10 Ağustos 2020, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • "AÇ babandır"
  • Benim çalıştığım yerin sanayiden tek farkı o yetki belgesinin elimde olması sen merak etme ben her yerde iş bulurum. Sen o kadar boğaziçinde oku thy gibi bir yerde teknisyen olmaya çalış hayret doğrusu trollüğün de bu kadarı itü gibi bir üniversiteden senelerini veren uçak mühendisi bile imza yetkisi olmadığı için uçağa elini süremiyor.(Çok değerli insanlardır o ayrı konu tabi ki) Sana çanta bile taşıttırmazlar.Sen gelde çay demle eğer öğrettiyseler tabi ki. Ha bu arada ben aldığım parayı duysan ülkeyi terk ederdin kaymakmış o da neyse ki hiç göremedik.
  • Artık Akp ye oy moy yok yeter yaaaa
  • YETER ARTIK NE YAPACAKSINIZ YAPIN. YOLUMUZA BAKALIM!!!! Kimsiniz Siz !!!! Çocuk oyuncağımı sandınız bizi????
  • Tgs firmasında 6 yıldır çalışıyorum 2 çoçuk babasıyım 2.600 TL maaş alıyorum ve mart ayından beri eksik şekilde ödemeler yapılıyor Nisan 2.300 aldım mayıs 2.400 aldım haziran tekrar 2.300 aldım ve temmuz 2275 aldım şimdi size soruyorum ben ne yapacağım ne edeceğim
  • Thk Üniversitesi Pilotaj Bölümü Öğrencilerini Uçuruyor. Uçuşların yaptırılması için 10 bin abd doları bağış isteniyor. Biz mağduruz uçuşlarımız yaptırılmıyor.
  • En karizmatik lider Kabin Hizmetleri Baskani sayin Gulumser, arkadan Ezer
  • Bana saldıracağınızı biliyorum ama yazmak gerekli oldu. Pandemi kaynaklı olağan üstü bir dönemden geçiyoruz , üstelik bu dönem yaklaşık 3 -4 yıl sürecek . 1- Sektördeki gelirler ve karlar uçakların bir günde yaklaşık 20 saat seferde olması ve doluluk oranları da %82'nin üzerinde olmak kaydı ile oluşur , bugünlerdeki doluluk oranları % 67'ler seviyesinde iken o uçuşlar kurumsal zararla sonuçlanıyor . Doluluklardaki %82 - 100 arası figür sizin karlılığınızın göstergesidir. Bu durumu A'dan Z'ye kadar çalışan herkesin bilmesi gerekirken , siz seviyesi çok düşük bir kavganın içindesiniz. 2- Bu bir sektörel kriz iken özelinde de THY krizidir. İşte bu krizi yönetme konusunda THY yönetiminin de doğru kararları uygulayıp - uygulamadıklarını izlemek durumundasınız. 3- Gelirleri bu denli düşen firmanın yönetimi ve kararları da zordur, bu zor süreçte yönetim daha açık ve net uygulamalıdır. 4- İşlere göre çalışan personel sayısı itibariyle THY'de yaklaşık %32'lik bir fazlalık var idi.
  • Eksik arkadasim.. sizin issiz olmanizin nedeni bizim calisiyor olmamiz mi?.. illaki bizim kotu duruma dusmemiz isimizi kaybetmemiz mi gerekiyor sizin is bulabilmeniz icin...Beyin yoksunu yorumlari birakalim lutfen herkes kendi sorunu ile ilgilensin...tabi trol iseniz ayri..
  • en karizmatik müdür aylardır uçuşa giden teknisyenlerin uçuştan gelirken giderken personel terminaline ulaşım sıkıntısını çözemeyen anca arkadaşlar apronda çantanızı bırakmayın şeklinde mail atan ama neden bırakıldığını bir türlü anlamayan koray kudretoğludur.

Karizma

Karizma kelimesi eski Yunanca’da ilahi ilham olarak kullanılmasına karşın günümüzde cazibe ve etkileyicilik anlamlarında kullanılmaya devam ediyor.

Çağdaş liderlik kavramları arasında yer alan karizmatik liderler, toplulukları sürükleyici, güven veren yapıları, değişime öncülük etme özellikleri ve elbette ikna kabiliyetleri ile öne çıkıyorlar.

