24 Mayıs 2021, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Namaz da kılabilir, Kuran da okuyabilir. Yazdığıma dikkat etmemişsiniz, imamete uygun değil dedim. Kimsenin iyi niyetini sorguluyor değiliz. Allah elbette gayreti için mükafatını verecektir. Lakin Kuran'da da yazdığı şekliyle Kuran ve Resulullah'ın sünnetine uymak zorundayız. Resululullah'ın da kimler imamlık yapabilir konusunda bir çok sünneti ve hadisi mevcut. Lütfen bu konuyu o nazarda elin. Hayırlı günler.
  • yüce Kuran hariç okumadım bildiğim art niyetin yoksa sorun olmaz ne yapsın yani dilinde konuşmasında bozukluk olan namaz kılmasınmı Kuran okumasınmı önemli olan gönülden ibadet kalben rencide etmek kesinlikle doğru değil bu tür insanları onları kenara itelemek hasta insanları
  • yüce Kuran hariç okumadım bildiğim art niyetin yoksa sorun olmaz ne yapsın yani dilinde konuşmasında bozukluk olan namaz kılmasınmı Kuran okumasınmı önemli olan gönülden ibadet kalben rencide etmek kesinlikle doğru değil bu tür insanları onları kenara itelemek hasta insanları
  • hak yüce Allah katındadır hepimiz sorumluyuz ve hepimize sorulacak yaptığımız işler aldığımız maaşlar yaşadıklarımız çevremize verdiğimiz zararlar
  • Beraber çalıştığın insanların onurunu zedeleyerek, hakkına girerek kazandığın para helal değildir.Bu ağır yükle hepinize hayırlı sabahlar diliyorum.
  • ona yalaklık yapan cok olur farkındamı acaba konumu gereği yanına yaklaşanların bir ust konuma gecmeek için gelenlerin bazı insanlar amirleriyle camiyede gider amiri değişir meyhaneye gider onlardan ne bu ülkeye kimseye fayda gelmez yazıklar olsun kutsal yerlere bu işler için gidenlere kul hakkı yiyenlere Allah cezanızı er geç verecektir o koltukların hayrını göremezsiniz
  • ne oldu senidemi şef yaptı yalkalık yapıyorsun gurur onur yakmu sende belkide o sensin senelerce uçuşa göreve gitmek için amirlerine yalakalık yemek ısmarlayanları gördüm yönetici olmuş hala uçuşa gitmeyi hakkı sananaları gördüm yalakalık yaparak milletin hakkını yiyenleri gördüm o işlere zar zor girip sadece çalışanlar hakları yenenlerin hakkını koruyanda var elbet hesabınızı yüce Allah soracaktır yazıklar olsun diğerlerinin hakkını yiyenlere yalaklara
  • Mikail insanların ayağını kaydıra kaydıra ilerliyorsun.Unutma men dakka dukka kötülük eden kötülük bulur.Seninde ayağını kaydırırlar.İlahi adalet. Etme bulma dünyası
  • Okululun giris puani ve öss basarisi imam hatip liselerinin kat sayi siniri kaldirildiktan ve unlu mezunlarinin okula yaptigi cilgin yatirimlardan sonra artti. Yillara gore bakildiginda gorulebilir. Ben liseye 2002 yilinda basladim o yil istanbulda ilk 10 da olan anadolu liseleri arasinda yoktu ama birkac yil once bu lisede ojuyan bir ogrenciden ogrendigim kadari ile puanlari yukselmis hakli olarak. Turkiyede kac devlet okulu lise ogrencisini yurtdisina geziye gonderebiliyor ya da teknik lise olmadigi halde Turkiyenin en buyuk sirketlerine lise stajyeri olarak deneyim kazanmasini sagliyor. Okulun fiziki ozelliklerinden bahsetmiyorum bile. Simdiki mezunlari basarili olabilir ama bu eski mezunlarini dahi yapmaz. Gerci okul ve is hayati her zaman paralel ilerlemiyor bunu bu ulke anlamiyor hala. Nagehan Alci da bogazici mezunu yada Binali yildirim da itu mezunu.

