20 Temmuz 2020, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Yorum altına beğenmeyen Kişiler gerçekleri bilip ama susan kesim mi? yoksa bilmeden göz kapalı beğenmeyenler mi ? Merak ediyor insan...yapılan havalimanını destekleyen biri olarak yönetimi sıkıntılı ve başarısız bunu söylemekten niye gocunuluyor başarılı yönetim geldiğinde inanın muhalif kesim bile gurur duyar,fakat başındaki yöneticiler hükümete muahalif ama bu yönetimi yorumla destekleyenler görmüyor..kardeşim insan kaynakları sıkıntılı,gmy ler sıkıntılı ceo zaten iş bilmiyor bulduğu yere sığınmış kımıldamıyor..buranın başarısı için marka olması için yönetim değişimi şart..ozaman eleştiri olmaz başarı olur
  • İga projesi yapılırken ne kadar para harcanacaktı şu ana kadar ne kadar harcandı? Nasıl ki eski belediye başkanlarının borçları kamuya açıklanamaz diye kanun çıkarıldı bunun için de çıkarırlar. Çiğ yemişler ki karınları ağrıyor. Metro’sundan,otel’ine kadar her şeyiyle hazır duran Ahl sırf yandaşlara verilen garanti yüzünden kullanılamaz hale getirildiyse bu vatan hainliği değil midir? Londra,Frankfurt,Paris vs ‘de birden fazla havaalanı yok mu? Hepsi faal değil mi? Biz mi zekiyiz onlar mı? Şeref'i düşünen torpil,haksızlık yapmaz,yapılmasına izin vermez,haram yemez,yanlışlığa tepki verir o yüzden bunlarda şeref gibi insana ait kavramlar aramak boşuna. Bir de bunlar güya sofu,softa,dindarlar ya aksi olsaymış neler olurmuş Allah bilir. Ya bunlar Allah'ın gazabından korkmuyorlar ya O’na inanmıyorlar,inanıyormuş gibi yapıyorlar ya da bu ülke ile cumhuriyet ve onun nimetleri onlar için ganimet olarak görülüyor,istediğimiz gibi kullanırız ne günahı var ne ayıbı diye düşünüyorlar. Cehennem’i ülkemizde sözde cennet,cehenneme inananlar sayesinde gayet güzel yaşıyoruz. Ülkemizde adalet iyice yok olduğundan,ağır yaptırım,caydırıcı ceza,denetleme ve doğru ve kaliteli eğitim de olmadığından suç patlama yapmış,cehalet,vahşet almış yürümüş,kadın ve çocuk tecavüz,taciz ve öldürülmesinde dünya 1.yiz,her ülke bizi bu konularda konuşuyor,şiddeti normalleştiriyoruz,hırsızlıktan yakalanan adamın 150 sabıkası var,ada’yı yakan şahsın cinsel taciz,kundaklama dahil 30 sabıkası var nisan’da hapse atılmış haziran’da çıkmış yine yakmış,paraya olan tapınma,açgözlülük ve tamahkarlığımızdan zeytine boya katıyoruz,yoğurda margarin,peynire kireç,pandemi'yi fırsata çevirme peşindeyiz,zeytinyağı ile ünlü bir ilçemizde 100’den fazla üreticiye sahtecilikten ceza kesilmiş,en iyisinde %25 zeytinyağı var gerisi kanola vs, Almanya gurbetçilerimizin ilk gidişinden sonra sahtekarlık ve dolandırıcılık vakaları artınca yeni kanunlar koymak zorunda kalmış yani bu işlerde uluslararası ünümüz var,hala utanmıyoruz,arlanmıyoruz,her konuda sorunluyuz ve onları çözmek istemiyoruz maalesef sonra da elin adamına gavur diye laf söyleyip kendimize şöyle Türk'üz böyle Müslümanız deyip kasılıyoruz da hepsi palavra kimin ne olduğu gün gibi ortada. Saygılarımla…
