26 Ekim 2020, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Sirket boeinge pandemiden dolayi anlasmalari yeniden duzenleyelim derken fo’larin sirkete olan euro anlasmasini yeniden duzenlemeyi gormezden geliyor.Bu nasil is :) Yaziklar olsun boeingde insallah imzalarken banami sordunuz der
  • Ülkemizin gurur kaynağı olan ve aynı zamanda dünyanın en değerli markalarından biri haline gelen THYAOnun çalışanlarının birbirine seviyesiz yorumlarını dev ekranlarda çekirdek çitleyerek mi izliyorsunuz merak içerisindeyim. Eleştirinin olmadığı yerde gelişim olmaz kesinlikle katılıyorum, fakat havacı diye geçinen sade ve sadece politika sınırları içinde kalan hiçbir bilgisi, fikri olmayan tüm yazarlar her hafta toplanıp yorumları mı okuyorsunız? Sizlere böyle bir platform oluşturduğunuz için bu değerli günde sadece yazıklar olsun diyorum, birbirlerine sallayan cahil TK çalışanlarının biran önce hakettikleri yerlere gelmesini temenni ediyorum. Aslında sizin suçunuz yok size prim veren bu TK ile hiç alakası olmayan habere yorum yapan çalışanlara acıyorum. Ekmeğini yediği yere haksız, isnafız iftiralarda bulunanlar elbet karşılıklarını alacaklardır. Bu iş zincir işidir. Teknik çalışanı kardeşim işini yapmazssa kaptan arkadaşım A noktasından B noktasına gidemez. Kabinci arkadaşım iyi hizmet sunmazssa o yolcu bidaha gelmez ve bu şirket büyüyemez, gelir yönetimi üstüne düşeni yapmazssa o bilet satılmaz, satış sahaya hakim olmazssa o pazar eriri gider, network iyi planlama yapmazssa o destinasyonda TK büyüyemez. Bi kendinize gelin, 3 5 kuruş için iftirada bulunan bu platformda birbirinizi kötülemeyin. TK çok büyük ve güzel bir aile, herkes burdan ekmek yiyor, yatırımcılar para kazanıyor. Birbirinin işlerine dil uzatan seviyesiz insanlar, bi kendinize gelin. BU ŞİRKET SİZ YOKKEN BU KADAR BÜYÜMÜŞ, SİZ OLMADAN DAHA FAZLA BÜYÜYEBİLİR EMİN OLUN.
  • Thy kendi akaryakıt şirketi var olmasına rağmen İhale olmadan Socara akaryakıt satışı verildi araştırılmasını rica ediyorum .Saygilarimla.
  • AHL takıntısı sadece isminden. AHL de hali hazırda kullanılan pist zaten var. 2010 yılına kadar da tek pist vardı. Iga oraya buraya salça olacak durumda da değil
  • Verilen havalimanını yapamadı havacılık sayelerinde yerle bir oldu değil havalimanını bu ceo ya Arnavut köyde bakkal ver işletemez..İK da yönetici havacılık bilmez diğer yöneticisi bankacı,havacılıktan anlayan herkesi zaten sindirmişler..kendi bilgisizlikleri çıkmasın diye..otopark bile rezil durumda yöneticiniz yok mu arkadaş.paraya kıyın bari yönetici müdür falan alın.rent a carlar ın oraları leş gibi temizlik firmanızı gözden geçirin denir ama..havacılk bilen ceoya denir..
  • Cadet vs maaşları ne oldu burada devamlı bildirelim de arkadaşlar, kendi kaptan maaşını unutup fo yu çekemeyen malum şahıs sormasın kokpitte
  • Uçak inmeyecekti sel olacaktı kanadı kopacakti vs. Hani igayi tav aliyordu? Şimdi ıga mi sava talip
  • Anlasilan thy yonetimi kuru siki bos islerle ugrasir ayci bence istifa etsin eksi ondan daha iyi yonetir sagda solda uyuyanlardan iyidir isci is yaosin digerleri bikgisayardan trabzon maci izlesim
  • MALUM FRANSIZ MALLARINA AMBARGO BASLATTIK. ELDEKI 100LERCE FRANSIZ MALI AIRBUSLARI NE YAPACAGIZ? IPHONELARA YAPTIGIMIZ GIBIMI YAPACAGIZ?
  • onu bunu bilmem de IGA har vurup harman savuruyor . o ne geeksiz para harcama o ne hesapsiz teknloji yatirimlari her yer monitor isik kirliligi ekipman dolu gereksiz ynerdeyse sifir kullanicili uygulamalar.... sacmislar parayi savurmuslar .... IGA nereyi alirsa orada para harcar kesin. ekonomi canlanir. bu kadar hesapsiz gereksiz para harcanirmi .... ilk kez mi havalimani gordunuz...

