25 Temmuz 2022, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Serdar bey, mailime cevabınızdan sonra yorumumu silmek istedim ama yapamadım. Çok özür dilerim. Emekleriniz için teşekkür ederim.
  • Hiç kimse hiç kimseye boşu boşuna para vermez. Kabin, kokpit veya başka meslek olsun. Çıkan kişiler daha iyi maaşlara başka bir yerde iş buluyorsa az veriyorsunuz sen ne kadar çok veriyorum desende.. Artı gözü yiyen parası tatlı gelen varsa kabının kokpitin işini yapsın madem o kadar tatlı para gel sende yap kardeşim orfa laf atacağına şu kadar alıyor bu kadar alıyor diyeceğine hoşuna gitti gel kardeşim. Hiç bir meslek kolay değil şu devirde herkes hak ettiğinden az maaş alıyor...
  • Öyle herkese yazar denilmez! Bu işin bir kalitesi olmalı. Objektif olmak lazım, araştırmak lazım, deneyimlemek lazım. Tecrübe lazım. Öyle senin gibi klavye başında, bugün hangi iş koluna saldırsam, yalan yanlış neler yazsam deyince yazar olunmuyor. Kısacası sen yazma bir daha!!!
  • Thy operasyon sebepler adı altında keyfi sefer iptalleri yapmaya başladı. Haziran ayı içindeki İstanbul adana ucusum hiç bir sebep göstermeden 18.00 den 00.00 a ertelendi. Bu günkü İstanbul adana ucusum ise iki saat aynı şekilde hiç bir sebep göstermeden tehir edildi. Bu tesirleri sebebiyle tüm programım sekteye uğradığı gibi maddi kayıplar yaşadım. Karşılığında bir özür bile dilenmedi. Ne yazık ki thy eski thy değil.
  • Şu bahsedilen lise mezunu kabin memurları ekibin kaçta kaçını oluşturuyor acaba, ekibin yarısı zaten dil bölümü mezunu büyük bir kısmı öğretmenlik mezunu, ben Fransızca İngilizce biliyorum yüksek lisans mezunuyum benim gibi de onlarcası var, tercih meselesi ben yüksek lisans yaparken akademik kariyer planlamıştım fakat gel gör ki para ve seyahat özgürlüğü daha tatlı geldi, her kim ki kendi mesleğinden maaşından memnun değil farklı alternatifleri değerlendirsin ayda 150-200 bin kazanan ilkokul mezunu galericiler de var galericilik yapın, emlakçılık yapın, başkalarına laf atacağınıza kendi yaşam kalitenizi yükseltmeye bakın
  • Kabin ekibinin yaptığı iş genel skalada oldukça vasıfsız bir iş. Çok nadiren ihtiyaç duyulan emniyet tarafı haricinde tamamen yolcu servisinden oluşuyor. Çay kahve getir götür diyenler teorik olarak haklı yani. Sanırım maaş eleştirilerinin de temel sebebi bu. Ama bu işin sadece bu yönüyle değerlendirilmesi de bir o kadar yanlış. Gece uçuşları, basınç, radyasyon, başta Türk insanı olmak üzere binlerce insanın kaprisiyle uğraşmak, bayramı yok pazarı yok vs vs… daha çok sayılır. Verilen maaş sebepsiz değil yani. O yüzden elleri yağ kokan teknisyen arkadaş da dahil olmak üzere, emeğin karşılığına dil uzatmak yerine böyle bir hayatı tüm yönleriyle kabullenen varsa buyursun yapsın, başka da söze gerek yok kanımca.
  • Sevgili Kaptan arkadaşım Adı Hava-İş olan sarı sendikanın asıl gelir kaynağının biz olduğumuz gerçeği ile yüzleşme zamanı geldi. (Her ay yaklaşık 3,5 milyon TL, yılda 40 milyon TL)Neredeyse tüm gelirini kokpitten sağlayan ama iş hak savunmak noktasına geldiğinde kokpit hakları ile ilgili hiçbir şey yapmayan, hatta TEHAYE ekibindeki arkadaşlarımızında belirttiği gibi bizi şu an dahi 2019 a göre -%1.7 maaşa mahkum eden Havaiş ten bahsediyorum. Bu sendikada hiçbir söz sahibi değilken, tüm yönetim
  • Yav serdar yabancı değilim yav Yeterrr yeterrrr
  • Bir kaçınız dışında söylediklerime karşılık verebilen olmamış sadece saldırmış. Şaşırmadım. Okuduğunu anlamakta zorlanan beyinler için tekrarlıyım ne kokpitte ne kabinde gözüm var işimi gururla yapıyorum. 4 yıllık KTÜ mühendislik mezunuyum. 14-15 kez alana gelmiyorsunuz da demedim doğru okuyun 2,3 kısa uçuş yapıyorsunuz dedim. Paris uçuşunda yetişteremiyoruz, ay kolay mı çok zor edebiyatı yapamıyorsunuz çünkü! Maaşınıza laf etmedim Allah daha çok versin. Maaş/Emek karşılaştırması yaptım ki bunu çürütebilen olmamış zaten. O yüzden susun da komik duruma düşmeyin diyorum tekrar!
  • Muhtemelen bu yorum yayinlanmaz ama yazayim ben yine de

