02 Eylül 2019, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Ibb den bir yonetici de thy ucus Akademisi'ne gm gidiyormus
  • Tgs çalışanı olarak yıllardır eşşek gibi çalışıyorum İşlerine gelince iştirakçi Thy nin can damarı işlerine gelmeyince taşeron gelip geçiciyiz. Pirim zamanı 3 ün 1 i operasyon patlayınca hadi kardeşlerim Allah Allah hücum. Hiçbirşey bilmeyen biri sadece Thy nin yönetim kuruluna bir baksın! Dayısı olana başkanlık açılmış ve Thy herşeyiyle hizmetinde. THY DE BAL TUTAN PARMAĞINI YALAMIYOR BAL KAZANINDA BOY ABDESTİ ALIYOR.
  • Ali bey, kargoda devrim oluyor. Bu milletin cocuklari ac gezerken kargoya iki tane yabanci baskan getirilmek isteniyor. Bir urun baskani, birde satis baskani. Urun baskani ingiliz, satis baskani isvicreli. Koca sirkette adammi kalmadiki binlerce dolarlik maaslari elin ingilizine, isvicrelisine veriyorlar? Yaziklar olsun!
  • Size katiliyorum 56 kabin memuru egitimini tamamlamis gorev baslamak ixin bekleyin arkadaslara son dakika suan ihtiyac yok bizden haber bekleyin demek bu ulkenin lider firmasi icin cok komik ucaklardan milyarlaraca zarar ediyor yetkisi ancak fatura goreve baslamk icin 45 gun egitimi almis isinden ayrilmis kisilere cikariliyor bir an once bu arkadaslarin goreve baslamasi umut ediyor yetkililerin somrumluluklarini yerine getirmwsini bekliyoruz
  • Dedik bunları zamanında. adam akıllı yönetilmiyor. Özel statüde olup bu halde olması içler acısı. Şu anda konumu itibari ile kanun üstü bir durumda. Kanuni olarak devlet şemsiyesi altında. Kamu yükümlülüğüne gelince özel şirket. İki arada bir derede. Buna rağmen hale bak. operasyon birimleri hariç kalan tüm birimler baştam sorunlu. Operasyon birimlerinde ise ciddi yönetim sorunu var. Kısacası ofise geçen tabiri caizse kabaetini büyütüyor. Bir şirkette bu kadar ofis ve yönetici personeli olmaz. Zarar sorumlulukları yok, sigorta altındalar. Zaten yönetici yeterlilikleri tartışılır bu insanların. Genel müdürlüğün tamamına yakını bir kesimin arka bahçesi durumunda. Operasyon birimlerinde de hakeden yönetici olamıyor. Uçuş işletme, kabin ve ayrılsa da teknik yöneticilerinin tamamının atanmasında yeterlilik değil başka kriterler var. Meydanlar ise içler acısı. Meydanda 1 yada 2 iş yapan çalışan oluyor. Müdür, müdür yardımcıları, diğer şefler ise ne ortalıkta görünüyor ne sorun çözüyor nede iş yapıyorlar. Meydanlar, genel müdürlüğün uzantısı konumunda. Al maaşını, ortalarda görünme, üstün geldimi uçak başı yap. Bunun nedeni de uçucu personel ile meydan müdürlerinin dengesini bozan temel. Eskiden meydan uçuş işletmeye destek görevindeydi. Eksiklikleri zaruri olarak anında halledebilirdi ancak temel şirketin altını üstüne getirdi. Operasyon birimleri ile onlara destek olması gereken birimlerin hiyerarşisini bozdular. Şirketi parçalara ayırıp yapısını daha hantal hale getirdiler. Böl, parçala, sat... böldün, parçaladın ama satamıyorsun çünkü satarsan hizmet alman gerek ve o hizmeti sana böldüğün koşullar ile verecek firma yok. Yönetici atamak, birilerinin daha çok cebini doldurmak için yalandan şirketi böldüler. Temel, candan ve hamdi en büyük sorumlular. Suni büyümeler ile kendilerine prim yaptılar ama şirketin canına okudular. Yerlerine gelenler ise yeterli olgunlukları olmadığından bu çarpık yapıyı daha da çarpıttılar. Hesap soran, şirket içinde karşı çıkan, yol gösteren bir denge olmadığından resmen ne oldum delisi oldular. Şirket duvarları ardında derebeyler gibi yaşıyorlar. Kısacası bu şirket adam olur ama bu yöneticiler ve yönetim tarzıyla adam olmaz. Operasyon çalışanlarının yönetimsel hatalardan sürekli sorumlu tutulduğu bir yapı ayakta kalamaz. Çalışan ve değer üreten personeli kaybediyorlar. Dışardan hizmet alımları ise tam bir komedi. Zarar üstüne zarar. Bu zararlar kasıtlı mı araştırılması gerek. Objektif bir verim denetiminden geçmesi ve bir yol haritası belirlenmesi gerek. 80-90 milyar ciro yapıp mali durumun bu haldeyse oturup düşüneceksin. körü körüne yapılan hataları savunmayacaksın. Birileri kar etsin diye kendi şirketine fazla maliyet çıkartmayacaksın. Söylenecek çok, yapılacak çok ama tek adamdan destur almadan bu işleri yapmaya cesareti olan yok.
  • Bu sirket nasil batmiyor hayret
  • Torpille Vali nin aldigi tipleri mi soyluyorsun, tarikat torpillileri?
  • thy teknik Engelli ellerinden ve ayaklarından sonradan hasta olan calışanını performanstan 39 yaşında işten attı
  • Mail atacaksin gelmeyecek bu kadar basit
  • Biz issiz ve asksiz birakma, cagdas bir ulkede, hukuk icinde, guzl insanlarla yasayalim, sevgi ve saygimiz eksik olmasin, sanat hayatimizda daima olsun, bizleri dogmalardan tarikatlardan, seyhlerden, diktator.erden uzak tut ya Rabbi..

