22 Haziran 2020, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Apronda terminalde çalışan işçi arkadaşlar ücretsiz filan izin olursa ne yapacağız diyerek düşünürken sizler yazık ya Valla yazık.
  • Başkanlara müdürlere neden kardan pay 25 milyon TL dağıtıldı????
  • A0 A1 ler zaten fedakarlık yapıyor diyen arkadaşa katılmıyorum. Ancak biz de bu yollardan geçtik hikayesini anlatmasın kimse, A0 uygulaması çok yeni bir uygulama. Sonuçta bir fedakarlık yapılacaksa hep beraber yapılmalıdır. Neden birbirimize düştük hemen? Ne imam hatiplisi kaldı ne cemaati. ülkenin başında da imam hatipli var. Problemi olan varsa her zaman ayrılabilir. İşten kovulanlar alakalı alakasız yerlerde sadece zarar verme maksadıyla yorum yazıyorlar. Kardeşim, haklıysan belgen varsa, aç davanı, soruşturmanı. En azından delikanlı desinler. Buradan afkurmaya gerek yok ki. Merkez personeliyle dalaşmayın, herkesi bir kefeye koymayın. Torpilli de var torpilsiz de var. Aynı kabin ve kokpit gibi. Şirkette işler iyiyken de aynı personel vardı. Maaşınız 8 inde yatıyorsa beğenmediğiniz müdürlerin uçakları doldurmak için çabalarıyla yatıyor. İnsafsız olmayın. Avustralya'ya laf eden olmuş, uçmuyormuşuz =) uçmasak da en çok para kazandığımız yerlerden biri. Biraz araştırın ne olur.
  • Thy gibi bir şirketin en başındaki ismin neden bir sosyal medya hesabı yok? Çok ilginç değilmi, adama sormazlarmı thy de herşey teknoloji ile yarışırken senin neden bir twitter hesabın yok Sn. Aycı. Neden çekiniyorsun birşeyler yazarlar kanıtlayamazsın diyemi korkuyorsun? Yoksa sosyal medya yükleyeceğin akıllı telefonun mu yok? Çok ah alıyorsun Sn. Aycı. İşini düzgün yapan Taşeronun, TK nın. Thy de kart memuru, yöneticileri çok. Sabah kart basıp vaktini orda burda geçirip bir iş yapmayanlar. Sende biliyorsun. Ama onun yeğeni bunun kuzeni diyerek bişey yapamıyorsun veya yapmak istemiyorsun. Bu dünya geçici Sn. Aycı. Bu dünyanı öteki dünyasıda var. Öteki dünyada ne kariyerin kurtarır seni ne referansların. Kul hakkı yemeği bırakın artık.
  • Kardeşim sana karşı çıkanlar şirket virüsleri sicil Köşem yıllık izin maaş hepsi onlarda bir de yüzde 55 e konuşurlar. Emekli olup gitseler
  • İşe girmek için elli takla atan adam bugün gelmiş hesap soruyor. İşe girerken bilmiyor muydun kesintileri? Herkes senin geçtiğin yollardan geçti, sen erken yorulmuşsun.Gel vazgeç sen bu işten hazır yol yakınken, zaten yükümüz ağır..
  • Süper hesap yapmışsın Bravo Başka bir emrin var mı
  • Thy nin yeni adı THY MÜDÜR A.Ş
  • Arkadaşlar, tgs işe alımları ne zaman acaba? Tşk.
  • Maaşlar düşürülürse pilotların tip ve akademi kesintileri nasıl olacak .Bu kesintiler euro ile yapılıyor, pilotun eline para geçmeyecek neredeyse.

İlker Aycı… Çok Alaycı…

Çok ama çok şey var yazılacak ama frenliyoruz kendi kendimizi. Geçen hafta bir dolu haber okudunuz THY ile alakalı. Müdür atamalarından, Aycı soyadlı bir kişinin THY’ye medikal ürün satışına kadar. Bu arada İstanbul Havalimanı’ndaki anket tam can sıkıcı.

Ya bizde bir sorun var ya da yazdıklarımız anlaşılmıyor. Şimdi geçen hafta medyaya kaynak olan atama haberlerimiz ile başlayalım.

Bir kere şunu herkes öğrensin. Bugüne kadar olan tüm atamalar personele mail yolu ile duyuruluyordu. Bu bilgi bize geldiğinde öncelikle kendi kaynaklarımıza atama duyurusu gelip gelmediğini sorguladık.