  • İga şirketi tarafından kurulan taya şirketi niye iga altında devam etmiyor,Dhmi ye niye ayrı gösteriliyor..fazla para ödememek için mi ? Kafa da deli sorular..
  • Otoparka bir tane müdür atayamamış kimse muhatap bulamadığından yakınır daha bir otoparkı yönetemeyen yüksek para almayı sadece bilen bir yönetim başarısızlığını niye başkasına mal eder..
  • iga işlesin diye diğer havalimanlarının tadilat görmesini engellemek kocasının tek sahibi olmak için kumasını zehirleyen kadınlara benzemiş. bunlar ne hastalıklı entrikalar
  • Gerçekten bir işletme ve bu özel işletme yöneticisi hiç bu kadar kötü yorum almamıştır tarih boyunca,.bunu okuyup o koltukta oturmak ne kadar güzel olabilir? Yada bu yazılanları patronları okumuyormu okusa bi kendilerine sormuyor mu bu kadar insan sadece bu kişiye haklı olarak eleştiri yapıyor diye..ya havalimanından vazgeçtiler yada gerçekten ne milleti ne de devlet bekasını önemsiyorlar..gerçekten şaşkınlık bu kadar yoruma istifa edilir ve yapmaya çalıştım olmadı demesi en güzel örnek olurdu..maalesef para nelere Kâdir, CEO koltuktan kalkmıyordur alacaklar elimden diye :)
  • Aklıma geldikçe ve konuşuldukça deliye dönüyorum. Nasıl birşeydir ya. Nasıl bu kadar büyük milli değeri olan bir havalimanını yerle bir ederiz? Nasıl olur da onca milli serveti çöpe atarız. Yahu 10 yıl sonra iga da yetmediğinde yeniden yapmayacak mısın? Deprem olsa iga kullanım dışı olsa ne yapacaksın? Bunları düşünemiyorlar mı, anlamak mümkün değil. miss gibi havalimanını yerle bir edince insana gülmezler mi, insana aptal demezler mi? Hani büyük dünya vizyonu? İganın garanti yolcu seviyesine ulaşması için illa yıkılması mı gerekiyordu? Uçuşa kapatıp öğrencilere hediye etseydiniz de çorluya balıkesire gitmeselerdi, güzel güzel uçsalardı. Şimdi göreceksiniz pandemiden dolayı garanti edilmiş sayıları diyeceğim ama olan yine milletime olacak, çıkan yine insanımın cebinden çıkacak. Gün gelir sorulur bunlar. Bekleyin.
  • NE KADARDA GÜZEL SÖYLEMİŞ ZAMANINDA DAHİLİ VE HARİCİ BEDBAHLARIN OLACAKTIR DİYE RESMEN YAĞMA HASANIN BÖREĞİNE DÖNDÜ ÜLKE AMMMAAA VELAKİN BU GÜNLER BİTECEK AZ KALDI HESAP GÜNÜ ELBET BU YAPILANLARIN HESABI SORULACAK O ZAMAN DEVRAN DÖNDÜĞÜNDE NEDEN YAPTIKLARINI ANLATIRLAR TÜRK HALKINA
  • Art niyetli bir insan kaynakları genel müdürü olamaz,oturup kumpas iftira yalan onuda bırak yasal olmayan yollarla yayma bu durumu yapan..insan kaynaklarını nasıl yönetiyor hukuk bilmiyor etik durum bilmiyor yazık yazık kimlere kaldı yöneticilik...Dubai sevdalılarına..buradan başka sizi kim yönetici alacak acaba..
  • İga CEO’su şirketten çok kendi arkadaş temizlik vale yıkama şirketini kazandırdı..

