20 Eylül 2021, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Şirketimden çok memnunum. %35 kesintili maaş alıyorum ama 4 aydır yazlıkta şortla mesai yapıyorum. Eşim de THYde. Makyaj, kuaför parası yok. Ömrümüz hergün 2 saat uzadı. Trafik yok, ütülü elbise yok. 5ten sonra, hatta arada molada cup denize. Tabii masklerini takıp saatlerce mesai yapan pilotlar, hosresler var ama biz mi dedik uçun diye. Neymiş efendim pandemiden önceki zamanlar kadar uçuyorlarmış. Üstelik %50 eksik maaş alıyorlarmış. Beğenmeyen gider. Ortalik pilot dolu, işsiz üniversite mezunu dolu. Hakikaten baydılar artık. Ben ofiste, pardon evde işimi yapmasam ne kargo bulabilirsin, ne yolcu. Gittikleri yerde oda hapsinde kalıyorlarmış. 4 yıldızlı, 5 yıldızlı hapise ben de razıyım. Hem çıksan ne olacak? Yat dinlen. Sendikamıza da kızıyorlar ya! Çok öfkeleniyorum. Sendikamız her hakkımızı korudu, koruyor. Bakın iki yılda %18 zam aldık. Daha ne olsun. Şirket kendilerine pandemi süresince adam yerine koyup bilgi vermemiş. olsa verirdi. Demekki bilgilendirilmen gerekmiyor.
  • O yüzde 70 doluluk araştırılsın, bir çoğunun eş dost akraba pass ı olduğu görülecektir
  • Bu kadar ağlıyorsunuz az maaş, geçinemiyoruz diye ama hepiniz ıphone yarışı yapıyorsunuz, yok pro aldım, yok Apple Watch gibi gibi, şimdi de 13 pro alırlar ama maaş para yetmiyor diye ağlarlar. Vah vah sizin maaşa değil akla ihtiyacınız var
  • 2022 ocakta maaşlar düzelecek artı iyileştirme de olacak sabredin
  • Yönetim ile ilgili öteden beri gelen ciddi iddialar hakkında ivedi tahkikat açılmalı, denetim kurulunu görevini bundan sonra layıkıyla yapmalı ilker aycı ve yönetiminden acilen tüm yaptıklarından hesap sorulmalıdır.Güven veren yeni bir yönetim THY için kaçınılmazdır.
  • Kedimin keyfi hic yerinde degil yas mama alamiyoruz yetkililere seslenmek istiyorum lutfen tam maasa gecelim
  • bu dönemki muktedirlerin en büyük özelliği çok iyi manipülasyon yapmaları ve kendilerini her şartta haklı çıkarmaları. konuşmayı dinlerseniz “devlet yardımını reddettik” diyor. devletin bize destek verecek hali yoktu diyemiyor tabi. kara delik gibi herseyi yutan, denetimsiz varlık fonu denen garabet yapıya çalışıyoruz su an. emeklerimiz hic ediliyor, hukuki koruma ve sendika da fiiliyatta olmayınca istedikleri gibi at koşturuyorlar. “kimseyi işten çıkarmadık” çok kurnazca ve yanıltıcı bir açıklama. insanlar pandemi öncesinden çok uçup eski maaşın yarısını ya da üçte birini alıyor. yanı türkçesi: 5000 pilota 2500 pilot maaşı, 12 bin kabin ekibine 8000 personel maaşı ödeniyor. bedava is gücü, niye adam çıkarasın ki?!? herkes işten soğumuş, insanlar mutsuz ve arayış içindeler. kabinin çoğu farkı işlere ve ülkelere bakıyor, kokpitte yaşlı amcalar hariç çoğu insan ilanları bekliyor. bu insanları hadi tutsan bir buçuk sene daha modern köle gibi çalıştırırsın. peki ya sonra ? sonrası ilker beyi de ilgilendirmiyor, nasılsa ben giderim kim gelirse o kaldırır bu enkazı diye bakıyor. ülkede nasıl kurumları bitirdilerse, Türkiye en en değerli markası olan THY ye de aynısını yapıyorlar. yazık oluyor uyuyan bu millete ve onun değerlerine!..
  • Çok şükür işimiz var kimseyi iş den çıkarmadılar evde herkes makarna yiyor buna da şükür.
  • o kadar iyi anlatmış ki bilmesek inanırdık.. madem bu kadar iyisiniz, neden uçucu ekibin hala maaşları kesik? her yerde birinci oluyoruz ama maaşlar kesik. ofis çalışanlarından da kessenize madem, bizler pandemide canımızı hiçe sayarak uçtuk, üstelik maaşımız azaldı. ama ofisler evde on dönüm bostan yan gel yat osman takıldı, tam maaşlı... diyecek söz bulamıyorum artık. inşallah bir an önce tüm ekipler yabancı hava yollarına geçer, elinizde ekip kalmaz da o zaman da söylersiniz şöyle iyiyiz böyle iyiyiz diye.
  • Bun yönetimden ve teknik a.ş den bazı kişiler var onlar vefat ettiğinde cenaze namazına gidip imam hakkınızı helal edin diye sorduğunda bende orada helal etmiyorum diyerek bağırmak istiyorum inşallah Allah nasip eder bana bunu

