03 Nisan 2023, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Bu tip zorlama ve zaptiye usulu alınan, kanuni görünüp aslında insan hakkına ve Anayasa'ya aykırı olan tedbirler tam olarak şunu demeye çalışıyor: Şirketler pilotlarla ilgili olarak bir düzeltme ihtiyacı hissetmesinler, kendilerini fazla yormasınlar, kazançlarında bir azalma olmasın, uyduruk bir FTL ile tüm hayatları alt üst olsun, kaliteli olanları dahi uluslararası ya da daha iyi şartları sağlayan firmalar gitmesinler vs... Ancak kabile bakış açısı böyle bir şeye izin verebilir. Bu tip zorlama uygulamalar gerçekten çok çirkin görünüyor.
  • Ordan tgs ciler: bizede yeşil pasaport verilmeli. Ahmet bolat: sadece tgs için yeşil pasaport onayı aldık
  • serdar bey yorumunuza katılıyorum. geçen bc kitlerin içinden çıkan yazıya inanamadım. çok da iyi olmayan bir ingiliz markası. ingiliz kalitesi bilmem ne diye reklamı vardı. milli havayolu da böyle yapacaksa işimiz var. hayır muadil markalarımız olmasa tamam diyeceğim ama, birçok opsiyon var kitler için farklı marka ve cinsiyet içeren. araya bir tane de türk markası koy yahu nedir bu?
  • er da ikinci servis abuk sabuk bozuk yumurta yerine bizim güzel mezelerimizden olsa tadından yenmez
  • Avukatlık mesleğiyle yurtdışı seyahatin fazla ilgisi olmamasına rağmen barolar birliği uğraştı ve avukatlara yeşil pasaport verilmesini sağladı.Hayatı seyahatla geçen pilotlara yeşil pasaport verilmesi konusunda ise Talpa yıllardan beri çaba sarfetmesine rağmen bunu bir türlü başaramadı.Neden başaramadı bunun sorgulanması gerekir.
  • Yasak olmasa ne değişecek sanki gidebiliyorlar
  • Serdar bey yine güzel bir içerik konu hakkında bilgi sahibi olunmadan vizyon sahibi olmak zor bunun temelinde çalışma araştırma bilgi aktarmakta devamlılık esastır önce bu konuda çalışanlar ilgi alaka ve araştırma merak etme , yaptığı işin önemini kavramış inanmış olmalı sabırla sonuca ulaşmak isteğinde ısrarlı olmalı diye düşünüyorum teşekkürler
  • https://careers.etihad.com/job/Abu-Dhabi-Captain-A320/730748222/ https://careers.flydubai.com/job-category/pilots/captain/ https://www.emiratesgroupcareers.com/pilots/ maaşlar thy'nin neredeyse 3 katı. riyad'daki yeni kurulacak olan şirket 25k dolar kaptana 22k f/o ya veriyor. yolumuz ve bahtımız açık olsun.

İVME

Bir fizik terimi olan ivme, hızın zamana bağlı olarak değişimidir. Yani sabit, artan ya da azalan hızın değerini gösterir. Aynı insanlardaki ya da şirketlerdeki büyüme hızları gibi. Zaman zaman artan bir ivme bazen sabit ve zaman zamanda düşen bir ivme. Hepimizin hayatında olduğu gibi…

Milli bayrak taşıyıcı havayolu şirketimiz Türk Hava Yolları’nda da durumu bu bağlamda değerlendirecek olursak artan bir ivmeyle büyümeye ve gelişmeye devam ettiğini görebiliriz.

Ancak bu gelişme sırasında çoğu nokta gözden kaçırılıyor. Örneğin personel. Yer hizmetlerinden pilotlara kadar birçok şey ya unutuluyor ya da sonradan bazı adımlar atılıyor. Geçtiğimiz günlerde yaşanan Ced bilet örneğindeki gibi. Neden eksik karar alınır ki?

SHGM tarafından 6 yıldır uygulanan transfer yasağı ile amaç, pilotların yüksek sezonda şirket değiştirmelerinin önüne geçmek. Yine aynı amaç uğruna SHGM yurt dışında görev yapmak isteyen personele zorluk çıkartarak “vertification” için 6 ay bekleme koşulu getirmişti. Tamam amacınız bu ise bunları yapmanın farklı yolları da elbette mevcut.

Bütün olabilecek yolları buradan yazmanın yerine sadece bir örnek vereceğim. Türkiye’de 10 yıldan fazla çalışan personele yeşil pasaport verin. Pilot 7-8 yıl çalıştıktan sonra gideceği varsa bile gitmez. 3 yıl daha çalışayım da yeşil pasaport hakkımı elde edeyim diye düşünür. O kadar basit yöntemleri var ki… Yeter ki baskılar yerine farklı şeyler üretilmek istensin.