İnsanlar kulaklarına gözlerinden daha fazla inanıyorlar. Kartal İHL Ve Mikail Akbulut



Eskiden bazı eleman arama ilanlarının aranan şartlar maddesinin birinci sırasında T.C. Vatandaşı olmak şartına rastlardık. THY’nin işe kabul konusunda, öncelikleri var mı bilemiyorum ama özellikle şirket içi görevde yükselecek veya üst makamlarda istihdam edilecek kişilerin değerlendirilmesi sırasında adaylarda aranılan vasıfların ilk sırasında Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunu olma şartı olduğu söyleniyor. Evet, tercih hep onlardan yana çalışıyor. Bu doğru. İnsanlar da bu okul mezunu olmanın THY’de işe giriş ve gerisi için aranan ilk vasıf olduğunu konuyu hafiften karikatürize ederek söylüyor ve anlatıyorlar.

2019 yılında internete düşen bir yazıda THY’de 80’i aşkın veya 80’e yakın Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu olduğu belirtiliyordu. Şimdilerde 100’ü buldu mu veya geçti mi bilemiyorum?

Evet, o kadar ayrıştık ki, doğru düşünebilme yeteneğimizi kaybettik. Her konuyu kendi siyasi bakışımızın doğrultusunda değerlendiriyor ve ona göre konuşuyoruz. Doğru veya yanlış olması önemli değil. Sizden veya bizden. Sanki birbirine iki düşman kamp. Normal yaşamda da bu böyle iş yaşamında da.

KARTAL ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ: Bu okul ile ilgili tek bilgim isminden dolayı İstanbul’un Kartal semtinde bulunduğundan öte gitmezdi. Bu kez merak ettim, okulun tanıtım sayfasına baktım ve de 3. şahısların okul ile ilgili görüşlerini sordum ve dinledim. Mezunlarının merkezi sistem YKS sınavları sonucunda hangi üniversiteleri kazandıklarını uzun boylu tetkik ettim. Okulun sahip olduğu fiziki imkânları tek kelime ile kıskandım. Türkiye’nin en eski ve köklü liselerinde tahsil yaptım. Bizler, o yuvalarda okuyanlar bu imkânlara o gün sahip değildik. Şimdiki devlet okullarının durumunu düşünüyorum. Ben kıskandımsa Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarında bu gün eğitim görenler “ bizim okullarımız fiziki imkânlar açısından neden bu denli farklı diye“ ortalarından çatlayacaktır. Evet, neden?  Bunu cevaplayacak olanlar bu ayırımcılığı bizzat yapanlardır. Yani baştakilerdir. Ve de bunu hiç kimseye anlatamayacaklardır. Anlatsalar bile bunu kimse kabul etmeyecektir. Evet, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi ayrıcalıklı bir okul. Bu okula alt yapı oluşturulması esnasında bile ayrıcalık yapıldığına eminim.

OKULUN MEZUNLARI HANGİ ÜNİVERSİTELERE GİRMİŞ. Sizlere biraz da, okulun eğitim düzeyinde bahsetmek istedim. 2020 yılında okul 168 mezun vermiş. Bu mezunlardan imtihanlarında başarı göstererek fakültelere girme hakkı kazananların sayıları şöyle.  26’sı imtihanlarda Boğaziçi Üniversitesi’ne,14’ü İstanbul Teknik Üniversitesi’nin değişik bölümlerine, 8’i Galatasaray Üniversitesi’ne, 12 mezun Koç ve Sabancı Üniversitelerine girmeye hak kazanmışlar. Devamla, 29 mezun İstanbul Üniversitesi’nin değişik bölümlerine, 6’sı İstanbul Sağlık Üniversitesi’ne, 3’ü Bezm-i Âlem Vakıf Üniversitesi’ne ve de 62 öğrenci ( Yıldız Teknik Üniversitesi, Türk-Alman Üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi, ODTÜ, Cerrahpaşa Tıp, Hacettepe Üniversitesi vb.) ve ülkemizin değişik vilayetlerinde mevcut üniversitelere giriş hakkı elde etmişler. 2020 yılı için yaptığım detaya girmeden önceki seneler için okuldan mezun olup üniversitelere giriş hakkı elde eden öğrencilerin sayılarını sıralarsak; 2019 yılında liseden mezun olan 179 öğrenci merkezi sistem sınavını kazanarak farklı üniversitelere giriş hakkı kazanmış. Bu rakam 2018’de 214, 2016’da 211 ve de 2015 yılında ise 209. ? Vakıf Üniversitesine ve de 62 öğrenci (Yıldız Teknik, Türk-Alman üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi, ODTU, Cerrahpaşa Tıp, Hacettepe Üniversitesi vb.) ve ülkemizin değişik vilayetlerinde mevcut Üniversitelere giriş hakkı elde etmişler