Kitabın ortasından konuşsan ne olur!

Geçen haftanın bombası üzerine yorum yapma durumu hasıl oldu. İki önemli konu ve ikisi de belli çevrelerce yönlendirilen, planlanan hadisedir. Kanaatimi yazıyorum. Sabiha Gökçen Havalimanı’nın DHMİ’ye devredilmesi konusunun arkasından İGA çıkarsa şaşmayın.

Aslına bakarsanız Sabiha Gökçen Havalimanı’nın Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne devredilme konusu öncelere dayanır. Lakin bu dönemde yeniden hortlamasının tek amacının Yap-İşlet-Devret Modeli ile işletilen tüm havalimanlarının İGA (İstanbul Havalimanı) sahipleri tarafından işletilme hevesinin bir tezahürüdür.

Fotoğrafa birlikte bakalım. İstanbul Havalimanı işletmeye açılıyor, Atatürk Havalimanı kapatılıyor. Hatta Atatürk Havalimanı tartışmaları bitirilsin diye iki ana pistin tam başlangıç noktasına pandemi hastanesi yapılıyor ki, acil durumlarda dahi uçak inemesin diye.

Tabi İstanbul Havalimanı yeterince talep görmeyince, ücretler astronomik rakamlara ulaşınca daha ekonomik meydan arayan havayolu şirketleri Sabiha Gökçen’e yönlenince hooop bir karar ile Sabiha Gökçen Havalimanı’na yeni slot verilmeyeceği duyuruldu.

Duyurunun sahibi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü. Ama asıl sahibi kim? Ben söylerim de şimdi Türkiye’nin dört bir tarafından mahkeme açar akıllılar.

Efendim gerekçe kapasite imiş. Bende hadi oradan halt ettin, adamlar yüzde 70 kapasite ile çalışıyor. Kardeşim senin görevin uçuşları İstanbul Havalimanı’na yönlendirmek değil, kapasite artırmak için “ikinci pist neden yapılmıyor” sorusunun cevabını aramak olmalı. Gerçi onun cevabı da hazır ama yine ağzımızı kapayalım.

Net bilgime dayanarak söylüyorum. Sabiha Gökçen Havalimanı’nı İGA istiyor. Mevcut işletmecinin de 2032 yılına kadar sözleşmesi var. Altın yumurtlayan tavuk Sabiha Gökçen.

İGA istiyor ama isteği kabul görmüyor.

O halde ne yapmak lazım, siyaseten gücümüzü ticareten güce çevirmenin yolu Sabiha Gökçen DHMİ’ye devredilsin ve sonra havalimanı pistleri ile yeni terminal binası yapılacak bahanesiyle ihale edilsin ve şimdiden belli ihale sonucuna göre yeni sahibi süper müteahhitlere verilsin.

Bak o zaman yapılmayan pist yapılır mı, bak o zaman verilmeyen slot verilir mi!

