10 Mart 2022, Perşembe
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Buraya yorum yazmak için sicil mi isteniyor ki kimin kaptan kimin km olduğunu biliyorsunuz. Birbirinize sallarken birileri fena gülüyor sizlere, biraz seviyeli olun!
  • iban atın az da olsa rahatlatalım sizi
  • Ya ne ağlayıp zırladınız şöyle maaş böyle maaş, işiniz gücünüz hava cıva. Beğenmiyorsan bırak git kardeşim. Senin beğenmediğin parayı alıp can-ı gönülden çalışacak binlerce genç var bu ülkede. Sanki çok matah bir şey yapıyormuşsunuz gibi... Yap uçuş planını, 2 dk uçağı kaldır 5 dk uçağı indir. Kalan zamanda bağla otopilota bütün yol boyunca arada kuleyle iletişim kur bitti gitti ya. Sanki her gün kar kış kıyamette uçuyorsunuz, her gün uçaklar motor arızası veriyormuş gibi bi söylemler falan. Egosuna yenilip ben ondan az alıyorum, bu benden çok alıyor gibi çocuk çocuk işlerle uğraşacağınıza basın gidin o zaman başka havayollarına!! Geçen bir kızla tanıştım Ayjet'te pilotaj öğrencisi, fabrikatör babası basmış parayı okutuyor. Trakya Üniversitesi Turizm Otelcilik mezunu daha konuşmayı bilmiyor, ''Ben geç öğreniyorum, sınıfa göre geriden geliyorum ama iyi öğreniyorum'' diye bi de kendini övüyor :)) Bu da pilot olacak işte.. Sanki cerrahlık astronotluk yapıyorlar bitmedi derdiniz..
  • Pilotlar hakettiklerinden düşük maaş alıyor. Bu kesin bilgidir.
  • kapitalist dünyada kimse hak ettiğinden fazlasını almaz(normalde öyle olur). bu düzende kazandırdığın kadar kazanırsın. bütün dünyada yapılan işin karşılığında alınan ücreti belirleyen faktörler aynıdır. yerine getirilen görev esnasında yüklenilen sorumluluk/alınan riskler, işin gerektirdiği nitelik/yetkinlikler, iş için kalifiye eleman yetiştirme masrafı/süresi, çalışma ortamının fiziksel şartları/hijyen şartlar, varsa işin uzun dönemde bünyeye olan etkileri işte bütün bu faktörlerin kesişimi sonucunda sizin işinizin karşılığında alacağınız ücret belirlenir. maalesef sön dönemlerde ülkemizde enteresan bir şekilde vasıfsız olmak özendiriliyor. pratisyen doktor hemşireden az kazanıyor, kabin memuru first officer'dan fazla kazanıyor, mühendis ofisteki çaycıdan az kazanıyor vs vs sürer gider. bu düzenin ülke gençliğine olan etkilerini uzun vadede düşünmek gerek...
  • Ne yazar ne kimse, kabinin maaşı düşürülsün demiyor (ki demeleri özgürlük ve hakları olmasına rağmen), kokpit ile kabin arasında maaş farklı olmalı, fo ile purser ya da km maaşı bir olmamalı diyor. Hiçbir km çıkıp dememiş ki pilotlar (akademili ya da akademisiz) purser’dan amirden fazla maaş almalıdır diye. Kimlerde hasetlik var ortada yani.
  • sanki bütün km ler daha fazla alıyor demiş ya ahahah :) öyle de olsa normal dersiniz siz beklerim :))
  • Görevi çay kahve dağıtmak olanlar gelmiş pilotlara laf söylemeye çalışıyor hö dükler. Git sen boşları topla önce
  • Yaaa arkadaşlar şirkete gidip bizim maaşımız düşük diyemeyip bizim maaşları kafaya takan şu korkak aç fo lara yardım toplayıp aç karınlarını doyuralımmı..sokakta kalmasınlar sevaptır
  • Tüm çalışanlar daha çok maaş alsın mutlu refah yaşasın.başkasının maaşını dillendiren kendi maaşının azlığını şirkete soramayacak kadar korkak ve kalitesizdir.Bir kaptan olarak şunu söylüyorum pilotlara;kader birliği yaptığınız insanların ekmek parasını dilinize dolayacak kadar düşmeyin.Gidin şirkete kendi maaşınızın düşüklüğünü söyleyin bunun için birlik olun ŞİRKETE HESAP SORUN.kabinin maaşını diline dolayan pilotlar yüzünden saygınlığımız zarar görüyor,ağlayan dilenen bebek gibi gözüküyosunuz

