03 Ağustos 2020, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • La yillardim calisirim kimseye kurd diye bi ayrimcilik yapildigini gormedim. Birakin bu dovlot vize bahmiyir ayaklarini. Kac bin kisi calisiyor sirkette,kaci kurt haberin var mi. Atacak olsa bastan almaz seni. Sadistler mi ise alipta kurt diye atsin
  • Thy'nin amacı ' üzüm yemek değil bağcıyı dövmek' . KÇÖ devam ettiği sürece Thy ayak sürümeye devam edecek gibi görünüyor, çünkü bu şekilde devam etmek finansal bakımdan işine geliyor ;ama bu uygulamayla çalışanlarının güven va aidiyet duygularını hızlı bir şekilde yok ettiğinin,çalışanlarının kızgınlığını had safhaya çıkardığının farkında değil galiba.
  • Başta bodrum ve antalya olmak üzere müdürlükleri kaldırın personel ile uğraşmayın tgs zaten işleri yapmaya çalışıyor
  • Kaptan olmak cesaret ister E 5 karayolunda makas atmaya benzemez bu işler,Bırakın kaptan maaşlarını
  • Kabin ve kokpite laf utazan tgs li ve teknik arkadaşlara sesleriniyorum ne alaka bu haberin altına diyeceksiniz içimden geldi, kabin ve kokpitin maaşınızı konuşmaktan bıkmadınız mı? Ingilizceniz olsaydı birazcık uçucu personel olurdunuz böyle uzaktan fake fake yorum yazarsınız anca,
  • TK da torpilsiz kac kişi var? Başkasının hakkını yiyerek işe girerken kul hakkı aklına gelmeyen bugün adaletten bahsediyor.
  • Ali bey gelecek olan yazınızın bir bölümünde lütfen yazarmısınız, çıkmak isteyenler kıdem ve ihbar tazminatı ile gönderilebilir bunu sunsunlar insanlara tazminat alıp gitmek isteyen insanlar var, duyuru yapsınlar versinler tazminatı gitsin insanlar, çalışmak isteyenler kalsın hem şirket rahat etsin hemde çalışanlar. Bakın bu çok önemli bunu bekleyen herkes başvurur ve en azından şirkette gerçekten kalmak isteyenler kalır lütfen bunu yazısınız bu çok önemli.
  • Bi kaptan olsam şu dönemde şirketten 70 bin lira maaş beklemezdim. Haddimi bilirdim, empati kurardım. Mesela kesilecekse herkesten aynı oranda da kesilsin demezdim. 70bin lira, 50bin olsa mi daha cok zorlar insanı yoksa 7 bin lira, 5 bin olsa mı? Elimi vicdanıma koyardım. 2018’de %40 zam alırken nasıl sesimi çıkarmadıysam şimdi de çıkarmazdım.
  • BT’den istifalar yağmur gibi gelecek hazır mısınız??? Başka yerde iş bulamayan yetkin olmayan personelle web servisleri ayakta tutarsınız artık.
  • Beni hatırladınız mu Canlarım hani tek kişi işini kAybetsin anırırım demiştim ben kazandım .. Ücret düzenlenesi filan olmayacak rahat olun eski sistem devam tkmız dünya da lider olacak. Reisimiz sayesinde

İlker Aycı’dan kedi fare oyunu…

Kedi fare oyunu nedir? Güçlünün güçsüze karşı istediği gibi davranmasıdır. THY yönetim kurulu başkanı İlker Aycı da sendikaya karşı ve dolayısıyla çalışanlara karşı tıpkı bu oyunu oynuyor. Ama bilmiyor ki asıl güçlü çalışandır.

Bakın ne oldu?

Aylar önce THY yönetim kurulu başkanı İlker Aycı pandemi sürecinde yaşanan sıkıntıları paylaşmak için sendika başkanı Ali Kemal Tatlıbal ile bir görüşme yapıyor. Sır gibi saklanan bu görüşmenin ardından THY kanadından ve sendikayı temsilen yöneticiler bir araya geliyor.

Anlaşma sağlanamıyor. THY, maaşları kuşa çevirmek için 2018 yılı ücretlerine dönmek ve bu şekilde 2022 yılına kadar devam edilmesini öneriyor. Sendika maaşlardan indirime kısmen evet diyor ve fakat belli oranlarda diretiyor, maaşları 5 bin TL ve altında alanlar için indirime kesinlikle karşı çıkıyor. İşten çıkartmalar hangi mazeretle olursa olsun anlaşma çerçevesinde durdurulacağı garantisi isteniyor.

Anlaşmaya varılamıyor ve sonuçta İlker Aycı ile Ali Kemal Tatlıbal tekrar masaya oturuyor.

Uzun süren müzakereler neticesinde Temmuz ayı zammı alınıp sonra da THY’nin istediği maaş indirimine onay çıkıyor. Bu indirimler pilotlarda farklı diğer çalışanlarda farklı bir şekilde olacak gibi kabul ediliyor.

