13 Temmuz 2020, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Sevgili büyüğüm, her zamanki gibi geçmişten geleceğe ders olan bir insanlık desini paylaşmışsınız. Umarım en azından okuyanlar ders alır. Sağlık, mutluluklar dilerim
  • Eğitici,öğretici,bilgilendirici,bize ışık tutan yazılarınızın sürmesi umuduyla size ve ailenize sağlık,mutluluk,huzur diler, saygılar sunarım üstad...
  • Çetin Bey, Bu dönemde bunları yazabilmek cesaret işi desteğiniz için binlerce teşekkürler. Maalesef Ülkemizde her tür değer alt üst oldu. Yazık çok yazık. Ama bu adaletsizlikler de bir gün bitecek. Yaşayanlarda görecek Fakat heba olan tüm emekçiler ve hayatlar için gerçek bir trajedi. :(
  • Sayın Çetin bey yeter ki siz yazın...Biz okuyoruz ve sizi takip ediyoruz. Bence bu yazı eşine az rastlanır, çok güzel bir konuyu ele almış. Kaleminize sağlık. Saygılarımla.
  • İnsanlık para karşısında öldü NOKTA. Bu cümleden sonra, tüm konuşmalar teferruat kalır. Teşekkürler abi güzel yazın için...
  • THY'de konuşlu ve fetö ile bağlantılı kişilerin işten çıkarılmamasını mı savunuyorsunuz? 211 kişinin içinde fetö ile bağlantısı olmayan kişiler olduğunu biliyoruz bu kişilere yapılan haksızlık.Tüm kurumlarda fetö terör örgütüne üye kişiler işten çıkarıldı, THY'den de çıkarılması kaçınılmazdı.
  • Müthiş hikaye, harika son. Günümüzde böylesi olur mu? Olmaz... para eski para değil, insan eski insan değil...
  • Vasıfsız yöneticiler getirildiği günden beri havacılık perişan,İstanbul havalimanı yöneticisi ik gmy sı odasında taşeronlarla kumpas hazırlıyor kimi nasıl göndeririz diye,yazık degil mi iftara atmak günah degil mi ? Ahirette hesap sorulmaz mı? Burada milli görünüp Arka planda her haltı yemek sadce refarasları ve çevrenizi kandırır ya mahkem-i kübra yı...böyle kaç kişi harcanmıştır acaba havacılıkta başarı olacakken...onun için yok pilot maaşı,yok devlet kötü,yok hükümet bunu yaptı,yok iga böyle thy şöyle bırakın arkadaşlar bırakın..kim kimin hakkını savundu arkadaşımın yerine beni çıkarın diye bildi? TEK KİŞİNİN GÜLMEDİGİ HAYATTA ASLINDA KİMSE GÜLMÜYORDUR....yüreği güzel insanlarla tanışmanız dileği ile...
  • airporthaber köşe yazarlarının kendi yaşanmışlarını konu etmesinden pek hoşlanmıyor. Bu nedenle o konulara pek yaklaşmıyorum. Kaldı ki yazsak da bu gün THY' de çalışanlar hiç birine inanamazlar.Ne bizim yaptıklarımıza ne de yöneticilerin toleransına. Ayrıca beni çalışanlar hiç yalnız bırakmadı. Çoğunluğu yanımda olmuştu. Halen unutmam. Yönlendirmeniz için teşekkürler.
  • Ne güzel yazmışsınız.Çok teşekkürler Çetin bey.

İnsanlık Tümü İle Hep Yapayalnızdı. Öldürüldü En Sonunda. Katili Kim mi? Menfaat

Bu gün herhangi bir hayati konuda sizlerden birinin yardımına ihtiyaç duysam eminim ki büyük bir bölümünüz değil yardım etmek dönüp bakmayacaktır bile. Nedeni basit. Yazdığım yazılar nedeni ile o arkadaşlar ile ters düşmüş olmam. Başka bir ifade ile onlar için en önemli olan bir konularda aynı fikri paylaşmamam.

Ne demişti Cem Yılmaz. “ İnsanlık bu gün de para karşısında değer kaybetti “ Evet insanlık her gün değer kaybediyor. Dünya çok değişti. Her şey ilerledi. İnsanlıkta.” İnsanlık O kadar ilerledi ki artık gözükmüyor” demişler insanlığa, insanca davranışlara hasret kalanlar.

