01 Şubat 2021, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Thy kabin memurlarinin her birine aylik 8-9 bin TL maas vermesi gerekmese akademili pilotlarin borclarini TL bazinda geri odemeye cevirebilirdi fakat kabine bu kadar dolgun maas veriyorsa mecburen bunu pilotlardan cikarak.
  • Kim ne derse desin ne devletin ne şirketin umurunda değiliz... Gücü eline geçiren azınlıkta olsa geri kalanı çok kolay sömürebilen bir millet olduk... Devlet zerre destek olmadı halka, ZAM ZAM ZAM ZAM her şeye zam yaptı 2020-2021 yılında sadece gelirlere ZAM diyemedi yazıklar olsun... Anca çıkıp orda burada eyyy demekten başka bir şey yapmadı... dış güçler diye diye geçiştirdiler... milletin alım gücü yerin dibine girdi.. Dış güçlerin vatandaşlarının Ülkemize gelip bizden daha ok keyif sürerek bizimle dalga geçmelerini sağladılar... ha bu arada tabii biz de birbirimizi kazıklayarak geri durmadık iç güçler dış güçler ekmeklerine yağ sürdük durduk.. Sonra çıkıp enflasyon adı altında devlet halkı ile dalga geçti.. Market,otomobil,ev,kira... hiç birinin artışının önüne geçmedi...hepsi tava yapınca çıkıp eyyy dedi ama halk bitik kusura bakmasın kimse.. Şahsi çıkarı için bunları destekleyenlerin ahirette hesabı vereceği kul hakkı bitmeyecek...
  • Thy'nin başındaki şahıs ve saz arkadaşları çalışanlara aba altından sopa göstererek form imzalattı, maaşları kestiler ama kendileri şirket kesesinden lüks hayatlarını devam ettiriyorlar bunları da unutmayalım !
  • Adaletli yönetimin gelmesi için istifa etmesi gerekir..
  • Paraları yıllar boyu betona,döviz kuru üzerinden garantili ihalelerle yandaşlara,araplara,saraylara,uçaklara,gösterişe saçan,rekor dış borç,ithalat,işsizlik sayılarında rekorlar kırılmasına sebep olan iktidar politikalarını ve ülkenin her an ekonomik krizlere son derece açık olmasını umursamadan döviz bazlı borçlanmak ne derece doğru ve mantıklı? 35 yıldır ülkede sistematik şekilde hayvancılık ve tarım bitirildi,her sektör dışa bağımlı hale getirildi,ithal edilmeyen hiçbir ürün neredeyse yok hal böyle olunca her şeye her gün zam gelmesi de doğal ne yazık ki. Sendika ve işveren anlaşması için devreye cumhurbaşkanının girmesi ve kimsenin işinden olmayacağı sözleri de çalışanların büyük çoğunlukla iktidar yandaşı olmaları yüzünden. Thy'nin başındaki torpilli zat tribüne oynamak için şu kadar vatandaşı getirdik diyor yazarın dediği gibi sanki bedava getirdi. Maalesef bu topluma böyle yöneticiler müstahak,19 yıldır durmadan aynı kafaya takım tutar gibi oy verip duranlar hiç ağlamasınlar.
  • Serdar Bey yayınlamazsanız saygı duyarım ama kesinlikle kişisel ya da kişilere yönelik değil yorumum. Bu yorumum yayınlanmazsa gerçek ismimle hiç saklamadan da ulaşırım sorun yok. Ben disiplin kuruluna hiç gitmedim ve bu konularla ilgili kişisel bir sorunum yok. Attığı iyi niyetli tweetler için bile disiplin kuruluna gönderilip çıkartılan kabin memuru arkadaşlarım oldu. Şunu anlamıyorum, onlar atılırken çok abartılı skandallara karışanlar neden atılmıyor? Ya da çok abartılı skandallara karışanlar bile atılmıyorsa insanlar basit tweetler için neden atılıyor? Disiplin kurulu neye göre karar veriyor? Ne kadar adil? Yoksa torpili olan ne skandal işlerse işlesin korunup, torpilsiz olanlar düşünmeden attıkları bir tweet için anında işten mi atılıyor? Bu disiplin kurulu işlerinde torpilin çok fazla döndüğüne inanıyoruz, disiplin kurulunun sadece torpilsizi işten atma bahanesi olduğuna inanıyoruz.
  • İşe başlarken borcumuzun döviz cinsinden olacağını biliyorduk. Bunu beğenmeyenler zaten sözleşmeye imza atmadı. Bu konuda kimsenin itirazı olmamalı. Maaş kesintisine gelince oda bu dönem için art niyet olmadığı sürece kabül edilebilir. Borçların ötelenmesi güzel bir gelişme. Buraya kadar tamam , ancak vasıfsız personelin bizim sırtımızdan nemalanması iyo değil. Piyasada aynı işi yapan memur pgs'ta 3 alıyor tk'da 10. Uçak sayısının katı fazla müdür şef var, bu sayı azaltılmalı. Aynı işi başka şirketler çok daha az personel ile yürütüyor bizde istasyonlar maaşallah arpalık. Re-organizasyon gerekli. Büyüme planlarıyla çok fazla personel alındı ve malsesef seçici olunmadı. Tecrübeli ve liyakatlı personelin maaşında fedakarlık yaparken defalarca egitim tekrarı alan ve oturduğunu koktuğun hakkını veremeyen bu personeli taşımak istemiyor.
  • Herseye kayyum...ilker ayci da thy kayyumu
  • Dünya üzerinde 208 ülke varsa 207 si parasal genişlemeye gitti,halka milyar dolarlar hibe etti,bir tek bizim maliye bakanı çıkıp parasal sıkılasma diyip duruyor,207 ülkenin yaptiginin tam tersini yapıyoruz şuan,piyasaları destekleme yerine köstekleme yapıyoruz şuan,yarin maliye bakanı çıkıp yine parasal sikilasma diyecek,hicbirseye faydasi olmayan ,ici boş olan ezber bir söz
  • Borç namustur, ödeyeceksiniz beyler! Bu şirkette binlerce insan asgari ücrete yakın maaşla yıllardır geçiniyor, biraz sıkın dişinizi ölmezsiniz.