İstanbul Havalimanı, İGA: Rakibin İşine Çomak Sokmanın Sözleşmeli Yöntemi.

Evet, birçoğumuz sanal medyaya kızıyoruz. Ancak zaman zaman da basınımızın dikkate almadığı bir takım konuları da sanal medyadan öğrendiğimiz bir gerçek. Evet, IGA çok büyük bir proje. Öyle başladı, öyle devam ediyor. Onun arızasız çalışması uğruna, ne olur ne olmaz düşüncesi ile Atatürk Hava Limanının 2 pisti kullanılamaz duruma getirildiği çok yazıldı ve çizildi. IGA’ daki kargo terminali inşaatının bitirilmesini takiben 3 ATA Havalimanının 3. pisti içinde bir çözüm düşünüleceğine mutlak gözü ile bakılıyor.

60 küsur aydır bir şekilde bitirilemeyen Sabiha Gökçen Hava Limanındaki pistte çatlak haberini okuduk. Çatlak pistte değil, tüneldeymiş meğer. Olsun. İşi biraz daha geciktirecek ya. Sabiha Gökçenin artan yolcu sayısı acaba IGA için bir tehdit miydi dersiniz? Her ne ise hepimiz el birliği ile İstanbul Havalimanın daha iyi çalışması için alt yapının diğer unsurlarını yıpratmaktan kendimizi alıkoyamıyoruz. İstanbul gibi büyük bir yerleşimdeki mevcut havalimanlarını IGA’ ya kurban etmek ve bu büyük şehri hizmete hazır iki havalimanının imkânlardan yoksun bırakmak nasıl bir düşüncedir, halen anlamlandıramıyorum.

Benim bildiğim kadarı ile dünyada faal durumda bir havalimanını kapatmanın böyle bir örneği yok.  Mümkün değil çünkü uygulama havacılıkla da ekonomiyle de ekolojistlerle de bağdaşmıyor. Havaalanı coğrafi ya da hava koşulları nedeniyle kullanılamaz duruma gelmişse böyle bir işlemin yapılması tabii ki mümkün. Ama Atatürk Havalimanı için böyle bir durum söz konusu değildi. Zira söz konusu havalimanının pistleri de terminalleri de kullanılacak durumdaydı. Report Best Airport' un 90.000 yolcu üzerinden yaptığı araştırmaya göre yılda en az 9 milyon yolcuyu ağırlayan havalimanlarında servis, genel görünüm, mağaza zenginliği, yiyecek içecek alanları, bekleme salonları ve personel yolcu ilişkilerin konularında yapılan bir kamuoyu araştırmasında dünyanın en iyi beş havalimanından biri ( 5 sırada) ATATÜRK havalimanını konuşuyoruz. Ülke olarak ne kadar zengin olursak olalım ( ? )  buna hakkımız yoktu? Sonuçta belli ki uçak trafiğinin büyük bir bölümünü İstanbul Havalimanın çekmek için bu havalimanı kapatıldı. Bir tek şunu düşünebiliriz İstanbul Havalimanının verilmiş olan yolcu garantisi miktarına ulaşamaması durumunda devlet tarafından yapılacak ödemenin büyüklüğü nedeni ile böyle bir uygulamaya tevessül edilmiş olabilir. Dünyanın en zengin ülkesinde bile faal ve dünya klasmanında 5 nci sırada olan bir havalimanı hiçbir neden yokken kapatılmaz ve kapatılmamıştır. Evet; aşağıdaki paragraf çok şeyi aklımızdaki bir takım nedenleri galiba açıklıyor. Her ne ise olan oldu bir kere.

 PİST İNŞAATINI SAW YÖNETİCİLERİ BİLEREK GECİKTİRMİŞ DEMEK YANLIŞ MI?