Evet; İnsanlığı bu denli yozlaştıran, insani değerleri törpüleyen menfaat denilen bir olgu ki bu duygu insanoğlunun tüm benliğini sarmış olup gerek günlük yaşamda ve gerekse iş yaşamında çirkin davranışların oluşmasına neden oluyor. Ve de maalesef zamanımızda “ herkesin işine yaradığın kadar iyisin bu hayatta “ sözünü doğrulayan hareket tarzını yaşamın her kesitinde açık ve net olarak görüyoruz.

İnsanlığı kişilerin menfaatlerine olan aşırı düşkünlükleri zedeledi, un ufak etti ve de görülemeyecek kadar uzaklara taşıdı. Çok az hissediliyor artık. Çok az görülüyor.

Evet; kurumlarımıza bakalım. Kurumlarımızın yöneticilerinin çalışanlara davranışlarına bakalım. 211 İnsanın bir şekilde damgalanıp şirketlerden uzaklaştırıldıklarını ve de hukuki platformda işverenin yanlış işlem yaptığının belirlenmesine ve işverence üzerlerine bulaştırılan lekenin temizlenmesine rağmen onlara işlerine geri dönme imkânı verilmediğini hatırlayalım. Bu davranışlarda, insanları o listelere uluorta yazıp, tanıdıklarını listeden çıkartanlarda insanlığın zerresinin bulunup bulunmadığını düşünün. Herhalde benzeri birçok yaşanmış sizlerin hafızasında yer almıştır. Hiç olmaz ise yaptıkları kötülüklerin ayaklarına dolanması temennisinde bulunun

Şu veya bu şekilde işyerlerinin kapatılmasını müteakip işsiz kalan insanlara, çalışanlara hak ettikleri tazminatların ödenmemesi için yapılanları anımsayın. AZAP’ cıların çektikleri azabı, kendinizi onların yerine koyup düşünün. Hiç olmaz ise Atlaszadeler Adalet Platformuna başarı dileklerinizi sunun.

İNSANLIK: İŞTE BÖYLE BİR ŞEY

Sahne ışıkları büyüleyicidir. Alkışlar insanı yüceltir. Bu ışıklar altında, o alkışlarla sanatkârlar ellerinde olmayarak "en büyük benim diye düşünürler" herhalde. Acaba en büyük olmak mı güzeldir? Yoksa en büyük olmanın gereğini yapabilmek mi? Tabii ki; en büyük olmanın gereğini yapabilenler ömür boyu, hatta hayata veda ettikten sonra bile alkışlanırlar. Sahne ışıkları onların hep üzerindedir. Sahnelere veda ettikten uzun seneler sonra bile unutulmazlar. Söyledikleri şarkılarla ve insanlıklarıyla. Hikâyeyi bilen mutlak vardır.

Şarkı söyleyerek milyonları büyüleyen üç tenordan ikisinin hikâyesi bu. İspanya'ya gitmemiş olsanız bile, Katalanlar ile Adrilen’ ler arasındaki düşmanlığı duymuşsunuzdur. Madrid merkezli idare edilen İspanya'da, Katalanların neden bağımsızlık için mücadele ettiği konusunda da bir şeyler duymuşsunuzdur. Plácido Domingo bir Madrilen dir. Ve José Carrera ise su katılmamış bir Katalan'dır. 1984 İspanya'da yaşanan yılında politik mücadele ve ayrılıklar nedeni ile Carrera ve Domingo birbirlerine düşman olurlar.

Dünyanın neresinde olursa olsun çağrıldıkları tüm konserler için imzaladıkları sözleşmelerde müşterek bir madde vardır. Değişmez bir şart. Diğeri o konsere şu veya bu şekilde davetli ise solist olarak davet edilen hiçbir şekilde konsere çıkmayacaktır. Böylesine büyük bir düşmanlık vardı aralarında.

1978 de, José Carreras'nın karşısına Plácido Domingo'dan çok daha yaman ve acımasız bir düşman çıktı. Carreras yapılan bazı tetkikler sonunda, lösemiye yakalandığını öğrendi.

Kansere karşı savaş zordu. Yıllarca süren tedaviler, kemik iliğinin, kanın değişimi, onun her ay Amerika'ya gitmesini gerektiriyordu.

Çalışması zorlaşmıştı. Büyük bir serveti olmasına rağmen hastalığının korkunç maliyetleri altında sonunda ekonomik olarak da çok güç durumda kalmıştı.