Kuluna Zülm Ederse Hüdası...

Kuluna zülm ederse Hüdası anın çektiği dili belası!

Türk Hava Yolları aldığı bir karar ile eğitim ücretlerinde 2021 için yapacağı %25’lik kesintide indirime gitti. Yeni oran maaşın %10’u oldu. Madem kargoda büyüyorsun, madem şirketin yükünü pilotların çektiğini biliyorsun, eğitim borcu olanların borcunu neden pandemi sonrasına ertelemiyorsun? Aralık ayından beri yazıp çiziyoruz. Ancak mı harekete geçebildiniz? Yazık!

THY İcra Kurulu Başkanı Sayın İlker Aycı, katıldığı bir televizyon programında, pilotların maaşlarının yarısını FEDA ettiğini söyledi. Gerçekler böyle mi ? Sanırım bu yüzden tarımla, hayvancılıkla veya Restaurant işleriyle uğraşmaya başladılar. Hoş oradan da bir gol yediler, o da ayrı mesele. Gübre ve yem fiyatları geçen seneye göre %70 artmış. Ancak et fiyatları aynı!

Restaurantlar kapatılmış. Ama uzun uçuşlarda ikram verilebiliyor. Bu nasıl bir çelişkidir? Tarım yapana mazot pompa fiyatından, yatlara indirimli. Bunu anlamakta bir adım bile yol alamadım. Sanırım Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli, her şeyi dışardan ithal etmenin daha doğru olacağını düşünüyor ki; bu şekilde tarımla ve hayvancılıkla uğraşanların belinin bükülmesine izin veriyor!

ÜZERİNE BASA BASA DEFALARCA

Sayın İlker Aycı’nın katıldığı programda bir diğer dikkatimi çeken hususta sendika ile anlaşmanın Cumhurbaşkanlığı huzurunda gerçekleştiği oldu. Zaten bu olay biliniyor. Biliniyor bilinmesine de %51’i özel ve %49’u Türkiye Varlık Fonu’nda olan şirketin sendika ile anlaşması için neden Cumhurbaşkanlığı makamı meşgul edildi?

