16 Haziran 2014, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • 21-06-2014 14:49:45 88.228.54.79 Köşe Yazısı Yorumları TOPRAĞIN ÜSTÜNDEKİ SOMALAR kemal kaan Çalışma şekillerini insanların yüzündeki yorğunluğu gördükten sonra gözlerim dolmuştu. Bir insan başka bir insana bunu nasıl yapar anlayamadım, dünyadaki en zor işlerden biridir ramp bölümü. Nasıl olurda bir insan bu şekilde çalıştırılır hiçmi vicdan hiçmi merhamet yok bu yöneticilerde.Rabbim kolaylık versin işçi kardeşlerimize, buradaki yönecilerede rabbim tez zamanda aynı acıları tattırmasını diliyorum.
  • ŞİMDİ SIRA BİZDE MANTIĞI HÜKÜM SÜRDÜKÇE TABİİ Kİ Kİ BU İŞ DÜZELMEZ. SİSTEMİN DEJENERE OLMASINDAN ÇALIŞANLAR SORUMLU DEĞİL HERHALDE. HAYAT ŞARTLARI AĞIR. İŞ ASLANIN AĞZINDA. AMA ASLAN BİZDEN MİSİN DİYE SORUYOR. YA İŞSİZLİK TERCİH EDİLECEK YA DA TABİİ Kİ SİZDENİM DENECEK VE BAZI DAVRANIŞLAR BENİMSENMİŞ GİBİ GÖSTERİLECEK. BU TERCİHİ YAPMAK KOLAY DEĞİL. DURUM BÖYLE DEVAM ETTİĞİ TAKDİRDE, KİN DUYGUSU KEMİKLEŞECEK VE İSTENSE DE TEDAVİSİ MÜMKÜN OLMAYAN SARİ BİR HASTALIK GİBİ YAYGINLAŞACAK. İŞTE O ZAMAN KİMSENİN İŞİN İÇİNDEN ÇIKMASI MÜMKÜN OLMAYACAKTIR. BU DURUMUN DÜZELTİLMESİNE İLİŞKİN HER TÜRLÜ ÖNERİNİN BU GÜN BÜYÜK TEPKİ ALACAĞINA EMİNİM. ESASEN BİZ VE ONLARIN ORTADAN KALKMASI VE HEPİMİZ BİRİZ'İN SİSTEME HAKİM OLMASI İÇİN BİRİLERİNİN HOŞGÖRÜLÜ DAVRANARAK İLK ADIMI ATMASI ŞART. BAŞKA ÇÖZÜM VARSA ÖĞRENMEKTEN MUTLU OLURUM. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
  • TSK yapılan kumpaslar başladığı tarihlerde Başbakanın paralel yapı ile tarif ettiği (FG) cemaati mensupları THY TEKNİK AŞ'de inanilmaz iddalar gündeme getirerek, savcı ÖZ'ü İtalya'daki savcıya benzeterek her yapılanın doğru olduğu söylemlerini (FO,MD,OH,AC,,KB,MU,MY,İS) yaymaya başladılar. AYM'nin verdiği karar doğrultusunda; görüşlerinin arkasında duruyorlarmı? Düzenin adamları olarak fikirmi değiştırdiler.
  • THY TEKNİK AŞ'de tedarik organizasyon yapısına bakıldığında, (MU) başlayan bu yapı içine (DEMİR)'in oğlu (ÖD)'de alarak; genel müdürü halk dilinde söylenen ....... otutarak, tedarik yapısını değişiklik yapma yoluna gidilmişdir. Yapılan anlaşmalar ara yöneticilere imzatılmadan direk genel müdüre imzalatılıp, çıkar ilişkilerine girilmişdir. (AVMAT) gibi, yapılan ihalelerde kendine biat eden (OH) md yapmış, tedarik zincirinde yönetmelikleri uygulamakda israr eden persönelleride yerlerini değiştirmişdir. Çikar ilişkileri içinde bulunan (MGD) geçmişi araştırılmadan, kurum içinde harcamalar ile ilgili yetkiler ile donatıldı. Yeni atanan Genel Md. Tedarik organizasyon yapısı değişikliğine giderek bu ilişkilere son verecekmi?
  • Kendi tanımlarıyla Ak parti iktidardan düşerse yerine gelenler bu parti döneminde işe giren herkesi, ama herkesi kapı önüne koymalıdır. Sadece THY'de değil, tüm kamu kurumlarında, hakim, savcı, emniyet müdürü, polis, vali, kaymakam, genel müdür, başkan, möühendis, çaycı, kim varsa herkesi temizlemek gerekir. Çünkü bu iktidar milleti bizden-onlardan diye böldü ve her yere sadece "bizden" dediklerini getirdi, onlar da gevrek gevrek gülerek o makamlara oturup ikdidarı destekledi. İnsanlar gezici, diye, muhalif diye, AKP'ci değil diye, namaz kılmıyor diye, en son da paralel diye işlerinden atıldı. Bunu yapanlar mislini hak ediyorlar. Allah'tan dilerim ki hak ettiklerini bulurlar...
  • Sayın AirportHaber yetkilileri, personeller ne demek ? Personel hem tekil hem çoğul olarak kullanılıyor. Haberiniz daha manşette ofsayta düşüyor. Hadi başka sitede olsa editörün cehaletine veya dikkatsizliğine veririm ama sizin sitenizin ciddiyetine yakışmıyor.
  • Mevcut iktidar başa geldiğinden beri yağcılık için hacca gidenleri, kontuarlarda,müdür,başkan vs odalarının önünden geçerken vs Kuran-ı Kerim’i gazete gibi koltuklarının altında taşıyanları,düne kadar alakaları yokken birden hidayete erenleri vs gibi ülkemizde daha önce görülmemiş şeyleri yaşadık. Tabii görmediğimiz bir başka şeyde ‘’senden benden’’ ‘’şucu bucu’’ yaftalaması idi. Bunların bir çoğu da sırf işlerini kaybetmemek veya makam sahibi olup kısa sürede maddi refaha erişmek için böyle davranıyorlardı hala da öyleler ! Yani herşeyin başında geçim ve para var başka hiçbir şey yok ! Müdür veya başkan vs olmuş ,şirkete nasıl faydam olur derdinde değil cebimi nasıl doldururum derdinde! Yarın iktidar değişse makamlarında kalmak için aslında ben 40 yıllık bilmem neciyim eski iktidar zamanında mecburen onlardan oldum vs yüzsüzlüğüne de bürünürler! Böylelikle de insanımızın nasıl ikiyüzlü,çıkarcı,bencil,omurgasız olduğunu ve güçlünün,zenginin,iktidarın yanında olmayı marifet saydığını üzüntüyle gördük ve hala görüyoruz! Kimi gariban memurda hergün işten atılır mıyım acaba beni kovarlar mı stresiyle çalışmaya ve yaşamaya çalışıyor maalesef! Onların da tek derdi çalışmak ve para kazanmak ! İnsanların işlerini kaybetmemek veya makam için düştükleri durumları kendi gözlerinizle görseniz eminim çok üzülürsünüz! Şimdiki devirde teknoloji muazzam sizin zamanınızdaki gibi fotoların yanması gibi bir durum da maalesef yok herşey apaçık ortada.O yüzden herkes sus pus. Her iktidar değişikliğinde herşey değişe değişe profesyonellik diye bir şey kalmadı.Belki de hiç yoktu. Ne diyelim ülkemiz bu zihniyetle çok şey kaybediyor bu kafayla hiçbir zaman ileri gidemez ve bizler hep zengin ülkelerin esiri,bağımlısı olarak onlara imrenerek yaşar dururuz!
  • Çetin bey. Hani makinein içinden filmleri çıkartıp oraya getiren sekreter varya, o bize bu hikayeyi anlatmıştı. Tabii fotoğrafları çeken kimseden de bahsederek. (?). sizi seviyoruz.
  • Sn.Özbey tekrar söylemek istiyorumki sizin yeriniz maalesef burası değil.Olmaniz gereken yer sektörde bir şirkettir.En derin saygi,sevgi ve hürmetlerimle.Başarınız daim olsun.Bu arada Çelebide çalıştığım dönemde ilk başlarda toyluktan olsa gerek attığınız maillere çok kızar,bu adamın başka bir ışı yokmu derdim. :-) Sonradan anldimki bu sektöre gerçekten bişeyler vermeye çalişan nadir insanlardanmissiniz.Lütfen ara ara o mailleri buradada paylaşın.Sağlikli günler diliyorum.
  • bulduk onu. iki arkadaşımızla konuştuk.muhakkak gürol yüksel beydir bunu yapan.