Ama maalesef böyle bir duyuru yoktu. Size yüzlerce atama duyurusu örneği gösterebilirim. Duyuru olmadığına göre bilgi de doğru olamaz diye düşündük. Sonra yine İlker Aycı’nın çevresindeki, yakınındaki kaynağımıza sorduk ve doğrulattık.

Gizlenmişti atama. Nedenini anlatmaya gerek yok. Onca derdin içinde yapılan bu atama tepki çekerdi. Gizlice yapılmalıydı ve kimsecikler duymamalıydı.

Ama şükür ki Airporthaber var ve tüm kaynaklarımız bize güvenir, biz de onların güvenini boşa çıkarmayız.

İşin atama yönüne bakarsanız ihtiyaç varsa atama olur, yoksa olmaz hatta var olanlar da tırpanlanıp azaltılır. Zira zaman tasarruf zamanı, zaman personel taltif etme zamanı, rütbelendirme zamanı değil ki.

Hem sorarım Özel Kalem Operasyon Müdürü ne iş yapar? Kime ne için operasyon yapacak ve kimin operasyonunu yürütecek?

Özel Büro Başkanı olan ve benim de bütün olumsuzluklara rağmen çok sevdiğim Kemal Öztürk, bütün bu işlerin üstesinden gelebilir. Altına atadığınız müdürler kaç tane? Vallahi, tallahi Kemal Öztürk hepsinin yaptığını tek başına yapar.

Burada mesele farklı. Hem çıkıp sendikanın karşısına maaşları 2018 yılına döndürelim diyeceksiniz hem de müdür atayacaksınız. Lahana-perhiz misali. Bir uçağa iki müdürün düştüğü THY’de müdürlükleri azaltın, ülkelere birer müdür atayın diğer müdürlükleri şeflik düzeyine indirin, masrafları azaltın diyen biz mi suçluyuz şimdi yoksa müdür üstüne müdür koyan siz mi haklısınız?

Gelelim Serkan Aycı meselesine.

Kardeşim ağzınla kuş tutsan kimseyi inandıramazsın. Kendi soyadından birine iş verirsen veya verdirirsen bunu açıklamak zorundasın. Öyle “memleketi aradım bu soyadında akrabamız var mı diye sordum. Yokmuş” demeniz sizi aklamaz.

Sonra, sağı solu arayıp kendinizi savunmak da neyin nesi. Siz anladınız onu. “O kadının peşini bırak, sana zararım olacak” dediğin bir dönemden “o kadın” dediğin kişiden medet umar hale geldiysen sende bir gelişme var demektir Sayın İlker Aycı. Sen ne dediğimi gayet iyi anladın.

Daha fazlasını söylemek istemiyorum.

Söylesek bile doğruları yazanlara “Muhalif basın” diyen birilerini bulup istediğinizi yazdırabilirsiniz. Çünkü onlar söyleneni yazar biz doğruları.

Ve İstanbul Havalimanı…

Arkadaşlar İstanbul Havalimanı’nda “Kişilik Envanteri” adı altında bir anket yapıldı. TC numaranız ile girdiğiniz ve yapmak zorunda olduğunuz bu anketteki sorular can sıkıcı. Sanırsın ki çalışanlar imamlık imtihanına tabi tutuldu. Bir iki soru olabilir de bunca ahret soruları, inanç soruları neden vardır?

Kim, neden, niçin ve hangi amaçla bu sorular soruldu.

Bir sorumlu çıkıp cevap versin de rahatlayalım.

Son sözüm İlker Aycı’ya.

Lütfen ama lütfen milletin aklı ile dalga geçmeyin, alay etmeyin. Atamalar ile ilgili liyakat falan demişsin ben size çok liyakatlı adam gösteririm orada ama hemen işten atarsınız. Ben size muhalif falan da değilim sadece işinizi olması gerektiği gibi yapın ve ben size yakınınız da demedim yakınlığınız var mı diye sordum. Lütfen okuduğunuzu iyi anlayın.

