22 Temmuz 2019, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Orhanlı daki işyerinde çalışan personellerden .4 erkek.sahis ve bir kadın savcilik soruşturmasında ve aile mahkemesinde herşeyleri çıkmasına rağmen bu işyerine bir çok telefon gelmesine rağmen ört part ediliyor ve kişilerin çalışmasına devam ediliyor.boyle büyük bir kuruluş bu tür insanları tutmasına anlam veremiyoruz.
  • Çetin bey merhabalar, Ben İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu'ndan Dr. Akansel YALÇINKAYA. "Görsel Anılar" adlı kitabınızın varlığından Faik Kaptan'ın Atatürk Havalimanı'nda 40 Yıl adlı kitab vesilesiyle haberdar oldum. Fakat internetteki tüm aramalarıma karşın kitaba ulaşamadım. Sahaf arkadaşlarıma sormama ve İstanbul'daki kütüphanelere bakmama karşın da ulaşamadım. Kitabı nasıl edinebilirim acaba? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Selamlar, saygılar... Dr. Akansel YALÇINKAYA İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu​
  • Konuyla alakalı değil ama kulislerde erken emeklilik veya yıpranma payı konuşuluyor mu? Sizin bir bilginiz var mı? Saygılarımla... Teşekkürler...
  • Yorumcuları değil, yazıyı yorumlamak daha doğru olmaz mı? İnsanları rumuzla yorum yaptıkları için suçlamak doğru değil. Herkesin işten atılma kaygısı yaşadığı bu devirde, normal karşılamak lazım. Yazıya gelince, bir yorumcunun dediği gibi, her şey çok net. Tamamı açik kaynaklara dayanılarak anlatılmış. İlker Ayci ve saz arkadaşları bunlara cevap veremez. Aslında öyle bir dertleri de yok. Ama bu işler belli olmaz. Gün gelir hesap döner.
  • BIRAKMAYA BIRAKIYORUZ AMA BİR ŞEY SÖYLEDİKLERİ YOK Kİ? YORUM YAZAN OKURLARIN HEPSİNİ UZMAN OLARAK KABUL ETMEK GEREKİYOR.KABUL ETMENİN SONUCU BU. LİYAKATSİZ, CAHİL, TORPİLLİ VB..SÖZLERDEN BAŞKA BİR ŞEY YOK. TORPİLLİ. İYİ DE BUNU YAZAN TORPİLSİZ Mİ GİRMİŞ ŞİRKETE. TORPİLSİZ İŞE ALIM YOK DİYEN DE KENDİLERİ.AYNI KİŞİ DEĞİŞİK İSİMLERLE YAZIYOR DA YAZIYOR.NASIL OLSA VPN VAR. KIZDIĞIN HERKESE YÜKLENEBİLİRSİN. KUSURUMA BAKMAYIN
  • kendinizi boş yere yoruyorsunuz. bu insanlara yorum yapmayı öğretemezsiniz.konuşma imkanı olmayan, yalnız susan insanlar satırlarda konuşma imkanı buluyor. bırakın söylesinler.
  • thy teknik Engelli hasta calışanını performanstan 39 yaşında işten attı
  • Eskiden bu tür konular mecliste yazılı/sözlü soru önergelerine konu olurdu ve yöneticiler cevap vermek bir açıklama yapmak zorundaydı. Yeni Türkiye de yok galiba artık.
  • Ve bu akilsiz kafalarin birlesimi, tarikatlara yandaslar kaynak aktarmada eklenince Thy yakinda iflas eder

İlker Aycı: Şapkadan Tavşan Çıkarırız Maliyet Çıkarmayız.


 

Merhabalar Sn. Okurlar:

Geçen haftaki yazıma an itibarı ile 73 adet yorum geldi. Bu yorumların çok az bir bölümü  % 10’ u yazı konusu ile ilgiliydi. Okurlar kendi aralarında bayağı konuştular. Yazı ve konu ile ilgili söyleyecek bir şey bulamayan 2-3 okur doğru veya yanlış benimle uğraşmayı yeğlediler. Buna hazımlıyız. Neticeten şunu belirtmek isterim ki APH’ın bu köşesi lehte, aleyhte her şeyi yayınlama sözü vermiş olan birine ait ise de okurların iç haberleşmelerini sağlamak üzere oluşturulmuş bir portal değil. Yorumlarınızın yazara, konuya ve de diğer okurlara bir katkısı olmuyor. Oysaki yorumlamanın amacı bu olmalı. Bu tür sözde yorumları cevaplamak bir yana bundan böyle yayınlamayacağımı bilgilerinize sunuyorum.

