14 Haziran 2021, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Mesailer kesilince maaşından %50 kesinti olmuş olan yer personellerini de unutmayalım
  • Peki o asla kabul etmeyiz bu sözleşmeyi diyen havacılar?
  • en fazla 20bin tl vermeli tk. beğenmeyene dünya iş dolu.
  • 50bin usdlik eğitimle 1-1.5 senede pilot olunuyor. dışarıdan tip ile 65 bin usd. tr'de havayolları tipi 25-30bin dolara yazıyor. sonra iş bulmak var tabi. ama tk akademide bedavadan pilot olursanız işiniz hazır ama 160bin euro borç ve yarı maaş var. ee ozaman da mızmızlanmak yok. 2000den fazla işsiz pilot olduğu söyleniyor. tk'nın yerinde olsam mızmızlık yapanı kapının önüne koyardım. gerçi galiba bu çok konuşanlar cadetler. borcu olduğu için gidemeyenler. burada aslan kesilip ne verilirse uçanlar. mesleğe çok anlam yüklemeyin. çoğunuz para için uçmasanız bu kadar maaş için ağlamazsınız. beğenmeyen gitsin yerinize gelecek çok kişi hazır bekliyor.
  • Akademi öğrencilerinin sırtından haksız kazanç elde elden, maaslari yarıya kesen sirket var.
  • Pilotların aldıkları maaşlara kafayı takmış, hasetlikten çatlayanların bilmedikleri ya da bilmek istemedikleri bir konu var ki , o da tip eğitimi dahil pilot olabilmek için yaklaşık 150.000 Euro para harcama zorunluluğu. Her pilot olmuş kişi ya cebinden ya da kredi olarak borçlanarak bu parayı mutlaka harcamıştır. Bu para da günümüz kuru üzerinden yaklaşık 1,5 milyon TL. Yani servet tutarında bir para harcayarak pilot olabiliyorsunuz. Fiziksel, ruhsal , zekasal nitelik zorunluluklarını saymıyorum bile.Ayrıca bir sağlık sorunu yaşadığınızda lisansınızın iptal edilerek meslek hayatınızın sona erme riski de mevcut.Bu da maddi manevi bütün herşeyinizin bir anda yok olması demek .Hasetlikten deliye dönmüş önyargılı ,aşağılık kompleksi içindeki bu şahsiyetlerin anlayacağını sanmıyorum ama genede yazayım dedim.
  • 10 bin 15 bin 20 bin cumleleri havada uçuşuyor,insanlar disarda asgari ucretle aile gecindiriyor heleki istanbulda.Aynaya bakinda utanın.millet sizin gibi aç gözlüler yüzünden 500 lira para verip de ulaşımını saglamak zorunda kaliyor,en buyuk kambur sizsiniz
  • Zamanı gelince bizde ipleri elimize alıp , hareketimizi yapıcaz. Artık diğer şirketlerde normale dönüyor, şirket tecrübelilerini kaybedip 2017 ye dönecek. Şirkete kar etmek için onu bunu kesin diye akıl verenler bakalım bu sefer ne yapacak
  • Pilot maaşını çekemiyor. Baştan aşağı. Yönetim kmler müdürler yer personeli. Benim gördüğüm bu şekilde
  • Maaş konusunda adaletsizlik var

Maaş

Yıllardır süre gelen bir tartışma konusu “Maaş”. Kendi çabamızla ne kadarını alın teriyle kazanabiliyorsak kafi gelmeli. Ama insanoğlu işte...Başkalarının maaşlarını aşağı çekmek yerine kendi maaşlarınızın yükselmesi için harekete geçmek daha doğru bir  yaklaşımdır.

Geçen haftalardan bu yana bir maaş tartışması aldı başını gitti. Neymiş efendim kaptan pilotlar pandemide bile 40-50 bin TL maaş alıyormuş. Alacaklar tabiki. Bunun neresi yanlış? Hatta az bile alıyorlar!