El sıkışılıyor ve resim çektiriliyor ve İlker Aycı’nın dudaklarından şu sözler dökülüyor. “Fotoğrafı Ali KIDIK’a gönderelim herkes oradan öğreniyor, bu anlaşmayı da oradan öğrensin” diyor.

Fotoğraf bize ulaşıyor ve biz de müjdeli haberi THY çalışanları ile paylaşıyoruz.

Sabah oluyor, ama ne sabah. Günlerden Perşembe ve Kurban Arefe’si.

İlker Aycı o gece nasıl bir rüya gördü bilinmez ama bir gece önceki söylediklerinin tam tersine ve tamamen kendi yorumuna dair bir belge gönderiyor sendikaya.

Sendikanın belgeyi imzalaması isteniyor. Tamamen çalışanların aleyhine olan bu anlaşma sendika tarafından kabul görmüyor. İlker Aycı’ya birebir yapılan toplantıda varılan anlaşmaya uygun hareket etmesi uyarısı gönderiliyor.

İlker Aycı “arkadaşlarım kabul etmiyor” şeklinde ipe un serecek bir cevap gönderiyor sendikaya.

İlker Aycı’nın çalışanları zerre kadar düşünmeyen teklifi kabul görmeyince konu Airporthaber’de okuyucular ile paylaşılıyor.

İlker Aycı, insan kaynakları aracılığıyla bir açıklama yayınlatıyor. Oysa bugüne kadar tüm açıklamalar, gazetelerde, TV’lerde İlker Aycı tarafından yapılırken bu kez günah keçisi sürülüyor meydana.

Velhasıl bayram yapmak isteyen THY çalışanları zehir solumaya başlıyor. İlker Aycı’da gönül rahatlığı ile savaş kazanmış komutan gibi kurban kesmeye gidiyor.

Ve İlker Aycı’nın çalışanlar üzerinde baskısı, mobingi devam ediyor.

Bir önceki gün sendikaya destek için giden pilotlar bir bir tespit ediliyor. Çıkan Ağustos programları iptal ediliyor ve uçuşlardan alınıyor.

Öğreniyoruz ki bu pilotlar işten çıkartılacak.

Eğer Cumhurbaşkanı müdahale etmezse köprünün altından geçen su sürekli bulanık akacak. THY’nin geleceği ile oynayanlar, çalışanları motive etme yerine mobbing uygulayan yöneticiler havacılık emniyetini bir kenara atmış durumda.

Bakalım çalışanların hakları konusunda sendika nasıl bir tavır alacak?

İlker Aycı’dan kedi fare oyunu…

Yorumlar Tüm Yorumlar (398)

M ~ 4 yıl önce
La yillardim calisirim kimseye kurd diye bi ayrimcilik yapildigini gormedim. Birakin bu dovlot vize bahmiyir ayaklarini. Kac bin kisi calisiyor sirkette,kaci kurt haberin var mi. Atacak olsa bastan almaz seni. Sadistler mi ise alipta kurt diye atsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bağcıyı dövmek ~ 4 yıl önce
Thy'nin amacı ' üzüm yemek değil bağcıyı dövmek' . KÇÖ devam ettiği sürece Thy ayak sürümeye devam edecek gibi görünüyor, çünkü bu şekilde devam etmek finansal bakımdan işine geliyor ;ama bu uygulamayla çalışanlarının güven va aidiyet duygularını hızlı bir şekilde yok ettiğinin,çalışanlarının kızgınlığını had safhaya çıkardığının farkında değil galiba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bjv ~ 4 yıl önce
Başta bodrum ve antalya olmak üzere müdürlükleri kaldırın personel ile uğraşmayın tgs zaten işleri yapmaya çalışıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaptan degilim ~ 4 yıl önce
Kaptan olmak cesaret ister E 5 karayolunda makas atmaya benzemez bu işler,Bırakın kaptan maaşlarını