Her şey Temmuz 2017 de, bir havacılık haber sitesinde, “THY rest çekti,  Turkish DO&CO Kapanacak mı? “ başlıklı haber ile başladı.https://www.airporthaber.com/thy-haberleri/thy-rest-cekti-doco-kapanacak-mi.html

Türk Hava Yolları'nın, yapımı devam eden İstanbul 3. Havalimanı'na taşınması ile birlikte ikram hizmeti tedariki için SATS ile iyi niyet anlaşması imzaladığını KAP a açıklamasının ardından da (Bknz, KAP AÇIKLAMASI THY-SATS ), DO&CO AG (Turkish DO&CO değil) Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada; DO & CO AG ile THY arasındaki Turkish DO &CO ortaklığının ve THY ile Turkish DO & CO arasındaki ikram hizmetleri sözleşmesinin henüz sonlandırılmadığı belirtildi.

Bu açıklamadan sonra THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker AYCI, ağzındaki baklayı çıkarıverdi ve Türk Hava Yolları ile Do&CO’ nun anlaşmazlık nedeninin yatırım yapma isteksizliği olmadığı ortaya çıktı. https://www.airporthaber.com/thy-haberleri/ilker-ayci-seref.html

Bu noktada, Türk Hava Yollarının DO&CO’ ya karşı tutumunu anlamış değilim. SATS neden çağırıldı, SATS işi sıkı tutup, Türkiye’de şirket kurduktan sonra hangi konuda anlaşamadılar (?) Görüşmeler kısa sürede neden sonlandı? SATS neden gitti? Bütün bunlar maalesef anlaşılamadı. THY tarafı,  DO&CO’ dan ayrılma nedenimiz, firmanın yeni havalimanında  yatırım yapma isteksizliğidir demişti. DO&CO tersini söyledi. Daha sonra THY şerefiye talebini ortaya koydu. Kanaatimce bu trafiğin altında başka bir neden vardı. Belki de Sats’a yeni bir ortak empoze edildi de kabul etmediler.. Ya da başka bir şey oldu.  Son dönemlerin en popüler siyasetçisinin dediği gibi, " Hiçbir şey olmasa bile, kesinlikle bir şeyler oldu. Ama biz fark edemedik

Her neyse, biz devam edelim.. Sn. Aycı, Yaptığı ayrıntılı açıklamada; “ THY'nin Turkish-DO&CO ile 2 yıl uzatılan kontratının 2018 sonunda biteceğini, 3. havalimanındaki operasyonlarının, en muhafazakâr hesapla Turkish-DO&CO ya yılda 45-50 milyon dolar EBİTDA ( faiz, amortisman ve vergi öncesi kâr) sağlayacağını,  Böyle bir iş fırsatına "şerefiye" bedeli isteme haklarının olduğunu, THY kontratı olmasa, Turkish- DO&CO’nun önemli varlık gösteremeyeceğini, Bu ortaklığın THY dışındaki işlerinin çok küçük olduğunu, Üçüncü Havalimanı için yapılacak kontratın 10 yıl artı 5 yıllık opsiyonu içerecek şekilde olacağını, bu durumda. DO&CO AG nin payına düşecek 10 yıllık EBİTDA karının 200-250 milyon doları bulacağını, Bunu dikkate alıp DO&CO AG ye "THY'ye şerefiye bedeli olarak ne ödersin?" diye sorduklarını ifşa ediverdi. ( Verilen rakamlar sn. Aycının beyanından alınmıştır)

Bunun üzerine aylar süren pazarlıklar başladı.