KİMLERDENSİNİZ? BİZDEN Mİ? ONLARDAN MI? YOKSA BİRİLERİNE PARALELMİSİNİZ?

Bu Tür İlişkilerin Kurulmasında “Kimlerdensiniz” Suali Ve Cevabı Çok Önemlidir.

Özellikle yurt dışında birbirini tanımayan iki Türk her hangi bir yerde karşılayıp konuşmaya başlayınca ilk sual “neredensiniz?” Tesadüf ikisi de aynı şehirden ise takip eden soru.  “Kimlerdensiniz?”  Bu iki sual muhtemelen bu iki şahıs arasında tesis edilecek olan dostluğun rengini ve şeklini belirleyecektir. İkisi de örneğin Trabzon’dan, hele hele geniş bir sülalenin birbirine yakın olmayan uzak kollarından birine mensupsa, gerek o andaki konuşmalar ve daha sonraki ilişkiler yakın akraba misali bir dostlukla yürümeye başlayacaktır.

O Günden Beri “Bizden misiniz, Onlardan mı?” Suali Ve Cevabı Artık Büyük Önem Taşımaya Taşladı.

Hatırlarsanız Başbakanımız yaptıkları balkon konuşmalarında yalnız Ak Partiye oy verenlerin değil tüm vatandaşların Başbakanı olacağını söylemişti. Hem de bir kez değil. Zaman geçtikçe kamu kuruluşları ve bürokrasinin iktidar partisi mensuplarının iş yeri olmaya başladığı sözleri aldı yürüdü. Konu tırmanınca partinin devlet kuruluşlarındaki dikkat çekici boyuttaki kadrolaşması gazeteciler tarafından Başbakanımıza sual olarak yansıtıldı. Cevap netti yanlış hatırlamıyorsam “ Onlarda iktidara gelince bizimkileri işten çıkartsınlar”. Başbakanın bunu sualin bulunulan ortama uyumsuzluğu nedeni ile söylediğine inanmıştım o zaman. Ama bu söz, öyle veya böyle “ Bizler ve Onlar “ ayırımının resmi ağızdan ilk ifadesi ve sonraki senelerde ülkedeki istihdamın ne şekilde şekilleneceğinin bir işaretiydi. Haliyle kadrolaşma, “Onların” işten çıkartılması ve yerlerine “ Bizden ” lerin işe alınması sureti ile sağlanıyordu. Siyaset içinde olmayanların veya siyaseti seçim günü kullandığı bir oyla noktalayanların korkusu ise, bu ayırımın ülkenin işyerlerinde seneler boyu devam edecek bir istihdam gruplaşmasının temelini oluşturup oluşturmayacağıydı.