İBB’den çıkartılanlar THY’ye mi?

Bir yandan çalışanlarının işine son veriliyor, diğer yandan çok sayıda kabin memuruna eğitim verip işbaşı yaptırılmıyor, bir başka yandan ise yüzlerce kabin memurunu eğitim adı altında uçurmaması garip şeylerin zuhur bulduğunun göstergesi diye düşünüyorum. Öte yandan bir dedikodu aldı başını gidiyor.

Hiç ama hiç iyi değil. Süslü kelimelerle kamuoyu aldatılıyor, yanıltılıyor ve gerçekler gizleniyor.

Şuradan başlayalım isterseniz; THY borsada eriyor ve bu gidişatın THY’ye nasıl bir yıkım yaşattığının bilançosu henüz kimsenin önüne konulmadı. Kamuoyu, THY’nin başındaki kişinin kendi uhdesinde olan medyanın sunduğu ile yetinmek zorunda bırakılıyor. Gerçeklere erişmek, uzaktan bakanlar ve sadece medya ile yetinenler açısından oldukça zor.

Oysa, THY borsada tepetaklak. Bunu nereden anlıyoruz? İlker Aycı’nın Milliyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajından.

Eğer bir yönetim kurulu başkanı özel sektörün açıklamalarını gündeme getiriyor ise, bilanço kavgası ediyor ise demek ki sorun büyük.

Kimi kastediyor? Tabi ki Pegasus Havayolları’nı. Çünkü Pegasus borsada tavan yapmış, yolcuda tavan yapmış, gelirde tavan yapmış. Milli havayolumuz THY ne yapmış, baş aşağı giden bir tablo yaratmış.

THY, 11.30’dan işlem görürken Pegasus Havayolları 70.90 ile işlem görüyor. Bunun hesabını kim verecek? Verecek kimse yok!

Ama isterseniz ben söyleyeyim hesabı. Taşındık para kaybettik, MAX’ler yere indi yolcu kaybettik. Havalimanı uzağa taşındı, maliyetler arttı. Taksi süresi uzadı, körük pahalandı, kiralar arttı hepsi bana negatif yansıdı. Açıklanacak mazeret bu. Eeee, önlem olarak sen ne yaptın?

Onu da söyleyelim.

“Bol bol konuştuk. En lüks arabalara bindik. THY gibi bir markanın yönetimi olarak her kırmızı halıdan başka yere basmadık. THY için değil kendi PR’ım için çalıştık. LEGO’lara para yatırdık. Velhasıl elimizden geleni yaptık” demekten başka çareleri de yok.

Tabi işin can alıcı noktasını unutmuyoruz.

Çalışanların işine son veriliyor. Örneğin; THY’nin alt markası TGS’den yüzlerce kişiye kapı gösteriliyor. THY kendi kabinindeki 700 kabin memurunu uçurmuyor. Eğitim adı altında 45 gün yerde eğitim verecek. Benim bildiğim sıfırdan kabin memuru olacak olanlara o kadar süre ile eğitim veriliyor. Bu sayede tasarruf yapacağını düşünüyor arkadaşlar.