Tam sıfırı tüketmişti ki, bir dostu, ona Madrid'de kurulan ve lösemi hastalarını ücretsiz tedavi eden bir dernekten bahsetti.

Ve Carrera "Formoza" adındaki bu derneğin maddi ve manevi yardımı ile zaman içinde hastalığını yendi, sahne almaya ve şarkı söylemeye devam etti.

Tekrar, layık olduğu şekilde, büyük paralar kazanmaya başlamıştı. Kendisinin hayatını kurtaran Formoza Derneğinin bağışçılarından biri olmaya karar verdi. Derneğin kuruluş tüzüğüne baktığında, Formoza'nın Kurucu ve Başkanının Plácido Domingo olduğunu büyük bir şaşkınlıkla öğrendi. Hemen arkasından ise Domingo'nun Derneği salt ona yardım etmek için kurduğunu öğrendi. Domingo Carreras'ın baş düşmanının yardımını kabul etmeyeceğini bildiğinden özellikle bunun gizli tutulmasını istemişti. Hikâyenin en can alıcı noktası bu iki devin karşılaşması oldu.

Placido Domigno'nun Madrid'de verdiği bir konser sırasında, Carreras kendisinden, onun gibi büyük bir sanatçıdan beklenmeyen bir şekilde hareket ederek herkese parmak ısırttı. Domingo sahnedeyken onun konserini bölerek sahnesine çıktı ve düşmanının önünde diz çökerek milyonların önünde bu asil davranışı için kendisine teşekkür etti!

Placido Domigno'nun yerden kalkmasına yardım ederek kucaklayınca, bambaşka sıcaklıkta bir arkadaşlığın ilk ve güzel tohumları atılmış oldu.

Uzun zaman sonra, bir gazeteci Domingo'ya sordu: "Baş düşmanınıza yardım etmek amacı ile büyük rakibinizi kurtarıp sahnelerde yine karşınıza çıkmasını sağlayacak olan "FORMOZA" derneğini neden kurdunuz?"

Cevap hızlı ve kesindi.  "Bu eşsiz sesin yok olmaması gerekirdi." Bu hikâye 1980'li yılların ilk yarısının bir yaşanmışı.  Bundan tam 25 yıl öncenin bir hikâyesi.

Bu günümüzü, bugün sahnelerimizde birbiri ile rakip olup, TV'lerin renkli yaşam programlarında birbirleri hakkında konuşanları, seyrederken / dinlerken bizim yüzümüzü solgunlaştıran bazı sanatkârlarımızı düşünelim mi? İsterseniz moralimizi bozmayalım.