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Pistin ihalesini alan Makyol İnşaat daha sonra taşeron olarak AKA İnşaat ile sözleşme imzalamıştı. A K A İnşaat’ın “ Oluşturulma Amacı” sicil ticaret gazetesinde şöyle yer almıştı: “ Sabiha Gökçen Havalimanı 2 Pist Ve Mütemmimleri II Etap İşleri (Yeni Pist, Apron, Taksi Yolları Yapımı İle Mevcut Pistin Yenilenmesi ve Üstyapı Grubu İşler) Yapımı İşini yapmaktır”. A K A İnşaat'ın ortakları arasında Makyol İnşaat'la birlikte iki şirket daha var: İstanbul Havalimanı'nı işleten İGA'nın dört ortağından ikisi olan Cengiz Holding ve Kalyon İnşaat. İstanbul Havalimanı inşaatı 42 ayda tamamlanırken 14 Haziran 2016’ da ihale edilen bu işin 2020 sonunda bitirileceği haberler arasında yer alıyor. Bu güne kadar 45 ayda işin bitirilmemiş olduğu bir gerçek.  Başka bir deyişle, bu durumda 14 ayda bitirilmesi taahhüt edilmesine rağmen SAW’ ın ikinci pistinin yapımı 53 cü ayın sonunda tamamlanacak. Evet; 14 ay nerede, 4 sene 5 ay ( 53 ay ) nerede. Bu durumda işin uzamasının sorumluları ilk başta belirtilen işi IGA’ nın üç ahbap çavuşuna ihale eden Sabiha Gökçen Havalimanı yöneticilerinin olduğunu düşünmek yanlış bir yaklaşım olmayacaktır. Acaba, bu karar yöneticilerin koltuğu muhafaza etmekle o makamdan şerefi ile ayrılmak arasında yaptıkları bir tercihin sonucu olabilir mi? Kim bilir?  Bu durumda merak ettiğim husus bahis konusu ihalenin sözleşmesindeki cezai hükümlerdir. Acaba, devede kulak bir ceza uygulaması söz konusu olabilir mi?  Tabii ki bu açıklanmayacaktır. Acaba bu karar nasıl ve nereden karşılanacaktır? Evet;  Sabiha Gökçen yöneticilerinin pistimizin yapımı gecikti / geciktirildi serzenişlerinin de doğru ve samimi olmadığını söylemeliyim. Evet; bu konu ile ilgili ne ortak kuruluşlardan ne de Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığından açıklayıcı bir bilgi veya tekzip de gelmemiş. Bu durumda çaresiz doğruluğuna inanacağız.

Bu nasıl bir düzendir ki, kimse hiçbir şeye aldırmıyor. Kimsenin kimseden çekindiği de yok. Doğru veya yanlış yapacağını yapıyor. Ve de kimse bir şey sormuyor. Evet; bu beyler, İGA patron ve tepe yöneticileri öbür tarafa göçerken sırtlarında hayli bir ağır bir yük olacak galiba. Bu yükü nasıl taşıyacaklar bilinmez?

CEHENNEMDE ATEŞ FALAN YOK. GÖÇERKEN HERKES ATEŞİNİ YANINDA GÖTÜRÜYOR.

Evet, insanların büyük bir bölümü yaşamda hak etmedikleri bir takım olaylarla karşılaşıyor. Bu olaylar yalnız onları değil ailelerini, çocuklarını da etkiliyor haliyle.

Ne iyi olurdu değil mi? Kötüler işledikleri günahların cezasını bu dünyada çekseler ve de herkes onların görse. Bu adamlar günahlarının cezasını öbür dünyada çekecekler diye beklemek zor iş.

Kuranda Cehennem ateşi var diyen de mevcut, yok diyende. Bunun bir tanesi doğru. Acaba hangisi? Ancak insanların yaşamdaki hatalarının kefaretini ödemek üzere günahlarını omuzuna vurup ateş topu misali öbür dünyaya göç ettikleri doğru gibi. Eğer Cehennemde alevler varsa ve de günahkârlar bu alevler içinde kıvranıyorlarsa.

