09 Mayıs 2022, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Sinyorita da R5A yı R4B yapıp hiçbirşey değiştirmeyen eşitliğe hürmetler, ne kadar zekice bir hamle. Üvey evlat değilsiniz tekniğe gerizekalısınız demek nasıl bir anlayış
  • Özel büro müdürlüğü personellerinin sınırsız otosevk kullanımını inceletin.otosevkte kayıtları mevcuttur.bu tür keyfi uygulamalsra bir son verilmeli
  • 3 ayı doldurdu bile, simdilik kokpitin yararima bir sey yapamadi. Kendisinin gonderttigi kokpitin doldurdugu anketleri okuyup okumadigi, okuduysa sorunlari cozup cozmeyecegi bir kac aya belli olur. Iyilestirme goremezsek sirket kokpitten tamamen vazgecmis demektir.
  • I. Ayci darbe günü Alm. STR istasyonuna en yakın arkadaşı ile uçak ile geldi THY ofisinde darbenin açıklanmasını beklediler… sonra araba kiralayıp alm. güneyine doğru yol aldılar… vay aycım vay… THY şirketinde fetöcüler şimdiki kartaldılar ve menzilci olarak cirit atıyorlar… Alm. Ms. %95 eski fetöcü ofisleri soyup soğana çevirdiler ve halen hizmet ediyorlar herkes de biliyor ama hiç kimsenin umrunda değil…
  • Meden hep biz tasarruf yapıyoruz fakat karşılığını alamıyoruz? Bir de şu var, o kadar tasarruf edersin tek motor taksi, APU az çalıştırarak vb 50 kg’ın hesabını yaparsın, denyonun teki çıkar eğitimini aldığımız overweight inmemek için 40 000 kg’ı havada 5-6 saat hold yaparak harcar 1 aylık yaptığınız tüm tasarrufunuz erir çöpe gider
  • Ahmet Bolat bey arkanızdayız!
  • dune kadar tipli ilani bile acilmamisken, bikac ay oncesine kadar havacilikta omicron belasi hortlamisken ne yapsaydim nasil bi beklentim olabilirdi?
  • Benim gördüğüm kadarıyla Ahmet Bolat Bey hakkın iadesi konusunda gerçekten birşeyler yapmaya çalışıyor ancak malesef Abdülkerim Çay gibi eski düzenin dinamikleri yerlerinde doğru durmadığı için vede Ahmet Bey bunlara rağmen mücadelesini verdiği için işler biraz yavaş gidiyor.Biraz sabırla beklemekte faide var.
  • Değişen bir şey yok. Boşa umutlandık hala torpille gelen bununla övünen şefler hala operasyon memuru kadar 9-5 mesaili memur. Hala müdürle gezip arkasına da başka müdürleri alan yeni şeflerimiz. Ne diyelim hakkımızda hayırlısı
  • Yazıkk! Bu ülke Mondros tan Mudanya ya o kadar kanlar verilerek kuruldu. Üstünden İzmir Ekonomi Toplantısı, Lozan yapılıp kuruldu.. Kurulduktan sonra Montrö, hatay, musul sorunu vs… baştaki siyasal islamcı yöneticelerinizden hala umut bekliyorsunuz cidden yazık! Seneye bu zamanlar o övdüğünüz Konyalı ,Saudi Arabistan da hocalık yapmış olan başkanınız, Pakistanlı Suriyeli pilotları doldurursa şirketi şaşırmayın ! İlker Aycı döneminden değişen tek şey alım. Vesselam ;)

İcraat Zamanı Vesselam…

Şöyle kötü bir alışkanlığım var. Bir fikrin peşine, bir düşüncenin ardına, bir söz verişin takibine ısrarla devam ederim. Bu durum hayatımın bir parçasıdır. Gazeteciliğimin olmazsa olmazıdır. Övgüden çok olması gereken mesleğimi icra ederim. Belki de bu yüzden kötü birisi olarak görülebilirim.

Diyeceksiniz ki THY’nin başına gelen Ahmet Bolat için övgü dolu sözler yazdın. Bu bir övgü değil idi. Bu bir kanaat idi ve o kanaatim halen devam ediyor. Evet, Ahmet Bolat pozitif bir imaj verdi ve vermeye devam ediyor.