İnsanlık Tümü İle Hep Yapayalnızdı. Öldürüldü En Sonunda. Katili Kim mi? Menfaat

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

THY’dan bir dostunuz ~ 4 yıl önce
Sevgili büyüğüm, her zamanki gibi geçmişten geleceğe ders olan bir insanlık desini paylaşmışsınız. Umarım en azından okuyanlar ders alır. Sağlık, mutluluklar dilerim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn Çetin bey ~ 4 yıl önce
Eğitici,öğretici,bilgilendirici,bize ışık tutan yazılarınızın sürmesi umuduyla size ve ailenize sağlık,mutluluk,huzur diler, saygılar sunarım üstad...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP SN ÇETİN ~ 4 yıl önce
TEŞEKKÜRLER EDİYORUM. SİVİL HAVACILIK TOPLULUĞU BU TÜR YAZILARI PEK OKUMUYOR. SİZLERİN İLGİSİ BENİ MUTLU KILIYOR. SAYGI BENDEN.
211 ~ 4 yıl önce
Çetin Bey, Bu dönemde bunları yazabilmek cesaret işi desteğiniz için binlerce teşekkürler. Maalesef Ülkemizde her tür değer alt üst oldu. Yazık çok yazık. Ama bu adaletsizlikler de bir gün bitecek. Yaşayanlarda görecek Fakat heba olan tüm emekçiler ve hayatlar için gerçek bir trajedi. :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211'e ~ 4 yıl önce
İLGİNİZ İÇİN BEN TEŞEKKÜR EDİYORUM. İNŞALLAH DEDİĞİNİZ GİBİ OLUR VE BU ADALETSİZLİKLER BİTER. SELAMLAR.
Uts ~ 4 yıl önce
Sayın Çetin bey yeter ki siz yazın...Biz okuyoruz ve sizi takip ediyoruz. Bence bu yazı eşine az rastlanır, çok güzel bir konuyu ele almış. Kaleminize sağlık. Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP UTS ~ 4 yıl önce
sivil havacılık toplumu bu tür yazılarla fazla ilgilenmiyor. İlginizden ötürü teşekkür ediyorum.
Tşk ~ 4 yıl önce
İnsanlık para karşısında öldü NOKTA. Bu cümleden sonra, tüm konuşmalar teferruat kalır. Teşekkürler abi güzel yazın için...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TŞK. ~ 4 yıl önce
İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER EDİYORUM.
211 ~ 4 yıl önce
THY'de konuşlu ve fetö ile bağlantılı kişilerin işten çıkarılmamasını mı savunuyorsunuz? 211 kişinin içinde fetö ile bağlantısı olmayan kişiler olduğunu biliyoruz bu kişilere yapılan haksızlık.Tüm kurumlarda fetö terör örgütüne üye kişiler işten çıkarıldı, THY'den de çıkarılması kaçınılmazdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 yazana ~ 4 yıl önce
Tüm kurumlarda fetö'ye üye olanların işten çıkarıldığını nereden biliyorsun? Mesela thy'de hemen hepsi hala uzman,şef,müdür olarak yerlerinde duruyorlar,en güzel örnek de thy kargo bölümü. Hepsinin cv'leri,geçmişleri,referans,torpilleri,şirkete ne zaman,nasıl girip de makam sahibi olmuşlar belli ve bunları da sen hariç herkes biliyor !
cvp 211 ~ 4 yıl önce
KUSURUMA BAKMAYINIZ İLK CÜMLENİZİ ANLAMADIM. KURULARIN YANINDA YAŞLARINDA YANDIĞINI SN. CUMHURBAŞKANIMIZ BİLE SÖYLEMİŞLERDİ.
Km ~ 4 yıl önce
Müthiş hikaye, harika son. Günümüzde böylesi olur mu? Olmaz... para eski para değil, insan eski insan değil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cvp kM. ~ 4 yıl önce
teşekkürler ediyorum.
Emeği bitiren gelecegi de bitirir ~ 4 yıl önce
Vasıfsız yöneticiler getirildiği günden beri havacılık perişan,İstanbul havalimanı yöneticisi ik gmy sı odasında taşeronlarla kumpas hazırlıyor kimi nasıl göndeririz diye,yazık degil mi iftara atmak günah degil mi ? Ahirette hesap sorulmaz mı? Burada milli görünüp Arka planda her haltı yemek sadce refarasları ve çevrenizi kandırır ya mahkem-i kübra yı...böyle kaç kişi harcanmıştır acaba havacılıkta başarı olacakken...onun için yok pilot maaşı,yok devlet kötü,yok hükümet bunu yaptı,yok iga böyle thy şöyle bırakın arkadaşlar bırakın..kim kimin hakkını savundu arkadaşımın yerine beni çıkarın diye bildi? TEK KİŞİNİN GÜLMEDİGİ HAYATTA ASLINDA KİMSE GÜLMÜYORDUR....yüreği güzel insanlarla tanışmanız dileği ile...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Stockholm ~ 4 yıl önce
Havacılık ve THY son günlerini yaşıyor. Boş müdürler ve boş uçaklar. Liyakat yok yolcu yok. Karılarının seçtiği ev araba kim ödesin THY. İnsanlık sıfır vicdan sıfır. Ne var elde bolca ah bolca beddua. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı diyenler yalancı. Sofya kurtuldu senden Bilal Arpacı, bu iş bilmezlikle sıra Stockholm'de. Yayla seni ne kadar koruyacak?
CVP YALNIZ.. ~ 4 yıl önce
airporthaber köşe yazarlarının kendi yaşanmışlarını konu etmesinden pek hoşlanmıyor. Bu nedenle o konulara pek yaklaşmıyorum. Kaldı ki yazsak da bu gün THY' de çalışanlar hiç birine inanamazlar.Ne bizim yaptıklarımıza ne de yöneticilerin toleransına. Ayrıca beni çalışanlar hiç yalnız bırakmadı. Çoğunluğu yanımda olmuştu. Halen unutmam. Yönlendirmeniz için teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İrfan benli ~ 4 yıl önce
Ne güzel yazmışsınız.Çok teşekkürler Çetin bey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP İRFAN B.. ~ 4 yıl önce
BEĞENİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. BU TÜR KONULARI OKUYAN HAYLİ AZ. BEĞENİNİZ BENİ MUTLU ETTİ.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000