Hatta, Hıncal Uluç bile, Sabah Gazetesindeki köşesinden bu pazarlığa  Turkish DOCO dan yana müdahil oldu ve yazısında “Başbakanım bu işe derhal el koyun” çağrısı yaptı!. https://www.sabah.com.tr/yazarlar/uluc/2017/10/21/basbakanim-bu-ise-derhal-el-koyun

Uzun süren bir pazarlık döneminden sonra, yine THY nin KAP a yaptığı 19.07.2018 tarihli Özel Durum Açıklaması ile, “Ortaklığımız, Do&Co Aktiengesellschaft ile ortak kuruluşumuz olan THY DO&CO İkram Hizmetleri A.Ş. üzerinden mevcut işbirliğimizin gerekli iç onaylar ve düzenleyici otoritelerin onaylarına tabi olmak üzere 15 yıl süre ile uzatılması konusunda mutabakat sağlamıştır.” denildi.(Bknz- KAP AÇIKLAMASI- THY-DOCO)                       

Ancak, geçen sene Temmuz ayında yapılan bu açıklamada ve sonrasında, yani günümüze kadar (Tam bir yıl) aylarca süren pazarlığın en önemli anlaşmazlık konusu olan, “şerefiye ödenmesi” hakkında bir bilgilendirme yapılmadı. Kimse de merak edip sormadı.

Ta ki Geçen hafta gerçekleştirilen, THY 2018 yılı Genel Kurulu’nda, küçük bir hissedar tarafından, “THY yönetiminin yeni kontrat şartı olarak DO&CO dan dan talep ettiği 100 milyon USD şerefiye bedeli alınmış mıdır? Alındıysa eğer, bu rakam 2018 Bilançosunda neden belirtilmemiştir?” Sorusu sorulana kadar.

Bu soruya THY Yönetimi tarafından, önce şifahi olarak henüz sözleşmenin imzalanmamış olduğu, cevabı verilmiş! Genel Kurul Tutanağında ise ilgili resmi kurumlardan onay alma sürecinin devam ettiği süreç tamamlandığında kamuya aydınlatıcı bilgi verileceği açıklaması yazılmış. (Bknz- THY 2018 GENEL KURUL TUTANAĞI ) Konuyla doğrudan ilgisi olmamakla birlikte bu husus, Genel Kurulda hissedarların suallerinin ne şekilde cevaplandığı ve verilen cevabın bilahare zabta nasıl geçtiğini ortaya koyması açısından ilginç bir örnek oluşturmuş. THY Genel Kurul toplantılarında hissedarların oylarının sonucu etkilemeyeceği gerçeğinden hareketle, bu davranış için istenilen yorumun yapılabileceği de tabiidir.

Tekrar konumuza dönersek, verilen iki farklı cevaptan ne anlamamız gerekir? THY 7 aydır bir sözleşme akdedilmeden Turkish Do&CO’ dan hizmet alıyor. Evet: akla gelen ve de görünen bu. Peki; bu arada alınan hizmet nasıl faturalanıyor? Nasıl kontrol ediliyor? ve nasıl muhasebeleştiriliyor?

Konu faturadan açılmışken, fısıltı gazetesinde bir bilgi dolaşıyor. Onu da aktarmadan geçmeyelim. Bir ara İkram hizmetleri için ödenen meblağın fazla olduğunu düşünen ve gören Sn. Aycı, Turkish DO&CO’ nun önüne “ uçaklara ne ikram verirseniz verin, yıllık toplam meblağ THY Cirosunun %  2,5 ’uğunu geçmeyecek” gibi dünyada eşi benzeri görülmemiş bir satın alma ve faturalama sistemi koymuş, diye duyduk! Eğer birazcık İkram işletme bilgim varsa, bu yöntemin sözleşmeye nasıl geçirildiğini / geçirileceğini hizmet alımının neye göre ve nasıl kontrol edileceğini anlamak mümkün değil. Tabii ki bunlar fısıltı gazetesinin notları. Temennim çoğu şeyler gibi bunun da doğru olmaması.

Hatırlıyorum da İkram Başkanlığı görevinden ayrılmamı takiben şirketin müfettişleri üniteye üşüşmüş ve her şilteyi kaldırıp altına bakmışlardı. O zamanlar Başbakanlık Denetleme Kurulu ( ofisleri THY Genel Yönetim binasındaydı ) hep tepemizdeydi. Bu yetmez gibi TBMM KİT Komisyonuna gidip hesap verirdik. Şimdikilerin bu işlerle nasıl baş ettiklerini doğrusu çok merak ediyor, Allah kolaylıklar versin diyorum.

Bu fısıltı bahsi bir yana, mutabakatı geçtiğimiz Temmuz ayında sağlanan ve eski sözleşmesinin 2018 yılı sonunda bitmesinden beri, 15 yıllık yeni sözleşme dönemi başlayalıdan bu yana yani yedi (7) aydır hizmet alımının sürdürülmesine rağman yeni ikram sözleşmesinin henüz imzalanmamış olduğu ve hali ile  şerefiye bedeli tahsili ile  ilgili  bir açıklamanın yapılamamış olduğunu, anlamış olduk.