Ama bazı hatırlatmalarda bulunacağım. Bizim oralarda bir yerel atasözü gibi kullanılan deyim vardır. “Beyliden aldım koyunu sonra çıkar oyunu” derler. Yani kişinin gerçek kimliği geldiği gibi mi, güç elde ettikten sonra değişken mi onu göreceğiz anlamı içeriyor.

Şöyle ki; hatırlarsanız İlker Aycı da göreve geldiği yıl bir akşam TGS çalışanlarını ziyaret eder, diğer akşam gece yarısı OCC personeli ile birlikte, bir başka gün THY Teknik personeli ile poz verir halk çocuğu imajı çizerdi.

Bir süre böyle oldu ve sonra yerini ultra lüks yaşam, Miami-Los Angeles hattı seyahatler, beş-on otelde aynı anda rezervasyonlar, yedi yıldızlı restoranlarda yemekler, Mercedesin en pahalı otomobilleri, çakarlı arabalar, korumalar, havuzlu-güvenlikli villalar aldı yerini.

Dünyaya uzaydan bakan gözlüklerle, oldubittiye getirdiği kararlarla, pilotları, hostesleri umursamayan tavırlarla, yaptırdığı çürük binalarla, THY ekibini savaşın ortasında bırakıp kargo uçağıyla Türkiye’ya kaçışıyla kendi sonunu hazırladı. Arkadaşına, yakınına sağladığı ekonomik çıkarlarla cilaladı ve muz kabuğu koydu ayağının altına bir gün anısızın yıldız gibi kayıp gitti.

Neden bunları yazıyorum!

Ahmet Bolat’ın tavırları İlker Aycı’ya benziyor.

Geldiği günden beri hep pozitif mesajlar içeren hareketler sergiliyor. Bu durum kokpite, kabine, yere göğe hep yansımış durumda. Ramazan ayı münasebetiyle bir akşam pilotlarla, diğer akşam OCC’de, bir başka akşam diğer personeller ile birlikte olup “halk adamı Ahmet” görüntüsü veriyor.

Oysa ben “Halk Adamı Ahmet” yerine “Halkın hakkını koruyan Ahmet” görüntüsü vermesini çok daha yararlı bulurum.

En başından beri haksızlığa uğramışlar ile ilgili beklentileri yazdık, çizdik. Halkın hakkını koruma sözü veren Ahmet Bolat, haksızlığa uğramışların umut kapısı, iftiralara uğrayanların aklanma fırsatı, sözleşme arifesine gelmiş pilotların iş beklentisi, bir gece ansızın “Sizi işten attık” mesajı alanların can suyu olma hevesinin tam odak noktasında Ahmet Bolat.

“Helalleşme” sayfası Ahmet Bolat.

Açıkçası yüz günü deviren Ahmet Bolat’tan beklentilerin gerçekleşmesi gerektiğini düşünüyorum artık. Zira uzadıkça, zaman yaydıkça kafası bulanıklaşacak, işin içine girdikçe gördüğü pisliklerden iğrenecek, geçmişin kirli sayfalarını temizlemeye çalıştıkça halının altından yeni pislikler ortaya çıkacak. Mayıs, Haziran derken Temmuz gelecek. “Nasıl zam yapalım” telaşesinin içinde unutulup gidecek. Sonra yaz bitecek, kış gelecek. Ama bu insanların hakkını koruyan da kollayan da kalmayacak. Kendi vicdanları rahat olsa bile, THY’nin gaddar yöneticilerinin işkence gibi kararlarını asla unutmayacaklar.

Ben Ahmet Bolat’ın ileriki süreçte İlkerleşmesinden korkarım.

Umarım “Halkın Hakkını Koruyan Ahmet” olarak tarihe geçer. Bana telefonda çok güzel bir cümle sarf etti ve o benle mezara gidecek o cümlenin gereğini yapar diye umut ediyorum.

Bu arada geçmiş olsun Ahmet Bolat.