İşte Bu Tarihten İtibaren “ Paralel Yapıdan mısınız?” Flaş Oldu.

Zaman geçti. 2013 yılına geldik. “ Onlar “ halen konuşuyordu? İş yerinde hak, adalet yok vb. Kendi adamlarını işe alıyorlar, onları anlamadıkları, işini bilmedikleri görevde yükseltiyorlar vb... Kendilerini yoruyorlardı esasen. Hükümetin en tepesi değimliydi böyle olacağını açıkça söyleyen. “Onlarda iktidara gelince bizimkileri işten çıkartsınlar” ne demekti? Bizimkiler uzun seneler yıpratıldıklarını, kendilerine sürekli haksızlık yapıldığını düşünüyorlardı. Şimdi ise sıra onlardaydı. Allahları var. Söylediklerinden değişik bir şey de yapmadılar. 2013 yılı koşar adım geçti. Geldik Aralık ayının 17 nci gününe. Ne olduysa işte o gün oldu. O güne kadar “onlar” kelimesi yalnız Ak Partili olmayanları ifade ediyordu. O günden itibaren Paralel Yapı ve mensupları gündeme geldi Onlar kelimesi artık paralelcileri ifade ediyordu.  Evet, şimdi her kim paralelcileri Devlet teşkilatına soktuysa şimdi onların sistemden ayıklanma zamanıydı. Başbakan bunu da açık açık söyledi. İnlerine gireceğiz diyerek. Balkon konuşmalarında değil. Günde üç kez nerede imkan bulduysa aynı şeyi söyledi. Üstelik daha önce “onlar” diye adlandırılan AKP karşıtlarını görevden affederken performans eksikliği gösterilen tek nedendi. Bu Paralel yapı mensuplarına yöneltilen suçlamalar ise kişisel yeterlilikleri ile ilgili değildi. Bazıları çok ağırdı.

Benim derdim, kimin kime ne yaptığı veya kimin kiminle nasıl hesaplaşacağı değil. Eski inler ve mağaralar  oluşumlarından bu yana oralarda hüküm süren tüm yaşamın izlerini taşır. Bu izler ne kaybolur ne de silinir. Bu nedenle, inlerine girildi mi? Veya girilecek mi? Bilemem. Arkeolog değilim. Ve de bunlar beni aşan hususlar. Hayal kurmanın da sağlığa bir zararı yok.  Ak Parti seçimi kaybetti diyelim. İktidara gelenlerin bu kaostan nasıl çıkacakları ve çalışma yaşamında özellikle istihdamla ilgili belli hususların normale dönüp dönmeyeceği beni ilgilendiriyor. Türkçesi gelecek iktidarın mevcut bölünmüşlüğü bir şekilde artırıp, artırmayacağı ve de insanları birbirine daha kin besler hale getirip getirmeyeceği. Veya bu konuda ne yapacağı. Merakım işte budur.

Bir Yaşanmış Ve Yeni Partinin Kuruluşu.  

