17 Mart 2022, Perşembe
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Krizden dolayı enflasyon zammı yapılsın ayrıca
  • Tgs egitim seviyesi düşük yöneticilerin hak hukuk insan psikolojisinden anlamayan yönetim algı eğitimi olmayan sıkıştıklarında çözümü mobingle bulan ilkokul orta ve lise mezunu şeflerin postabaslarinin otobüs crew vip medcar masacilarinin hatta eğitimcilerin olduğu tgs de burası tartışılır 2022 yılına gelinmiş Thy gibi örnek bir şirkette eğitimciler üniversitede eğitimi almış insanlardan değil de orta lise okullarından seçiliyor.bu yöneticiler sadece iş yönetmeyi başarı kalite zannediyor gerisi sıfır bunlarla konuşunca konuşma 5 10 dk sürüyor gerisi mobbing insanlar eve dönünce tepkisini ailesine gösteriyor.thy kalitesi bu işte.medcarda A ekibi masacisi yolcu memuru bayram,emel,ve şöförlerden birol tansel rasim 2 senelik vardiyaca verilen uçaklar incelendiğinde amerika uçakları üsküp doha kuveyt uçaklarına gittikleri tespit edeceksiniz Air clinic personeline bizde çalışıp parayı bölersiniz iyi ucak yaparsınız diyip düzen kurmuşlar artık biri ölücek bilginize böyle gitmez
  • Nevin bıraktı kabinin %90 havalara uçtu :) Realite bambaşka kardeş bırak bu işle
  • Hepiniz birer kardelensiniz delin kari gelin :)
  • Sende yazacak bir sey bulamıyorsun, eskiyi kurcala muhabbet olsun.birak yaaa
  • Ben şahsen kabinden biriyle sevgili olacak kadar aklımı kaçırmadım diğerlerini bilmem :)
  • Bu arada sekdika aidatlarla ne yapiyor bilgisi olan var mi? Fo’lardan 500 tl kesildi. Ayda on milyonlarca TL geliri var peki nereye gidiyor bu para? Hepimiz sendikadan cikmaliyix artik.
  • SADECE pilotlara zam yapilmalidir. Adaletsiz ucret dagilimina son verilmelidir. Bu sirketten pilotlar haricinde kimse bu isi ve yagli maasi birakip baska sirketlere basvuramaz, istatistikler ortada. Somut veriler ortada. Cunku baska hicbir sirkette bu maasi alamazlar. O yuzden sadece pilotlara zam gelmelidir cok gec olmadan.
  • Gerçekten şu an fena bir krize girdik arkadaşlar harcamalarımıza dikkat edelim.Halk tipi lokantalarda bile 50 TL'dan aşağı kalkmak mümkün değil.Köfteci Yusuf'ta bile 1 porsiyon köfte ve kola 41 TL.Kahvaltı 16 TL'dan 44 TL'ya çıktı.Hiç bir borca girmemeye baķın
  • Bu ay sonu itibarıyla 300 milyar TL faiz ödemesi olacak,önümüzdeki yıl bu para faiz gideri 1 trilyon TL olacak belkide, çalışana yok ama tefeciye faiz lobisine para var kizdigimiz nokta budur.

KRİZ

Türkiye ekonomisi tarihin en ağır krizlerinden birinin içine girdi. Bir gün önce aldığınız ürünü ertesi günü aynı fiyata alamıyorsunuz. Üretim seviyeleri iyiden iyiye düştü. Tarım ve hayvancılık büyük bir çıkmazda. Gübre, mazot, yem, tohum girdileri aldı başını gitti. Üretmeden nereye kadar tüketebileceğimizi düşünen yok.

Yapılan en son araştırmalara göre şu andaki kriz ortamında halkın büyük bir çoğunluğunu borç korkusu sardı. Alınan maaşlar ne yazık ki dar gelirli kesimin standart bir yaşamına müsade etmiyor. Bu da dolayısıyla çalışanların işine olan bakış açısını da değiştiriyor. Bu sebeple seslerini çıkarmak isteseler de işsizlik korkuları sebebiyle suskun kalıyorlar. Burada da onlara ses olması gereken bizleriz.