İlker Aycı’dan bomba yalanlar…

Türk Hava Yolları’nın yönetim kurulu başkanı İlker Aycı, CNN International televizyonunda Business programına konuk olmuş.  Tabi programı sunan ne olup bitiyor hiçbir şeyden habersiz. İlker Aycı’nın ağzı iyi laf yapar. Üfürdükçe üfürmüş. Sunucu da ya inandı ya da inanıyormuş gibi yapmış.

Hadi bakalım neler söylemiş!

Demiş ki yüzde 71 doluluk oranı ile uçtuk.

“Komedi mi bu adam” demekten kendimi alamadım.  Ama sonra düşündüm ve dedim ki kendi kendime “Uçan uçaklardan bahsetmiştir”.

Benim bildiğim Atatürk Havalimanı’nda sıra sıra kırmızı kuyruklu uçaklar park halinde idi pandemi döneminde.

Üç beş uçak uçarken birçoğunun içini kargo haline getirmişler, kargo taşımıştı uçaklar.

O halde yüzde 71 doluluk oranı bana göre köpürtülmüş bir asparagastan ibaret.  CNN gibi bir televizyonda iç hat uçuşlarını kastediyorsa onu bilemem. Bunun adı da olsa olsa algı olabilir. Zira Ocak 2021’de KAP’a yapılan açıklamada iç hat doluluk oranı yüzde 71 açıklanmıştı. Ama bu doluluk da şüpheli. Zira uçaklar yerde yattığına göre ki bu aylarca oldu. Uçan uçakların doluluğu kastedilmiş olmalı.

İlker Aycı’nın içi dolu, gerçeği boş konuşmalarını CNN hazmetmiş olabilir ama maalesef gerçekler tamamen farklı. Yani süslenmiş yalan.

İkinci büyük yalan ise bu süreçte hiç adam çıkartmadık yalanı. CNN sunucusu nereden bilsin senin göz yaşına bakmadan sorgusuz-sualsiz insanları işten attığını. CNN nereden bilsin milyonlarca TL tazminat ödediğini ve hatta kaybettiğin mahkemelerden dolayı ödediğin ekstra paraları.

Bizim bir tabirimiz var “Atma Recep din kardeşiyiz” diye. Ben de diyorum ki “Atma İlker hepimiz biliyoruz”.

Benim tanıdıklarım var işten çıkarttığın. Ödediğin tazminat harici işe iade bedelleri var. Para senin değil o yüzden THY kasasından öde gitsin. Nasıl olsa sana hesap soran mekanizma da yok. Dere de senin nehir de. Musluk açarsan akar, açmazsan akmaz misali.

Üçüncü büyük yalan ne peki?

Devletten bir kuruş para almadık.

İlker Aycı “Devletten nakit para almadık” demiş. Doğru bizim bildiğimiz nakit almadın. Yani hazine sana para aktarmadı. Ama hazine senin çalışanlarının SGK’sını ödedi, maaşlarını ödedi. Kısa Çalışma Ödeneği’nden faydalanmadın mı İlker bey. Aylarca çalışanlar devletimizin KÇÖ’sünden faydalanmadı mı? “Ha Hasan Ha Kel Hasan” tabirine bire bir uymuyor mu? Nakit yerine geçecek olanakları kullanmışsın. O halde nakit kullanmadım diyemezsin.

