troll çamuru... Ne saniyorsunuz ki kendi seviyenizi
Çok yakışıklı 77 fo ~ 4 yıl önce
Kalkınma planı olarak 1) kabinciler aynı odada 2şer kişi vasat bir otelde kalmalı. Kokpit ekibi olarak biz değerli kaptan abilerimiz ve değerli arkadaşlarımızla beraber konforlu dinlenebileceğimiz merkezi otelde kalmalıyız. 2) erkek kabincilerin %80 i işten çıkarılmalı kalanlar afrikaya ve arada hırgür çıkınca ilgilensin diye diğer hatlarda uçurulmalı. Hepsi zaten zamanında dlr i geçti ama pilot olmak istemediler. Koca yürekliler meydanı bize bıraktı. 3) uçuş sonu kuruyemiş dedektörü konulmalı. Kabincilerin fındık fıstık özellikle kurutulmuş sağlıklı meyve dışarıya çıkarmaları yasaklanmalı. 4) maaşlar pegasus ne veriyosa yarısı olmalı. Pegasusdaki kabin ekibi arkadaşların yarısı kadar iş yapmıyo bizim kabinciler. 5) Kabinci instagramı kapttırıllmalı hepsi fenomen maşallah 6) thy teknik maaş anlamında küstürülmemeli. Onlar bizim kader arkadaşlarımız. Bizim emniyetle uçmamızdan sorumlular. Son olarak kabinciler uçağı sömürmeyin lütfen. Biz kokpit ekibi olarak her daim şirketimizin yanındayız. Her inişin çıkışı var . Maaşlarımız elbet düzelecektir. Birlik beraber olma zamanı kokpit olarak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tipsiz fo ~ 4 yıl önce
olum şuna yazdırmayın yorum falan ya
Yakışıklı ~ 4 yıl önce
Sana kolay bir sorum var. Baban da trolmüydü. Birde şizofren olduğunu düşünüyorum. Tedavi olmalısın, bak dışlanırsın yalnız kalırsın yavrum.
Eski asker ~ 4 yıl önce
Preveze'yi hatırlatmanız çok hoşuma gitti. 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesinin yıldönümüydü. Kutlamalar iptal edilmişti. Ancak İstanbul havalimanında her direk "bir zafer anıtı" bayraklarıyla süslenmişti. Eski bir asker olarak, hava meydanı ile savaş meydanını karıştıran başkomutanımızla iftihar ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tüplü ve sinirli ~ 4 yıl önce
Kabine geçtiğiniz imtiyaz yeter artık. garsondan halliceler. Ve ucak full olunca off layan puflayanlar var. Yazıklar olsun. Dertleri yolcu olmasın, çalışmayalım . Çoğu ucucu bilir: uçak full olunca “şirketimiz kazanıyor ne güzel” diyeni duymadım. Uçak boş olunca sevineni çok gördüm ama. Neyse bütün suç kokpitin, böylelerine yaz raporu, ama nerde. Çoğu korkak ve 250 gram dertleri...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KA1 ~ 4 yıl önce
250 gram dert nasıl oluyor? Dertlerinin gramını nasıl ölçtünüz ya?
:) ~ 4 yıl önce
İnceeee:)
Tüplü ve sinirli ~ 4 yıl önce
Senin gibi densizin yorumunu nasıl yayınlamışlar. Adminlerden ya uyuyor yada okumadan onaylıyor!!!!!