Türkiye’nin sorunu da bu aslında. Başkalarını dibe çekme derdinde olan çok. Kardeşim siz yukarı çıkın, bırakın milletle uğraşmayı. Lufthansa 20.000 Euro ortalama  maaş veriyor. Emirates 20.000 dolar ortalama maaş veriyor. Milli bayrak taşıyıcı ne kadar veriyor ??? Bir de bu açıdan bakın.

Milletvekilinden daha çok kazanamazmış, SEBEP?

Yapılan aylık ortalama 70-90 saatlik mesai zamanlarına göre alınan ücret, milletvekili maaşından fazla olamazmış. Böyle bir kural mı var ? Nerede yazar? Milyonlarca dolarlık uçağı, yolcusuyla kargosuyla indir kaldır, sonra da milletvekilleri ile karşılaştır. Hadi siz karşılaştırdınız. Almanlar saf mı ? Orada neden 10.000 Euro milletvekili maaşı varken kaptanlar 20.000 Euro alıyor. Neden isyan eden yok? Oradaki milletvekilleri neyi indirip kaldıracak ki?

KIYAFETLERDEN GINA GELDİ

İtalyan tasarımcı Bilotta’nın imzasını taşıyan THY’nin yeni elbiseleri, uzunca bir süredir kullanılıyor. Kullanılıyor kullanılmasına da kullanıcılardan gelen şikayetler de çığ gibi büyüyüp duruyor. Elbiseler ne ütü tutuyor ne de temizlendikten sonra üstte iyi duruyor.

Şirket üst yönetimi gelen şikayetleri değerlendirmiş olacak ki bu sene sonunda bazı düzenlemelere gidileceği dedikodusu yayıldı bile. Bence geç bile kalındı.

BİLET FİYATLARI EL YAKIYOR

Geçtiğimiz hafta içinde sık sık haberlere manşet olan bilet fiyatları, hakikaten ekonomik şartlar sebebiyle Türkiye’nin sorunu haline geldi. Hiç olmazsa yurtiçi bilet fiyatlarında havayolu şirketlerinin revizyon yapabilmesi adına vergi indirimine gidilmeli. Aksi halde yurt içinde havacılık can çekişir.

RUSLARI BEKLERKEN...

Türkiye Turzimi için çok önemli bir bölümü oluşturan Ruslarda problemlerin ardı arkası kesilmiyor. Son olarak Moskova da bile yedi binli vaka sayılarına ulaşılırken Rusya hükümeti yeni tedbirler alarak sayıları düşürmeye çalışıyor. Biz ise onları bekliyoruz. Bekliyoruz beklemesine de umarım Türkiye’de de bir vaka patlaması yaşanmaz. Özellikle de Antalya’da.

PANDEMİDE DERNEKLER VE VAKIFLAR

Hiç şüphesiz pandemiden en çok etkilenen sektör ulaşım oldu. Yaşanan krizde pilotların yüzlercesi işinden oldu yüzlercesi de ücretsiz izinlere çıkarıldı. Pilotların yanlarında iş veren yoktu ama dernekler ve vakıflar vardı...

Onlar ne mi yaptı! Onlar, işsizlik teminatları İle üyelerinin yanında onlara destek oldu ve olmaya da devam ediyor. Dışardan bakanlar olaya bazen otopark bazen de değişik kazanımlar olarak görse de bu tür derneklere ve vakıflara üyeliğin ne kadar önemli olduğu bir kez daha meydana çıkmış oldu....

DÜNYA NEFES ALDI

Pandemi sebebiyle azalan uçak seferleri ve araç kullanımı sayesinde karbon salınımında çok büyük ölçüde düşüş oldu. Dünya bizim ve gelecek nesillerimizin. İşte bu sebeple Fransa’nın karbon emisyonu oranını azaltmak amacıyla, kara yoluyla 2.5 saatten az süren kısa mesafe uçuşlarını yasaklayan yasa tasarısının onaylanması örnek alınmalı. Tüm dünya için...