Daha önce de paylaşmıştım galiba. THY’ de grev vardı. Grevden bir sene kadar önce iktidar partisinin öngördüğü üç yüzün üzerinde çalışan şirkette işe alınmıştı. Sendikaya karşı grevi engelleyici olacakları düşünülmüştü belli ki. Veya bizler öyle yorumladık. Şimdiki yapılan uygulamalardan farkı kimsenin bu personel alınmadan önce işten çıkartılmamış olması ve yeni gelenlerin memur ve işçi statüsü ile işe girmiş olmasıydı. Her ne ise grev geldi çattı. Uzadı bir süre. Personel rahatsızdı, sıkıntılıydı. Günlerden birinde Sendika bir protesto yürüyüşü tertip etmişti. Bu yürüyüş Genel Yönetim binasında sonlanacaktı. Yürüyüş gerçekleşti. Bayağı kalabalıktı. 1000 – 1500 çalışan oradaydı. Genel Müdürlüğün caddeye paralel duvarı boyunca ( eskiden duvar bu kadar yüksek değildi ) çalışanlar boylu boyunca kümelenmiş ve “ Hükümet istifa, yönetim istifa “ diye bağırıyorlardı. O ara kalabalığa bakınca şaşırdım. Bizim partililerin hepsi orada ve de üstelik en önde saf tutmuş bağırıyorlardı.. Her ne ise Şirketin zirvesi bir fotoğraf makinesi getirip, bu görüntüyü zoomlayıp fotoğraflamamızı istedi. O an bu resmin çekilmesinin neden istendiğini düşündüm. Skylıfe’a basacak halimiz yoktu herhalde. İsteğin nedeni belliydi. Şahıslar tespit edilecek ve grev sonlandıktan sonra kaşının üzerin de gözün var diyerek onlar veda edilecekti. Yönetim bunu yapmayabilirdi ama siyasilerin ne yapacağı / ne yaptıracağı belli olmazdı. Her ne ise zeki ve bakıştan anlayan bir sekreter kardeşim son sürat fotoğraf makinesini getirdi. O zaman normal film takılıyordu fotoğraf makinelerine.  Her yönden, yakından uzaktan, daha ziyade iştirakçilerin yüzleri ön plana alınarak protesto / protestocular resimlendi. Sekreter kardeşimiz gaza gelip ha babam resim çeken görevliyi filmin 35 pozluk olduğunu hatırlatmak için dürtüp duruyordu.  Her ne ise film banyo edilmek üzere Yeşilyurt Ak Color’ a gönderildi. Ertesi gün banyoda filmin yanmış olduğunu öğrendik. Elde hiç görsel yoktu anlayacağınız. Tepelere bunu izah etmek ise biraz zor olmuştu. Espiyonluk müessesesi şimdiki kadar gelişmemişti o dönemlerde. Sonuçta kimin kaşının altında gözünün olduğu belirlenemedi grev sonrası protestocu gruptan kimse işten çıkartılamadı. Şunu da ifade etmem gerekir ki, o dönemin parti kaynaklı personeli THY’ na girince ne eski personeli nede kendi partilerinden olmadıklarını düşündükleri çalışanları karşılarına almamışlar, onların çalışmalarını inkâr etmemişlerdi. Espiyonaj müessesesinin çalışmamasının nedeni bundan öte değildi. Bir kaçı üst yöneticilerle sorun yaşadılarsa da konu bir şekilde kapatılmıştı.  Aslında personeli bu duruma yöneticilerin ittiği de bir hakikattı.

Ondan, Bundan Kalmadı. Herkes Ev Geçimi Partisinden oldu.

İşe girişte bir takım tavassutların olmasını doğala yakın karşılar olmuştuk. Önemli olan işe girdikten sonra bu tavassutların görevde yükselme hususunnda kullanılmamasıydı. O açıdan bir rahatsızlığımız yoktu. THY’ ye o dönemde intisap eden partili personelden biri ile konuşmuştum. Grev çok önce sonlanmış, iş başı yapılmıştı. Söylediklerini hiç unutmam. “ Evet, ağabey, bizi şirkete partiden gönderdiler, ama partili olup bu işi isteyenler o kadar fazlaydı ki ilçeden gönderilen listeye girmek inanılmaz zor oldu. Parti için de de torpil aradık. Şimdi evdekiler, eşim ve kızım benim bir seneye yakın bir zamandır çalışmama alıştılar. Bir ev tuttuk ve kayınvalidemin yanından taşındık. Eşim’ de falan yerde işe girdi. Kızım yuvaya gidiyor. İş için parti içinde  koşuştuğumuz günleri unuttuk. Hem çalışmaya hem de bu gelire alıştık. Eski günlere dönmek istemem. Grev sonrası bizi işten çıkartacaklarını çok işitmiştik. Hatta sizin partilileri kapsayan bir liste hazırlayıp bu çalışanların iş akitlerinin feshi için yönetime verdiğiniz de söylenmişti bizlere. ( Bu arada THY’ de benimle aynı unvanı taşıyan 18- 20 yönetici daha vardı, bu listeyi hazırlayan neden ben oldum dersiniz?)  Halen çalıştığımıza göre demek söylenilenler doğru değilmiş. Artık parti, purti yok. EV GEÇİMİ PARTİSİNDENİZ hepimiz. Arkadaşlarla da bir araya geldik konuştuk. Bizi bu işe sokan partiye borçluyuz ve de bunu  doğru çalışarak ödeyeceğiz. Bir de seçimden seçime onlara bir oy atarak. Evet; anlaşılan ne parti kalmıştı ne de purti. Normal vatandaşlığa dönmüşlerdi hepsi. Onların  partisinin  Genel Başkanı Türk Hava Yolları’nın Genel Müdürüydü artık. Onlara göre de İyi bir Genel Başkandı.

Tabii şimdi biz böyle değiliz, şöyle bağlıyız, böyle bağlıyız, öl deseler ölürüz diyenler çıkacaktır. Doğrudur.  Şu anda ki hissiyatınızın böyle olduğuna inanabilirim. Ancak bekâra “ karı “ boşamak kolay gelir derler ya, işte o misal. Söz konusu sizin ekmeğiniz, eviniz, sizlerin eşi ve çocuğu olunca bu şekilde düşünmek pek kolay olmayacaktır. Evdekilere de söyleyecek bir şeyler olmalı ve de bunu bulmalısınız. İnandırıcı da olmalı.  Az veya çok muntazam gelen bir gelirin ev bütçesinden aniden çıkması bünyeyi, aileyi hayli sarsar. Aileyi alıştıkları standart’ın altında bir noktaya bile bile çekmek aile düzenini ve birliğini zedeler hatta bozar. Önce şunu düşünmek gerek. Kaç senedir bu partidensiniz?  Ve bu işe kaç sene sonra sahip oldunuz? İş bekleyen ne kadar çok partili veya partili gözüken var değil mi? Sıra size hemen yeniden gelir mi dersiniz?  Öyle veya böyle bu işi kaybetmeyi göze almak pek akıllı işi olmayacaktır. İster düşünün, isterseniz boş verin gitsin. Adamın biri saçmalıyor diye de düşünebilirsiniz. Ama kaçınılmaz realite budur.