Eğitimi tazelenen arkadaşların yerine yenileri gelecek. Onlara da eğitim dökülecek. İşler böyle giderse yine torpilliler kalacak torpilsizler işten çıkartılacak.

En basit çözüm işten çıkartma.

THY’nin OPET ile yarı yarıya ortaklığını hesaba katmıyoruz. Biliyorsunuz İstanbul Havalimanı’nda OPET yok. THY %25 ortaklığa razı gelerek yeni bir oluşuma evet dedi.

Neresini tutarsanız tutun dökülüyor.

Yılsonunu merak ediyorum. Yılsonu arkadaşların karnesi ortaya çıkacak. Bakalım hangi argümanlar ile toplumun karşısına çıkacaklar.

Yılsonunu beklemeden bir dedikoduyu dile getirelim.

THY kaynaklarından edindiğim bilgidir bu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden çıkarılan veya istifa edenlerin yeni durağı THY olacakmış. Bunun geçmişte örnekleri çok. Temel Kotil’den Abdurrahman Gündoğdu’ya kadar hepsi belediye geçmişi olan yöneticiler idi. Ne diyelim onu da bir kes daha görmüş olacağız.

Selçuk Bayraktar’a hayranım…

Gerçekten ve içten söylemem gerekirse adam “MİLLİ” tabirini layığı ile hak eden bir çalışma yürütüyor. Son paylaşımı gurur verici. Bırakın insansız hava aracını işte Milli uçağı da üretebilecek bir azim ve istek sahibi.

Keşke ülkemizde on tane daha Selçuk Bayraktar olsaydı da “Milliliği” doyasıya yaşasaydık.

Havacılık, hava savunması, ülke güvenliği anlamında yaptığı çalışmalar tam da olması gerektiği gibi. İşte bizim ülke olarak damat diye değil yatırımcı olarak bakmamız gereken bir şahsiyet olduğunu söylemek lazım.

Tüm samimiyetim ile tebrik ediyorum.

İBB’den çıkartılanlar THY’ye mi?

Yorumlar Tüm Yorumlar (88)

Net bilgi ~ 5 yıl önce
Ibb den bir yonetici de thy ucus Akademisi'ne gm gidiyormus