Yazıktır ki yaptıkları çirkinliklerin dünyadaki muhatapları onların bu tövbe yakarışlarını duyamıyorlar. Keşke cehennemden dünyaya naklen yayın olsa da insanları günahsız yere salt siyasi mülahazalar ve uydurma nedenlerle işinden eden ve tüm bir aileyi perişan eden kişilerin kavruluşlarını seyredebilme imkânı olsa. Her ne ise biz her zamanki masum bedduamızı eksik etmeyelim. Bu türlerin niyetleri kaderleri olsun ve insanlara yaşattıklarını yaşasınlar. İyi ise iyileri, kötü ise daha kötülerini yaşasınlar.

BİR İŞİ DE DOĞRU YAPABİLSEK.

Malum Pandemi’nin başlangıcında, ihracat vb. derken maske imali ve dağıtımı hayli sorun olmuştu. Geçti şükür, imalat, ihracat vb derken sıkıntı ortadan kalktı. Her yerde satılıyor. Bir dostumun konu ile ilgili bir anlatımını sizlerle paylaşmak istedim. “ Falan marketten aldığınız 10’luk  maske kutusundan  elinize ilk aldığınızın teli yok, 3 adet telli, 7 adet telsiz maske çıkıyor kutudan. Maskeye tutturulan taşıyıcı ipler ise daha takar takmaz yerinden çıkıyor. Bir çıkışta iki kişi bir paketi kullanıp atıyorsunuz. Üşenmedim ve mendilleri aldığım firmaya giderek durumu anlattım. Mağaza personeli satın alımı kendilerinin yapmadığını merkezden geldiğini söylediler ve ben oradayken satın alma ünitelerini arayarak durumu bildirdiler. İki üç gün önce bir kafeye bir şeyler yemek üzere girdim. Kapı girişinde şık bir taşıyıcıya tutturulmuş üzerinde marka ve alkol bazlı el dezenfektanı yazan bir aparat duruyordu. Masaya oturmadan önce onu kullandım. Aynı marka dezenfektanı evde de kullanıyorduk. Ancak nedense elimize akan mayi sanki açık mavi renkteydi ve de büyük bir ihtimal ile sulandırılmıştı, zira koku vb. hiçbir şey hissedilmiyordu. Alkolün kokusunu bile almamıştım. Neden her işi bir şekilde sulandırıyoruz? . Anlayabilmek hakikaten zor.

Yöneticiyi çağırmalarını söyledim. Ve de cüzdanımda bulunan basın mensubu olduğumu gösteren çok eski tarihli geçersiz sarı kartımı ibraz eder gibi yaparak şikâyetimi dile getirdim ve de iki gün içerisinde ilgililerin kontrole geleceklerini söyledim.  Kartın ne olduğunu anlamadılar bile. Mırın kırın ederek, bahaneler öne sürerek imalatçının hatası olduğunu ifade ettiler ve ikazım için de usulen teşekkür ettiler. Ve de o sırada lokantanın bahçesinde mevcut olup müşteri oturan 4 masaya da birer dezenfektan getirdiler. Çıkarken kapıdakini de değiştirin sözümü ilk önce onu yaptık diyerek cevapladılar. Döndüm baktım doğruydu.  Bu korku fazla uzun olmasa da bir süre bu kuruluşu doğru hareket etmeye mecbur bırakacağı ortadaydı”

Nasıl ki; bataklıklar kurutulmadıkça sivrisinekler bitmez.  İnsanlar arasındaki‚ menfaat ilişkileri ve daha çok kazanmak‚ daha iyi yaşamak‚ hak etmeden‚ insanoğlunda emek sarf etmeden bir yerlere ulaşma sevdası bitmediği sürece biz hep böyle yaşayacağız.

İstanbul Havalimanı, İGA: Rakibin İşine Çomak Sokmanın Sözleşmeli Yöntemi.

