22 Mart 2021, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Aday adayi dedigin adam senin dusundugun gibi degil once bunu ogren de yorum yaz. Akademideki pilotun pozisyonu aday adayidir. Bilmeden yorum yapma.
  • Sayin Kabin Memuru arkadaslarim, sizler insallah pilotlar kadar kazanirsiniz. Benim derdim sizin maasinizdan az almakla degil. Sizden az alirken sirketin benden %50 sizden %35 kesinti yapmasinda. Lutfen bu yazimi tekrar okuyup sonra karar verin kabini katip katmadigimi konuya. Anlamadiysaniz cevap yazmadan once biraz daha okuyun lutfen. Biraz sagduyu.
  • Sayin Kabin Memuru arkadaslarim, sizler insallah pilotlar kadar kazanirsiniz. Benim derdim sizin maasinizdan az almakla degil. Sizden az alirken sirketin benden %50 sizden %35 kesinti yapmasinda. Lutfen bu yazimi tekrar okuyup sonra karar verin kabini katip katmadigimi konuya. Biraz sagduyu.
  • Bu şirket yabancıya neden kira yardımı yapıyor?
  • Thy göz göre göre milleti medyayı ve Erdoğan’ı kandırdı. Tüm filolarda yabancılar var, 330’fa bile
  • Kirani odemiyordur bence
  • Iste klasik thy hostes profili.
  • Butun yorumlari okudum. Bir pilot adayi bile yazmamis ben yazayim. THY pilot adaylarina su surecte pilot aday adayindan daha az maas vermektedir. Bunun sebebi pilot adayini kokpit personeli olarak gorup maasindan %50 kesmesi. Aday adayinin aldigi 2 asgari maasinin altinda kalmistir. Ayrica kabin memurundan daha az alan adaydan %50 kesmek etik midir? Kabin memuru da aday adayi da daha cok kazansin gozumuz yok. Ancak bu arada kalmis olan pilot adayinin baz maasi normal memur maasi kadar. Bundan %50 kesinti yapilmasi hic uygun degil. Etik olarakta daha alt bjr pozisyon olan pilot aday adayindan az maas almasi dogru degil. Yine belirtiyorum gozumuz yok, keske daha cok kazansa aday adayi arkadaslarim. Bununla birlikte Zaten egitim vermiyorsun, psikoloji alt ust. Birde maddi sikinti boy gosteriyor. Hic baktilar mi acaba maaslara kesinti yaptiktan sonra cok merak ediyorum. Lafa gelince kokpit personeli deyip kestiniz %50 yi. Ancak daha cok ya da benzer seviyede kazanan herhangi bir calisandan %35 %30 kestiniz. Bu da etik olmayan ikinci konu. Para falan istemiyoruz egitime baslatin o da yeter! En kotu ne zaman baslatacaksiniz onu soyleyin. Isimizi gucumuzu ona gore ayarlayim.
  • ne oldu doğruları yazınca bakıyorum moralin bozulmuş...eee gerçekler acıdır..önce kepi önüne koyup bir düşüneceksin..sivil havacılık askeri kışla değil..kurtulun bu kompleklerinizden artık...sizin devriniz kapandı
  • evet yaaa astronotçuklar ekmek yedikleri şirketlerini satmışlardı hatırladım..ne oldu yine şirketin kapısında yatıp kalkmaya mı başladılar gaptancıklar...

İltifat

Eğer bir kişi size iltifat ediyorsa, dikkat edin! Çünkü iltifatları takdir değil, taktik olabilir.

Bine Yakın İşsiz Türk Pilot Varken...

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz sene yaptığı çalışma ile Türk istihdamının korunması adına yabancı pilotlarla ilgili bir girişimde bulunmuş, milli bayrak taşıyıcı havayolu şirketimiz Türk Hava Yolları da yabancı pilotları ücretiz izne çıkarmıştı. Ama halen azımsanmayacak oranda 77 filosunda uçanlar var! Bunun yanı sıra yabancı havayolu şirketleri de Türk Pilotları işten çıkarttı. Eee o kadar Türk varken siz yine de yabancı pilotları çalıştırmaya devam edin!

EĞİTİMDEN TASARRUF MU EDİLİYOR?

THY, hali hazırda kendi yetiştirdiği pilotlara tip eğitimi vermekten imtina ediyor. Yabancı pilotların yerini dolduracak alt yapınızı neden oluşturmuyorsunuz? Ondan sonra da tasarruftan bahsediliyor. Yabancı bir pilotun maliyeti ile Türk pilotun maliyetleri arasındaki uçurum herkesçe biliniyor. Buna rağmen bir adım atılmıyor. Nerede kaldı yerli ve millilik?

Haaa bir de unutmadan LİSE MEZUNİYETİ sorunu var. Yabancıya gelince neden lise mezuniyeti bir problem olmuyor ?

PİLOT ADAYLARI UNUTULDU MU ?