Ve gelelim nakit kullanmadık veya devletten almadık sözünün diğer kısmına.

Devletten nakit almadın ama devletin kamu bankasından kredi aldın. Bunu bilmeyen yok.

CNN International izleyicisinin gözünü boyamış, inandırmış olabilirsin. Bari bu tv programını Türkiye’ye servis etme. Burada bilen çok bütün bu yalanları. Ama yazacak kimse yok.

Bizim gurur kaynağımız THY, İlker Aycı’nın dediği gibi olmasını isterdik.

Olmayanı varmış, olanı olmamış gibi göstermek İlker Aycı gibi maharetli olmaktan geçer.

Bize gerçekleri yazmak düşer.

İlker Aycı’dan bomba yalanlar…

Yorumlar Tüm Yorumlar (108)

Yaşa Aycı ve THY ~ 3 yıl önce
Şirketimden çok memnunum. %35 kesintili maaş alıyorum ama 4 aydır yazlıkta şortla mesai yapıyorum. Eşim de THYde. Makyaj, kuaför parası yok. Ömrümüz hergün 2 saat uzadı. Trafik yok, ütülü elbise yok. 5ten sonra, hatta arada molada cup denize. Tabii masklerini takıp saatlerce mesai yapan pilotlar, hosresler var ama biz mi dedik uçun diye. Neymiş efendim pandemiden önceki zamanlar kadar uçuyorlarmış. Üstelik %50 eksik maaş alıyorlarmış. Beğenmeyen gider. Ortalik pilot dolu, işsiz üniversite mezunu dolu. Hakikaten baydılar artık. Ben ofiste, pardon evde işimi yapmasam ne kargo bulabilirsin, ne yolcu. Gittikleri yerde oda hapsinde kalıyorlarmış. 4 yıldızlı, 5 yıldızlı hapise ben de razıyım. Hem çıksan ne olacak? Yat dinlen. Sendikamıza da kızıyorlar ya! Çok öfkeleniyorum. Sendikamız her hakkımızı korudu, koruyor. Bakın iki yılda %18 zam aldık. Daha ne olsun. Şirket kendilerine pandemi süresince adam yerine koyup bilgi vermemiş. olsa verirdi. Demekki bilgilendirilmen gerekmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçaar ~ 3 yıl önce
Şakacı seni, ne kadar komiksin sen …
5 zincir market ~ 3 yıl önce
Güzel bir taşlama, anlayana…. Kçö ile ayda 3bin tl ye uzun kargo görevleri yaptırdınız. Bir yöneticide demediki ya abiler/ablalar emeğinize sağlık, şirketi yüklendiniz. Neyse artık gelen mailleri siliyorm zaten direk. Uçaklar yerde kalınca ne olacak acaba?
İroni ~ 3 yıl önce
Çok güzel bir ironi olmuş, yazanı tebrik ediyorum.
Ekip ~ 3 yıl önce
Yıllarca 5 haneli uçuk maaşlarla uçtunuz. Şimdi işler kötü gidince ofis personeline mi sardınız. Kendi sektörünü bu kadar taşlayan başka meslek grubu yoktur sanırım. Beğenmeyen gider kapı orada canım benim.
Murat ~ 3 yıl önce
O yüzde 70 doluluk araştırılsın, bir çoğunun eş dost akraba pass ı olduğu görülecektir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IPHONE ~ 3 yıl önce
Bu kadar ağlıyorsunuz az maaş, geçinemiyoruz diye ama hepiniz ıphone yarışı yapıyorsunuz, yok pro aldım, yok Apple Watch gibi gibi, şimdi de 13 pro alırlar ama maaş para yetmiyor diye ağlarlar. Vah vah sizin maaşa değil akla ihtiyacınız var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mesele maaş mı ~ 3 yıl önce
Ne çok özendiniz kalburüstü maaş alanlara. Kesintilerle birlikte kuşa döndü zaten merak etmeyin. Siz alamıyorsunuz diye kimse alamasın. Oldu olacak herkes asgari ücrete sabitlensin, di mi? Ekmek-makarna yiyerek beyinler de zombileşir güzelcene...
İtibardan ~ 3 yıl önce
Tasarruf olmaz