OKULA MANEVİ BORCUMUZU ÖDEYELİM (?) DERKEN: Evet; bizim tepede oturanımız Kartal Anadolu İmam Hatip Mezunu. Tepelerde başkaları da var tabii ki. Okula manevi borçlarını ödeme gibi ulvi bir amaçla (?) seferber olmuşlar gibi. Ve de THY üst kadrolarının bir kısmını bu okulun mezunları ile doldurarak herkesin dikkatini bu okul üzerinde toplamayı başardılar. Ancak daha yukarıdakilerin bir planı projesi varsa onu bilemem. Doğrusunu isterseniz konuyu tartıştığım iki kişi bu görüşteler. Netice: bugün THY’nin eskilerinin gözünde tüm İmam Hatipliler torpilli. Neredeyse torpil yapmanın bir sanat olduğuna inanasım geliyor. Bu kadar mı acemilik olur? Adamlar okulumuza manevi borcumuzu ödeyelim derken, okulun hammaddesi olan öğrencileri antipatik kıldılar sanki. Böyle düşünerek ben mi hata yapıyorum dersiniz?

BU OKULLARA İMAM HATİP İSMİ 1951-1952 YILLARINDA VERİLDİ. Evet, beyler,1951-1952 yıllarında bu okulun ismini bu gün o okulda eğitim alan gençler koymadı. O dönemlerde amaç ülkemizdeki eksikliği çekilen aydın din adamı yetiştirmekten öte değildi. Şimdi okulun, hedefi yapmak istediği çok çok başka. Hatırlıyorum seneler önce İmam Hatip Okulu mezunları üniversite imtihanlarında dereceye girme başarısı sağlayınca neler söylenmişti. 

Başarılar tesadüf diye isimlendirilmişti. Ve daha neler neler.  Hadi, o dönemdeki tesadüfü kabul edelim. Peki, 2020 yılındaki toplam mezunların (168 öğrenci)  % 15’ nin (26 öğrenci) Boğaziçi’ne girmesi de mi tesadüf. Ya İstanbul ve Maçka Teknik Üniversitelerine girme hakkı kazananlar da mı tesadüfen başarılı oldular. Ve de diğerleri. Bunlarda mı tesadüf?  Evet, Kartal Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi belli ki iyi bir okul. İyi eğitimli insanların bu okuldan mezun oldukları/olacakları mutlak. Evet, okulun isminde imam kelimesi olmalı mı? Bana göre de olmamalı. Zira bazı İmamlar mesleklerinin kutsallığını zedeleyecek davranışlarda bulundular. Tabii ki bu kutsal görevi hakkıyla yapanları bu sözlerimden tenzih ediyorum. Dolayısı ile bu zümreye güven azaldı. Neden gerek gördüler bilmem ama politize oldular gibi. Bana göre böyle ama yine de okulun isminde değişiklik yapmak ayrı bir konu ve de kolay da değil. Ben o okulda okusam ve isim değişikliği için referandum yapılsa muhtemelen “ Hayır “ oyu kullanırım. İnsanoğlunun yapısı böyle.