ÇEVRECİ TÜRK HAVA YOLLARI

Geçtiğimiz günlerde THY tarafından ömrünü doldurmuş çantaların çocuklar için ayakkabıya dönüştürüldüğü bir projeyi hayata geçirdi. Şahane düşünülmüş bir fikir. Tebrikler…

Ayrıca Sayın Bilal Ekşi tarafından “Dünya Yeşil Kalsın” başlığı ile paylaşılan emisyon projeleri hakkında bir mesaj gördüm. Bu da çok güzel çevreci yaklaşım. Ancak bunun yanında daha yapılabilecek o kadar çok şey var ki… Yıllar önce yurt dışında gördüğüm bazı çevreci ürünleri satın alarak THY yöneticilerine teslim edip, plastik kullanımı yerine bu ürünler ile farkındalık yaratılabileceğini belirtmiştim. Yıllar geçti, fikri ilk verdiğim THY yapmadı, başka havayolu şirketleri yaptı. Hatta bu fikirden yola çıkarak yenebilir ürünleri bile piyasa sürdüler.

Dünya sıralamasında birinciliğe oynayan Türk Hava Yolları bu tarz projeleri neden hayata geçirmesin?

Emirates’ten çocuklu trasit yolcular için bebek arabası hizmeti

İKRAM

Sürekli olarak ikramların değişmesi gerektiğini yazmıştım. En sonunda geçtiğimiz hafta bir adım atılarak ikramların değişeceği açıklandı. Ancak İtalyan makarnası vs. yerine Türk mutfağından eşsiz lezzetleri sunsak daha iyi olmaz mı? Zaten konuyla ilgili olarak THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat da bu konuya itiraz etmiş. Eee ne demişler “Aklın Yolu Bir”. Dünyaya Türkiye’yi tanıtacaksınız, mutfağınız da İtalyan, Fransız ürünleri… Umarım lansmandan önce Türk mutfağına biraz daha öncelik verilir.

Türk Hava Yolları’nın, Cumhuriyetimizin 100. Yılında 60 Milyon turist getirme hedefine ulaşmasını, her geçen gün artan bir ivmeyle yolcu sayısını yükseltmesini elbette ben de çok istiyorum. Önemli olan üretmek, gelişmek ve geliştirmek. Doğru adımlarla ve liyakatli kişilerle…

SEÇİM 2023

Bu başlığımı muhtemelen daha önce de görmüşsünüzdür. Sürekli olarak aynı şeyleri yazmak istemiyorum ama yazmadan da duramıyorum. 2018 seçimlerinde 60 ülkede kurulan sandıklar bu sene arttırılarak 75’e çıkarıldı. Yeni eklenen ülkeler arasında Tanzanya, Slovakya, Belarus, Portekiz, Estonya gibi ülkeler de var. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 2019’daki verdiği rakamlara baktığımda Belarus’ta 600, Slovakya’da 600, Brezilya’da 800, Tanzaya’da 500, Portekiz’de 650, Estonya’da 600 Türk seçmen var.

Havacılık camiasında çalışan binlerce kişi var. Her Türk vatandaşı gibi onların da seçme hakkı var. Binlerce çalışanı olan havacılık sektörü pas geçiliyor, ama birkaç yüz kişinin yaşadığı ülkelere sandık kuruluyor. Ne diyeyim? Ben bu işin mantığını çözemedim.