Türk Hava Yolları’nda Kim Karizmatik Lider?

Milli bayrak taşıyıcımız Türk Hava Yolları yöneticileri, pandeminin sebep olduğu kriz ortamında adeta ortadan kayboldu. Şirkette görevli hemen hemen her personel, yönetim zaafiyetinden şikayetçi. Satış müdürleri dertli, kabin memurları dertli, yer hizmetleri dertli, pilotlar dertli, teknisyenler dertli...

Kısa Çalışma Ödeneği ile yaşamlarını sürdürmeye çalışan personel, elindeki varlıkları satarak nakte dönüştürme çabasına girdi. Ek iş yaparak faturalarını ödeyenler var. Personel bu denli varlıklarından vazgeçerken, şirket neden duran varlıkları nakte dönüştürmüyor?

Sıkıntılı ortamdaki belirsizlik, çalışanları iyice bezdirdi. Buna karşılık şirket yöneticileri çözüm odaklı olmak yerine, belirsizliğin devam etmesini körüklüyor sanki. Karizmatik bir liderin çıkıp şirkete, çalışanlarına ve hissedarlarına sahip olması gerekiyor. Ancak bu karizmaya kim sahip, hakikaten bilemiyorum.

Nereye Gideceğini Bilmiyorsan Hangi Yoldan Gittiğinin Hiçbir Önemi yoktur.

Hiçbirimizin mükemmel olmadığı tartışmasız bir gerçek. Herkesin hataları, zafiyetleri ve eksikleri var. İnsanların ise tek odaklandığı nokta CV’leri oluyor. Ancak CV’lerde yer almayan alçak gönüllük, cesaret, cömertlik ve dürüstlük gibi erdemler, yöneticileri asıl tanımlayan kavramlardır. Peki ama genel olarak çevremizde kibirden uzak kaç yönetici var?

Sonuç odaklı bir çalışma ile kaos ortamından çıkılabilecekken, THY uçuş işletmedeki yöneticiler de belirsizliğin üzerine gitmek yerine geri planda kalmaya devam ediyor. Sessiz kalmak sorunları aşmaz... Hedefin sorunları çözmek olduğu unutulmamalı ve mümkün olan en kısa zamanda çözüm yoluna girilmeli. Aksi halde o makamlarda oturmanın pekde bir anlamı yok.

İnsanı mevki yükseltmez, mevkiyi insan yükseltir...

Bir Elin Beş Parmağı

Uçucular (Pilot/Kabin memuru), Harekatçılar, Yer Hizmetleri, ATC, Teknik... Havacılık sektörünün olmazsa olmazları... Her branştaki kişiler, bir elin parmakları gibi. Ancak görünen o ki araya nifak tohumları serpmek isteyenler var. Gelin siz bu oyuna alet olmayın, birbirinizden uzaklaşmayın. Birlikte çok daha güçlüsünüz.

Büyük Zaferin Kahramanlarına...

Anafartalar Zaferinin 105. Yıl dönümünde, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, değerli komutanlarımızı ve kahraman Mehmetçiklerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun...

Saygılarımla.

Serdar BAŞAĞAOĞLU

Karizma

Yorumlar Tüm Yorumlar (59)