Türk Hava Yolları’nın yeni kaptanının açıklamasıyla personele tarih boyunca görülmemiş bir ikramiye yapılacağı duyurulmuştu. Sanıyorum bu iş çok yakın bir zamanda gerçekleşecek olan genel kurul sonrasına bırakıldı. Yalnız ikramiye yeterli olacak mı peki? Ayrıca eğitim borçları, pazar mesaileri, 211, iadeler gibi konular neden gündemden düştü? Sorunları görmezden gelirseniz ortada sorunsuz bir şirket mi oluyor? Kazan içten içe kaynıyor, patlamak üzere. Aman dikkat.

Çok ivedi olarak tüm sorunlar ele alınmalı, personele kaybettirlen değerler yeniden kazandırılmalı ve dar gelirli personele acilen bir iyileştirilme yapılmalıdır. Önümüz yüksek sezon. Rusya - Ukrayna krizi sebebiyle Türk Sivil Havacılığının ve özellikle de Türk Hava Yolları’nın yükü artacak. Kafasında bin bir türlü problem olan personel ile bu yükün altından kalkılmaz!

Atatürk Havalimanı

Hatırlanacağı üzere Ocak ayının sonlarına doğru İstanbul’u etkisi altına yoğun kar yağışı sebebiyle İstanbul’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile AFAD Başkanı Yunus Sezer, Atatürk Havalimanı’na iniş yaparak gelebilmişlerdi. Ardından da Atatürk Havalimanı tekrar gündeme damga vurmuştu.

Geçtiğimiz günlerde yine etkisini gösteren kar yağışının ardından Atatürk Havalimanı’nda pistin temizlenmediğine şahit olduk. Ancak yarından itibaren daha da şiddetli bir kar yağışı bekleniyor. Aman haaa mazallah yine acil bir durum olur, birileri gelmek ister, siz yine de pisti açık tutun. Ne olur ne olmaz.



Hoşçakalın…

1993 yılından beri Türk Hava Yolları’nda Kabin memurluğu, Uçuş Eğitim Başkanlığı Planlama Şefliği, Kabin Eğitim Müdürlüğü ve Kabin Hizmetleri Başkanlığı görevlerinde bulunan Dr. Nevin Çolak, başkanlık görevini devrettikten sonra Türk Hava Yolları’na veda edeceğini açıkladı. Gerek projeleriyle ve gerekse eğitim anlayışıyla Türk Hava Yolları’na büyük bir değer katan Sayın Çolak’a yeni yaşamında başarılarının devamı dilerim.

TEŞEKKÜRLER

Anonim anketçiler olarak tanınan TEHAYE grubu, geçtiğimiz günlerde çok değerli bir anket yaparak Türkiye’nin en güvenilir havacılık profesyoneli / habercisi / yazarı seçimini gerçekleştirdi. Tüm katılımcılara ve anketi düzenleyen TEHAYE grubuna teşekkür ederim. Güveninizle sesinize ses olmaya devam edeceğim.

ÇANAKKALE

“Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muhare­belerini kazandıran bu yüksek ruhtur“ Mustafa Kemal ATATÜRK

18 Mart Çanakkale Zaferimizin 107. Yıldönümde Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve zaferi tesis eden tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

KRİZ

Yorumlar Tüm Yorumlar (67)

Zenci çocuklarla foto çekilip instagrama koyam garp bir km ~ 2 yıl önce
Krizden dolayı enflasyon zammı yapılsın ayrıca