İsme Özel

Kadrolar isme özel, atamalar isme özel, işe alımlar isme özel… Liyakattan eser yok. Artık pes ettik.

Milli Bayrak Taşıyıcı Havayolu şirketimiz Türk Hava Yolları ardı ardına ilanlar açarak kabin memuru ve pilot alacağını duyurdu. Ayrıca iştiraki olan Turkish Do&Co da uçan şef ilanı açtığını duyurdu.

Kabin memuru ilanında torpil skandalını AirportHaber kamuoyuna duyurmuştu. Belirlenen kriterlerde lise mezunu olma şartı zaten bunun olabileceğine ihtimal veriyordu. Lakin Türkiye genelinde bu işe aday olabilecek onbinlerce üniversite mezunu varken neden bu kriter belirlenmiş olabilir?

Bize İnek Lazım Düve Değil

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programı bulunan onlarca üniversitemiz varken lise mezunu neden seçilir? Hadi bu okulları geçtik diyelim hemşirelik meslek yüksek okulu mezunu binlerce kişi var, onlar neden tercih edilmez? Dünyanın ilk kadın memuru Ellen Church, 25 yaşında bir hemşireyken 15 Mayıs 1930 yaptığı ilk uçuşla kabin memuru olarak tarihte yerini almış ve kabin memuru olma şartı içinde hemşire olma zorunluluğunun olmasını sağlamıştı.

Hadi kriterleri geçtim, Onur Air’den ve Atlasjet’ten ayrılmış yüzlerce deneyimli kabin memuru var. İşe alımda “deneyimli” ifadesine yer verilerek onların işe alınması sağlanamaz mıydı? 2 yılı aşkın süredir ne maaşlarını alabildiler ne de başka bir yerde çalışmaya başlayabildiler. Biraz empati yapın sayın yöneticiler!

Öte yandan pilot alım ilanında da benzer saçmalıklar yapıldı. Son 12 ay içerisinde en az 250 uçuş saati olma zorunluluğu getirildi. Daha sonra gelen tepkilerle bu kriter kaldırıldı. İlla tepki mi çekmek gerekiyor? Sektör hiç mi takip edilmiyor? Pilotlar lisansını yakıyor. Görmüyor musunuz ?  Onur Air’den ve Atlasglobal’den ayrılmış onlarca deneyimli Türk pilot var. İlk olarak onların tercih edilmesi gerekmez mi ?

Karadeniz bölgesinde sıklıkla duyabileceğiniz bir sözdür “inek lazım düve değil”. Anlamı da bize hazır olan lazım hazır olacak değil. Eee havacılığa da hazır yetişmiş personel dururken kalkıp olur olmadık kişileri almak anlamsız. Umarım bu kriterler belirleniyorken oturup düşünülür ve gerek kabin hizmetleri başkanı ve gerekse uçuş işletme görüş beyan eder. Yoksa yalnızca insan kaynaklarının alması gereken kararlar değil bunlar.

İKRAMİYE

THY’nin yeni kaptanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, beklentilerin aksine personele ikramiye müjdesi verdi. Merakla bekliyoruz ama çalışanların beklentileri çok farklı. Onca problem varken ikramiyenin yetersiz olacağı kanısındayım. Eğitim borçları, pazar mesaileri, yakıt ve otoyol ücretleri ve en önemlisi maaş iadeleri konuları öncelikli olarak ele alınmalı. Kabin memurundan düşük maaş alan first officer var bu şirkette, el insaf. Problemler çözümsüz askıda bekledikçe yeni sorunların gelmesi kaçınılmaz olacaktır.