2020 Mart ayında Pilot aday adayları ve tip eğitimi aşamasındaki pilot adaylarının eğitimleri pandemi sebebiyle durdurdu. Ve adaylar belirsizliğe sürüklendi. Üzerinden bir yıl geçmesine rağmen de somut bir adım atılmış değil. Hadi geçen yıl pandemi patlak verdi, okullar kapatıldı ve uçuşlar durduruldu. Ya şimdi! Okullar açık, uçaklar semada, her yer lebaleb! Umarım eğitim sürecindeki adaylar daha fazla mahrum edilmezler.

TAVAN BİLET UYGULAMASIZ

2017 ve 2018 yıllarında uygulanmaya çalışılan tavan bilet uygulamasında üst limit 352 TL iken Ekim 2019 tarihinde bu rakam 452 olarak belirlenmişti. Buna rağmen rakamların 569 TL’ye çıktığını görmüştük. Konu ile ilgili yeni bir düzenleme yok. Ancak 499,99 liradan başlayan ekonomi sınıfı tek iç hat biletleri görmek mümkün.

Tavan bilet uygulaması zaten iç hatlarda ekonomi sınıfında uygulanıyordu. Bu işi adam akıllı uygulayıp, milli havayolu olarak milletini makul ücretlerle uçursalar ya! İnsanlar zaten pandemi sürecinde seyahatten uzak duruyor. Buna rağmen mecbur kalanların da cebi boşalıyor!

THY’NİN 10 MİLYON DOLARI

Milli Bayrak Taşıyıcı şirketimiz Türk Hava Yolları, yaptığı sponsorluklarla her zaman adından olumlu ya da olumsuz olarak söz ettirmeyi başarıyor. Reklamları ve sponsorlukları çok seven bir şirketimiz var. Ne mutlu bize!

2019 yılında Arjantin futbol takımı ile yaptığı anlaşma İle kulübün ana forma sponsoru olmuştu. Anlaşma 3 yıllığına yapılmıştı. 2022 yılında ise sözleşme bitiyor. River Plate, bahis şirketi Codere ile yaptığı yeni bir anlaşmayla ilk olarak reklamını formanın koluna ve THY ile sözleşmesinin bitmesinin ardında göğüse yerleştirecek.

Umarım Türk Hava Yolları, Arjantin’den ya da Güney Amerika’nın tamamından istediği rakamlara ve etkileşime ulaşmıştır. Ancak yine de sormadan edemeyeceğim. 8.400.000 doları ana sözleşme ve kupalar için 1 milyon doların üzerinde vereceğiniz yaklaşık 10 milyon doların karşılığını gerçekten alabilecek misiniz? Ne de olsa yolcular forma reklamlarına göre bilet alıyor değil mi?

Siz yine de, formalara, buz hokeylerine, krikete, atlı sporlara, metrolara, Heathrow’da küreye, havalimanı bile bulunmayan şehitlerdeki otellere, apartmanlara ve saniyelik reklamlara milyon dolarlar vermeye devam edin. Belki işinize yarar? Ama para bu kadar çoksa kesintileri kaldırın da personel rahat etsin, kâra geçip de kâr payı dağıtın da yatırımcı rahat etsin değil mi ?

Çağımızdaki yaygın teknoloji kullanımı ile hemen her şey elimizin altında. Tek bir dokunuşla bütün havayolu şirketlerinin seferlerini ve ücretlerini görmek mümkün. Hal böyle olunca, yolcuların ilk baktıkları şey ücret ve akabinde uçuşun süresi oluyor.

Rüzgara göre hareket etmekse olay, 10 yıldır verdiğiniz forma reklamlarından, anlamsız legolardan falan artık uzak durun derim. Yoksa rüzgara kapılıp gideceksiniz!

Türk Hava Yolları İcra Kurulu Başkanı Sayın İlker Aycı her demecinde, hala aşılanmayan personelinin aidiyet duygusundan bahsederken, iltifatlarını da ardı ardına sıralıyor. Sizce bu bir taktir mi yoksa bir taktik mi ? Ben bilemedim?

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

İltifat

Yorumlar Tüm Yorumlar (138)