İphone2 ~ 3 yıl önce
Ağzı olan konuşuyor boş yapma
Gerzek bükücü ~ 3 yıl önce
Senin hesabın var ya dünya bankası ya da oecd de bile yok! Vay be, herkesin iphone u varmış, ne şikayet ediyormus filan, eski atletinden mendil yapıp buna şükredin diye dayı gibisin, savaş var da haberimiz mi yok? Şirket battı da bize mi söylemiyorlar? Kardeşimmmm, herkes hakkını istiyor sadece ve işin aslı başkasını zerre kadar alakadar etmez bu durum. Gözünüz yiyorsa on beş yirmi maaşla çalışan hükümet adamlarına, yolsuzlara, arsızlara laf edin. Adamsanız ?
Çıkar telefonunu ~ 3 yıl önce
Çıkar telefonunu dayı geldi. Yahu hadi o dayılar zır cahil, adam yaşlı köylü, sen havacısın ya? Sen eğitimlisin, dünya görüşün var , sana ne oluyor?
2022 iyi olacak ~ 3 yıl önce
2022 ocakta maaşlar düzelecek artı iyileştirme de olacak sabredin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nereden ~ 3 yıl önce
Aldınız bu bılgıyı
Umarız ~ 3 yıl önce
Ümidin o yönde ise olmasını temenni ederiz.Yok yönetimdende üzerimizdeki stresi almak için yazıyorsan iyileştirme yapsanızda yapmasanızda sizde değişim olacak sizde az sabredin.İlgili soruşturmalar YK başkanı ve tüm sorumlular için acilen başlatılarak görevden acilen alınmanız temennisiyle.
Tipi tip ~ 3 yıl önce
Ziyaaaaaaa
Fwx ~ 3 yıl önce
Haha.. pandemi bahane gerisi şahane...
Acilen soruşturma açılmalı ~ 3 yıl önce
Yönetim ile ilgili öteden beri gelen ciddi iddialar hakkında ivedi tahkikat açılmalı, denetim kurulunu görevini bundan sonra layıkıyla yapmalı ilker aycı ve yönetiminden acilen tüm yaptıklarından hesap sorulmalıdır.Güven veren yeni bir yönetim THY için kaçınılmazdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KEDILIPURSER ~ 3 yıl önce
Kedimin keyfi hic yerinde degil yas mama alamiyoruz yetkililere seslenmek istiyorum lutfen tam maasa gecelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kedicik ~ 3 yıl önce
Vah vaaahhhh
Afrika’da gece kulubunde kafasına tabela düşen k1 ~ 3 yıl önce
british short hair kedimi kabin kokpitte satısa cıkardım. Ona yas mama sağlayabilecek bir yuva arıyorum.
ElmaciHostes ~ 3 yıl önce
Iphone 13 Pro alicam alamiyorum lutfen yetkililer sesimizi duysun halen iphone x kullanmak zorundamiyam ben ?
Kimonosunu satan influencer amir ~ 3 yıl önce
Kimonomu bile satısa cıkardım. tam maasa gecilsin pleaase.
Kedisiz pörsır ~ 3 yıl önce
Ben kedileri bıraktım sana da tavsiye ederim. Onun yerine daha az masraflı olan benden 20 yaş küçük PT ( personal trainer) aldim eve. Arada spor da yapiyoruz
Zeka ~ 3 yıl önce
seviyenizi yansıttığınız yorumunuz için thks
A salak ~ 3 yıl önce
Adam yememiş içmemiş farklı bir kişiymiş gibi yazmışta durmuş, hasta mısın olum sen..pisi pisi
flight crew ~ 3 yıl önce