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Haklı yorumları beğenmeyenler ~ 4 yıl önce
Yorum altına beğenmeyen Kişiler gerçekleri bilip ama susan kesim mi? yoksa bilmeden göz kapalı beğenmeyenler mi ? Merak ediyor insan...yapılan havalimanını destekleyen biri olarak yönetimi sıkıntılı ve başarısız bunu söylemekten niye gocunuluyor başarılı yönetim geldiğinde inanın muhalif kesim bile gurur duyar,fakat başındaki yöneticiler hükümete muahalif ama bu yönetimi yorumla destekleyenler görmüyor..kardeşim insan kaynakları sıkıntılı,gmy ler sıkıntılı ceo zaten iş bilmiyor bulduğu yere sığınmış kımıldamıyor..buranın başarısı için marka olması için yönetim değişimi şart..ozaman eleştiri olmaz başarı olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn Çetin bey ~ 4 yıl önce
İga projesi yapılırken ne kadar para harcanacaktı şu ana kadar ne kadar harcandı? Nasıl ki eski belediye başkanlarının borçları kamuya açıklanamaz diye kanun çıkarıldı bunun için de çıkarırlar. Çiğ yemişler ki karınları ağrıyor. Metro’sundan,otel’ine kadar her şeyiyle hazır duran Ahl sırf yandaşlara verilen garanti yüzünden kullanılamaz hale getirildiyse bu vatan hainliği değil midir? Londra,Frankfurt,Paris vs ‘de birden fazla havaalanı yok mu? Hepsi faal değil mi? Biz mi zekiyiz onlar mı? Şeref'i düşünen torpil,haksızlık yapmaz,yapılmasına izin vermez,haram yemez,yanlışlığa tepki verir o yüzden bunlarda şeref gibi insana ait kavramlar aramak boşuna. Bir de bunlar güya sofu,softa,dindarlar ya aksi olsaymış neler olurmuş Allah bilir. Ya bunlar Allah'ın gazabından korkmuyorlar ya O’na inanmıyorlar,inanıyormuş gibi yapıyorlar ya da bu ülke ile cumhuriyet ve onun nimetleri onlar için ganimet olarak görülüyor,istediğimiz gibi kullanırız ne günahı var ne ayıbı diye düşünüyorlar. Cehennem’i ülkemizde sözde cennet,cehenneme inananlar sayesinde gayet güzel yaşıyoruz. Ülkemizde adalet iyice yok olduğundan,ağır yaptırım,caydırıcı ceza,denetleme ve doğru ve kaliteli eğitim de olmadığından suç patlama yapmış,cehalet,vahşet almış yürümüş,kadın ve çocuk tecavüz,taciz ve öldürülmesinde dünya 1.yiz,her ülke bizi bu konularda konuşuyor,şiddeti normalleştiriyoruz,hırsızlıktan yakalanan adamın 150 sabıkası var,ada’yı yakan şahsın cinsel taciz,kundaklama dahil 30 sabıkası var nisan’da hapse atılmış haziran’da çıkmış yine yakmış,paraya olan tapınma,açgözlülük ve tamahkarlığımızdan zeytine boya katıyoruz,yoğurda margarin,peynire kireç,pandemi'yi fırsata çevirme peşindeyiz,zeytinyağı ile ünlü bir ilçemizde 100’den fazla üreticiye sahtecilikten ceza kesilmiş,en iyisinde %25 zeytinyağı var gerisi kanola vs, Almanya gurbetçilerimizin ilk gidişinden sonra sahtekarlık ve dolandırıcılık vakaları artınca yeni kanunlar koymak zorunda kalmış yani bu işlerde uluslararası ünümüz var,hala utanmıyoruz,arlanmıyoruz,her konuda sorunluyuz ve onları çözmek istemiyoruz maalesef sonra da elin adamına gavur diye laf söyleyip kendimize şöyle Türk'üz böyle Müslümanız deyip kasılıyoruz da hepsi palavra kimin ne olduğu gün gibi ortada. Saygılarımla…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 4 yıl önce