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Capt 330 ~ 4 yıl önce
Kabin ve kokpite laf utazan tgs li ve teknik arkadaşlara sesleriniyorum ne alaka bu haberin altına diyeceksiniz içimden geldi, kabin ve kokpitin maaşınızı konuşmaktan bıkmadınız mı? Ingilizceniz olsaydı birazcık uçucu personel olurdunuz böyle uzaktan fake fake yorum yazarsınız anca,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allah'ın Adaleti ~ 4 yıl önce
TK da torpilsiz kac kişi var? Başkasının hakkını yiyerek işe girerken kul hakkı aklına gelmeyen bugün adaletten bahsediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sxs ~ 4 yıl önce
Ali bey gelecek olan yazınızın bir bölümünde lütfen yazarmısınız, çıkmak isteyenler kıdem ve ihbar tazminatı ile gönderilebilir bunu sunsunlar insanlara tazminat alıp gitmek isteyen insanlar var, duyuru yapsınlar versinler tazminatı gitsin insanlar, çalışmak isteyenler kalsın hem şirket rahat etsin hemde çalışanlar. Bakın bu çok önemli bunu bekleyen herkes başvurur ve en azından şirkette gerçekten kalmak isteyenler kalır lütfen bunu yazısınız bu çok önemli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ah keske.. ~ 4 yıl önce
Bunu yapmiyorlar, haklarini birak git istifa et seklinde yol veriliyor. Uzun sureli ucretsiz izin isteyenlere bile izin verilmiyor.
X ~ 4 yıl önce
Kardes belese calistirmak varken adam sana sunarmi o hakki. Ucuslar iki aya normale dondugunde kimi ucuracak. Iyi niyetli olsa part time calistiracam derdi 15 gun 35 saat.
Haddini Bilen Kaptan ~ 4 yıl önce
Bi kaptan olsam şu dönemde şirketten 70 bin lira maaş beklemezdim. Haddimi bilirdim, empati kurardım. Mesela kesilecekse herkesten aynı oranda da kesilsin demezdim. 70bin lira, 50bin olsa mi daha cok zorlar insanı yoksa 7 bin lira, 5 bin olsa mı? Elimi vicdanıma koyardım. 2018’de %40 zam alırken nasıl sesimi çıkarmadıysam şimdi de çıkarmazdım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçek bir kaptan ~ 4 yıl önce
Ben gerçek bir kaptanım , bu söylediklerinin farkındayım ve böyle olmasını kabul ediyorum.Düzeltmelerim var , hiç 70 bin maaş almadım , 50 bine düşmesin diye uğraşmıyorum.Derdim seninde benimde maaşım işler düzelince düzelsin ,2 senemizi peşinen ipotek altına almasınlar .Karşılarına alıp konuşsunlar.Bir THY kaptanı olarak charter şirketi fo larından az maaş almayım , sende eşitin meslaktaşlarından.Bakın hepimiz en sonunda işçiyiz bizim aldığımız paralar şirketi zora felan sokmuyor .Şirketin maliyetleri , asalakları ve yeni havalimanı
Trolllll ~ 4 yıl önce
Keşke sıfatın zekan beynin vasfın becerin yetseydi de sen de pilot olaydın.Gerci nerede sende o zeka. Düşüncesi zayıf insan,kokpitten kabinden alınan para sana verilmeyecek.Bırakın ulaşamadığınız ciğer ile uğraşmayı,daha çok çalışın. Masa başı çalışıp,istediğiniz gün mazeret kullanıp hafta sonlarını hafta içi ile birleştirip senede 5 kere tatil yapan,sabah 8 de başlayan mesaide saat 10 a kadar kahvaltı yapan,bilgisayarını BİLE 10:30 da açıp,hiçbirşeyi yapmadan bugün ne yiyelim diye goygoy yaparak saat 1130 da bilgisayarını kapatıp turnike başında beklemeye başlayan,13 de geri dönüp saat 1430a kadar kahve içip fal bakan,yine goygoyun gıybetin dibine vuran,1430 da bilgisayarını açıp yalandan 1-2 maile bakıp,aksama ne yemek yapsak yada ne yemek yesek diye o bomboş kafalarını meşgul edip,17 deki iş çıkışı için 1630 da turnikeyi bloke eden vasıfsız şirketin kan emicisi insanlarsa 5 bin değil 500 lira verilmez!!!O yüzden otur oturduğun yerde haddini bil,dışarıda aç sefil kalacağın durum yerine haline şükret,başkasının kazancına da göz dikme zavallı!!!
Iste bu yuzden kaptan olamazin ~ 4 yıl önce
Kaptan paragoz olur hakkaniyetli degil
trollle ~ 4 yıl önce
kutlamalarıda ekle. hergün birinin bişeyi bahanesi kutlama yapıp işten kaytarıyoruz
HIZLI BT’Cİ ~ 4 yıl önce
BT’den istifalar yağmur gibi gelecek hazır mısınız??? Başka yerde iş bulamayan yetkin olmayan personelle web servisleri ayakta tutarsınız artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bt ~ 4 yıl önce
Btcilerin hepsi aynı anda istifa ederse thy'de wordpressten blog açarak yoluna devam edecek hali yok, yeni bir ekip alır bitti.
Bt ye ~ 4 yıl önce
Sorun şu ki mevcut yetişmiş personelinden kestiği ücretin kat kat fazlasını vererek oluşturur yeni ekibi. Yeni ücretlere çalışan bt ci ya emekli olacaktır ya kalifiye değildir ya da iş bulunca uçar gider.
HIZLI BT'Cİ ye ~ 4 yıl önce
BT'nin kendi içinde, "biz 100 kişiyken de aynı işi yapıyorduk" diyenler var. Maçası yiyen buyursun gitsin. Yalnız özel sektör saat 10'a kadar kahvaltı yapıp boş boş muhabbetlerle time sheet doldurmaya benzemez. İyi hesap yapın giderken, kan alırlar.
Eşşek gibi anırırım ~ 4 yıl önce
Beni hatırladınız mu Canlarım hani tek kişi işini kAybetsin anırırım demiştim ben kazandım .. Ücret düzenlenesi filan olmayacak rahat olun eski sistem devam tkmız dünya da lider olacak. Reisimiz sayesinde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
köle ~ 4 yıl önce
çıkarmasın zaten işsizlik maaşı alamayacaksın

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000