Genel Kuruldan sonra, İlker Aycı’nın birebir açıklamasını kaynak gösteren bir internet sitesindeki yazıdan  ise, THY nin DOCO dan değil ama geçen sene 15 yıl uzatılan TGS Yer Hizmetleri sözleşmesi için Havaş’ın sahibi TAV dan, 100 milyon USD şerefiye bedeli almış olduğunu da öğrendik. 
Ama bu müthiş ifşaat nedense, ilgili KAP açıklamasında yok ! ( Bknz- KAP AÇIKLAMASI THY-TAV)

DO&CO dan alınması için çetin pazarlıklar yapılan  şerefiye konusunu sağır sultan bile duymuşken, HAVAŞ dan sessiz sedasız tahsil edildiği iddia edilen 100 milyon USD şerefiye bedelinin, bu güne kadar gizli tutulup neden yazılı ve sözlü tüm medyaya değil de, bir haber sitesi muhabirine fısıldanmış olabileceğini anlayan varsa bana da anlatsın lütfen. Bakalım bu müthiş haber resmen doğrulanacak mı? Diğer yandan, THY nin 2018 bilançosunda  TAV dan alınmış şerefiye bedeli mevcut değil.. Bu durumda bu bedelin kesin olarak tahsil edilip edilmediğini anlamak ya da sormak için gelecek seneki Genel Kurul toplantısını beklemek gerekecek. Orada da açık ve net bir cevap alabilirsek mutlu olacağız.

Ya da çok konuşulan bir ihtimal daha var. Yeni Turkish DO&CO anlaşmasının duyurulduğu KAP açıklaması, hatırlanacağı üzere, Boğazdaki lüks otel projesini de kapsıyordu. Buna göre, anlaşma tamamlandığında, lüks otel projesindeki DO&CO Aktiengesellschaft'in hissesi THY'ye geçecekmiş.

Türk Hava Yolları (THY) ve ikram şirketi Do&Co, Ortaköy’deki Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarını geçtiğimiz yıllarda 125 milyon lira bedelle 25 yıllığına kiralamışlardı. Yalıları 96 kral daireli lüks otele dönüştürebilmek için 150 milyon liralık yatırım yapılmış ( Gazete haberi )  bu güne kadar. Ancak, söz konusu otel neredeyse 5 yıldır hala işletmeye açılmadı. Yapılan yatırımın yarısının THY tarafından karşılanmış olduğunu kabul edersek, kalan kirayı da THY üstleneceğine göre, THY nin bu devir işleminden karı ne olacak? Kaldı ki; THY yi bu işe bulaştıran da DO&CO idi. Taş yerinde ağır. Sivil Havacılık ile Otel işletmeciliğini  pek yan yana koyamadık? https://www.turizmajansi.com/haber/do-co-nun-bogaz-daki-luks-oteli-thy-nin-oluyor-Her ne ise proje işler hale gelince bu otelde kimlerin misafir edileceğini göreceğiz.(?) İster misiniz, THY, bu hisseyi aldık, 100 Milyon USD şerefiye talebimizden vazgeçtik desin?

Bu arada tam yazıyı bitiriyorum derken, yazıya koyduğum başlık aklıma geldi. Bu başlığı seçmemin bir sebebi var elbet. Hatırlarsanız, İlker Aycı Bey bu şerefiye konusunda, taşınma olayı ile karışık bir şeyler söylemişti bir zamanlar, bir gazeteye verdiği demeçte.

Üşenmeyin, aşağıda verilen linkten bu demecin tamamını okuyun lütfen. Biz o demeçten kısa bir alıntı yapalım : ...Şerefiye bedelleri ile taşınma maliyetinin karşılanacağını belirten Aycı, konuya şöyle açıklık getirdi: “Sonuçta ortaklarımız yani bizimle iş yapanlar çok ciddi bir nakit akışının içine girmiş oluyorlar. Mesela yeme içme meselesi. DO&CO ile anlaşmamızı yumuşak bir şekilde birbirimizi kırmadan kapatacağız. Yeni anlaşma yapacağız. Bu yeni anlaşmayı yaparken, yeni ortağımız, nakit akışını ve hizmet vereceği büyüklüğü göz önüne alarak belli bir şerefiye verecek. Benzer anlaşmaları daha pek çok alanda yapacağız. Öyle tahmin ediyorum ki yeni anlaşmalarla tüm maliyeti de karşılamış olacağız.”