IGA'nın inşaat ve işletme maliyetlerini bilemeyiz; sonuçta burası bir Özel İşletme ve T.C. Maliyesi ve bazı konularda D.H.M.İ. dışında kimseye hesap vermek durumunda da değiller. Keza gelirlerini de kamuya açıklamak durumunda değiller. Ne zaman ki halka açık bir ortaklık haline dönüşürler (İstanbul Borsasına kote olurlar...), o zaman THY ve Pegasus'un düzenli olarak gerçekleştirdikleri gibi ortaklarını bilgilendirmek amacıyla bizlerin de görüp inceleyeceği şekilde peryodik finansal raporlarını yayınlamak zorunda kalacaklardır. Ama şu günkü haliyle böyle bir bilgilendirme yapmaları gerekmiyor.
İga şakası ~ 4 yıl önce
İga şirketi tarafından kurulan taya şirketi niye iga altında devam etmiyor,Dhmi ye niye ayrı gösteriliyor..fazla para ödememek için mi ? Kafa da deli sorular..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 4 yıl önce
TAYA Petrol (TAYA Grup) şirketinin IGA tarafından kurlduğundan emin misiniz? Hatta IGA'nın bu şirket içinde dolaylı ortaklığı var mı, dolaysız ve %51 veya üstü ortaklığı var mı? Bu Şirket'in uçaklara yakıt sağlayıp sağlamadığını bilmiyorum (o alanda IGA'nın da %5 oratğı oldu, THY'nın da yine %25 ortak olduğu bir şeirket var ama şirketin ismini çıkartamadım...). Her ne hal ise, Web Sitesinden bu TAYA Petrol'un istanbul havalimanı sınırları içinde en azından kara araçlarına akaryakıt sağlayan bir şirket olduğu kesin. Bu şirkette IGA'nın hissesi hiç yoksa, varsa da %50 altındaysa bu şirketin taşeron bir şirket olarak IGA'dan bağımsız bir şirket olması hukuğa ve kurallara uygun. IGA, hiç yoksa, bu akaryakıt tesislerinin arazisini söz konusu şirkete kiralamıştır; nasıl ki THY'ına hangarları vbç. tesisleri için arazi kiraladıkları (ama tesislerin THY tarafından inşa edildiği) gibi... Bence ortada özellikle maliye nezdinde şaibeli ya da suç teşkil edecek bir durum gözükmüyor.
Mafaky cevap ~ 4 yıl önce
Cmllk diye iga ortaklarının kurduğu yolcu hizmetleri ve primeclass vb olarak gelirin yarısını karşılayan şirket daha sonra taya olarak ismi değişmiştir,sorun şu eğer ayrı şirketse niye iga gmy ve ceosu yönetiyor,yok ayrı değilse isim niye iga olarak değil başka şirketmiş gibi görünüyordu..tav mesela alt şirketleri vardır bta gibi ama holding çatısı altında dhmi ödemesi tav olarak toplu yapıyor,bura niye ayrı diye bilmediğinden soruldu..bunu merak edip sormak sıkıntı değilse..
İga da ~ 4 yıl önce
Otoparka bir tane müdür atayamamış kimse muhatap bulamadığından yakınır daha bir otoparkı yönetemeyen yüksek para almayı sadece bilen bir yönetim başarısızlığını niye başkasına mal eder..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iga ~ 4 yıl önce
iga işlesin diye diğer havalimanlarının tadilat görmesini engellemek kocasının tek sahibi olmak için kumasını zehirleyen kadınlara benzemiş. bunlar ne hastalıklı entrikalar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu kadar yorum alan iga ~ 4 yıl önce