İlker Aycı… Çok Alaycı…

Yorumlar Tüm Yorumlar (206)

Öztürk launge ~ 4 yıl önce
Apronda terminalde çalışan işçi arkadaşlar ücretsiz filan izin olursa ne yapacağız diyerek düşünürken sizler yazık ya Valla yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 4 yıl önce
Başkanlara müdürlere neden kardan pay 25 milyon TL dağıtıldı????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A0 A1 ~ 4 yıl önce
A0 A1 ler zaten fedakarlık yapıyor diyen arkadaşa katılmıyorum. Ancak biz de bu yollardan geçtik hikayesini anlatmasın kimse, A0 uygulaması çok yeni bir uygulama. Sonuçta bir fedakarlık yapılacaksa hep beraber yapılmalıdır. Neden birbirimize düştük hemen? Ne imam hatiplisi kaldı ne cemaati. ülkenin başında da imam hatipli var. Problemi olan varsa her zaman ayrılabilir. İşten kovulanlar alakalı alakasız yerlerde sadece zarar verme maksadıyla yorum yazıyorlar. Kardeşim, haklıysan belgen varsa, aç davanı, soruşturmanı. En azından delikanlı desinler. Buradan afkurmaya gerek yok ki. Merkez personeliyle dalaşmayın, herkesi bir kefeye koymayın. Torpilli de var torpilsiz de var. Aynı kabin ve kokpit gibi. Şirkette işler iyiyken de aynı personel vardı. Maaşınız 8 inde yatıyorsa beğenmediğiniz müdürlerin uçakları doldurmak için çabalarıyla yatıyor. İnsafsız olmayın. Avustralya'ya laf eden olmuş, uçmuyormuşuz =) uçmasak da en çok para kazandığımız yerlerden biri. Biraz araştırın ne olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cahil cühela ~ 4 yıl önce
Yazmak için de yazmayın kardeşim yaa %55 dediğin sistem 2014ten beri var ve ondan önce de part time adı altında az alıyordu insanlar. Gidip tk kuruluş tarihindeki maaşları kıyasla çok istiyosan.
Ulkede hukuk mu var? ~ 4 yıl önce
Senin hangi kanunun isletildigini kabul ediyorsun? Anayasa mahkemesini bile takmayan bir yönetim var.
Sosyal medya ~ 4 yıl önce
Thy gibi bir şirketin en başındaki ismin neden bir sosyal medya hesabı yok? Çok ilginç değilmi, adama sormazlarmı thy de herşey teknoloji ile yarışırken senin neden bir twitter hesabın yok Sn. Aycı. Neden çekiniyorsun birşeyler yazarlar kanıtlayamazsın diyemi korkuyorsun? Yoksa sosyal medya yükleyeceğin akıllı telefonun mu yok? Çok ah alıyorsun Sn. Aycı. İşini düzgün yapan Taşeronun, TK nın. Thy de kart memuru, yöneticileri çok. Sabah kart basıp vaktini orda burda geçirip bir iş yapmayanlar. Sende biliyorsun. Ama onun yeğeni bunun kuzeni diyerek bişey yapamıyorsun veya yapmak istemiyorsun. Bu dünya geçici Sn. Aycı. Bu dünyanı öteki dünyasıda var. Öteki dünyada ne kariyerin kurtarır seni ne referansların. Kul hakkı yemeği bırakın artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haksızlar ~ 4 yıl önce
Kardeşim sana karşı çıkanlar şirket virüsleri sicil Köşem yıllık izin maaş hepsi onlarda bir de yüzde 55 e konuşurlar. Emekli olup gitseler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gereksiz ~ 4 yıl önce
İşe girmek için elli takla atan adam bugün gelmiş hesap soruyor. İşe girerken bilmiyor muydun kesintileri? Herkes senin geçtiğin yollardan geçti, sen erken yorulmuşsun.Gel vazgeç sen bu işten hazır yol yakınken, zaten yükümüz ağır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A0A1 e ~ 4 yıl önce
Süper hesap yapmışsın Bravo Başka bir emrin var mı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Müdür ~ 4 yıl önce
Thy nin yeni adı THY MÜDÜR A.Ş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok ~ 4 yıl önce
Komik, zekanın sadakasını versen ihya oluruz.
Tgs ci ~ 4 yıl önce
Arkadaşlar, tgs işe alımları ne zaman acaba? Tşk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gel başla ~ 4 yıl önce
2018 maaşıyla
Kesinti ~ 4 yıl önce
Maaşlar düşürülürse pilotların tip ve akademi kesintileri nasıl olacak .Bu kesintiler euro ile yapılıyor, pilotun eline para geçmeyecek neredeyse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O ~ 4 yıl önce
Yapılacak kesinti maaşın %25'ini geçemiyor

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000