 DO&CO ile anlaşmamızı yumuşak bir şekilde birbirimizi kırmadan kapatacağız.  Yeni ortağımızdan şerefiye alacağız, Bu şerefiye ile maliyeti 600 Milyon TL yi bulan İstanbul Havalimanına taşınma maliyetimizi karşılayacağız, hatta belki biraz da kara geçeceğiz sözleri de Sn. Aycı’ya ait. Bu sözlerin tersine http://www.gazetevatan.com/ercan-inan-1148619-yazar-yazisi-ayci-tavsan-cikaririz-maliyet-cikarmayiz/ Turkish DO&CO aslanlar gibi hizmete devam ediyor. Hem de TIR’larla Atatürk Havalimanından ikram malzemesi transferi yaparak. Şapkadan Tavşan çıktığını gören var mı? Bilmiyoruz. Ama biz hala şapkaya bakmaya devam ediyoruz. Merakla. Eğer 650 Milyon USD şerefiye geliri elde edilirse bu konuda Sn. Aycı’yı tabii ki yürekten alkışlayacağız.

Eminim ki her şey diledikleri gibi olur.  Olmalıdır da zira Türk Hava Yollarının 650 Milyon TL büyük bir meblağ değil diyen bir Mali İşler sorumlusu var. Galiba biz biraz büyütüyoruz. Kim bilir?

İlker Aycı: Şapkadan Tavşan Çıkarırız Maliyet Çıkarmayız.

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

. ~ 4 yıl önce
Orhanlı daki işyerinde çalışan personellerden .4 erkek.sahis ve bir kadın savcilik soruşturmasında ve aile mahkemesinde herşeyleri çıkmasına rağmen bu işyerine bir çok telefon gelmesine rağmen ört part ediliyor ve kişilerin çalışmasına devam ediliyor.boyle büyük bir kuruluş bu tür insanları tutmasına anlam veremiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akansel Yalçınkaya ~ 5 yıl önce
Çetin bey merhabalar, Ben İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu'ndan Dr. Akansel YALÇINKAYA. "Görsel Anılar" adlı kitabınızın varlığından Faik Kaptan'ın Atatürk Havalimanı'nda 40 Yıl adlı kitab vesilesiyle haberdar oldum. Fakat internetteki tüm aramalarıma karşın kitaba ulaşamadım. Sahaf arkadaşlarıma sormama ve İstanbul'daki kütüphanelere bakmama karşın da ulaşamadım. Kitabı nasıl edinebilirim acaba? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Selamlar, saygılar... Dr. Akansel YALÇINKAYA İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu​

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP AKANSEL YAL.. ~ 5 yıl önce
İYİ GÜNLER SN. YALÇINKAYA BU KİTABI 2015 YILBAŞINDA THY'Lİ DECRE ARKADAŞLARIMA HEDİYE ETMEK ÜZERE HAZIRLAMIŞ VE VE DAĞITMIŞTIM. ŞU ANDA İSTANBUL DIŞINDAYIM. EĞER ( [email protected]) ADRESİME AÇIK POSTA ADRESİNİZİ GÖNDERİRSENİZ SİZE BİR HAFTA ON GÜN İÇİNDE MEMNUNİYETLE GÖNDEREBİLİRİM. TEŞEKKÜRLERİMLE.
Çetin Bey Merhaba, ~ 5 yıl önce
Konuyla alakalı değil ama kulislerde erken emeklilik veya yıpranma payı konuşuluyor mu? Sizin bir bilginiz var mı? Saygılarımla... Teşekkürler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÇETİN BEY.. ~ 5 yıl önce
UZGÜNÜM BU KONUDA BİLGİLİ DEĞİLİM. KULİSLERDEN HAYLİ UZAK BİRİYİM.DEVLET BABA'DA PARA YOKKEN ERKEN EMEKLİLİK DÜŞÜNECEKLERİNİ ZANNETMİYORUM.
~ 5 yıl önce