Hadi siz de “Geçmiş olsun çocuklar haklarınızı iade ediyorum” deyiverin.

İcraat Zamanı Vesselam…

Yorumlar Tüm Yorumlar (201)

Sinyorita ~ 2 yıl önce
Sinyorita da R5A yı R4B yapıp hiçbirşey değiştirmeyen eşitliğe hürmetler, ne kadar zekice bir hamle. Üvey evlat değilsiniz tekniğe gerizekalısınız demek nasıl bir anlayış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet Bolat Bey ~ 2 yıl önce
Özel büro müdürlüğü personellerinin sınırsız otosevk kullanımını inceletin.otosevkte kayıtları mevcuttur.bu tür keyfi uygulamalsra bir son verilmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lafa degil işe bakmak lazim ~ 2 yıl önce
3 ayı doldurdu bile, simdilik kokpitin yararima bir sey yapamadi. Kendisinin gonderttigi kokpitin doldurdugu anketleri okuyup okumadigi, okuduysa sorunlari cozup cozmeyecegi bir kac aya belli olur. Iyilestirme goremezsek sirket kokpitten tamamen vazgecmis demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aydın54 ~ 2 yıl önce
I. Ayci darbe günü Alm. STR istasyonuna en yakın arkadaşı ile uçak ile geldi THY ofisinde darbenin açıklanmasını beklediler… sonra araba kiralayıp alm. güneyine doğru yol aldılar… vay aycım vay… THY şirketinde fetöcüler şimdiki kartaldılar ve menzilci olarak cirit atıyorlar… Alm. Ms. %95 eski fetöcü ofisleri soyup soğana çevirdiler ve halen hizmet ediyorlar herkes de biliyor ama hiç kimsenin umrunda değil…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tasarruf ~ 2 yıl önce
Meden hep biz tasarruf yapıyoruz fakat karşılığını alamıyoruz? Bir de şu var, o kadar tasarruf edersin tek motor taksi, APU az çalıştırarak vb 50 kg’ın hesabını yaparsın, denyonun teki çıkar eğitimini aldığımız overweight inmemek için 40 000 kg’ı havada 5-6 saat hold yaparak harcar 1 aylık yaptığınız tüm tasarrufunuz erir çöpe gider

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yabancı pilotlara Sir diyen ezik ATC ~ 2 yıl önce
Ahmet Bolat bey arkanızdayız!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gunaydina ~ 2 yıl önce
dune kadar tipli ilani bile acilmamisken, bikac ay oncesine kadar havacilikta omicron belasi hortlamisken ne yapsaydim nasil bi beklentim olabilirdi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sayın Arkadaşlar ~ 2 yıl önce
Benim gördüğüm kadarıyla Ahmet Bolat Bey hakkın iadesi konusunda gerçekten birşeyler yapmaya çalışıyor ancak malesef Abdülkerim Çay gibi eski düzenin dinamikleri yerlerinde doğru durmadığı için vede Ahmet Bey bunlara rağmen mücadelesini verdiği için işler biraz yavaş gidiyor.Biraz sabırla beklemekte faide var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ESB ANKARA ~ 2 yıl önce
Değişen bir şey yok. Boşa umutlandık hala torpille gelen bununla övünen şefler hala operasyon memuru kadar 9-5 mesaili memur. Hala müdürle gezip arkasına da başka müdürleri alan yeni şeflerimiz. Ne diyelim hakkımızda hayırlısı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UCLA IR ~ 2 yıl önce
Yazıkk! Bu ülke Mondros tan Mudanya ya o kadar kanlar verilerek kuruldu. Üstünden İzmir Ekonomi Toplantısı, Lozan yapılıp kuruldu.. Kurulduktan sonra Montrö, hatay, musul sorunu vs… baştaki siyasal islamcı yöneticelerinizden hala umut bekliyorsunuz cidden yazık! Seneye bu zamanlar o övdüğünüz Konyalı ,Saudi Arabistan da hocalık yapmış olan başkanınız, Pakistanlı Suriyeli pilotları doldurursa şirketi şaşırmayın ! İlker Aycı döneminden değişen tek şey alım. Vesselam ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000