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

İVME

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

VERIFICATION VE TRANSFER YASAĞI ~ 1 yıl önce
Bu tip zorlama ve zaptiye usulu alınan, kanuni görünüp aslında insan hakkına ve Anayasa'ya aykırı olan tedbirler tam olarak şunu demeye çalışıyor: Şirketler pilotlarla ilgili olarak bir düzeltme ihtiyacı hissetmesinler, kendilerini fazla yormasınlar, kazançlarında bir azalma olmasın, uyduruk bir FTL ile tüm hayatları alt üst olsun, kaliteli olanları dahi uluslararası ya da daha iyi şartları sağlayan firmalar gitmesinler vs... Ancak kabile bakış açısı böyle bir şeye izin verebilir. Bu tip zorlama uygulamalar gerçekten çok çirkin görünüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vsgsshhs ~ 1 yıl önce
Ordan tgs ciler: bizede yeşil pasaport verilmeli. Ahmet bolat: sadece tgs için yeşil pasaport onayı aldık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs işçi ~ 1 yıl önce
Sen tgsye kurban ol TGS olmasa halin ne olurdu Allah bilir bütün işi TGS yapsın parayı siz alın Allah büyüktür
bütün iş tgs ~ 1 yıl önce
hahahahahhaha
türk markası ~ 1 yıl önce
serdar bey yorumunuza katılıyorum. geçen bc kitlerin içinden çıkan yazıya inanamadım. çok da iyi olmayan bir ingiliz markası. ingiliz kalitesi bilmem ne diye reklamı vardı. milli havayolu da böyle yapacaksa işimiz var. hayır muadil markalarımız olmasa tamam diyeceğim ama, birçok opsiyon var kitler için farklı marka ve cinsiyet içeren. araya bir tane de türk markası koy yahu nedir bu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Versace ~ 1 yıl önce
Versace kitler ER ucuslarda geri gelsin
km ~ 1 yıl önce
er da ikinci servis abuk sabuk bozuk yumurta yerine bizim güzel mezelerimizden olsa tadından yenmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çilingir ~ 1 yıl önce
Ee tabii yatılarda alkol uçaktan meze de uçaktan güzel iş valla
Yeşil Pasaport ~ 1 yıl önce
Avukatlık mesleğiyle yurtdışı seyahatin fazla ilgisi olmamasına rağmen barolar birliği uğraştı ve avukatlara yeşil pasaport verilmesini sağladı.Hayatı seyahatla geçen pilotlara yeşil pasaport verilmesi konusunda ise Talpa yıllardan beri çaba sarfetmesine rağmen bunu bir türlü başaramadı.Neden başaramadı bunun sorgulanması gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çünkü ~ 1 yıl önce
Sadece pilotlara istemişler
Çünkü’ye cvp ~ 1 yıl önce
Sadece pilotlara istiyorlar , çünkü Talpa (Türkiye havayolu pilotları derneği) pilotların derneği.Diğer meslek guruplarının dernekleri de arzu ederlerse kendi üyeleri için talepte bulunabilirler..
~ 1 yıl önce
" eski tbb başkanı m.f teşekkür ediyoruz "
Ka ~ 1 yıl önce
Yasak olmasa ne değişecek sanki gidebiliyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kabinciye ~ 1 yıl önce
senin gibi vasıfsız eleman değiliz. bir çok kişi son aylarda ayrıldı. sen çikın or pastaya devam.
KabünciyeDiyenDnyoya ~ 1 yıl önce
Bilgisayar mühendisi olupta bu işi yapıyorsak vasıfsız olmuyoruz.yaz mailini de CV çarpıştıralım.!!!
THYli emekli ~ 1 yıl önce
Serdar bey yine güzel bir içerik konu hakkında bilgi sahibi olunmadan vizyon sahibi olmak zor bunun temelinde çalışma araştırma bilgi aktarmakta devamlılık esastır önce bu konuda çalışanlar ilgi alaka ve araştırma merak etme , yaptığı işin önemini kavramış inanmış olmalı sabırla sonuca ulaşmak isteğinde ısrarlı olmalı diye düşünüyorum teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy pilotlarına mesaj ~ 1 yıl önce
https://careers.etihad.com/job/Abu-Dhabi-Captain-A320/730748222/ https://careers.flydubai.com/job-category/pilots/captain/ https://www.emiratesgroupcareers.com/pilots/ maaşlar thy'nin neredeyse 3 katı. riyad'daki yeni kurulacak olan şirket 25k dolar kaptana 22k f/o ya veriyor. yolumuz ve bahtımız açık olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt ~ 1 yıl önce
Riyad hiç bir Türk pilotunu almadı, mülakata bike çağırmadı
Dubai marina ~ 1 yıl önce
Dubai’de kiraya yillik 150k dirhem verirken de gecerli mi bu maaslar
almadı diyen kaptana ~ 1 yıl önce
ben şimdi nerede uçuyorum baboş? sanırım paralel evrende.
Skywalker ~ 1 yıl önce
Merak etme alacak dostum, ama henuz degil
Kalite ~ 1 yıl önce
"ben şimdi nerede uçuyorum baboş? sanırım paralel evrende". Üsluba bakılırsa orada kalite yerlerde devam et orada "baboş"
dubai marina ~ 1 yıl önce
kardeşim kiralar dubai'de şu anda türkiye'den daha uygun. ayrıca dubai marina demek bebek sahilde denize sıfır oturmak demek. bak bakalım bebek'te denize sıfır evlerin kirası ne kadar. saçmalasanız da gideceğiz bu şirketten.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000