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tavşan ~ 5 yıl önce
Yorumcuları değil, yazıyı yorumlamak daha doğru olmaz mı? İnsanları rumuzla yorum yaptıkları için suçlamak doğru değil. Herkesin işten atılma kaygısı yaşadığı bu devirde, normal karşılamak lazım. Yazıya gelince, bir yorumcunun dediği gibi, her şey çok net. Tamamı açik kaynaklara dayanılarak anlatılmış. İlker Ayci ve saz arkadaşları bunlara cevap veremez. Aslında öyle bir dertleri de yok. Ama bu işler belli olmaz. Gün gelir hesap döner.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP MERHABA ~ 5 yıl önce
BIRAKMAYA BIRAKIYORUZ AMA BİR ŞEY SÖYLEDİKLERİ YOK Kİ? YORUM YAZAN OKURLARIN HEPSİNİ UZMAN OLARAK KABUL ETMEK GEREKİYOR.KABUL ETMENİN SONUCU BU. LİYAKATSİZ, CAHİL, TORPİLLİ VB..SÖZLERDEN BAŞKA BİR ŞEY YOK. TORPİLLİ. İYİ DE BUNU YAZAN TORPİLSİZ Mİ GİRMİŞ ŞİRKETE. TORPİLSİZ İŞE ALIM YOK DİYEN DE KENDİLERİ.AYNI KİŞİ DEĞİŞİK İSİMLERLE YAZIYOR DA YAZIYOR.NASIL OLSA VPN VAR. KIZDIĞIN HERKESE YÜKLENEBİLİRSİN. KUSURUMA BAKMAYIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP MERHABA'YA ~ 5 yıl önce
Saygıdeğer Çetin bey, Eğer ben de sizin gibi ununu eleyip,eleğini asmış, emekliliğini haketmiş kusura bakmayın ama biraz tuzukuru olmuş olsaydım inanın ismimide soyismimide alenen yazardım ve hiç çekinmezdim. Benim üç çocuğum var ve üçüde ilköğretim öğrencisi, evim kira ve ülkedeki bu işsizlik ortamında iyi-kötü bir isim var onada şükür ,deşifre olmak istemiyorum ve isimikaybetmek istemiyorum.Yoksa birisi başkan yardımcısı, birisi müdür olan o iki kardeş hakkında neler var neler.Seytanin ve onların serrinden Allaha sığınıyor ve mecburen susuyorum.Saygilarimla
CVP CVP MERHABA ~ 5 yıl önce
MERHABA'YA VERDİĞİNİZ CEVABI BANA ÇEVİRMİŞSİNİZ. DOLAYISI İLE SİZİ BEN CEVAPLAMA DURUMUNDAYIM. İSİMSİZ SESLENİŞLERİ KALEME ALANLARIN BAZI HUSUSLARA DAHA FAZLA DİKKAT ETMESİ GEREKMEZ Mİ? BEN SİZİ VEYA YAZDIĞINIZ BİR YORUMU CEVAPLARKEN NEDEN İSMİNİZLE YAZMIYORSUNUZ DEDİĞİMİ ZANNETMİYORUM. İSMİNİZLE YAZMAYA KALKSANIZ BAŞINIZA GELEBİLECEKLERİ SİZDEN İYİ BİLİYORUM. EVET, VPN KULLANILARAK FALAN SUİSTİMAL YAPTI DENMESİNİ HOŞ KARŞILAMIYORUM. BANA TEMBEL DİYEBİLİRSİNİZ. KENDİSİNE VERİLEN KOLTUĞU DOLDURAMIYOR DİYEBİLİRSİNİZ. TARAF TUTUYOR DA DİYEBİLİRSİNİZ AMA, SUİSTİMAL YAPTI DİYEMEZSİNİZ. İSPPATLAMANIZ GEREK. BU KÖŞEDE YAZI YAZMAYA BAŞLADIĞIM ZAMAN VPN KUYLLANILMASINI KALDIRALIM DİYE TEKLİF ETMİŞTİM. BEN KOLAY BİR MEMUR DEĞİLDİM. ANCAK HER TÜRLÜ MUHALEFETİMİ AÇIK AÇIK YAPTIM. EVET SONUNDA KOVULDUM AMA YAPMAM GEREKENİ KENDİME YAKIŞTIRDIĞIM GİBİ YAPTIM. TABİİ Kİ O ÜSTLERLE ÇALIŞMAKTA ( BENİ KOVANLAR DAHİL ) BİZİM ŞANSIMIZDI. SİZLERİN BÖYLE BİR ŞANSI YOK. BANA BIÇAK KEMİĞE DAYANANA KADAR DAYANDILAR. UFAKLIKLARA SAĞLIK VE MUTLULUKLAR DİLİYORUM. ALLAH ONLARI KÖTÜLERLE KARŞILAŞTIRMASIN. ÇETİN ÖZBEY