Beyin ~ 4 yıl önce
Ne yazık ki sen de 250 gr beyin bile yok, ahlaksız torpilli
Edep yoksunu ~ 4 yıl önce
Yorumundan da anlaşılacağı üzere cinsiyetçi ve eziksin. Benim iş yüküm yolcu sayısına göre değişiyor aynı ücrete 50 yolcuyada 300 yolcuyada bakıyorum dolayısıyla her iş yapan çalışan gibi fazla iş yükü olan günlerde bunu dile getiriyor olmak insani bir serzeniştir. O 50 yolcuya da 300 zede aynı hizmeti sunuyoruz orası çok daha farklı bir konu. Sen programın 110 dökülünce oh ne güzel şirketim para basıyor Afrika’lar mükemmel sıtmada var harika naraları falan mı atıyorsun? işimizi seviyoruz şirketimize bağlılığımız karşılıklı bize ne kadar sahip çıkılırsa o kadar sahip çıkıyoruz ama senin gibiler hep mide bulandırmıyor sen ne o ekmeği hakediyorsun nede verdiğimiz selamı! Çok açık sözlüsünüz bence bir uçuşunuzda bu düşüncelerinizi yüzümüze söylemeyi denemelisiniz
Edep yoksunu yazana,teknik ~ 4 yıl önce
Dili bende tasvip etmedim ama siz oflama puflamayı doğruladınız mı? Var mı ucagı dolu gorunce oflayanlar. Ben şok...
Bir pilot ~ 4 yıl önce
Sahsen yazdiklarina katiliyorum ama bir pilot olarak derdim 250 gram degl, 250 gramdan adetlerce toplamda 10 kg. Saka saka :) akli basinda olan hicbir pilot hostesle cikmaz takilmaz sevgili olmaz zaten. O kadar secenek varken hostese mi kaldi pilotlar. Yoklukts olanlar anca.
Tüplü sinirliye ~ 4 yıl önce
Ben de 1 saatlik uçuşa bile aç gelip uçuşta yemek isteyeni gördüm şuç bizde yaz raporu gönder . Kaldı ki uçak dolu olunca oflayan puflayana ben neden hiç denk gelemiyorum. O insanlar 2 saatlik uçuşta bile insanlara ikram edilen yemekleri yetiştirmenin ,senin o açççç karnını doyurmanın ve emergency bir durum olduğunda insanların hayatlarını kurtarmak için oradalar.Havacılık bir yaşam biçimidir ne kadar parası iyi olursa olsun yapmak istemeyen insanı orada tutamazsın. Dilerim ki o aç gözünü beynini elini de kabinden uzak tutarsın.Terbiyesiz
“Tüplü ve sinirliye” ye ~ 4 yıl önce
1 saatlik ucuşda kokpit ekibi yemek isteyemez mi? Ne kadar saçma bi argüman ! Kokpit ekibi için yemek yükleniyor mu? Evet. Peki kabin ekibi kokpit ekibi yemek isterse vermek zorunda mı? Evet. İşinin gereği böyle. İmza saati var, yol süresi var. 1 saat deyip acitasyon yapma, kim bilir ne zaman evden çıktı o kaptan. Ki senin mesleğinin gereği bu. Kokpite yemek vermek ne kadar zoruna gitmiş. Ama sana bir tavsiye. Eğer yiğitsen 1 saatlik uçuşta, kaptan yemek isterse kendisine aççç de, evde niye yemedin de, vermek zoruma gidiyor de. Tabi varsa cesaretin. Ama sen klavye delikanlısısın. Yapamazsın. Ben 1 saatlik ucusta yemek istemem, ancak isteyene de senin kadar amirine terbiyesiz cümleler kurmam-kuramam. Ayrıca ben kabin ekiplerine sıcak yemek kaldırıldıgında,sıcak yemek almadım. Sırf ekip ruhu için. Ama ben senle aynı ekiptem saymıyorum kendımı. Tüm canı gönülden çalışan kabin ekibi arkadaşlarım bu yorum için sizleri tenzih ederim. Lutfen çürük elmaları ayıralım
Şikayet cimer ~ 4 yıl önce
Bu yorumu kaldırın. Şikayet edilecek aksi halde
Tuplu Sinirliye ye ~ 4 yıl önce
Muhtemel kendini dev aynasinda goren 500 dil bilen Kurmay Kidemli Profesor Uzman Docent Muhendis Kabincisindir. 1 saatlik ucusta bile o adam ucak kaldirip indiriyor senin gibi anca kendini koltuga indirip kaldirmiyor.
Naber müdür ~ 4 yıl önce
Damacana müdürü var mı yok mu gerçekten?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Damacana Müdürü ~ 4 yıl önce
Damacana Müdürü var, hem de Gremlin.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000