bu dönemki muktedirlerin en büyük özelliği çok iyi manipülasyon yapmaları ve kendilerini her şartta haklı çıkarmaları. konuşmayı dinlerseniz “devlet yardımını reddettik” diyor. devletin bize destek verecek hali yoktu diyemiyor tabi. kara delik gibi herseyi yutan, denetimsiz varlık fonu denen garabet yapıya çalışıyoruz su an. emeklerimiz hic ediliyor, hukuki koruma ve sendika da fiiliyatta olmayınca istedikleri gibi at koşturuyorlar. “kimseyi işten çıkarmadık” çok kurnazca ve yanıltıcı bir açıklama. insanlar pandemi öncesinden çok uçup eski maaşın yarısını ya da üçte birini alıyor. yanı türkçesi: 5000 pilota 2500 pilot maaşı, 12 bin kabin ekibine 8000 personel maaşı ödeniyor. bedava is gücü, niye adam çıkarasın ki?!? herkes işten soğumuş, insanlar mutsuz ve arayış içindeler. kabinin çoğu farkı işlere ve ülkelere bakıyor, kokpitte yaşlı amcalar hariç çoğu insan ilanları bekliyor. bu insanları hadi tutsan bir buçuk sene daha modern köle gibi çalıştırırsın. peki ya sonra ? sonrası ilker beyi de ilgilendirmiyor, nasılsa ben giderim kim gelirse o kaldırır bu enkazı diye bakıyor. ülkede nasıl kurumları bitirdilerse, Türkiye en en değerli markası olan THY ye de aynısını yapıyorlar. yazık oluyor uyuyan bu millete ve onun değerlerine!..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 3 yıl önce
Tespit…
Amcan ~ 3 yıl önce
Yaşlı dediğin amcalar yutdışı vs maceraya girişemeyecek kadar meslek yaşamlarının sonuna yakın. Bazılarımızın OML SIC kayıtları da var. İnşallah sağ salim bizim yaşlarımıza ulasırsın ve sağlığın da bizimkilerden iyi olur. Bu amcalar şimdiki sendikanın performansını beğenmediğinden ayrı bir sendika için adım attı. Bir sürü mobbing yedi ama tınmadı. Lakin atıp tutan gençleri arkalarında göremedi. Bize yaşlı deyip bir nevi alay ederken sen ne gibi gayret gösterdin merak ettim.
Flight crew ~ 3 yıl önce
Ben bir gerçeği söyledim. Kimseyle alay etmek gibi bir tutuma asla girmem ama emeklilğine 1-2 sene kalmış insanlar bile aman başımıza iş gelir diye en ufak bir ses çıkarmıyorsa, gençler başka şirketlere gitse de maaşlarımız artsa diyebiliyorsa, burada bir yanlış vardır. Kendince mücadelesini verenlere saygım var ama herkes bir değil maalesef.
Lisanslı tipsiz ~ 3 yıl önce
Çok şükür işimiz var kimseyi iş den çıkarmadılar evde herkes makarna yiyor buna da şükür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
muhittin ~ 3 yıl önce
o kadar iyi anlatmış ki bilmesek inanırdık.. madem bu kadar iyisiniz, neden uçucu ekibin hala maaşları kesik? her yerde birinci oluyoruz ama maaşlar kesik. ofis çalışanlarından da kessenize madem, bizler pandemide canımızı hiçe sayarak uçtuk, üstelik maaşımız azaldı. ama ofisler evde on dönüm bostan yan gel yat osman takıldı, tam maaşlı... diyecek söz bulamıyorum artık. inşallah bir an önce tüm ekipler yabancı hava yollarına geçer, elinizde ekip kalmaz da o zaman da söylersiniz şöyle iyiyiz böyle iyiyiz diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sakin ~ 3 yıl önce
Ofistekilerden de kesiliyor, sadece ITcilerinki kesilmiyor, çünkü şirket ITciler sayesinde ayakta(!)
Ofis çalılwnlarına ~ 3 yıl önce
Mesaileri bile verilmiyor neden bahsediyorsunız siz? Bilmeden konuşmayın
Yorumsuz ~ 3 yıl önce
Bun yönetimden ve teknik a.ş den bazı kişiler var onlar vefat ettiğinde cenaze namazına gidip imam hakkınızı helal edin diye sorduğunda bende orada helal etmiyorum diyerek bağırmak istiyorum inşallah Allah nasip eder bana bunu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000