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

Maaş

Yorumlar Tüm Yorumlar (133)

%50 ~ 3 yıl önce
Mesailer kesilince maaşından %50 kesinti olmuş olan yer personellerini de unutmayalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne oldu ~ 3 yıl önce
Peki o asla kabul etmeyiz bu sözleşmeyi diyen havacılar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atlas ~ 3 yıl önce
en fazla 20bin tl vermeli tk. beğenmeyene dünya iş dolu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işsizler filosu ~ 3 yıl önce
50bin usdlik eğitimle 1-1.5 senede pilot olunuyor. dışarıdan tip ile 65 bin usd. tr'de havayolları tipi 25-30bin dolara yazıyor. sonra iş bulmak var tabi. ama tk akademide bedavadan pilot olursanız işiniz hazır ama 160bin euro borç ve yarı maaş var. ee ozaman da mızmızlanmak yok. 2000den fazla işsiz pilot olduğu söyleniyor. tk'nın yerinde olsam mızmızlık yapanı kapının önüne koyardım. gerçi galiba bu çok konuşanlar cadetler. borcu olduğu için gidemeyenler. burada aslan kesilip ne verilirse uçanlar. mesleğe çok anlam yüklemeyin. çoğunuz para için uçmasanız bu kadar maaş için ağlamazsınız. beğenmeyen gitsin yerinize gelecek çok kişi hazır bekliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AKADEMI ~ 3 yıl önce
Akademi öğrencilerinin sırtından haksız kazanç elde elden, maaslari yarıya kesen sirket var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Girmeseysiniz ~ 3 yıl önce
Onbinlerce lira maaş hayaliyle 10 yılınıza vereceğinizi söyleyip sağ koltuğu satın almasaydınız o zaman. Bizene sizin halinizden. Sizler gibi hesap kitap bilmeyen insanlar olmadığımız için gittik lisansı dışarıda aldık kafamız rahat. 10 yıl boyunca ödeyin bitmeyen borcu ve üç kuruşa çalışın da aklınız başınıza helaib.
Off ~ 3 yıl önce
Bize ne ya sizden. Bir işe yaradığınız yok üstüne se sürekli ağlayıp ağlayıp duruyorsunuz. Girmeseydin kardeşim ya da bırak git. Boş yapmayın ya.
GERÇEKLER ~ 3 yıl önce
Pilotların aldıkları maaşlara kafayı takmış, hasetlikten çatlayanların bilmedikleri ya da bilmek istemedikleri bir konu var ki , o da tip eğitimi dahil pilot olabilmek için yaklaşık 150.000 Euro para harcama zorunluluğu. Her pilot olmuş kişi ya cebinden ya da kredi olarak borçlanarak bu parayı mutlaka harcamıştır. Bu para da günümüz kuru üzerinden yaklaşık 1,5 milyon TL. Yani servet tutarında bir para harcayarak pilot olabiliyorsunuz. Fiziksel, ruhsal , zekasal nitelik zorunluluklarını saymıyorum bile.Ayrıca bir sağlık sorunu yaşadığınızda lisansınızın iptal edilerek meslek hayatınızın sona erme riski de mevcut.Bu da maddi manevi bütün herşeyinizin bir anda yok olması demek .Hasetlikten deliye dönmüş önyargılı ,aşağılık kompleksi içindeki bu şahsiyetlerin anlayacağını sanmıyorum ama genede yazayım dedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boşver meslektaşım ~ 3 yıl önce
İt ürür kervan yürür
ZEKA DERKEN ? ~ 3 yıl önce
Zeka gerekiyor demişsin.... zeka gerekiyorsa neden 1,5 milyon para harcıyorlar ? Zeki insanlar para harcamaz , onlara devlet sahip çıkar ve yetiştirir burslu olarak .toplumda çok az zeki insan vardır zaten . Bunlar da anlamlı yerlerde zaten. Zeki insanlar zekasıyla para kazanır . 1,5 milyonunu en ufak sağlık riskinde her şeyini kaybedeceğin , siyasi dengelerle , teknoloji ile her şeyin altının üstüne gelme ihtimali olan bir sektöre yatırım yapmaz . Bu bir risktir . Ha canı isteyen bu riski alır . Arz talebe de ağlamaz .