İkram

Misafirperverlik Türk kültürünün en eski ve en önemli manevi değerlerinden biridir. Misafir baştacı edilir, en iyi yerlerde, en iyi ikramlarla ağırlanır. Halen bu gelenek özellikle Anadolu’da devam ederken, büyük şehirlerde durum büyük ölçüde değişmiş halde.

Geçtiğimiz hafta içinde gerçekleştirdiğim bir uçuşta milli bayrak taşıyıcı havayolumuz Türk Hava Yolları’nda çeşitliliğin azaldığını farkettim. İç hat uçuşlarında sadeleşmeye gidilerek sıcak sandviçin yanında yalnızca çay, kahve ve portakal suyu ikram edilmeye başlanmış. Sebebini biraz kurcaladığımda artan yolcu sayına karşın ikramların yetiştirilememesi gösterildi.

Halbuki; yolcu sayıları halen aynı seviyelerde. Operasyona dahil olan uçak sayısı artsa da kabin memuru çalışan sayısı da artmış durumda. Hal böyle olunca da gazlı içeceklerin, domates suyunun ya da milli içeceğimiz ayranın servis edilememesini anlamakta güçlük çekiyorum.

Kabin hizmetleri başkanlığı gerekli eğitimleri vermiyor desem, eskiden nasıl yetiştiriliyordu?  Şirketin karlılığı düşük ikram da kesintiye gidildi desem o da yok, durumlar gayet iyi. Kabin memurları daha yavaş çalışıyor desem öyle bir durum da olmamalı. Eee peki problem ne? Sorun bir profesörden daha fazla maaş alan kabin memurlarının istenilen siparişleri yanlış vermeleri olmasa gerek!

*

İkram demişken de geçtiğimiz günlerde Airport Haber tarafından kamuoyuna duyurulan skandal görüntüler hakkında da bir kaç şey söylemeden edemeyeceğim. Tarımla uğraşmış, biraz da yemek yapmasından anlayan biri olarak, şirket yetkililerinin 200 derecede yemeklerini pişirdiğini belirterek bu şekilde hayvanların diri kalmasının imkansız olduğunu belirtmelerine şaşırdım.

Kaldıki basına servis edilen görüntüler de salyangoz yeşilliklerin içinde. İster serada ister tarlada bu tür ürünler yetiştirmeye kalkın salyangoz ilacı atılmazsa bunların olması çok muhtemel. Önemli olan yenilmeden önce iyi yıkanması. Diğer bir görüntü de ise yılan başı olduğu iddia edilen bir kafa vardı. Yılan yeşillik tüketmez. Sadece çileğe bayılır. Ancak kaplumbağalar yeşilliği sever. Ve baş kısımları yılana göre daha serttir. Bu pencereden baktığımızda da ürünlerin toplandıktan sonra kasalama işlemi sırasında böyle bir kaza olmuş olabilir diye düşünüyorum.

İşin bir de diğer tarafından bakacak olursak eğer yemek şirketine karşı bir komplo kurulmuşsa bu canlıların uçak içine kadar nasıl geldiğinin araştırılması gerekir. Sonuçta ölü bile olsa x-ray cihazlarında tespit edilebilir.