LUTÜF

Pandemi süresince THY, tahliye uçuşları ile 140.000’den fazla vatandaşımızı ülkemize getirdi. Ancak bunu söylerken sanki bir lütufta bulunmuşçasına dile getiren Sayın İlker Aycı’ya şunu sormak isterim. BEDAVAYA MI GETİRDİNİZ? Keşke tek yön bilet için insanların ne kadar ücret ödediklerini de söyleyebilseniz!

LİYAKAT

Herşey yazıldı çizildi. Geride tek bir personel bile bırakılmayacağı beyan edildi. Mutasyon ise ülkemizde de sıklıkla görülmeye başladı. Pandemi süreci uzarsa elbette ki işten çıkartmalar söz konusu olabilir. Pek tabi şirketin bekası için bu durum gözden geçirilebilir. Ancak sorum şu; dıdısının dıdısını mı işten çıkartacaksınız, yoksa gerçekten işini yapanı mı? Malumunuz kimin nereye nasıl geldiği belli!

UZUN LAFIN KISASI

Mutasyonlu virüs ülkemize girmesin diye bas bas haykırdık. Yine geç kalınan uçuş yasakları yüzünden yeni döneme girdik. Ve bu süreçte kolay kolay aşılamayacak gibi duruyor. Şimdi önümüzde iki alternatif var. Ya diğer ülkeler bizi engelleyecek ya da o vakit gelmeden biz önlemimizi alacağız. Tam kapanma elbette ki elzem ancak bu ülke genelinde değil! Dünya genelinde yapılma ki insanoğlu rahat bir nefes alsın...

Emniyetli uçuşlar...

Serdar BAŞAĞAOĞLU 

Kuluna Zülm Ederse Hüdası...

Yorumlar Tüm Yorumlar (78)