Yanıtla

Kalan karakter 1000
(TGS)ÖLÜM SON ÇARE.. ~ 2 yıl önce
Tgs egitim seviyesi düşük yöneticilerin hak hukuk insan psikolojisinden anlamayan yönetim algı eğitimi olmayan sıkıştıklarında çözümü mobingle bulan ilkokul orta ve lise mezunu şeflerin postabaslarinin otobüs crew vip medcar masacilarinin hatta eğitimcilerin olduğu tgs de burası tartışılır 2022 yılına gelinmiş Thy gibi örnek bir şirkette eğitimciler üniversitede eğitimi almış insanlardan değil de orta lise okullarından seçiliyor.bu yöneticiler sadece iş yönetmeyi başarı kalite zannediyor gerisi sıfır bunlarla konuşunca konuşma 5 10 dk sürüyor gerisi mobbing insanlar eve dönünce tepkisini ailesine gösteriyor.thy kalitesi bu işte.medcarda A ekibi masacisi yolcu memuru bayram,emel,ve şöförlerden birol tansel rasim 2 senelik vardiyaca verilen uçaklar incelendiğinde amerika uçakları üsküp doha kuveyt uçaklarına gittikleri tespit edeceksiniz Air clinic personeline bizde çalışıp parayı bölersiniz iyi ucak yaparsınız diyip düzen kurmuşlar artık biri ölücek bilginize böyle gitmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
steward ~ 2 yıl önce
Nevin bıraktı kabinin %90 havalara uçtu :) Realite bambaşka kardeş bırak bu işle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy Tgs ... ~ 2 yıl önce
Hepiniz birer kardelensiniz delin kari gelin :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abi ~ 2 yıl önce
Sende yazacak bir sey bulamıyorsun, eskiyi kurcala muhabbet olsun.birak yaaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
77 fo ~ 2 yıl önce
Ben şahsen kabinden biriyle sevgili olacak kadar aklımı kaçırmadım diğerlerini bilmem :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sal artik bizi ~ 2 yıl önce
Bırak bu işleri troll
Kabinden biri ~ 2 yıl önce
Çok da fifi...
Sendika ~ 2 yıl önce
Bu arada sekdika aidatlarla ne yapiyor bilgisi olan var mi? Fo’lardan 500 tl kesildi. Ayda on milyonlarca TL geliri var peki nereye gidiyor bu para? Hepimiz sendikadan cikmaliyix artik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 2 yıl önce
SADECE pilotlara zam yapilmalidir. Adaletsiz ucret dagilimina son verilmelidir. Bu sirketten pilotlar haricinde kimse bu isi ve yagli maasi birakip baska sirketlere basvuramaz, istatistikler ortada. Somut veriler ortada. Cunku baska hicbir sirkette bu maasi alamazlar. O yuzden sadece pilotlara zam gelmelidir cok gec olmadan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şut Altı ~ 2 yıl önce
evet kardeşim haklısın gelecek 10 sene pilotlara her sene %50 zam şart çünkü sizden başka kimse başka bir yerde iş bulamaz hatta hepimizin ilk işi burası siz olmasanız yaşayamayız biz
777 ~ 2 yıl önce
Allah senin gibilerini bildiği gibi yapsın.Eğer senin maaşın azsa onu dile getir başkası azalmış,çok almış seni ilgilendirmez.Basit adam
Pilota ~ 2 yıl önce
Yahu sen ve senin gibiler ne içiyorsunuz!4sene önceki astronomik zam devri bitti kardeş!Artık,kolınu sallasan pilota çarpıyor,ayrıca halen daha 2019 rakamları yakalanamadı ve enaz bir yıl daha yakalanabilecegi düşünülmüyor.Yani ÇOK BEKLERSİN,!
007 James Bond ~ 2 yıl önce
Gerçekten şu an fena bir krize girdik arkadaşlar harcamalarımıza dikkat edelim.Halk tipi lokantalarda bile 50 TL'dan aşağı kalkmak mümkün değil.Köfteci Yusuf'ta bile 1 porsiyon köfte ve kola 41 TL.Kahvaltı 16 TL'dan 44 TL'ya çıktı.Hiç bir borca girmemeye baķın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Batık bir ekonomi ~ 2 yıl önce
Bu ay sonu itibarıyla 300 milyar TL faiz ödemesi olacak,önümüzdeki yıl bu para faiz gideri 1 trilyon TL olacak belkide, çalışana yok ama tefeciye faiz lobisine para var kizdigimiz nokta budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000