Zekâ derken'e yanıt ~ 3 yıl önce
Ya kardeşim sen ne zeka yoksunu bir insansın ya , yazdıklarına kendinin bile inandığını sanmıyorum..
Şu konuştuğunuz muhabbete bakın. ~ 3 yıl önce
10 bin 15 bin 20 bin cumleleri havada uçuşuyor,insanlar disarda asgari ucretle aile gecindiriyor heleki istanbulda.Aynaya bakinda utanın.millet sizin gibi aç gözlüler yüzünden 500 lira para verip de ulaşımını saglamak zorunda kaliyor,en buyuk kambur sizsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PANDEMİ BİZE NE ÖĞRETİYOR ? ~ 3 yıl önce
İnsanlığın nesli için 200 milyon dolarlık araç kullanan pilotların ayda 50 bin değil 100 bin alması gerekiyormuş . Umarım insanlık , yönetim , iktidar bunu anlamıştır .
Hep aynı ~ 3 yıl önce
Terane. Asgari ücretle yaşayan adamlar var diye bizde mi öyle yaşayalım. Bu ne haset arkadaş. O adamın vasfı olsa asgari ücrete çalışmaz zaten.
Ağlamayın ~ 3 yıl önce
Böyle fakir edebiyatı yapınca fiyatlar düşüyor mu? Boeinge söyleyelim Türkiyede asgari ücret 3 bin küsür lira bize uçakları 1-2 milyon liraya versin yazık günah kaç asgari ücretlinin yüzyıllarca maaşı. Aynı şekilde ev sahibim kirayı 100-200 lira yapsın, bir doktor maaşının yarısı kadar kira ödüyorum. Arabalar da 20-30 bin olsun asgari ücretlinin bir yıllık maaşı kadar. Bakalım böyle ağlayınca piyasada fiyatlar düşüyor mu deneyelim
Kafaya bak... ~ 3 yıl önce
Sen önce Türkçe yazmayı öğren. Asgari ücretli adam hakkını aramıyorsa biz ne yapalım? Şirketler de zaten o paraları vermeye hevesli değil. Daha düşük ücretlere çalışacak pilot bulabiliyorsan hemen gönder şirketlere, havada kaparlar. Yoksa kapasiteni aşan mevzulara yorum yapma.
CPT ~ 3 yıl önce
Aşağılık kompleksli sefil yaratık
Şu konuştuğunuz muhabbete bakin'a ~ 3 yıl önce
Sen ne sefil , ne boş, ne zavallı ruh hastası bir şahsiyetsin ya!!
Sefilsin ~ 3 yıl önce
Boş cahil bir işe yaramaz sefilsin
Adı üzerinde ~ 3 yıl önce
Asgari ücret . Yani eşittir asgari şartlarda özelliklerle kazanılan para demektir. Herkes mi asgari alsın arkadaşım bu nasıl bir cehalettir
Coming soon ~ 3 yıl önce
Zamanı gelince bizde ipleri elimize alıp , hareketimizi yapıcaz. Artık diğer şirketlerde normale dönüyor, şirket tecrübelilerini kaybedip 2017 ye dönecek. Şirkete kar etmek için onu bunu kesin diye akıl verenler bakalım bu sefer ne yapacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kimse ~ 3 yıl önce
Pilot maaşını çekemiyor. Baştan aşağı. Yönetim kmler müdürler yer personeli. Benim gördüğüm bu şekilde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öğrenecekler ~ 3 yıl önce
Ancak pilotlar sayesinde o uçakların uçtuğunu ve şirketin kar edip diğer havacılık çalışanlarının da paralarını böyle kazandıklarını birgün öğrenecekeler ve umarım birgün kendi hayat standartlarını da yukarı çekmek için haklarını aramaları gerektiğini de öğrenecekler
kanit ~ 3 yıl önce
kabin memuruyum çok az maaş aldığınızı ve oç olduğunuzu düşünüyorm ii günler
Adalet ~ 3 yıl önce
Maaş konusunda adaletsizlik var

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000