Her ne ise, o fotoğrafları çeken her kimse ( ? ) en büyük iyiliği bana yapmıştı anlaşılan. Sağ olsun. Eğer protestoya iştirak edenlerle ilgili fotoğraflar üzerinden belirlemeler yapılıp insanların işleri sonlandırılsaydı onların ismini de kapsayan listeyi yönetime benim vermemiş olduğumu kime anlatabilirdim ki? Kim bana inanırdı ki? Allahtan kaş göz işaretini çözümleyip makineyi içindeki filmi çıkarttıktan sonra o salona getiren sekreter arkadaşım halen sağ. Önceden de ne halt ettiğimi bildiği için bir tek o bana inanırdı herhalde.

Biz zaman geliyor, “ bizden misiniz, onlardan mısınız vb. ” suallerinin tümü demode oluyor.

Herkes bunun ne kadar gereksiz olduğunu bir şekilde anlıyor.

Evet, artık en büyük parti bizim parti. EV GEÇİMİ PARTİSİ.

Memuriyet zor bir sanat.. O partide de, sorgulama var. Kurtulamıyorsunuz bir türlü

Bu kez de İşinizi Yapıyor musunuz? Yapmıyor musunuz? diye soruyorlar insanlara.

Ve de işini doğru yapmayan “ Bizden ” olmuyor.

Bizden kelimesinin anlamı mı? Son yıllarda kullanılanın anlamı ile aynı değil.

Anlatılan örneği THY üzerinden verdiğimiz için burada” Bizden” kelimesi; Türk Hava Yolları gönüllüsü olmayı ifade ediyor. Türkçesi çalıştığı kuruma bağlı olan ve kurum için terleyen tüm çalışanlar artık “ BİZDEN “olur.

Ben bu anlatımın doğruluğunu düşünebilen veya düşünemeyen, kabul eden veya etmeyen tüm çalışan arkadaşlarımız adına EV GEÇİMİ PARTİSİ ’nin iktidara gelmesini yürekten temenni ediyorum.

Kalbi ve sevgi dolu oyum bu partiye gider.

KİMLERDENSİNİZ? BİZDEN Mİ? ONLARDAN MI? YOKSA BİRİLERİNE PARALELMİSİNİZ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