Ülkemizde; işadamının bakana, bürokrata emir verecek pozisyonda tutarsanız olacağı budur. İşadamı emreder bürokrat yapar.

Dolayısıyla Sabiha Gökçen Havalimanı’nın akıbeti ya aklı başında bir bakanın veya bürokratın direnişi ile olduğu gibi muhafaza edilir ya da hayal kuranların idaresine geçer ki bu durum vahim olur.

İşte buna benzer diğer gelişmeler.

Daha önce yazmıştım ama yine yazayım. Antalya Havalimanı ihalesi neden iptal edildi. İGA ihaleye giremiyor diye. Çukurova neden iptal edildi gizli gerekçe yine İGA ihaleye girme şartını henüz sağlayamadı diye.

Ben şimdi buradan iddia ediyorum. İGA’nın gözü Sabiha Gökçen Havalimanı’nda, İGA’nın gözü Antalya’da, Bodrum’da, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda.

Bakın bu ülkede siyaset işadamının egoları, istekleri doğrultusunda hareket ederse ben de derim ki verin DHMİ’yi kurtulun. Gerek yok ki DHMİ’ye.

Ama şunu size net söyleyebilirim. Her şey nasıl bozuldu ise ve her şey birkaç işletmecinin keyfiyetine göre dizayn ediliyorsa bilin ki normal düzene geleceği zaman olacaktır.

Sabır edelim. Umut var hep var olacak. Umudumuzu yitirmiyoruz. Tüm sektör adına şunu garanti ediyorum.

Hiçbir kişi veya kuruluşun diğerinden farkı yoktur. Her kişi veya kuruluşa aynı mesafede, aynı adaletle davranılması için çabamız, çalışmamız devam ediyor.

Kitabın ortasından konuşsan ne olur!

Yorumlar Tüm Yorumlar (108)

Abcd ~ 3 yıl önce
Sirket boeinge pandemiden dolayi anlasmalari yeniden duzenleyelim derken fo’larin sirkete olan euro anlasmasini yeniden duzenlemeyi gormezden geliyor.Bu nasil is :) Yaziklar olsun boeingde insallah imzalarken banami sordunuz der

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airport Habere ~ 3 yıl önce
Ülkemizin gurur kaynağı olan ve aynı zamanda dünyanın en değerli markalarından biri haline gelen THYAOnun çalışanlarının birbirine seviyesiz yorumlarını dev ekranlarda çekirdek çitleyerek mi izliyorsunuz merak içerisindeyim. Eleştirinin olmadığı yerde gelişim olmaz kesinlikle katılıyorum, fakat havacı diye geçinen sade ve sadece politika sınırları içinde kalan hiçbir bilgisi, fikri olmayan tüm yazarlar her hafta toplanıp yorumları mı okuyorsunız? Sizlere böyle bir platform oluşturduğunuz için bu değerli günde sadece yazıklar olsun diyorum, birbirlerine sallayan cahil TK çalışanlarının biran önce hakettikleri yerlere gelmesini temenni ediyorum. Aslında sizin suçunuz yok size prim veren bu TK ile hiç alakası olmayan habere yorum yapan çalışanlara acıyorum. Ekmeğini yediği yere haksız, isnafız iftiralarda bulunanlar elbet karşılıklarını alacaklardır. Bu iş zincir işidir. Teknik çalışanı kardeşim işini yapmazssa kaptan arkadaşım A noktasından B noktasına gidemez. Kabinci arkadaşım iyi hizmet sunmazssa o yolcu bidaha gelmez ve bu şirket büyüyemez, gelir yönetimi üstüne düşeni yapmazssa o bilet satılmaz, satış sahaya hakim olmazssa o pazar eriri gider, network iyi planlama yapmazssa o destinasyonda TK büyüyemez. Bi kendinize gelin, 3 5 kuruş için iftirada bulunan bu platformda birbirinizi kötülemeyin. TK çok büyük ve güzel bir aile, herkes burdan ekmek yiyor, yatırımcılar para kazanıyor. Birbirinin işlerine dil uzatan seviyesiz insanlar, bi kendinize gelin. BU ŞİRKET SİZ YOKKEN BU KADAR BÜYÜMÜŞ, SİZ OLMADAN DAHA FAZLA BÜYÜYEBİLİR EMİN OLUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ThyOpet ~ 3 yıl önce
Thy kendi akaryakıt şirketi var olmasına rağmen İhale olmadan Socara akaryakıt satışı verildi araştırılmasını rica ediyorum .Saygilarimla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AHL ~ 3 yıl önce
AHL takıntısı sadece isminden. AHL de hali hazırda kullanılan pist zaten var. 2010 yılına kadar da tek pist vardı. Iga oraya buraya salça olacak durumda da değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İga işine baksın ~ 3 yıl önce
Verilen havalimanını yapamadı havacılık sayelerinde yerle bir oldu değil havalimanını bu ceo ya Arnavut köyde bakkal ver işletemez..İK da yönetici havacılık bilmez diğer yöneticisi bankacı,havacılıktan anlayan herkesi zaten sindirmişler..kendi bilgisizlikleri çıkmasın diye..otopark bile rezil durumda yöneticiniz yok mu arkadaş.paraya kıyın bari yönetici müdür falan alın.rent a carlar ın oraları leş gibi temizlik firmanızı gözden geçirin denir ama..havacılk bilen ceoya denir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo ~ 3 yıl önce
Cadet vs maaşları ne oldu burada devamlı bildirelim de arkadaşlar, kendi kaptan maaşını unutup fo yu çekemeyen malum şahıs sormasın kokpitte

