05 Aralık 2022, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Ali bey,öncelikle geçmiş olsun,THY’nın Anadolu Jet uçaklarında hala sıcak i ve soğuk içecek ve sıcak sandviç ikramları başlamadı o kadar para verip bilet alıyoruz ufacık bardak su ile geçiştiriyorlarPandemiyi bahane edip kaldırdılar ve halen başlatmadılar defalarca şikayet bidirdik ama netice bunu yazarsanız yolcular olarak memnun oluruz ,sağlıklı ve huzurlu bir yıl dileriz.
  • şu anki 70 üzerine bi 70 daha gelir mi! ben bilirsin bu işleri...ibb-akptşklt-tügva-türgev-ilimyayma-çaykaralı-ordanburdanöğretimelemanı-vekilyakını...Bay K.ye gaz verip piskopat yöneticiler atatan ÖB ve MT, size de selametle diyoruz.sizle beraber biatçı teba da yol alır,isimler yazıldı
  • 5m yine bir işler çeviriyor.Acilen sendikaya üye olmayan ardaşlarda üye olsun daha güçlü olalım.Daha sendika şirkete ayak basmadan ortalık yer yerinden oynuyor.
  • Arkadaşlar çıkmayın sayı düşürüp sendikayı iptal etmek istiyorlar
  • Mobbing yapıp gitmelerine sebep olduğu yetmezmiş gibi adamlara sektörde de rahat vermiyor. SHGM'den ayrılanlara Form 4 yasağı koymuş. Tecrübe nedir, tecrübeli, eğitimli adam nedir bilmez okey onu anladık. Daha da küçülmeyi bıraksın da havacılık sektörü faydalansın adamlardan.
  • Ali bey merhaba, allah rızası için thy çalışanları olarak aralık ayında verilen kasım ayı hakedişindeki brüt maaşımızdan tam tamına %50 kesinti yapıldığını da yazın. Bakın ben hakkımı HELAL ETMİYORUM. HARAM OLSUN! HARAM OLSUN
  • Arkadas yer ile görüşü kaybetmiş,bilmeden alçalmis ,sise gimis cikisida verrigo halinde olmuş,ve olanlar olmuş, üzücü, herkes uçmasın lütfen....
  • Havacilik..........
  • Bir pilot o hava şartlarında iniş yaptıktan sonra lisansının askıya alınacağından emin olmadığı sürece bu riskler alınacak. Aksine o havada inebilseydi "valla helal olsun" "ne bilek varmış" "yürek yemiş" "gözü kara adamsın" gibi laflarla alkışlanacak ve tekrar bir risk alması için teşvik edilecekti. Çoğu kimsenin uçuş olmaz dediği havada, "ben uçarım" diye uçup gelen ve şakşaklanan çok adam gördük.
  • neden yunuseli biliyormusun çünkü ordaki pilotlar gerçekten çok bilgisiz. çok basit bir örnek bu son kazada neden okadar alçak irtifada biliyormusun telaş yaptı ve pilotaj bilgisi yeterli olmadığı için görsel teması sağlamak adına o kadar alçaldı

Kimse Kusura Bakmasın… Gerçekler Acıdır…

Bir ölümün üzerinden konuşulması doğru değil… Ama bazı şeyleri düzeltmek için doğruları konuşmak zorundayız. Bursa’da bir genç kızımızı uçağa alarak bir nevi gezinti yapan pilot Hakan Köksal, havacılık kültürü oluşmayan ülkemizde ne ilk ne de son olacaktır.

Önce şunu bir hatırlatalım.

Kim ne derse desin Isparta kazasında da bir pilotaj hatası vardı. Zira uçağa yüklenen veriler, koordinatlar yanlış olunca uçak verilen komuta göre gidip dağa çakılmıştı.

İkincisi, pilot bile bile “No Go” uçağa binerek hem kendi hayatını hem de uçakta bulunanların hayatına neden olmuştu. Neymiş efendim “iş kaygısı varmış” pilotun iş kaygısı olamaz. Hele o dönemde hiç olamaz. Zira o dönem havayolu enflasyonu yaşanıyordu.

Neyse günümüze, son kazaya geldiğimizde bir kez daha üzerine basarak vurgulamak gerekirse, henüz oluşmayan, kuralları harfiyen uygulamayan sektör çalışanları var. Bir nevi kendi kuralını kendisi koyuyor bu tip uçak sahipleri.

Bir defa evlere şenlik bir SHGM’miz var. İçine doldurulan bilgisiz, tecrübesiz TÜGVA’lı gençlerin yönettiği bir SHGM’den ne beklenebilir ki!

Hangi bilgi, hangi tecrübe ve hangi eğitimle denetleme yapacaklar, pilota-teknisyene hangi soruları nasıl soracaklar belli değil.

Ülkede mantar gibi çoğalan ve çoğu zaman denetimsiz kalan okullar var. Her üniversite pilotaj sınıfları açmış. Kim nasıl eğitim veriyor belli değil.

Bursa’da yaşanan tam bir ihmal zinciri.

Pilot Hakan Köksal ne kadar tecrübeli olursa olsun, öncelikle görerek uçuşlarda her türlü hava tahmini bilmek zorunluluğu var. Ayrıca yapılan uyarılar doğru ise “geri dönün” çağrısına ısrarla “inerim” cevabı veren pilotun, havacılıkta zorlamanın ne kadar yersiz olduğunu anladığında çok geç olmuştu.

Şimdi düşünülmesi ve cevaplanılması gereken sorular var?

-Uçakta bulunan kızımızın uçağa bindiği uçuş planına yazıldı mı?

-Özel de olsa; bir uçağa binen yolcunun pilot gibi uçuş mahallinde mi olması gerekir yoksa yolcu koltuğunda mı?

-Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bu kaza ile ilgili doğru bir kaza kırım ekibi gönderebilir mi yoksa iş bilmeyen TÜGVA’lılar mı gidecek?

-Uçuş okullarının uçakları, özel de olsa özel uçaklar yeterince denetlenebiliyor mu?

Bu uçuş ve sonra yaşanan kaza gösterdi ki ciddiye alınmayan hiçbir iş düzgün olmaz. Havada laubalilik, ciddiyetsizlik kabul etmiyor kokpit mevki.

Üstelik poz vermek, video çekmek, dikkat dağıtıcı hal ve hareketlerde bulunmak hiçbir zaman kabul etmez gökyüzü.

Aslında yazılacak o kadar çok şey var ama ölüm üzerine konuşmak doğru olmaz. Yine de bu yolda bedel ödemiş ve ödemeye devam eden bir kişi olarak şunu uyarı notu olarak ekleyeyim. Siz, siz olun bu işi ciddiye alın.

Bilgi notu: Başıma gelen kurşunlanma hadisesi olarak ayrıntıları mutlaka yazacağım. Ama polisimizin ilmek ilmek çözerek ilerlediği soruşturmada 3 kişinin tutuklandığını iki kişinin adli kontrol şartı ile serbest kaldığını ve soruşturmanın devam ettiğini bilmenizde fayda var.

Diğer detayları soruşturmanın akamete uğramaması için anlatmıyorum.

Saygılarımla…

Kimse Kusura Bakmasın… Gerçekler Acıdır…

Yorumlar Tüm Yorumlar (49)

Berren Karaca ~ 1 yıl önce
Ali bey,öncelikle geçmiş olsun,THY’nın Anadolu Jet uçaklarında hala sıcak i ve soğuk içecek ve sıcak sandviç ikramları başlamadı o kadar para verip bilet alıyoruz ufacık bardak su ile geçiştiriyorlarPandemiyi bahane edip kaldırdılar ve halen başlatmadılar defalarca şikayet bidirdik ama netice bunu yazarsanız yolcular olarak memnun oluruz ,sağlıklı ve huzurlu bir yıl dileriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
merakettimama ~ 1 yıl önce
şu anki 70 üzerine bi 70 daha gelir mi! ben bilirsin bu işleri...ibb-akptşklt-tügva-türgev-ilimyayma-çaykaralı-ordanburdanöğretimelemanı-vekilyakını...Bay K.ye gaz verip piskopat yöneticiler atatan ÖB ve MT, size de selametle diyoruz.sizle beraber biatçı teba da yol alır,isimler yazıldı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emeklerimiz boşa gitmesin ~ 1 yıl önce
5m yine bir işler çeviriyor.Acilen sendikaya üye olmayan ardaşlarda üye olsun daha güçlü olalım.Daha sendika şirkete ayak basmadan ortalık yer yerinden oynuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendika ~ 1 yıl önce
Arkadaşlar çıkmayın sayı düşürüp sendikayı iptal etmek istiyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bay K ~ 1 yıl önce
Mobbing yapıp gitmelerine sebep olduğu yetmezmiş gibi adamlara sektörde de rahat vermiyor. SHGM'den ayrılanlara Form 4 yasağı koymuş. Tecrübe nedir, tecrübeli, eğitimli adam nedir bilmez okey onu anladık. Daha da küçülmeyi bıraksın da havacılık sektörü faydalansın adamlardan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kesinti ~ 1 yıl önce
Ali bey merhaba, allah rızası için thy çalışanları olarak aralık ayında verilen kasım ayı hakedişindeki brüt maaşımızdan tam tamına %50 kesinti yapıldığını da yazın. Bakın ben hakkımı HELAL ETMİYORUM. HARAM OLSUN! HARAM OLSUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maalesef ~ 1 yıl önce
Arkadas yer ile görüşü kaybetmiş,bilmeden alçalmis ,sise gimis cikisida verrigo halinde olmuş,ve olanlar olmuş, üzücü, herkes uçmasın lütfen....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
%55 maasla calisana, 10K’ya yakin kesinti ile ~ 1 yıl önce
17-18K maas yatti dun. Astronomik kesintilerle sessiz sedasiz yine cebimizden paramiz calindi… Ben benzin parasinin, harcirahin vergisini niye oduyorum? Neyin vergisi bu? Ocakta yeni vergi dilimi gelecek. Durmak yok, soyguna devam…
Sefil ~ 1 yıl önce
Havacilik..........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne ilk ne de son ~ 1 yıl önce
Bir pilot o hava şartlarında iniş yaptıktan sonra lisansının askıya alınacağından emin olmadığı sürece bu riskler alınacak. Aksine o havada inebilseydi "valla helal olsun" "ne bilek varmış" "yürek yemiş" "gözü kara adamsın" gibi laflarla alkışlanacak ve tekrar bir risk alması için teşvik edilecekti. Çoğu kimsenin uçuş olmaz dediği havada, "ben uçarım" diye uçup gelen ve şakşaklanan çok adam gördük.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok ~ 1 yıl önce
Doğru tespitler
Ne saçma bir yorum ~ 1 yıl önce
Pilot X şartında indi diye lisansı askıya mı alınıyormuş? Nerde vsrmış bu kural? Pilotlukla ilgisi olmayan ergenler yorum yazmasın lütfen.
!!!! ~ 1 yıl önce
neden yunuseli biliyormusun çünkü ordaki pilotlar gerçekten çok bilgisiz. çok basit bir örnek bu son kazada neden okadar alçak irtifada biliyormusun telaş yaptı ve pilotaj bilgisi yeterli olmadığı için görsel teması sağlamak adına o kadar alçaldı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000