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oruçreis ~ 5 yıl önce
Tgs çalışanı olarak yıllardır eşşek gibi çalışıyorum İşlerine gelince iştirakçi Thy nin can damarı işlerine gelmeyince taşeron gelip geçiciyiz. Pirim zamanı 3 ün 1 i operasyon patlayınca hadi kardeşlerim Allah Allah hücum. Hiçbirşey bilmeyen biri sadece Thy nin yönetim kuruluna bir baksın! Dayısı olana başkanlık açılmış ve Thy herşeyiyle hizmetinde. THY DE BAL TUTAN PARMAĞINI YALAMIYOR BAL KAZANINDA BOY ABDESTİ ALIYOR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yavuz selim ~ 5 yıl önce
Abdest kabul oluyor mu kıldıkları namaz kabul oluyor mu o işte düşündürüyor insanı
Kargoya yabanci baskanlar ~ 5 yıl önce
Ali bey, kargoda devrim oluyor. Bu milletin cocuklari ac gezerken kargoya iki tane yabanci baskan getirilmek isteniyor. Bir urun baskani, birde satis baskani. Urun baskani ingiliz, satis baskani isvicreli. Koca sirkette adammi kalmadiki binlerce dolarlik maaslari elin ingilizine, isvicrelisine veriyorlar? Yaziklar olsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kuzey 39 ~ 5 yıl önce
Size katiliyorum 56 kabin memuru egitimini tamamlamis gorev baslamak ixin bekleyin arkadaslara son dakika suan ihtiyac yok bizden haber bekleyin demek bu ulkenin lider firmasi icin cok komik ucaklardan milyarlaraca zarar ediyor yetkisi ancak fatura goreve baslamk icin 45 gun egitimi almis isinden ayrilmis kisilere cikariliyor bir an once bu arkadaslarin goreve baslamasi umut ediyor yetkililerin somrumluluklarini yerine getirmwsini bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lp ~ 5 yıl önce
Dedik bunları zamanında. adam akıllı yönetilmiyor. Özel statüde olup bu halde olması içler acısı. Şu anda konumu itibari ile kanun üstü bir durumda. Kanuni olarak devlet şemsiyesi altında. Kamu yükümlülüğüne gelince özel şirket. İki arada bir derede. Buna rağmen hale bak. operasyon birimleri hariç kalan tüm birimler baştam sorunlu. Operasyon birimlerinde ise ciddi yönetim sorunu var. Kısacası ofise geçen tabiri caizse kabaetini büyütüyor. Bir şirkette bu kadar ofis ve yönetici personeli olmaz. Zarar sorumlulukları yok, sigorta altındalar. Zaten yönetici yeterlilikleri tartışılır bu insanların. Genel müdürlüğün tamamına yakını bir kesimin arka bahçesi durumunda. Operasyon birimlerinde de hakeden yönetici olamıyor. Uçuş işletme, kabin ve ayrılsa da teknik yöneticilerinin tamamının atanmasında yeterlilik değil başka kriterler var. Meydanlar ise içler acısı. Meydanda 1 yada 2 iş yapan çalışan oluyor. Müdür, müdür yardımcıları, diğer şefler ise ne ortalıkta görünüyor ne sorun çözüyor nede iş yapıyorlar. Meydanlar, genel müdürlüğün uzantısı konumunda. Al maaşını, ortalarda görünme, üstün geldimi uçak başı yap. Bunun nedeni de uçucu personel ile meydan müdürlerinin dengesini bozan temel. Eskiden meydan uçuş işletmeye destek görevindeydi. Eksiklikleri zaruri olarak anında halledebilirdi ancak temel şirketin altını üstüne getirdi. Operasyon birimleri ile onlara destek olması gereken birimlerin hiyerarşisini bozdular. Şirketi parçalara ayırıp yapısını daha hantal hale getirdiler. Böl, parçala, sat... böldün, parçaladın ama satamıyorsun çünkü satarsan hizmet alman gerek ve o hizmeti sana böldüğün koşullar ile verecek firma yok. Yönetici atamak, birilerinin daha çok cebini doldurmak için yalandan şirketi böldüler. Temel, candan ve hamdi en büyük sorumlular. Suni büyümeler ile kendilerine prim yaptılar ama şirketin canına okudular. Yerlerine gelenler ise yeterli olgunlukları olmadığından bu çarpık yapıyı daha da çarpıttılar. Hesap soran, şirket içinde karşı çıkan, yol gösteren bir denge olmadığından resmen ne oldum delisi oldular. Şirket duvarları ardında derebeyler gibi yaşıyorlar. Kısacası bu şirket adam olur ama bu yöneticiler ve yönetim tarzıyla adam olmaz. Operasyon çalışanlarının yönetimsel hatalardan sürekli sorumlu tutulduğu bir yapı ayakta kalamaz. Çalışan ve değer üreten personeli kaybediyorlar. Dışardan hizmet alımları ise tam bir komedi. Zarar üstüne zarar. Bu zararlar kasıtlı mı araştırılması gerek. Objektif bir verim denetiminden geçmesi ve bir yol haritası belirlenmesi gerek. 80-90 milyar ciro yapıp mali durumun bu haldeyse oturup düşüneceksin. körü körüne yapılan hataları savunmayacaksın. Birileri kar etsin diye kendi şirketine fazla maliyet çıkartmayacaksın. Söylenecek çok, yapılacak çok ama tek adamdan destur almadan bu işleri yapmaya cesareti olan yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Orkun ~ 5 yıl önce
Tek adam sözü zaten yorumun özeti sorunun temel sebebi
Bu kadar torpil ~ 5 yıl önce
Bu sirket nasil batmiyor hayret

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Torpille ~ 5 yıl önce
Torpille Vali nin aldigi tipleri mi soyluyorsun, tarikat torpillileri?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ~ 5 yıl önce
thy teknik Engelli ellerinden ve ayaklarından sonradan hasta olan calışanını performanstan 39 yaşında işten attı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mail ~ 5 yıl önce
Mail atacaksin gelmeyecek bu kadar basit

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allahim ~ 5 yıl önce
Biz issiz ve asksiz birakma, cagdas bir ulkede, hukuk icinde, guzl insanlarla yasayalim, sevgi ve saygimiz eksik olmasin, sanat hayatimizda daima olsun, bizleri dogmalardan tarikatlardan, seyhlerden, diktator.erden uzak tut ya Rabbi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000