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aktrol denen zavallılar ~ 3 yıl önce
Burası sizin yeriniz değil. Yallah başka sitelere
Ali kundilli ~ 3 yıl önce
TGS veya Dokko ya alim var mi ?
Cadet ~ 3 yıl önce
Keyfimiz yerinde
Dislike ~ 3 yıl önce
Yapan 37acar değilse neyim
Ne dediğiniz belli degil ~ 3 yıl önce
Uçak inmeyecekti sel olacaktı kanadı kopacakti vs. Hani igayi tav aliyordu? Şimdi ıga mi sava talip

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vay vay ~ 3 yıl önce
Anlasilan thy yonetimi kuru siki bos islerle ugrasir ayci bence istifa etsin eksi ondan daha iyi yonetir sagda solda uyuyanlardan iyidir isci is yaosin digerleri bikgisayardan trabzon maci izlesim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AMBARGO ~ 3 yıl önce
MALUM FRANSIZ MALLARINA AMBARGO BASLATTIK. ELDEKI 100LERCE FRANSIZ MALI AIRBUSLARI NE YAPACAGIZ? IPHONELARA YAPTIGIMIZ GIBIMI YAPACAGIZ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airbus ~ 3 yıl önce
Onlarin parasi odendi tabi ki kullanacaksin. Erdogan sana elindeki fransiz mallarini alma demiyor ki, ‘satin alma’ diyor. Alinan bir sey tekrar satin alinmaz.
Soru ~ 3 yıl önce
Satin alma demek ile aldigini sat ayni sey mi?
Boykot ~ 3 yıl önce
Boykot eldeki malları yakmak atmak değildir öğrenin bunu
onu bunun bilmem .. ~ 3 yıl önce
onu bunu bilmem de IGA har vurup harman savuruyor . o ne geeksiz para harcama o ne hesapsiz teknloji yatirimlari her yer monitor isik kirliligi ekipman dolu gereksiz ynerdeyse sifir kullanicili uygulamalar.... sacmislar parayi savurmuslar .... IGA nereyi alirsa orada para harcar kesin. ekonomi canlanir. bu kadar hesapsiz gereksiz para harcanirmi .... ilk kez mi havalimani gordunuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000