23 Şubat 2009, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]

Kotil ile Ayçin’in ortak düşmanı…

Temel Kotil THY’nin Genel Müdürü… Atilay Ayçin THY çalışanlarının bağlı olduğu Hava-İş Sendikası’nın Genel Başkanı. Normal şartlarda ikisi de zıt kutuplarda. Onların ortak bir noktaları var. Bu ortak noktada Atilay Ayçin’i anlayabilirim. Zira başarısızlığını bağlayacağı bir hedef olmalı. O hedef de belli. Ancak Temel Kotil’i asla anlayamam.

Şimdi sizlere Atilay Ayçin ve Temel Kotil’in ortak düşmanları olan AirportHaber ve Airport TV’den bahsedeceğim.

Geçen hafta Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin, THY ile Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin başlayamamasının nedenlerini üyelerine anlatmak için THY Teknik A.Ş’nin önünde bir açıklama yaptı. Toplama insanlarla yapılan bu açıklamada, Atilay Ayçin’in “Ben bu işi beceremiyorum” demesini elbet beklemiyorduk.

Başarısız insanlar başarısızlığının sebeplerini başkalarını hedef göstererek örtbas etmeye çalışırlar. Atilay Ağa da aynısını yaptı. Hedef olarak AirportHaber’i ve Airport TV’yi gösterdi. Ayçin’e göre AirportHaber ve Airport TV, THY yani işçilerin patronunun sesi imiş. “YUH” demezler mi sana… Meydana toplananlar THY çalışanı olsalardı eminin o “YUH” kelimesini yüzüne yapıştırırlardı. Belli ki toplama insanlardan oluşan bu grup senin dediklerini sessizce dinlemek zorunda kaldılar. Onlarda biliyorlar ki, ne AirportHaber ne de Airport TV hiç kimsenin sesi olmadı. AirportHaber ve Airport TV sadece toplumun sesi, toplumun haklarını koruyan yayın organı oldu.

Atilay Ayçin, utan be kardeşim. Neden utan diyorum biliyor musun? Sen uyurken biz Call Center’in özelleşeceğini yazıyorduk. Sen uyurken biz THY’nin bilet satış ofislerinin satılacağını yazıyorduk. THY’nin yaptığı yanlışları eleştirirken nerdeydin Sayın Atilay Ayçin… O zaman senin sesin miydik? Olmayız, olmayacağız. Biz ne senin yandaşın ne de THY’nin yandaşı olacağız. Biz sadece vatandaşın yandaşı oluruz. Sen kendi yandaşlarınla oynamaya devam ededur, biz seni izlemeye devam edeceğiz.

AirportHaber ve Airport TV’yi hedef gösteren sen, Call Center’in satışı sırasında Airport TV’ye çıkıp konuşurken Airport TV’den değerlisi yoktu. Şimdi ne oldu Sayın Ayçin?

Size tavsiyem siz işinizi yapın biz de işimizi yapalım.

Şimdi bu yazıdan sonra yine yandaşların kızacaklar. Hatta geçmiş eleştiri yazılarımızdan sonra yaptıkları gibi yine tehdit telefonları açacaklar. Ama emin ol ki umurumuzda değil. Sana buradan hodri meydan diyorum. Kendine güvenin varsa gel Airport TV’ye seni ve senin ağalığını tartışalım. Sendikal çalışmanın nasıl olacağını tartışalım. Senin sendikacılık anlayışın öleli çok oldu Atilay Ayçin.

THY çalışanları senin ne olduğunu gayet iyi biliyorlar. Onların alınteri maaşlarından kesilen paralarla fiyaka atmak kolay. Miadını dolduruyorsun, THY çalışanı birer birer senden uzaklaşıyor. Artık senden hayır gelmeyeceğini de biliyorlar. Bundan sora sıkıntı sırası sende. Bugüne kadar sıkıntıyı hep THY çalışanı çekti. Ama “Yetti” diyecekler bir gün.

Peki, Temel Kotil’e ne oluyor?

Temel Kotil’i böyle bilmezdim açıkçası. Muhafazakâr kişiliğinin altında kindarlığını görmek beni oldukça üzdü.

Kısa bir anımı anlatacağım. Geçtiğimiz haftalarda EMITT Fuarı'ndayız AirportHaber ve Airport TV Ailesi olarak. Fuarda Temel Kotil ile karşılaştık. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay’ın THY standını ziyaret edecek olmasından dolayı eşlik ediyor kendisine. Kotil’i medeni insanların yapması gerektiği gibi Airport TV standına davet ettim. “Tamam” dedi. Ama Kotil deyim yerinde ise fuar alanından kaçıverdi. Ben Kotil gibi uhrevi değerlere önem veren bir kişinin sözünü tutacağını düşünüyordum. Demek ki, maneviyat, uhreviyat, inanç gibi değerler Temel Kotil’in unuttuğu kavramlar arasına girmiş.

Anladım ki, Temel Kotil AirportHaber’e hac dönüşünde terlikle görüntülenmesinden dolayı küsmüş. Ben biliyorum ki, Müslümanlıkta küskünlük üç gündür. Ama Kotil, kalbini mühürlemiş.

Yakışmadı be Kotil. Sana küsmek yakışmadı. O gülümseyen yüzünüze yakışmadı. Gülümseyen yüzünüzün ardındaki kindarlık yakışmadı.

Seni Atilay Ayçin ile aynı safta görmek yakışmadı.

Diyecek fazla sözüm yok.

Allah Kalbinizi Yıkasın…
 

Kotil ile Ayçin’in ortak düşmanı…

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
thy çalışanları dua etsin ki başınızda atilay ayçin gibi bu işe yüreğini koymuş, sendikacılığa ömrünü adamış bir adam var. aldığınız tüm hakları, onun azmine borçlusunuz. onun mal varlığını merak eden arkadaşım, ayçin daha 3-5 sene önce kredi çekerek bir ev sahibi oldu. başka sendika başkanları 18-20bin tl maaş alırken o sadece mesleği olan uçak teknisyeni maaşı kadar maaş alıyor. çok istersen sendikaya gidersin sana belgelerler. namkörlük yapmaya gerek eğer başkan olmasa thy diye bir şirket olmazdı. adam gibi durun birlikte kazanın yoksa hiç biriniz bu şirkette duramazsınız. gün gelir anlarsınız ama iş işten geçmiş olur.yok s

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Temel kotil hacdan dönerken terlikle yakalanınca ertesi gün yarı açık ayakkabıydı dedi, şimdi terlik diyor.Yalanı ortaya çıktı.Utan ve istifa et.Kamuoyuna yalan söyledin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bir THY çalışanı olarak her ikisindende bıktık gitsinler diyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sevgili Ali bey kafanıza taktığınız kişi ve olaylara bakıyorumda..??? yinede tebrikler yüreğinize sağlık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sn atilay ayçinin mal varlığını bileniniz var mı acaba? açıklarsa çok sevineceğim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Küskünlük müslümanlıkta üç gündür Ali bey. dediğiniz gibi mühürlü kalpler de değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
SN.HOCAM , ONLARIN TÜM NEFRETLERİNE RAĞMEN ALLAH KALBİNİZİ YIKASIN DİYEREK , ONLAR KÜÇÜLDÜKÇE SİZLER BÜYÜYORSUNUZ...ALLAH SİZLERİNDE YANINIZDA OLSUN..İYİ HAFTALAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000