Kabine cevap! ~ 3 yıl önce
Aday adayi dedigin adam senin dusundugun gibi degil once bunu ogren de yorum yaz. Akademideki pilotun pozisyonu aday adayidir. Bilmeden yorum yapma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin e cvp. ~ 3 yıl önce
Sayin Kabin Memuru arkadaslarim, sizler insallah pilotlar kadar kazanirsiniz. Benim derdim sizin maasinizdan az almakla degil. Sizden az alirken sirketin benden %50 sizden %35 kesinti yapmasinda. Lutfen bu yazimi tekrar okuyup sonra karar verin kabini katip katmadigimi konuya. Anlamadiysaniz cevap yazmadan once biraz daha okuyun lutfen. Biraz sagduyu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabinden arkadaslara ~ 3 yıl önce
Sayin Kabin Memuru arkadaslarim, sizler insallah pilotlar kadar kazanirsiniz. Benim derdim sizin maasinizdan az almakla degil. Sizden az alirken sirketin benden %50 sizden %35 kesinti yapmasinda. Lutfen bu yazimi tekrar okuyup sonra karar verin kabini katip katmadigimi konuya. Biraz sagduyu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kira yardımı ~ 3 yıl önce
Bu şirket yabancıya neden kira yardımı yapıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yabancılar halen uçuyor ~ 3 yıl önce
Thy göz göre göre milleti medyayı ve Erdoğan’ı kandırdı. Tüm filolarda yabancılar var, 330’fa bile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adam ne yapsin ~ 3 yıl önce
Kirani odemiyordur bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hostes’e ~ 3 yıl önce
Iste klasik thy hostes profili.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arada kalanlar ~ 3 yıl önce
Butun yorumlari okudum. Bir pilot adayi bile yazmamis ben yazayim. THY pilot adaylarina su surecte pilot aday adayindan daha az maas vermektedir. Bunun sebebi pilot adayini kokpit personeli olarak gorup maasindan %50 kesmesi. Aday adayinin aldigi 2 asgari maasinin altinda kalmistir. Ayrica kabin memurundan daha az alan adaydan %50 kesmek etik midir? Kabin memuru da aday adayi da daha cok kazansin gozumuz yok. Ancak bu arada kalmis olan pilot adayinin baz maasi normal memur maasi kadar. Bundan %50 kesinti yapilmasi hic uygun degil. Etik olarakta daha alt bjr pozisyon olan pilot aday adayindan az maas almasi dogru degil. Yine belirtiyorum gozumuz yok, keske daha cok kazansa aday adayi arkadaslarim. Bununla birlikte Zaten egitim vermiyorsun, psikoloji alt ust. Birde maddi sikinti boy gosteriyor. Hic baktilar mi acaba maaslara kesinti yaptiktan sonra cok merak ediyorum. Lafa gelince kokpit personeli deyip kestiniz %50 yi. Ancak daha cok ya da benzer seviyede kazanan herhangi bir calisandan %35 %30 kestiniz. Bu da etik olmayan ikinci konu. Para falan istemiyoruz egitime baslatin o da yeter! En kotu ne zaman baslatacaksiniz onu soyleyin. Isimizi gucumuzu ona gore ayarlayim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nasıl yani? ~ 3 yıl önce
Akademideki aday adayı tip eğitimindeki pilottan fazla mı aliyor? Eyvahlar olsun:) Biz iyi zamanda bitirmişiz tipi. Umarım bi an önce başlarsınız uçuş hattına.
Kabin ~ 3 yıl önce
Araya kabini sokmadan edemedin tabi! Aday adaylığı yok bizde, personel ile hatta farklı görev tanımı olan personel ile işe alım sürecindeki aday adayının kıyasının ne manası var ?
kabin ekibi ~ 3 yıl önce
adayın kabinden fazla almasını beklemek her onune gelenin pilot olduğu şu devirde
Halen anlamadın mı ~ 3 yıl önce
Bu şirket uçan garson şirketi. Pilot şirket değil. TEMEL KOTİL bunları yağladı sıvazladı. Yoksa kabincinin hakettiği maaş pilotun 5’te biridir. Tüm dünyada böyle
İkramiye ~ 3 yıl önce
3 ayda bir aldığınız çift maaş ikramiyeleri neden hesaba katmıyorsunuz? Bu şekilde aday adaylarından daha fazla maaş alıyorsunuz. Ayrıca aday adayları ile aranızdaki tek fark bir kaç ay önce işe başlamış olmanız. Pilotlar bu şekilde kendi içlerinde bir araya gelemezlerse bu şirketler daha çoooooook pilotların haklarını ellerinden alırlar. Nereden geldiğini unutmamak lazım..
Dcc ye cvp ~ 3 yıl önce
ne oldu doğruları yazınca bakıyorum moralin bozulmuş...eee gerçekler acıdır..önce kepi önüne koyup bir düşüneceksin..sivil havacılık askeri kışla değil..kurtulun bu kompleklerinizden artık...sizin devriniz kapandı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erkt38 ~ 3 yıl önce
evet yaaa astronotçuklar ekmek yedikleri şirketlerini satmışlardı hatırladım..ne oldu yine şirketin kapısında yatıp kalkmaya mı başladılar gaptancıklar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Konustu ~ 3 yıl önce
Konusma kahvemi getir ucan garson bu konu seni asar
Biraz ~ 3 yıl önce
Ever hostes sevgilisini fo’ya yaptiran steward’in cigliklarini dinlediniz
Pilot ~ 3 yıl önce
Türk pilotlar uçmasa sen maaşını alamayacaksın, kabinci den yo.
konuştuya cvp ~ 3 yıl önce
evet yaa satış işleri bizleri aşar..dogru söylüyorsun satma karekteri sadece bir sınıfa aittir :))
biraz a cvp ~ 3 yıl önce
çok komiksin yaaa.açtırma kutuyu söyletme kötüyü derler..foyası ortaya dökülen astronotçukları yazsan destan olur...bilen biliyor :))

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000