İMTAHAN ÖNCESİ YKS SUALLERİ KARTALLILARA VERİLMİŞ OLABİLİR MI? Evet, YKS imtihan sualleri verilmiş olabilir mi Kartallılara? Bir zihni evvel çıkıp imtihan sistemi onlara ayrıcalık tanımış ve nemalandırmıştır dese buna da inanacak çok insan çıkar aramızdan? Ben inanmıyorum.

HANİ GENÇLER ÜMİDİMİZDİ? Ümidimiz gençler diyoruz. Onlarda bu milletin gençleri değil mi? Birileri yanlış diye onlara başka bir gözle mi bakacağız? Bu pek akıllı ve adil bir yaklaşım değil.

İNSANLAR GÖRDÜKLERİNDEN ZİYADE İŞİTTİKLERİNE İNANIYOR. YİNE DE SORACAĞIM. Bir ara sık sık duyduğumuz “bizim çocuklar” diye ifade edilenler arasında bile ayırımcılık var. Daha açık bir deyişle THY Yönetiminin Kartalılar ile diğer İmam Hatip Liselerinden mezun olanlar arasında bile ayırımcılık yapıldığı açık ve net. Evet, insanlar gördüklerinden ziyade duyduklarına inanıyorlar. Herkes değişik bir şey söylüyor. Rakamları görmek inanacağımız şeyi değiştirir mi? Hayır. Yine de görelim. THY’de toplam kaç İmam Hatipli çalışan var ve bunların kaçı Kartallı, kaçı diğer İmam Hatiplerden mezun olmuş? Buna bir bakın. Acaba bizim tepe yöneticimiz şirkete kaç Sivil Havacılık Yüksek Okulu mezununu yönetici olarak işe alındı. İmam Hatiplilerin dörtte biri kadar mevcutsa alkışlayacağım.  “ Evet, Sivil Havacılık Yüksek Okullarını” bitirmiş toplamda kaç çalışan var yöneticiliğe yükselmiş? Bir mi? İki mi? Yoksa beş mi? Şirkette 700 Müdür var deniyor. Hadi on olsun. Var mı o kadar?

THY’DE YÖNETİCİ OLAN KARTALLILAR. Tabii ki bizde THY’de işe girenler okulun iyileri mi, onu da pek bilmem. Yoksa bizim tepedeki yine birilerinin itelediklerini mi THY’ye aldı. Bu da mümkün. Hem de çok mümkün. Dikkat ediyorum da yazılarıma gelen yorumları kaleme alanlar sürekli şirkete son gelen yöneticilerinden şikâyetçiler. Demek ki seçilmişleri değil THY’ye doğru birilerince desteklenenleri şirkete kabul etmiş bizim THY. Uygulama başka bir görünüm veriyorsa öğrenmekten zevk alacağım.

MÜSPET İLİMLE UĞRAŞANLAR BÖYLE SAÇMALIKLAR YAPMAZLAR. Eğer ruhsal bir bozukluğu yoksa İstanbul ve Maçka Teknik Üniversitelerinde, Galatasaray ve Boğaziçi Üniversitelerinde eğitim gören, oralardan feyz alan birileri anlatılan veya kuşkulanılan davranışlarda bulunmazlar. Ya bunları yazanlar yanlış. Ya Kartallılarda bir bozukluk var, ya da ben bu düşüncem de hatalıyım. Kaldı ki İmam Hatiplerde okuyan tüm öğrencilerin siyasi bir görüşe sıkı sıkıya bağlı olduğunu da düşünmüyorum.

 

HERKESİN AYNI ŞEYE İNANIYOR OLMASI, ONU GERÇEK YAPMAZ: Benim İnanmak istediğim bir tek husus var. O da Kartal Anadolu İmam Hatip mezuniyetinden sonra gidip Boğaziçi, Galatasaray vb. Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinde okuyan ve kendisini ilim ve bilime veren gençleri istenilen her konuda kullanmanın, istenilen yöne sevk etmenin mümkün olmayacağıdır. Onlar yollarını seçmişlerdir, o yolda yürüyecekler ve başarılı olacaklardır. Buna inanıyorum. Bunu temenni ediyorum. Ve diliyorum ki hiçbir kimse onları ayrıştırmasın. Tabii ki onlar da birbirini. Hiç olmaz ise gençlerimiz bir olsun, bütün olsun. İmam Hatip mezunları da, Pertevniyal Lisesi öğrencileri de, hem kendi aralarında, hem de birbirleri ile.