Tüm bunlar elbette artık ilgili kişiler tarafından araştırılarak gün yüzüne çıkacaktır. Ancak ekiplerin daha önceden bizlere ilettikleri bilgilere göre yemeklerden şikayetçi olduklarını belirtmemde yarar var. En azından belki biraz daha dikkatli hareket edilir.

Serdar Başağaoğlu

[email protected]

İkram

Yorumlar Tüm Yorumlar (306)

E.S. ~ 2 yıl önce
Serdar bey, mailime cevabınızdan sonra yorumumu silmek istedim ama yapamadım. Çok özür dilerim. Emekleriniz için teşekkür ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Profesör ~ 2 yıl önce
Hiç kimse hiç kimseye boşu boşuna para vermez. Kabin, kokpit veya başka meslek olsun. Çıkan kişiler daha iyi maaşlara başka bir yerde iş buluyorsa az veriyorsunuz sen ne kadar çok veriyorum desende.. Artı gözü yiyen parası tatlı gelen varsa kabının kokpitin işini yapsın madem o kadar tatlı para gel sende yap kardeşim orfa laf atacağına şu kadar alıyor bu kadar alıyor diyeceğine hoşuna gitti gel kardeşim. Hiç bir meslek kolay değil şu devirde herkes hak ettiğinden az maaş alıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen yazma bir daha! ~ 2 yıl önce
Öyle herkese yazar denilmez! Bu işin bir kalitesi olmalı. Objektif olmak lazım, araştırmak lazım, deneyimlemek lazım. Tecrübe lazım. Öyle senin gibi klavye başında, bugün hangi iş koluna saldırsam, yalan yanlış neler yazsam deyince yazar olunmuyor. Kısacası sen yazma bir daha!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Utku ~ 2 yıl önce
Thy operasyon sebepler adı altında keyfi sefer iptalleri yapmaya başladı. Haziran ayı içindeki İstanbul adana ucusum hiç bir sebep göstermeden 18.00 den 00.00 a ertelendi. Bu günkü İstanbul adana ucusum ise iki saat aynı şekilde hiç bir sebep göstermeden tehir edildi. Bu tesirleri sebebiyle tüm programım sekteye uğradığı gibi maddi kayıplar yaşadım. Karşılığında bir özür bile dilenmedi. Ne yazık ki thy eski thy değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lise ~ 2 yıl önce
Şu bahsedilen lise mezunu kabin memurları ekibin kaçta kaçını oluşturuyor acaba, ekibin yarısı zaten dil bölümü mezunu büyük bir kısmı öğretmenlik mezunu, ben Fransızca İngilizce biliyorum yüksek lisans mezunuyum benim gibi de onlarcası var, tercih meselesi ben yüksek lisans yaparken akademik kariyer planlamıştım fakat gel gör ki para ve seyahat özgürlüğü daha tatlı geldi, her kim ki kendi mesleğinden maaşından memnun değil farklı alternatifleri değerlendirsin ayda 150-200 bin kazanan ilkokul mezunu galericiler de var galericilik yapın, emlakçılık yapın, başkalarına laf atacağınıza kendi yaşam kalitenizi yükseltmeye bakın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bazı gerçekler ~ 2 yıl önce
Kabin ekibinin yaptığı iş genel skalada oldukça vasıfsız bir iş. Çok nadiren ihtiyaç duyulan emniyet tarafı haricinde tamamen yolcu servisinden oluşuyor. Çay kahve getir götür diyenler teorik olarak haklı yani. Sanırım maaş eleştirilerinin de temel sebebi bu. Ama bu işin sadece bu yönüyle değerlendirilmesi de bir o kadar yanlış. Gece uçuşları, basınç, radyasyon, başta Türk insanı olmak üzere binlerce insanın kaprisiyle uğraşmak, bayramı yok pazarı yok vs vs… daha çok sayılır. Verilen maaş sebepsiz değil yani. O yüzden elleri yağ kokan teknisyen arkadaş da dahil olmak üzere, emeğin karşılığına dil uzatmak yerine böyle bir hayatı tüm yönleriyle kabullenen varsa buyursun yapsın, başka da söze gerek yok kanımca.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Purser ~ 2 yıl önce