KEMAL KAAN ~ 10 yıl önce
21-06-2014 14:49:45 88.228.54.79 Köşe Yazısı Yorumları TOPRAĞIN ÜSTÜNDEKİ SOMALAR kemal kaan Çalışma şekillerini insanların yüzündeki yorğunluğu gördükten sonra gözlerim dolmuştu. Bir insan başka bir insana bunu nasıl yapar anlayamadım, dünyadaki en zor işlerden biridir ramp bölümü. Nasıl olurda bir insan bu şekilde çalıştırılır hiçmi vicdan hiçmi merhamet yok bu yöneticilerde.Rabbim kolaylık versin işçi kardeşlerimize, buradaki yönecilerede rabbim tez zamanda aynı acıları tattırmasını diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ? ~ 10 yıl önce
ŞİMDİ SIRA BİZDE MANTIĞI HÜKÜM SÜRDÜKÇE TABİİ Kİ Kİ BU İŞ DÜZELMEZ. SİSTEMİN DEJENERE OLMASINDAN ÇALIŞANLAR SORUMLU DEĞİL HERHALDE. HAYAT ŞARTLARI AĞIR. İŞ ASLANIN AĞZINDA. AMA ASLAN BİZDEN MİSİN DİYE SORUYOR. YA İŞSİZLİK TERCİH EDİLECEK YA DA TABİİ Kİ SİZDENİM DENECEK VE BAZI DAVRANIŞLAR BENİMSENMİŞ GİBİ GÖSTERİLECEK. BU TERCİHİ YAPMAK KOLAY DEĞİL. DURUM BÖYLE DEVAM ETTİĞİ TAKDİRDE, KİN DUYGUSU KEMİKLEŞECEK VE İSTENSE DE TEDAVİSİ MÜMKÜN OLMAYAN SARİ BİR HASTALIK GİBİ YAYGINLAŞACAK. İŞTE O ZAMAN KİMSENİN İŞİN İÇİNDEN ÇIKMASI MÜMKÜN OLMAYACAKTIR. BU DURUMUN DÜZELTİLMESİNE İLİŞKİN HER TÜRLÜ ÖNERİNİN BU GÜN BÜYÜK TEPKİ ALACAĞINA EMİNİM. ESASEN BİZ VE ONLARIN ORTADAN KALKMASI VE HEPİMİZ BİRİZ'İN SİSTEME HAKİM OLMASI İÇİN BİRİLERİNİN HOŞGÖRÜLÜ DAVRANARAK İLK ADIMI ATMASI ŞART. BAŞKA ÇÖZÜM VARSA ÖĞRENMEKTEN MUTLU OLURUM. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CC ~ 10 yıl önce
TSK yapılan kumpaslar başladığı tarihlerde Başbakanın paralel yapı ile tarif ettiği (FG) cemaati mensupları THY TEKNİK AŞ'de inanilmaz iddalar gündeme getirerek, savcı ÖZ'ü İtalya'daki savcıya benzeterek her yapılanın doğru olduğu söylemlerini (FO,MD,OH,AC,,KB,MU,MY,İS) yaymaya başladılar. AYM'nin verdiği karar doğrultusunda; görüşlerinin arkasında duruyorlarmı? Düzenin adamları olarak fikirmi değiştırdiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP CC ~ 10 yıl önce
AYM'nin verdiği karar doğrultusunda; görüşlerinin arkasında duruyorlarmı? SUALİNİN MUHATABI OLMADIĞIM ORTADA. ANLAMAMIŞ OLMAMI MAZUR KARŞILARSINIZ DEĞİL Mİ?
RB ~ 10 yıl önce
THY TEKNİK AŞ'de tedarik organizasyon yapısına bakıldığında, (MU) başlayan bu yapı içine (DEMİR)'in oğlu (ÖD)'de alarak; genel müdürü halk dilinde söylenen ....... otutarak, tedarik yapısını değişiklik yapma yoluna gidilmişdir. Yapılan anlaşmalar ara yöneticilere imzatılmadan direk genel müdüre imzalatılıp, çıkar ilişkilerine girilmişdir. (AVMAT) gibi, yapılan ihalelerde kendine biat eden (OH) md yapmış, tedarik zincirinde yönetmelikleri uygulamakda israr eden persönelleride yerlerini değiştirmişdir. Çikar ilişkileri içinde bulunan (MGD) geçmişi araştırılmadan, kurum içinde harcamalar ile ilgili yetkiler ile donatıldı. Yeni atanan Genel Md. Tedarik organizasyon yapısı değişikliğine giderek bu ilişkilere son verecekmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP RB ~ 10 yıl önce
Yeni atanan Genel Md. Tedarik organizasyon yapısı değişikliğine giderek bu ilişkilere son verecek mi ? BU SUALİNİZİN CEVABI BENDE YOK. BAHSETTİĞİNİZ KONULARIN TÜMÜ DENETİMLİK KONULAR. DOĞRU MU, DEĞİL Mİ. GÖRMEK GEREK. TEMENNİ EDERİM Kİ YENİ GENEL MÜDÜR BU SÖYLEDİKLERİNİZİ ARAŞTIRSIN. BAHSETTİĞİNİZ İSİMLERİ TANIMADIĞIM VE DE ÇALIŞMALARINI BİLMEDİĞİM İÇİN BİR ŞEY SÖYLEMEM MÜMKÜN DEĞİL.BUNLARI DUYURMA İHTİYACI HİSSETTİĞİNİZ BELLİ. ELİNİZDE BELGE VARSA, BUNLARI ANLATIP VERİRSENİZ GENEL MÜDÜRÜNÜZE DUYURURUZ.BÖYLE CİDDİ KONULAR BU TÜR NOTLARLA YUKARILARA ÇIKARTILMAZ. ([email protected] )
Düşerlerse... ~ 10 yıl önce
Kendi tanımlarıyla Ak parti iktidardan düşerse yerine gelenler bu parti döneminde işe giren herkesi, ama herkesi kapı önüne koymalıdır. Sadece THY'de değil, tüm kamu kurumlarında, hakim, savcı, emniyet müdürü, polis, vali, kaymakam, genel müdür, başkan, möühendis, çaycı, kim varsa herkesi temizlemek gerekir. Çünkü bu iktidar milleti bizden-onlardan diye böldü ve her yere sadece "bizden" dediklerini getirdi, onlar da gevrek gevrek gülerek o makamlara oturup ikdidarı destekledi. İnsanlar gezici, diye, muhalif diye, AKP'ci değil diye, namaz kılmıyor diye, en son da paralel diye işlerinden atıldı. Bunu yapanlar mislini hak ediyorlar. Allah'tan dilerim ki hak ettiklerini bulurlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP DÜŞERLERSE ~ 10 yıl önce