KÖTÜDEN ÖRNEK OLMAZ. Tabii ki ben Kartal İmam Hatip Lisesini bitiren öğrencilerin hepsi iyidir demiyorum. Böyle bir şey düşünmüyorum ve de söylemiyorum. Özellikle bir takım değişik yapılı örneklerini gördümse ve de adeta onlarla iç içe yaşamış gibiysem. Tabii ki bunu da düşünmem gerekir. Her toplulukta iyi olmayanlar da çıkar. En küçük yapı olan aileler de bile farklı yaradılışlar görmüyor muyuz? Bilmem anlatabildim mi?

TÜRK HAVA YOLLARI TEKNİK A.Ş’YE YENİ GENEL MÜDÜR? MİKAİL AKBULUT. O DA KARTALLI.  Bir haber gördüm, çok güldüm. Mikail Bey’in Cumhurbaşkanımızın oğlunun da mezun olduğu Kartal İmam Hatip Lisesi mezunu olduğu ortaya çıkmış. Gizli miydi, kimse bilmiyor muydu?  Bu bilinmeyeni nasıl da ortaya çıkarttınız? Bravo vallahi.  Çok aramak gerekir miydi bilemiyorum ama ortaya çıkartılacak başka şeyler yok mu? Biraz daha arasanız.

Yeni Genel Müdürle ilgili yazmaya başlamadan önce siz okurlarıma İki sual yöneltmek istiyorum. Yalnız iki sual.

1. Sizler acaba THY Teknik AŞ’ye Genel Müdür olarak İktidar Partisi mensubu veya tescilli taraftarı olmayan birinin atanmasını mı bekliyordunuz? Böyle bir beklentiniz mi vardı?

2. Siz bu beye mesleğini sorsanız sizi Kartal İmam Hatip mezunuyum diye mi cevaplar? Ülkenin sayılı üniversitelerden birinin mezunu bu suali falan liseyi bitirdim diye cevaplaması komik olmaz mı? Mesleğini söyler, arkasından da bitirdiği üniversiteyi.

Birinci sualin cevabı evet ise, sizinle yazışmak ve konuşmak fikir teatisinde bulunmak anlamsız demektir. Nedeni ise daha etrafa bakmayı, değerlendirmeyi bile bilmemenizdir.

İkinci sualin cevabı hayır ise: O zaman neden İmam Hatip Lisesini öne çıkartıyorsunuz ki? Bu mantıklı mı?  Beyefendi Mühendis ve de İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu bir mühendis.

Her ne ise. Benim görüşüme göre eğer atanan zat mevcudun iyilerinden biri ise yapılan atama bu günün alışılagelen şartlarında olabildiğince doğrudur diye düşünürüm. Sn. Akbulut mevcudun iyilerinden biri mi? Bunu en iyi bilen meslektaşlarıdır. Ne onları ne de kendisini tanımıyorum ki sorayım ve aklım erdiğince anlamaya çalışayım. Bazen sizler bana gazeteci diyorsunuz? Değilim ki. Görüşmek istesem de mümkün olmaz. Tepedeki kızar.

SAHİ MİKAİL AKBULUT BEY AYDAN MI GELDİ? 2009 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi, Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun olan Mikail Akbulut; Fen Bilimleri Enstitüsü, Elektrik Mühendisliği Yüksek Lisans Programını 2011 yılında tamamlamış. 2010 yılında, Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Uçak Bakım Başkanlığı’nda Aviyonik Bakım Mühendisi olarak göreve başlayan Akbulut, 2016 yılında Dar Gövde A Bakım Müdürü olarak atanmış.  2018 yılında Kabin içi Bakım Başkanlığı görevine getirilen Akbulut, 2020 yılının Aralık ayına kadar bu görevi ifa etmiş olup 2021 yılı itibariyle Genel Müdür (Operasyon-1) Yardımcısı olmuş. Öyle veya böyle Türk Hava Yolları’nda 12 yıl görev yapmış. Ve de şimdi Genel Müdür.