Elleri yag vucutlaei ter kokuyor ucak kokuyor geldikleeinde bunlar hep pislikten birakin calismajtan demeyi ter koksak biz kokariz astarli uniformada yaz gunu naylon coraola azicik yikanin be kardesim
Bir cahil yorumu daha ~ 2 yıl önce
Size laf anlatılmaz ya valla. Sana çay kahve vermekse yolcu hizmetten memnun oldugu için geliyor. Bu tüm firmalarda aynı yolcu yoksa kimseye iş yok hadi git yoluna
Kapitano ~ 2 yıl önce
Sevgili Kaptan arkadaşım Adı Hava-İş olan sarı sendikanın asıl gelir kaynağının biz olduğumuz gerçeği ile yüzleşme zamanı geldi. (Her ay yaklaşık 3,5 milyon TL, yılda 40 milyon TL)Neredeyse tüm gelirini kokpitten sağlayan ama iş hak savunmak noktasına geldiğinde kokpit hakları ile ilgili hiçbir şey yapmayan, hatta TEHAYE ekibindeki arkadaşlarımızında belirttiği gibi bizi şu an dahi 2019 a göre -%1.7 maaşa mahkum eden Havaiş ten bahsediyorum. Bu sendikada hiçbir söz sahibi değilken, tüm yönetim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serdarrrrrğğğğrr ~ 2 yıl önce
Yav serdar yabancı değilim yav Yeterrr yeterrrr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serdarimmm ~ 2 yıl önce
Yaaa canim benim bu nasil bur yurek acisitmiss bitmedi
Teknik M. (2) ~ 2 yıl önce
Bir kaçınız dışında söylediklerime karşılık verebilen olmamış sadece saldırmış. Şaşırmadım. Okuduğunu anlamakta zorlanan beyinler için tekrarlıyım ne kokpitte ne kabinde gözüm var işimi gururla yapıyorum. 4 yıllık KTÜ mühendislik mezunuyum. 14-15 kez alana gelmiyorsunuz da demedim doğru okuyun 2,3 kısa uçuş yapıyorsunuz dedim. Paris uçuşunda yetişteremiyoruz, ay kolay mı çok zor edebiyatı yapamıyorsunuz çünkü! Maaşınıza laf etmedim Allah daha çok versin. Maaş/Emek karşılaştırması yaptım ki bunu çürütebilen olmamış zaten. O yüzden susun da komik duruma düşmeyin diyorum tekrar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dayı uzaklaş ~ 2 yıl önce
Saçmalama zırt pırt
Teknik ~ 2 yıl önce
Sayet ucuslara cikiyorsan gelip amirim onde yer var mi deme emiii bana Kisa ucus dedigin izmiri 4 bacak seklinde ayni gun yaptigimiz oluyor ama anladim ki teknige girerken bazi zeka testleri atlanmis sende
Sevgili teknik ~ 2 yıl önce
WC tıkanmış. Eldivenini giy, tıkanıklığa neden olan maddeyi çıkart oradan. Boşuna mühendis olmadın. Hayde.
Sen ~ 2 yıl önce
İlgi meraklısı mı oldun? Yorumunun altına bir iki cevap yazılınca kendini önemli mi hissettin? Ay kıyamam sana. Hadi oğlum işine bak. Daha bantlanacak çok masa, yapmayı beceremediğiniz için kullanım dışı bırakılacak çok techizat var. Uzun dediğin uçuşlarında, kısa uçuşlarında kendince zorlukları var. Seni ilgilendirmeyen, bilmediğin konular hakkında yorum yapacağına git çalış maaşını hak et
boş adama ~ 2 yıl önce
cevap vermeyiz. o yüzden kimse seninle muhattap olmuyor.
Bir sorum var ~ 2 yıl önce
Bana Mercedes otobüs servisinde çalışan bir işçiden farkınızı anlatır mısın? Sonuçta onlarda can taşıyan bir aleti tamir ediyorlar. Sizde....
Kalem ve Akıl ~ 2 yıl önce
Muhtemelen bu yorum yayinlanmaz ama yazayim ben yine de

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000