Gerçekten bir işletme ve bu özel işletme yöneticisi hiç bu kadar kötü yorum almamıştır tarih boyunca,.bunu okuyup o koltukta oturmak ne kadar güzel olabilir? Yada bu yazılanları patronları okumuyormu okusa bi kendilerine sormuyor mu bu kadar insan sadece bu kişiye haklı olarak eleştiri yapıyor diye..ya havalimanından vazgeçtiler yada gerçekten ne milleti ne de devlet bekasını önemsiyorlar..gerçekten şaşkınlık bu kadar yoruma istifa edilir ve yapmaya çalıştım olmadı demesi en güzel örnek olurdu..maalesef para nelere Kâdir, CEO koltuktan kalkmıyordur alacaklar elimden diye :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 4 yıl önce
Aklıma geldikçe ve konuşuldukça deliye dönüyorum. Nasıl birşeydir ya. Nasıl bu kadar büyük milli değeri olan bir havalimanını yerle bir ederiz? Nasıl olur da onca milli serveti çöpe atarız. Yahu 10 yıl sonra iga da yetmediğinde yeniden yapmayacak mısın? Deprem olsa iga kullanım dışı olsa ne yapacaksın? Bunları düşünemiyorlar mı, anlamak mümkün değil. miss gibi havalimanını yerle bir edince insana gülmezler mi, insana aptal demezler mi? Hani büyük dünya vizyonu? İganın garanti yolcu seviyesine ulaşması için illa yıkılması mı gerekiyordu? Uçuşa kapatıp öğrencilere hediye etseydiniz de çorluya balıkesire gitmeselerdi, güzel güzel uçsalardı. Şimdi göreceksiniz pandemiden dolayı garanti edilmiş sayıları diyeceğim ama olan yine milletime olacak, çıkan yine insanımın cebinden çıkacak. Gün gelir sorulur bunlar. Bekleyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 4 yıl önce
IGA'nın yolcu seviyesini garantilemek için Atatürk havalimanı'nın yıkılması zaten gerkmiyordu. Zira IGA'ya (veya bu projeyi her kim kazanmış olana) İstanbul'un Avrupa yakasında ikinci bir sivil havalimanının işletilmeyeceği garantisi VERİLMİŞTİ. Buradaki konu, Asya yakasındaki Sabiha Gökçen'in gelişmesini yavaşlatılıp yavaşlatılmadığı (yani ticari bir sabotajın yapılıp yapılmaığı) konusdur.. Atatürk Hava Limanı için İktidar'ın kafasında, inanın bana çok büyük söylesem inanamayacağınız projeler var. Katar'lılara satılmış olma söylentisi bunun sadece ilk adımıdır. Bilerek söylüyorum, ancak belge gösteremem!... Ancak AHL bile bahsettiğim proje(olmasını lanetleyeceğim Kanal İstanbul projesinden) yanında küsurat kalacak. Memleket satılmaya hazırlanıyor, İstanbul'un AHL'nı da içeren çok daha büyük bir bölgesi belki yurt dışına pazarlanmaya çalışılıyor!
ATATÜRKÜN GENÇLİĞE HİTABESİ ~ 4 yıl önce
NE KADARDA GÜZEL SÖYLEMİŞ ZAMANINDA DAHİLİ VE HARİCİ BEDBAHLARIN OLACAKTIR DİYE RESMEN YAĞMA HASANIN BÖREĞİNE DÖNDÜ ÜLKE AMMMAAA VELAKİN BU GÜNLER BİTECEK AZ KALDI HESAP GÜNÜ ELBET BU YAPILANLARIN HESABI SORULACAK O ZAMAN DEVRAN DÖNDÜĞÜNDE NEDEN YAPTIKLARINI ANLATIRLAR TÜRK HALKINA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sadece CEO değil ~ 4 yıl önce
Art niyetli bir insan kaynakları genel müdürü olamaz,oturup kumpas iftira yalan onuda bırak yasal olmayan yollarla yayma bu durumu yapan..insan kaynaklarını nasıl yönetiyor hukuk bilmiyor etik durum bilmiyor yazık yazık kimlere kaldı yöneticilik...Dubai sevdalılarına..buradan başka sizi kim yönetici alacak acaba..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İga CEO’su ~ 4 yıl önce
İga CEO’su şirketten çok kendi arkadaş temizlik vale yıkama şirketini kazandırdı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000