HİÇ BİR ŞEY HAVADA KALMAYACAĞINA GÖRE BİR GÜN.... KONU YANLIŞ ANLAŞILMAYA ÇOK YATKIN. BU NEDENLE SÖYLENENLERE ÇOK DİKKAT EDİLMESİ GEREKİYOR. GÖRÜŞÜNÜZ SN. BAŞBAKANIN DEDİĞİ SONUCU DOĞURACAKTIR. "ONLAR GELİNCE DE DE BİZİMKİLERİ İŞTEN ÇIKARTSINLAR" ONLAR BİZİ, BİZ ONLARI, ŞUNLAR BUNLARI İŞTEN ÇIKARTARAK İŞ YAŞAMINDA SULHA GİDİLEMEYECEĞİ AÇIK. BEN AŞIRI PARTİZANLIKLA İŞ YERİNDE SORUN YARATANLARDAN BAHSETMİYORUM TABİİ Kİ. AMA SİZCE BU DÖNEMDE İŞE ALINAN HERKES AYNI MI? KURUNUN YANINDA YAŞ TA YANAR SÖZÜ TAMAM DA, YAŞ OLANLAR FAZLA İSE YAZIK OLMAZ MI.BUNUN İŞ BARIŞINI DA SAĞLAYACAK BİR YÖNTEMİ OLMALI.BULUNMALI. MİSLİNİ HAK EDENLER TABİİ Kİ HAK ETTİKLERİNİ BULSUNLAR. AMA SADECE THY DEĞİL, DİYEREK SAYDIĞINIZ TÜM KAMU KURULUŞLARI ÇOK GENİŞ BİR PERSPEKTİF. HERKESİ KAPI ÖNÜNE KOYMALI SÖZÜNÜZE KATILMIYORUM. İŞ YAŞAMI BU ŞEKİLDE DÜZELMEZ. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.
? ~ 10 yıl önce
cetin bey peki sizce turkiye de is yasami nasil duzelir ? is barisi basbakanin dedigi gibi onlar da kendi adamlarini getirirler le de duzelmez iktidardan yana olmayanlari atmakla da ! bu zihniyet yuzunden bu ulke ileri gidemiyor ama cozum ne ? cozum basit ama yapacak nerede ? kuru yas meselesine gelince, onlardan olmayip da onlar gibi davranip ise girenler de sucludur onlar da baskalarinin haklarini yiyerek ise alinmislardir. thy adam gibi is ilani verip de adam gibi sinav yarak adam gibi secerek mi ise adam aliyor yoksa torpille mi ? neyin ne oldugunu herkes biliyor! insan ve emek ogutme merkezi olmusuz insanlari somurmek,ezmek,hakkini yemek,senden,benden diye ayirmakla elimize ne gececek ? cok uzuluyorum ulkemizin bu haline insanimizin kendi insanina eziyetine,haksizlik yapmasina...yabancilar kendi insanina deger verdikleri,haklarini yemedikleri icin kalkindilar baska hicbir sebebi yok bunu ornek almiyoruz bindikleri arabalri yaptiklari icatlari parasini odeyip aliyoruz sadece !
Personeller ?? ~ 10 yıl önce
Sayın AirportHaber yetkilileri, personeller ne demek ? Personel hem tekil hem çoğul olarak kullanılıyor. Haberiniz daha manşette ofsayta düşüyor. Hadi başka sitede olsa editörün cehaletine veya dikkatsizliğine veririm ama sizin sitenizin ciddiyetine yakışmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP PERSONELLER ~ 10 yıl önce
HAKLISINIZ. HABERİN SPOT'LARINI ÇIKARTIRKEN HATA OLMUŞ. ÖZÜRLERİMİZLE.
kara ~ 10 yıl önce
Mevcut iktidar başa geldiğinden beri yağcılık için hacca gidenleri, kontuarlarda,müdür,başkan vs odalarının önünden geçerken vs Kuran-ı Kerim’i gazete gibi koltuklarının altında taşıyanları,düne kadar alakaları yokken birden hidayete erenleri vs gibi ülkemizde daha önce görülmemiş şeyleri yaşadık. Tabii görmediğimiz bir başka şeyde ‘’senden benden’’ ‘’şucu bucu’’ yaftalaması idi. Bunların bir çoğu da sırf işlerini kaybetmemek veya makam sahibi olup kısa sürede maddi refaha erişmek için böyle davranıyorlardı hala da öyleler ! Yani herşeyin başında geçim ve para var başka hiçbir şey yok ! Müdür veya başkan vs olmuş ,şirkete nasıl faydam olur derdinde değil cebimi nasıl doldururum derdinde! Yarın iktidar değişse makamlarında kalmak için aslında ben 40 yıllık bilmem neciyim eski iktidar zamanında mecburen onlardan oldum vs yüzsüzlüğüne de bürünürler! Böylelikle de insanımızın nasıl ikiyüzlü,çıkarcı,bencil,omurgasız olduğunu ve güçlünün,zenginin,iktidarın yanında olmayı marifet saydığını üzüntüyle gördük ve hala görüyoruz! Kimi gariban memurda hergün işten atılır mıyım acaba beni kovarlar mı stresiyle çalışmaya ve yaşamaya çalışıyor maalesef! Onların da tek derdi çalışmak ve para kazanmak ! İnsanların işlerini kaybetmemek veya makam için düştükleri durumları kendi gözlerinizle görseniz eminim çok üzülürsünüz! Şimdiki devirde teknoloji muazzam sizin zamanınızdaki gibi fotoların yanması gibi bir durum da maalesef yok herşey apaçık ortada.O yüzden herkes sus pus. Her iktidar değişikliğinde herşey değişe değişe profesyonellik diye bir şey kalmadı.Belki de hiç yoktu. Ne diyelim ülkemiz bu zihniyetle çok şey kaybediyor bu kafayla hiçbir zaman ileri gidemez ve bizler hep zengin ülkelerin esiri,bağımlısı olarak onlara imrenerek yaşar dururuz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP KARA ~ 10 yıl önce