Rodeo ~ 3 yıl önce
Thy kabin memurlarinin her birine aylik 8-9 bin TL maas vermesi gerekmese akademili pilotlarin borclarini TL bazinda geri odemeye cevirebilirdi fakat kabine bu kadar dolgun maas veriyorsa mecburen bunu pilotlardan cikarak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yok artık ~ 3 yıl önce
tabi kabinin maaşlarını size versinler yolcuyuda siz memnun edersiniz o maaşlarla tabi edebilirseniz yolcu yoksa hiçbiriniz yoksunuz kafanız çalışsa daha fazla kabinin maaşına sallamazdınız ama kafa basmıyor hiçkimse 3 kuruş maaş için o kadar farklı milletten insanın kahrını pisliğini çekmez baş aşağı çakılırsınz adınız artk en berbat havayollarıyla anılır
yok artik’a ~ 3 yıl önce
Kabin memuru olsun demiyoruz hakettiklerinden fazla maas almalari problem diyoruz
Umrunda değil. ~ 3 yıl önce
Kim ne derse desin ne devletin ne şirketin umurunda değiliz... Gücü eline geçiren azınlıkta olsa geri kalanı çok kolay sömürebilen bir millet olduk... Devlet zerre destek olmadı halka, ZAM ZAM ZAM ZAM her şeye zam yaptı 2020-2021 yılında sadece gelirlere ZAM diyemedi yazıklar olsun... Anca çıkıp orda burada eyyy demekten başka bir şey yapmadı... dış güçler diye diye geçiştirdiler... milletin alım gücü yerin dibine girdi.. Dış güçlerin vatandaşlarının Ülkemize gelip bizden daha ok keyif sürerek bizimle dalga geçmelerini sağladılar... ha bu arada tabii biz de birbirimizi kazıklayarak geri durmadık iç güçler dış güçler ekmeklerine yağ sürdük durduk.. Sonra çıkıp enflasyon adı altında devlet halkı ile dalga geçti.. Market,otomobil,ev,kira... hiç birinin artışının önüne geçmedi...hepsi tava yapınca çıkıp eyyy dedi ama halk bitik kusura bakmasın kimse.. Şahsi çıkarı için bunları destekleyenlerin ahirette hesabı vereceği kul hakkı bitmeyecek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eyyy thy ~ 3 yıl önce
Thy'nin başındaki şahıs ve saz arkadaşları çalışanlara aba altından sopa göstererek form imzalattı, maaşları kestiler ama kendileri şirket kesesinden lüks hayatlarını devam ettiriyorlar bunları da unutmayalım !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kadri Samsunlu istifa ~ 3 yıl önce
Adaletli yönetimin gelmesi için istifa etmesi gerekir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
müstahak ~ 3 yıl önce
Paraları yıllar boyu betona,döviz kuru üzerinden garantili ihalelerle yandaşlara,araplara,saraylara,uçaklara,gösterişe saçan,rekor dış borç,ithalat,işsizlik sayılarında rekorlar kırılmasına sebep olan iktidar politikalarını ve ülkenin her an ekonomik krizlere son derece açık olmasını umursamadan döviz bazlı borçlanmak ne derece doğru ve mantıklı? 35 yıldır ülkede sistematik şekilde hayvancılık ve tarım bitirildi,her sektör dışa bağımlı hale getirildi,ithal edilmeyen hiçbir ürün neredeyse yok hal böyle olunca her şeye her gün zam gelmesi de doğal ne yazık ki. Sendika ve işveren anlaşması için devreye cumhurbaşkanının girmesi ve kimsenin işinden olmayacağı sözleri de çalışanların büyük çoğunlukla iktidar yandaşı olmaları yüzünden. Thy'nin başındaki torpilli zat tribüne oynamak için şu kadar vatandaşı getirdik diyor yazarın dediği gibi sanki bedava getirdi. Maalesef bu topluma böyle yöneticiler müstahak,19 yıldır durmadan aynı kafaya takım tutar gibi oy verip duranlar hiç ağlamasınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaslıcadetkAfa ~ 3 yıl önce
thynin başındaki torpilli zat aynen öyle gemede çalıştığım zaman anlamıştım bir sene çalışıp anladım
Disiplin ~ 3 yıl önce
Serdar Bey yayınlamazsanız saygı duyarım ama kesinlikle kişisel ya da kişilere yönelik değil yorumum. Bu yorumum yayınlanmazsa gerçek ismimle hiç saklamadan da ulaşırım sorun yok. Ben disiplin kuruluna hiç gitmedim ve bu konularla ilgili kişisel bir sorunum yok. Attığı iyi niyetli tweetler için bile disiplin kuruluna gönderilip çıkartılan kabin memuru arkadaşlarım oldu. Şunu anlamıyorum, onlar atılırken çok abartılı skandallara karışanlar neden atılmıyor? Ya da çok abartılı skandallara karışanlar bile atılmıyorsa insanlar basit tweetler için neden atılıyor? Disiplin kurulu neye göre karar veriyor? Ne kadar adil? Yoksa torpili olan ne skandal işlerse işlesin korunup, torpilsiz olanlar düşünmeden attıkları bir tweet için anında işten mi atılıyor? Bu disiplin kurulu işlerinde torpilin çok fazla döndüğüne inanıyoruz, disiplin kurulunun sadece torpilsizi işten atma bahanesi olduğuna inanıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