Evet, genç biri. Efendim, Genel Müdürlüğe atanabilmesi için ona Başkanlık yolu açılmış, çalışanlara selâm vermeyen vb. bir zat. Bu da yetmezmiş gibi Kartal İmam hatip mezunu üstüne üstlük kardeşi de şirkette.

Kardeşi de şimdi terfi eder mi acaba? Acaba seçilmesinde etkin olmadığımız gibi gitmesinde de etkin olmamız mümkün olmayan biri daha iş başı yapmadan bunları mı konuşulmalıyız?  Veya hep birlikte konuşsak ne değişecek? Yine de konuşalım. Bir insana konuşa konuşa dengesini kaybettirelim sonrada ondan normal davranmasını bekleyelim, İyi ve güzel şeyler bekleyelim. Böyle bir dünya yok. Aslında iyiye inanma güdümüzü yitirdik hepimiz. Yemin billah edip öyle söyleseler de inanmayız. Dediğimiz dedik, bildiğimiz bildik. Kendi inandığından başka, inanılacak bir şeyi olmadığına inanan insana softa derlerdi galiba. Softa kelimesinin bir anlamı da, yobaz, kaba, sofu. Aslında bu tür birileri olduğunuza inanmak istemiyorum ama.

Bırakın / bırakalım da genç adam işini yapsın. Gençliğine, eğitimine yakışmayan bir yönetim tarzı sergilerse aslanlar (?)  gibi karşı çıkarız. Aynen ve THY’nin en tepesine yaptığımız gibi. Aslanlar gibi dikiliriz karşısına. Sizler VPN ile ben de ismim ve soyadım ile.

İÇERİDEN BİRİ: Kişisel kanaatim. THY Tekniğin içinden birinin, on iki senedir sizlerle o havayı teneffüs eden birinin Genel Müdür olması onun Kartal Anadolu İmam Hatipte eğitim görmüş olmasından çok daha önemli olduğu yönünde. Selam mı vermiyor?  Yanınızdan geçerken siz onu selamlayın. “ Merhabalar BANA Sn. Genel Müdürümdeyin. Alışacaktır. İnanın Lütfen bu eskiden Genel Müdür Yardımcılığı seviyesinde denenmiş bir yöntemdir. Önce yadırgadılar ama sonraları alıştılar. Neticeten uygulama başarılı olmuştur. Adam selam vermeğe başlamıştı.

İNŞALLAH: Evet, geçmişte bir Genel Müdür vardı. Çok başarılıydı.  İktidar değişti. Kısa bir süre sonra o Genel Müdürün yerinde kalıp kalmayacağı konuşulmaya, tartışılmaya başladı yeni siyasi iktidar cenahında. Türkiye’mizde bu en olmayacak işlerden biriydi. Hem başka bir siyasi görüşe bağlı olacaksınız hem de bütünü ile ters görüşte olan bir siyasi iktidarın mensupları bu Genel Müdür çok iyiydi, onunla çalışabiliriz diye düşünecek. Bunu düşündürebilmek başarının en büyük göstergesi sayılmaz mı? Hele ülkemizde. Siyaset mi, politika mı engel oldu yoksa kendisi mi arzu etmedi bilemem.  Sonuçta gerçekleşmedi.  Dilerim ki siz de o denli başarılı olursunuz. Hoş geldiniz Sn. Genel Müdür. Hayırlı olsun. Hem Türk Hava Yolları için hem de sizin için.

NOT: Sn. Okurlar. Bu yazıya iki adet OKUYUNUZ linki koydum. Bilgi ve İlginize sunuyorum.