ŞİRKETLER ÜLKENİN DURUMUNU AKSETTİRİYOR. GERİ KALAN İSE İNSANLARIN BOZUKLUĞU. SON YILLARDA HİDAYETE ERENLER İFADE ETTİĞİNİZ GİBİ HAYLİ FAZLA. NEDENİ İSE MALUM. TEMENNİ EDİYORUZ Kİ ALLAH BİZLERE HERKESİN NORMAL YÜZÜNÜ GÖSTERSİN. FİLMSİZ MAKİNE İLE FOTOĞRAF ÇEKMEYİ DÜŞÜNEN ARKADAŞIMIZ, BU GÜNDE OLSA BİR ÇÖZÜM BULURDU DİYE DÜŞÜNÜYORUM.ÖNEMLİ OLAN BUNUN NEDEN İSTENDİĞİNİ DÜŞÜNEBİLMEK VE O GÖRÜŞE İTİBAR ETMEMEK. BEN ÇALIŞMA YAŞAMIMDA HAYLİ İKTİDAR GÖRDÜM. BELLİ İKTİDARLAR ÜST MAKAMLARI DEĞİŞTİRİRLERDİ. YÖNETİM KURULU VB.. GENEL MÜDÜR.. HİÇ MEMURA İNENİ GÖRMEDİĞİMİ İFADE ETMELİYİM.DEĞİŞİKLİKLER ÜST YÖNETİM İLE SINIRLI KALIRDI. BU DEFA ÖYLE OLMADI. SAĞLIK OLSUN DİYELİM. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM. KENDİNİZİ FAZLA SIKMAYIN. SİZLER GENÇSİNİZ. ÇOK ŞEYİN DÜZELDİĞİNİ GÖRECEKSİNİZ. SEVGİLERİMLE.
havacı ~ 10 yıl önce
ben bir tgs harekat çalışanı olarak hergün bu yazdıklarınızla yaşıyorum...tek yapabildiğim dua şuan.....:(
CVP HAVACI ~ 10 yıl önce
HER GÜN BUNLARLA YAŞAMAK ZOR İŞ. AMA YİNE DE DAYANMAK GEREKİR. DUAYI ALLAHIN SİZE TAHAMMÜL GÜCÜ VERMESİ İÇİN EDİN. ANCAK TAKDİR EDERSİNİZ Kİ BU İŞLER YALNIZ DUA İLE DE DÜZELMEZ. KOLAYLIKLAR DİLİYOR TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
filmsiz makine ~ 10 yıl önce
Çetin bey. Hani makinein içinden filmleri çıkartıp oraya getiren sekreter varya, o bize bu hikayeyi anlatmıştı. Tabii fotoğrafları çeken kimseden de bahsederek. (?). sizi seviyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP FİLMSİZ MKN. ~ 10 yıl önce
BOŞBOĞAZLIK ETMİŞ. KİMİN YAPTIĞI ÖNEMLİ DEĞİL. ÖNEMLİ OLAN SONUÇTA İŞE YARAYIP YARAMADIĞI. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.
SunExpress ~ 10 yıl önce
Sn.Özbey tekrar söylemek istiyorumki sizin yeriniz maalesef burası değil.Olmaniz gereken yer sektörde bir şirkettir.En derin saygi,sevgi ve hürmetlerimle.Başarınız daim olsun.Bu arada Çelebide çalıştığım dönemde ilk başlarda toyluktan olsa gerek attığınız maillere çok kızar,bu adamın başka bir ışı yokmu derdim. :-) Sonradan anldimki bu sektöre gerçekten bişeyler vermeye çalişan nadir insanlardanmissiniz.Lütfen ara ara o mailleri buradada paylaşın.Sağlikli günler diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP SUNEXPRESS ~ 10 yıl önce
O MAİLLERİ MESAİ SAATLERİNİN DIŞINDA GÖNDERDİĞİME İNANABİLİRSİNİZ.MAALESEF APH'DAN BÖYLE BİR ŞEY PAYLAŞMA İMKANIM YOK. AMA YAZI DUYURULARINI İSiMLERİ BENDE KAYITLI OLAN 1500 KADAR ARKADAŞIMA GÖNDERİYORUM. ONLARIN EKİNDE BENZERİ MESAJLAR BULUNUYOR. EĞER ÖZEL MAİLİNİZİ [email protected] ADRESİME GÖNDERİRSENİZ SİZİ DE LİSTEYE ALMAK BENİ MUTLU EDER. TABİİ Kİ AMAÇ GENÇ KARDEŞLERİMİZE BİR ANLAMDA KATKIDA BULUNMAK.SEKTÖR BANA PEK MERAKLI DEĞİL. HAKLILAR DA YÖNETİMLE İLGİLİ DÜZENLEDİĞİM SOHBET TOPLANTILARDA SÖYLEDİĞİM HER ŞEY UYGULAMALARA TERS OLUYOR.SİZ DE PATRON VEYA GENEL MÜDÜR OLSANIZ İSTEMEZSİNİZ. TAKİBİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
fotorafçı kim? ~ 10 yıl önce
bulduk onu. iki arkadaşımızla konuştuk.muhakkak gürol yüksel beydir bunu yapan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP FOTOĞRAFÇI? ~ 10 yıl önce
NEDEN ARADINIZ Kİ. YAPILAN İYİ BİR İŞ OLDUĞUNA GÖRE SEVDİĞİNİZ KİM VARSA ODUR DİYE DÜŞÜNEBİLİRSİNİZ. EĞER TERS BİR ŞEY OLSAYDI O DEĞİL DERDİM. CÜMLEDEKİ İSİM YERİ SANAL NOKTA NOKTA İLE BOŞ BIRAKILMIŞTIR. GÖNLÜNÜZDEN KİM GEÇERSE ODUR BU GÜZELLİĞİ YAPAN. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000