" Havacı " : ~ 4 yıl önce
"AÇ babandır"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bogaziçili ~ 4 yıl önce
Benim çalıştığım yerin sanayiden tek farkı o yetki belgesinin elimde olması sen merak etme ben her yerde iş bulurum. Sen o kadar boğaziçinde oku thy gibi bir yerde teknisyen olmaya çalış hayret doğrusu trollüğün de bu kadarı itü gibi bir üniversiteden senelerini veren uçak mühendisi bile imza yetkisi olmadığı için uçağa elini süremiyor.(Çok değerli insanlardır o ayrı konu tabi ki) Sana çanta bile taşıttırmazlar.Sen gelde çay demle eğer öğrettiyseler tabi ki. Ha bu arada ben aldığım parayı duysan ülkeyi terk ederdin kaymakmış o da neyse ki hiç göremedik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Murtaza ~ 4 yıl önce
Artık Akp ye oy moy yok yeter yaaaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YETER!!! ~ 4 yıl önce
YETER ARTIK NE YAPACAKSINIZ YAPIN. YOLUMUZA BAKALIM!!!! Kimsiniz Siz !!!! Çocuk oyuncağımı sandınız bizi????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lider ~ 4 yıl önce
Senin lider dedigin adam kutuplasmadan gericilikten din bezirganligindan baska birsey bilmiyor akepeli IQ su dusuk vatandas. Sen gel modern Turkiye icin calis. Hirsiza yolsuzluk yapana oy verme.
Kime oy vercez ~ 4 yıl önce
Tayyip erdoğandan başka 1 tek adam varmı oy verielcek hikaye anlatmayın
... ~ 4 yıl önce
Tgs firmasında 6 yıldır çalışıyorum 2 çoçuk babasıyım 2.600 TL maaş alıyorum ve mart ayından beri eksik şekilde ödemeler yapılıyor Nisan 2.300 aldım mayıs 2.400 aldım haziran tekrar 2.300 aldım ve temmuz 2275 aldım şimdi size soruyorum ben ne yapacağım ne edeceğim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thk Üniversitesi Pilotaj Mağduru ~ 4 yıl önce
Thk Üniversitesi Pilotaj Bölümü Öğrencilerini Uçuruyor. Uçuşların yaptırılması için 10 bin abd doları bağış isteniyor. Biz mağduruz uçuşlarımız yaptırılmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
En karizmatik ~ 4 yıl önce
En karizmatik lider Kabin Hizmetleri Baskani sayin Gulumser, arkadan Ezer

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAPTAMA ~ 4 yıl önce
Bana saldıracağınızı biliyorum ama yazmak gerekli oldu. Pandemi kaynaklı olağan üstü bir dönemden geçiyoruz , üstelik bu dönem yaklaşık 3 -4 yıl sürecek . 1- Sektördeki gelirler ve karlar uçakların bir günde yaklaşık 20 saat seferde olması ve doluluk oranları da %82'nin üzerinde olmak kaydı ile oluşur , bugünlerdeki doluluk oranları % 67'ler seviyesinde iken o uçuşlar kurumsal zararla sonuçlanıyor . Doluluklardaki %82 - 100 arası figür sizin karlılığınızın göstergesidir. Bu durumu A'dan Z'ye kadar çalışan herkesin bilmesi gerekirken , siz seviyesi çok düşük bir kavganın içindesiniz. 2- Bu bir sektörel kriz iken özelinde de THY krizidir. İşte bu krizi yönetme konusunda THY yönetiminin de doğru kararları uygulayıp - uygulamadıklarını izlemek durumundasınız. 3- Gelirleri bu denli düşen firmanın yönetimi ve kararları da zordur, bu zor süreçte yönetim daha açık ve net uygulamalıdır. 4- İşlere göre çalışan personel sayısı itibariyle THY'de yaklaşık %32'lik bir fazlalık var idi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hemen çözüm bulayim ~ 4 yıl önce
Satacaksin her ay 1 uçak ödeyeceksin personel maaşlarını. Bu şekilde 300 ay yani 25 yıl maddi sorun yaşamadan maaşlar ödenebiliyor
Cozum bulan zeki ~ 4 yıl önce
Su an ucak alan mi var. Hem ucaklarimizin cogu kira hem de sahip olduklarimizi satarsak olu fiyata gider....
... ~ 4 yıl önce
Çalışanlarla azcık empati yapsa... azcık dinlese... çalışanları aptal yerine koymasa... işler çok daha güzel olur... Zira bu dönemin ne kadar zor olduğunu biliyor... Çalışanlar fedakarlık yapmaya razı ve yaptıda...
Vecihi ~ 4 yıl önce
Eksik arkadasim.. sizin issiz olmanizin nedeni bizim calisiyor olmamiz mi?.. illaki bizim kotu duruma dusmemiz isimizi kaybetmemiz mi gerekiyor sizin is bulabilmeniz icin...Beyin yoksunu yorumlari birakalim lutfen herkes kendi sorunu ile ilgilensin...tabi trol iseniz ayri..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
screwdriver ~ 4 yıl önce
en karizmatik müdür aylardır uçuşa giden teknisyenlerin uçuştan gelirken giderken personel terminaline ulaşım sıkıntısını çözemeyen anca arkadaşlar apronda çantanızı bırakmayın şeklinde mail atan ama neden bırakıldığını bir türlü anlamayan koray kudretoğludur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000