CVP CVP MERHABA ~ 5 yıl önce
Öncelikle yaratılanı yaratandan ötürü hoş görüp beni cevapladığınız için teşekkür etmek isterim.Yazımda ki ifadeler istemeden maksadı aşmış olabilir,özelliklede "tuzu kuru"cumlesi ,burada vurgulamak istediyim;Sizin işinizi kaybetme tehlikesinde olmadığınız, sizin,ailenizin ve çocuklarınızın geleceğinin baştaki birkaç kişinin, araştırmadan, incelemeden verecegi hükümle bir anda toz duman olabileceği durumunda olmadığınızı ifade etmek istemiştim.(Bu ara da o bahsettigim cantimur kardeşlerin yaptıklarını yazmaya kalksam,bundan yola çıkarak beni bulurlar ve hayatı bana zindan ederler)Yanlış anlama oldu ise özür dilerim.Temennileriniz için teşekkür ediyor,tekrar saygılar sunuyorum.
CVP CVP CVP MER.. ~ 5 yıl önce
BİRBİRİMİZİ ANLADIĞIMIZA SEVİNDİM. AYNI ŞİRKETE HİZMET ETMİŞ İNSANLARIZ.NE İFADE ETMEK İSTEDİĞİNİZİ TABİİ Kİ ANLADIM.MAKSADI AŞMAK SÖZ KONUSU DEĞİL.YANLIŞ ANLAMAK / ANLAŞILMAKTA.BU DEVİRDE EN İYİ İŞ SAHİP OLDUĞUNUZ İŞTİR. BUNU BİLMEK YETERLİ.SİZE VE TÜM AİLEYE SAĞLIKLAR DİLİYOR HER ŞEYİN GÖNLÜNÜZCE OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM.
merhaba ~ 5 yıl önce
kendinizi boş yere yoruyorsunuz. bu insanlara yorum yapmayı öğretemezsiniz.konuşma imkanı olmayan, yalnız susan insanlar satırlarda konuşma imkanı buluyor. bırakın söylesinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ~ 5 yıl önce
thy teknik Engelli hasta calışanını performanstan 39 yaşında işten attı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cvp thy ~ 5 yıl önce
ARKADAŞIM HEP AYNI ŞEYİ YAZIYORSUM. NE ZAMAN ATILDI ? NEREDE ÇALIŞIYORDU? ADI SOYADI NEDİR?
RABBIM SENIDE ~ 5 yıl önce
RABBIM SENIDE BIR AN ONCE ENGELLI YAPAR BU ENGELIN KONUSMA VE YAZMA OZURLU OLUR INSALLAH
CVP RABBİM SENİDE ~ 5 yıl önce
CEVAPTA TALEP ETTİĞİM BİLGİLERİ VERSEYDİNİZ, KONUYU ARAŞTIRIP BİR YAZIYA DÖKECEKTİM. İŞ AKTİ FESHEDİLDŞİĞİNE GÖRE KİMLİĞN AÇIKLANMASI İLE BİR ZARARA UĞRAMANIZ SÖZ KONUSU OLMAZDI. CEVABINIZI OKUDUM. ÜZÜNTÜ VE SIKINTININ İNSANI ŞAŞIRTTIĞINI BİLİRİM. ANCAK ÖZÜRLÜ OLMAKLA İYİ BİR İNSAN OLMAK AYNI DEĞİL. BEDDUA ETTİĞİNİZE GÖRE SİZ İYİ BİR İNSAN DEĞİLSİNİZ.
Denetim ~ 5 yıl önce
Eskiden bu tür konular mecliste yazılı/sözlü soru önergelerine konu olurdu ve yöneticiler cevap vermek bir açıklama yapmak zorundaydı. Yeni Türkiye de yok galiba artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeni havalimani ~ 5 yıl önce
Ve bu akilsiz kafalarin birlesimi, tarikatlara yandaslar kaynak aktarmada eklenince Thy yakinda iflas eder

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000