TÜRK DOKTORLARI

Tıp tarihi boyunca dünya çapında nam salmış Türk doktorlarına günümüzde reva görülen değeri esefle kınıyorum.

Başarılarıyla ve özverileriyle gece gündüz çalışan tüm hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlarım.

Serdar BAŞAĞAOĞLU
[email protected]

İsme Özel

Yorumlar Tüm Yorumlar (192)

:) ~ 2 yıl önce
Buraya yorum yazmak için sicil mi isteniyor ki kimin kaptan kimin km olduğunu biliyorsunuz. Birbirinize sallarken birileri fena gülüyor sizlere, biraz seviyeli olun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hey ~ 2 yıl önce
iban atın az da olsa rahatlatalım sizi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boş İnsancıklar ~ 2 yıl önce
Ya ne ağlayıp zırladınız şöyle maaş böyle maaş, işiniz gücünüz hava cıva. Beğenmiyorsan bırak git kardeşim. Senin beğenmediğin parayı alıp can-ı gönülden çalışacak binlerce genç var bu ülkede. Sanki çok matah bir şey yapıyormuşsunuz gibi... Yap uçuş planını, 2 dk uçağı kaldır 5 dk uçağı indir. Kalan zamanda bağla otopilota bütün yol boyunca arada kuleyle iletişim kur bitti gitti ya. Sanki her gün kar kış kıyamette uçuyorsunuz, her gün uçaklar motor arızası veriyormuş gibi bi söylemler falan. Egosuna yenilip ben ondan az alıyorum, bu benden çok alıyor gibi çocuk çocuk işlerle uğraşacağınıza basın gidin o zaman başka havayollarına!! Geçen bir kızla tanıştım Ayjet'te pilotaj öğrencisi, fabrikatör babası basmış parayı okutuyor. Trakya Üniversitesi Turizm Otelcilik mezunu daha konuşmayı bilmiyor, ''Ben geç öğreniyorum, sınıfa göre geriden geliyorum ama iyi öğreniyorum'' diye bi de kendini övüyor :)) Bu da pilot olacak işte.. Sanki cerrahlık astronotluk yapıyorlar bitmedi derdiniz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Giden gitsin de ~ 2 yıl önce
Geçen sefer giden gidince thy sadece pilotlara zam yapmak zorunda kaldı unutma ;) anca sen giden gitsin diyebiliyorsub
320 fo ~ 2 yıl önce
Pilotlar hakettiklerinden düşük maaş alıyor. Bu kesin bilgidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herkes ~ 2 yıl önce
Kesinlikle tum personel 10bin-20bin araliginda calissin,pilotlara 100bin-200bin ucret odensin bence de!
yazık ülkeye ~ 2 yıl önce