İnsanlar kulaklarına gözlerinden daha fazla inanıyorlar. Kartal İHL Ve Mikail Akbulut

Yorumlar Tüm Yorumlar (108)

Hehehhhh ~ 8 ay önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mehmet cevap yazan ~ 3 yıl önce
Namaz da kılabilir, Kuran da okuyabilir. Yazdığıma dikkat etmemişsiniz, imamete uygun değil dedim. Kimsenin iyi niyetini sorguluyor değiliz. Allah elbette gayreti için mükafatını verecektir. Lakin Kuran'da da yazdığı şekliyle Kuran ve Resulullah'ın sünnetine uymak zorundayız. Resululullah'ın da kimler imamlık yapabilir konusunda bir çok sünneti ve hadisi mevcut. Lütfen bu konuyu o nazarda elin. Hayırlı günler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mehmet cevap yazana ~ 3 yıl önce
yüce Kuran hariç okumadım bildiğim art niyetin yoksa sorun olmaz ne yapsın yani dilinde konuşmasında bozukluk olan namaz kılmasınmı Kuran okumasınmı önemli olan gönülden ibadet kalben rencide etmek kesinlikle doğru değil bu tür insanları onları kenara itelemek hasta insanları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mehmet cevap yazana ~ 3 yıl önce
yüce Kuran hariç okumadım bildiğim art niyetin yoksa sorun olmaz ne yapsın yani dilinde konuşmasında bozukluk olan namaz kılmasınmı Kuran okumasınmı önemli olan gönülden ibadet kalben rencide etmek kesinlikle doğru değil bu tür insanları onları kenara itelemek hasta insanları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknisyen ~ 3 yıl önce
hak yüce Allah katındadır hepimiz sorumluyuz ve hepimize sorulacak yaptığımız işler aldığımız maaşlar yaşadıklarımız çevremize verdiğimiz zararlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mikail ~ 3 yıl önce
Beraber çalıştığın insanların onurunu zedeleyerek, hakkına girerek kazandığın para helal değildir.Bu ağır yükle hepinize hayırlı sabahlar diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP MİKAİL ~ 3 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
CVP MİKAİL ~ 3 yıl önce
İSİM DOĞRU MU YANLIŞ MI BİLMİYORUM. SİZİ İSMİN DOĞRU OLDUĞUNU DÜŞÜNEREK CEVAPLIYORUM. YORUMUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM. O AĞIR YÜKÜ KALDIRABİLECEĞİNİZE İNANMAK İSTİYOR BAŞARILAR DİLİYORUM. SAYGI İLE
Cvp Mikail Cevap ~ 3 yıl önce
Cevabı yazanın sen olduğunu umarak, yorumun için teşekkür ederim.Şahsımı doğru bildiğini ve telefon numaramında sende olduğunu düşünerek aramanı arzu ederim.Şunu söyleyebilirim benim içim müsterih.Eğer seninde müsterih ise o zaman hesap ahirete kalır, orada kim haklı kim haksız daha iyi görmüş oluruz.Helalleşmeyi Ahirete bırakmayalım dersen telefonlada yüz yüzede görüşebiliriz.Eğer benim yanıldığım bir husus var ise söz veriyorum ben özür dileyeceğim, aynı hassasiyeti sendende bekliyorum.Başarılar diliyorum. Saygılar
MİKAEL CEVAP-CVP ~ 3 yıl önce
EVET YORUMUNUZA CEVABIMIN ALTINA İSMİMİ YAZMAYI UNUTMUŞUM. BEN M. ÇETİN ÖZBEY. BEN DE TELEFON NUMARANIZ YOK. HER NE İSE GALİBA BİR YANLIŞLIK VAR VEYA SİZ GENEL MÜDÜR MİKAİL BEY DEĞİLSİNİZ. BENİMLE İLGİLİ BİR SORUN VARSA MAİL ADRESİM [email protected]. HERHALDE BİRLİKTE ÇALIŞTIĞIMIZ BİRİSİNİZ. HER NE İSE TABİİ Kİ GÖRÜŞEBİLİRİZ.
cvp mikael cvp ( 2) ~ 3 yıl önce