paskalnuma ~ 3 yıl önce
TK etik kurul disiplin kurul falan diye bir şey diyorlar ya hikaye, hakkaniyetlerine güvenip ispatları ile şikayet ettik sonuç hüsran bakın diyorum ispatları ve kanıtları ile burası çokomelli kendi çözümünüzü kendiniz arayın benden size tavsiye
Borçlu Pilot ~ 3 yıl önce
İşe başlarken borcumuzun döviz cinsinden olacağını biliyorduk. Bunu beğenmeyenler zaten sözleşmeye imza atmadı. Bu konuda kimsenin itirazı olmamalı. Maaş kesintisine gelince oda bu dönem için art niyet olmadığı sürece kabül edilebilir. Borçların ötelenmesi güzel bir gelişme. Buraya kadar tamam , ancak vasıfsız personelin bizim sırtımızdan nemalanması iyo değil. Piyasada aynı işi yapan memur pgs'ta 3 alıyor tk'da 10. Uçak sayısının katı fazla müdür şef var, bu sayı azaltılmalı. Aynı işi başka şirketler çok daha az personel ile yürütüyor bizde istasyonlar maaşallah arpalık. Re-organizasyon gerekli. Büyüme planlarıyla çok fazla personel alındı ve malsesef seçici olunmadı. Tecrübeli ve liyakatlı personelin maaşında fedakarlık yaparken defalarca egitim tekrarı alan ve oturduğunu koktuğun hakkını veremeyen bu personeli taşımak istemiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucak basina mudur mu? ~ 3 yıl önce
Fazla basinca uzun sure maruz kalmanin zararlarini goruyoruz bu yorumda. Ucak basi mudur hesabi mi olur? Ucucu personel mi bunlar? Personel basina dusen mudur sayisina bakmak lazim. Aktinda yuzlerce kisi calisan mudurler var. Bu denli buyuklukte bir hava yolunda bilhakis cok az mudur var.
Borçlu pilota ~ 3 yıl önce
Ya ne boş boş konuşuyosunuz..ben şirkete 15 yılımı verdim..dağdan gelip bağdakini kovmak sizinki..bilmiyorsaniz öğrenin kabinden de maaslar kesildi.bana mi sordunuz o kadar borca imza atarken.hala charter sirketlerle koskoca tk yi karsilastiriyorsunuz.elbette maasim onlardan yuksek olacak.umarim bayrak taşıyıcı sirketin personeli oldugunuzu bi ara hatirlarsiniz.
Herseye kayyum ~ 3 yıl önce
Herseye kayyum...ilker ayci da thy kayyumu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maner ~ 3 yıl önce
Ne alakasi var? Herkes anlasabilecegi kisileri basa atiyor. Ekrem bey ibb nin ust yonetimini bastan sona degistirdi. Herkes kendi insiyatofidir, kimi isterse onu atar dedi. Cumhurbaskani anayasal hakkini kullanarak tasarrufta bulunuyor. Vay efendim sen bu hakki nasil kullanirsin? Su iki yuzlulugu, cifte standarti birakin artik ya. Ne yani size helal olan niye baskalarina haram olsun ki.
Parasal sıkılaşma ~ 3 yıl önce
Dünya üzerinde 208 ülke varsa 207 si parasal genişlemeye gitti,halka milyar dolarlar hibe etti,bir tek bizim maliye bakanı çıkıp parasal sıkılasma diyip duruyor,207 ülkenin yaptiginin tam tersini yapıyoruz şuan,piyasaları destekleme yerine köstekleme yapıyoruz şuan,yarin maliye bakanı çıkıp yine parasal sikilasma diyecek,hicbirseye faydasi olmayan ,ici boş olan ezber bir söz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Correct ~ 3 yıl önce
Parasal sikilasma paranın oldugu yerde yapılır,paranın olmadığı yerde parasal sikilasma olmaz
Mehmet ~ 3 yıl önce
Borç namustur, ödeyeceksiniz beyler! Bu şirkette binlerce insan asgari ücrete yakın maaşla yıllardır geçiniyor, biraz sıkın dişinizi ölmezsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Afrikacı ~ 3 yıl önce
Tabiki namustur ve millet zaten kuruşu kuruşuna ödüyor borcunu sorun yok. Sorun TL maaş alıp Euro Dolar ödemek , zaten TL ödendi uçuş okullarına, daha sonra toplu ödeyelim denildi ve istenilmedi , senin gibiler vicdanı olsa kendi borcu olsa 2 katına çıksa sokağa çıkarsınız ama borç 4 katı oldu ve halen artıyor ANLAYABİLİYORMUSUN, imzalama gönül istedi TL ama imzalamasan olmuyor ANLADINMI. Cumhurbaşkanımız bile Dolar Euro anlaşmaların kiraların TL ye çevrilmesi gerekir dedi, Senin gibi cahil , vicdan konusunda bencil insanlar herzaman boş kelime yazabilir konuşabilir, kolaydırda ama araştırsan vicdanlı olsan kimse bu şekilde yazmaz konuşmaz, git avukata sor zaten böyle bir anlaşmanın kanunen yanlış olduğunu söyleyecektir....
Senin ~ 3 yıl önce
Namusunu...
.. ~ 3 yıl önce
bu şirkette değildir o, iyi bak. thy de en az alan asgarinin 3 katını alıyor. gözüm olduğundan değil. olan bu.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000