kapitalist dünyada kimse hak ettiğinden fazlasını almaz(normalde öyle olur). bu düzende kazandırdığın kadar kazanırsın. bütün dünyada yapılan işin karşılığında alınan ücreti belirleyen faktörler aynıdır. yerine getirilen görev esnasında yüklenilen sorumluluk/alınan riskler, işin gerektirdiği nitelik/yetkinlikler, iş için kalifiye eleman yetiştirme masrafı/süresi, çalışma ortamının fiziksel şartları/hijyen şartlar, varsa işin uzun dönemde bünyeye olan etkileri işte bütün bu faktörlerin kesişimi sonucunda sizin işinizin karşılığında alacağınız ücret belirlenir. maalesef sön dönemlerde ülkemizde enteresan bir şekilde vasıfsız olmak özendiriliyor. pratisyen doktor hemşireden az kazanıyor, kabin memuru first officer'dan fazla kazanıyor, mühendis ofisteki çaycıdan az kazanıyor vs vs sürer gider. bu düzenin ülke gençliğine olan etkilerini uzun vadede düşünmek gerek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vasıfsız? ~ 2 yıl önce
Hemşire vasıfsız yani
Algı özürlülerine ~ 2 yıl önce
Ne yazar ne kimse, kabinin maaşı düşürülsün demiyor (ki demeleri özgürlük ve hakları olmasına rağmen), kokpit ile kabin arasında maaş farklı olmalı, fo ile purser ya da km maaşı bir olmamalı diyor. Hiçbir km çıkıp dememiş ki pilotlar (akademili ya da akademisiz) purser’dan amirden fazla maaş almalıdır diye. Kimlerde hasetlik var ortada yani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Offff ~ 2 yıl önce
Senin özgürlüğün de başkasının değil sanki! Git başka bir şirket çalışanı ile kiyasla, neden kabin? Git benim maaşım hakettigimden az de, başkasıyla kiyaslayacagina ya da! kimin ne dediğini ne demek istediğini gayet net anlıyor herkes, her seyde kendinizi üstün görme çabası nedir? Ne demek istiyorsa demiş millet zaten açıkça, biz ilgilenmiyoruz sizin maaşınızla, siz bize saldırıyor ve karşılık alıyorsunuz bu kadar. O yüzden hakkındır değildir bana ne? Memnun olmasan vızır vızır uçmaz uçaklar memnunsun demek ki? Memnun olmasan sesin sadece burda çıkmaz ? "Memnunsunuz" demek ki! Yeter ya, kabin az kazanıyor olsa kime salça olacaktiysaniz gidin onlara konuşun. Her konunun altında maaşıma işime laf atılmasını okumak zorunda mıyım? Alakalı alakasız her başlık altinda kaptan maaşı, bu çabayı gerçek bir tepkiye dönüştürün ya da susun artık!
Kardesim ~ 2 yıl önce
Kimin nekadar para kazanacagi ,yonetimin kararidir.Pilot ,kabinin 10kati kazanirken hersey guzel,5-6kati kazanmaya baslayinca kazan kaldiriyorsunuz!Ayip be!Purser sayisi 800-900kisi.Kabin toplami 12000kisi,en kidemli 800-900kisiyi kiyaslamayin yeter!
sayın km ~ 2 yıl önce
sanki bütün km ler daha fazla alıyor demiş ya ahahah :) öyle de olsa normal dersiniz siz beklerim :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Görev ~ 2 yıl önce
Görevi çay kahve dağıtmak olanlar gelmiş pilotlara laf söylemeye çalışıyor hö dükler. Git sen boşları topla önce