.Yazışmada beden mikail ismimi seçtiniz anlayamadım. düşündüm de ilk kez birisi bana ahirette hesaplaşmadan söz ediyor. Benim kişisel olarak ahirete bıraktığım hiçbir hesaplaşmam yok. Prensip olarak iş konularını konuşmuyorum. Onu ifade etmek isterim. 30 sene önceki konularda herkes kendisini haklı görür. Ben THY' den uzaklaştırılmamı takiben bu tür konularla yaşamama kararı aldım ve uyguluyorum. . Konunuz eskiye yönelik iş konusu değilse ve bunun dışında bir hatam varsa memnuniyetle görüşebiliriz. İş konuları veya işteki takdir hakkının kullanılması dışında hatayı kabul etmek ve özür dilemek sorun değil.
Cvp Mikail ~ 3 yıl önce
Çetin Bey, sanıyorum bir yanlış anlaşılma oldu. Sizi ve yazılarınızı takip ediyorum. Çok da değerli buluyorum. Ben Mikail başlığı atarken mikaile yazmıştım.Sonrasında siz cevap yazınca bende kendisi yazdı diye düşünerek o yüzden ona karşılık vermiştim.Sizin şahsınıza karşı tek söyleyebileceğim takdir etmek olur.Saygılarımı sunarım.
teknisyen ~ 3 yıl önce
ona yalaklık yapan cok olur farkındamı acaba konumu gereği yanına yaklaşanların bir ust konuma gecmeek için gelenlerin bazı insanlar amirleriyle camiyede gider amiri değişir meyhaneye gider onlardan ne bu ülkeye kimseye fayda gelmez yazıklar olsun kutsal yerlere bu işler için gidenlere kul hakkı yiyenlere Allah cezanızı er geç verecektir o koltukların hayrını göremezsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk ~ 3 yıl önce
ne oldu senidemi şef yaptı yalkalık yapıyorsun gurur onur yakmu sende belkide o sensin senelerce uçuşa göreve gitmek için amirlerine yalakalık yemek ısmarlayanları gördüm yönetici olmuş hala uçuşa gitmeyi hakkı sananaları gördüm yalakalık yaparak milletin hakkını yiyenleri gördüm o işlere zar zor girip sadece çalışanlar hakları yenenlerin hakkını koruyanda var elbet hesabınızı yüce Allah soracaktır yazıklar olsun diğerlerinin hakkını yiyenlere yalaklara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Men dakka dukka ~ 3 yıl önce
Mikail insanların ayağını kaydıra kaydıra ilerliyorsun.Unutma men dakka dukka kötülük eden kötülük bulur.Seninde ayağını kaydırırlar.İlahi adalet. Etme bulma dünyası

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Egitim sart ~ 3 yıl önce
Okululun giris puani ve öss basarisi imam hatip liselerinin kat sayi siniri kaldirildiktan ve unlu mezunlarinin okula yaptigi cilgin yatirimlardan sonra artti. Yillara gore bakildiginda gorulebilir. Ben liseye 2002 yilinda basladim o yil istanbulda ilk 10 da olan anadolu liseleri arasinda yoktu ama birkac yil once bu lisede ojuyan bir ogrenciden ogrendigim kadari ile puanlari yukselmis hakli olarak. Turkiyede kac devlet okulu lise ogrencisini yurtdisina geziye gonderebiliyor ya da teknik lise olmadigi halde Turkiyenin en buyuk sirketlerine lise stajyeri olarak deneyim kazanmasini sagliyor. Okulun fiziki ozelliklerinden bahsetmiyorum bile. Simdiki mezunlari basarili olabilir ama bu eski mezunlarini dahi yapmaz. Gerci okul ve is hayati her zaman paralel ilerlemiyor bunu bu ulke anlamiyor hala. Nagehan Alci da bogazici mezunu yada Binali yildirim da itu mezunu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000