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mekanik ~ 2 yıl önce
Miye böyle folara saldırılıyor ben konu dışı kaldım
Görev ~ 2 yıl önce
İşinde gücünde olan ve pilotlara saldırmayanları tenzih ederiz
Kabin Amiri ~ 2 yıl önce
Yaaa arkadaşlar şirkete gidip bizim maaşımız düşük diyemeyip bizim maaşları kafaya takan şu korkak aç fo lara yardım toplayıp aç karınlarını doyuralımmı..sokakta kalmasınlar sevaptır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen ~ 2 yıl önce
Terbiyesizsin
Sky ~ 2 yıl önce
Aç mı?
Zam ~ 2 yıl önce
Pandemi öncesi pilotlar neden zam aldı? Çoğunluğu fo’ların şirketten ayrılmasıyla. Demek ki fo’lar şirkete gayet de düşük maaş olduğunu söylüyor gösteriyormuş. Sen şirketten ayrılsan kimse sen gitme diye zam yapmaz. Değerin o kadar
Amirim ~ 2 yıl önce
Senin maaşında değil gözüm yanlış anlama? Tek bir sorum var, net cevap ver lüften. Eğitimini tamamlayan FO maaşı seninkinden fazla olmalı mı, yoksa sen bilmemkaç senedir şirkettesin diye senin maaşın mı fazla olmalı?
737 Kaptan ~ 2 yıl önce
Tüm çalışanlar daha çok maaş alsın mutlu refah yaşasın.başkasının maaşını dillendiren kendi maaşının azlığını şirkete soramayacak kadar korkak ve kalitesizdir.Bir kaptan olarak şunu söylüyorum pilotlara;kader birliği yaptığınız insanların ekmek parasını dilinize dolayacak kadar düşmeyin.Gidin şirkete kendi maaşınızın düşüklüğünü söyleyin bunun için birlik olun ŞİRKETE HESAP SORUN.kabinin maaşını diline dolayan pilotlar yüzünden saygınlığımız zarar görüyor,ağlayan dilenen bebek gibi gözüküyosunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Objektif ~ 2 yıl önce
Ben kabin memuru şahsım ve tüm arkadaşlarım adına; böylesine objektif düşünen saygıdeğer kaptanlarımızı saygı sevgi ve gıptayla ayakta alkışlarken ,ceketimin düğmelerini ilikleyip saygı duruşunda dururum.....lakin ast üst ilişkisinden dem vuran bizi her fırsatta ezen fo' lar o kadar hale gelmişlerki kaptanlarını bile dinlemezler ama bize söylediklerini bende onlara iade ediyorum hadi kaptanınızın yorumunada yorum yapsanıza........
Yoksa siz bizim Katarlilastiramadiklarimizdan misiniz? ~ 2 yıl önce
Kaptan, seni bize birbirimize dusurmeye calisani Objektif rumuzlu kabin memurunun son cumlesinden anlayabilirsin, bu kadar nutuktan sonra kendini Katar Emirates kaptanlari ile kiyaslarsan kulahi takarlar sana...
Objektif ~ 2 yıl önce
Siz sayın kaptanınızın yazdıklarından bununu anladınız;kaptanım yanılmamışım ben ne dedim eğer bu yorumları yazanlar gerçekten fo iseler sizide dinlemez sayın fo her platformda kabine verip verişrtiren sanki sizin tek engeliniz gibi gördüğünüz hatta kabin olmasa borçunuzun bile önemli olmadığı dahada kötüsü belden aşağı vurarak insanların gurur ve namuslarına kadar dil uzatan sonrada insanlar tepki gösterince gel kokpitte yüzümüze söyle gibi acayip konuşmalar içine girdiğinizden ben de size """hadi kaptanına yorum yazın "" dedim artı bu yazdıklarım genelleme değildir kabin, kokpit her bölümde ileri geri konuşanlar vardır istisnada olsa çok şükür bunlar azınlık ben sizden kaptanınızın yazdıklarından katar matar diye saçma yorumlar çıkaracağınıza PİLOTLUK MESLEĞİNİN SAYGINLIĞINA UYGUN DAVRANALIM cümlesini almanızı özümlemenizi beklerdim...SAYGI BEKLEMEK İÇİN ONU KAZANMAK LAZINM NAÇİZANE FİKRİM YANLIŞ ROTADASINIZ bu benim fikrim.
Kader birligi ~ 2 yıl önce
Kader birligi dedigin kabin memurlari pilotlarin caylarina tukurecekmis :) okumadin mi.
737 kaptana ~ 2 yıl önce
Kabin memurlarina gore sen yeteneksiz beceriksiz ingilizcesi olmayan ve katar emirates’e giremeyen vasifsiz bir kaptansin. Ben demiyorum onlar diyor
Senegal dakar ~ 2 yıl önce
Skandalını unutmadık :))
Cvp ~ 2 yıl önce
Sen kaptan degilsin ki :) seni kabinci troll
Hesap ~ 2 yıl önce
Şirkete nasıl hesap sorulsun sözde kaptan? Bu sendikayı başımıza musallat eden şirket miydi? Pilotlar başka sendikaya geçince pilotları kim yalnız bıraktı?
Marlon ~ 2 yıl önce
Sen kaptansan ben marlon brando’yum.
Objektif e 737 kaptn ~ 2 yıl önce
Gerçekten eğer kabin memuru iseniz sizin gibi kalitesiz kokpite düşman insanlarıda deşifre etmek lazım..adam gibi bi yazı yazdım..fo lara hadi cevap verin verebiliyosanız diye kışkırtma yapıyosunuz..ne diyim havacılığın ruhunu bilmeyen torpilli kabin kokpit oldukça…

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000