06 Ocak 2020, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Çözüm pazar rapor almak
  • Bence kabin memuru maaslari 3200 tl yapilsa sirket gercekten tasarruf etmis olur. 12000 km’den hesaplayin. Ortalama maaslari 9 bin desen, ayda 70 000 000 TL tasarrufa gidilmis olur yilda 840 000 000 TL.
  • Sn Ayçi olumlu veya olumsuz görüş bildirmedi
  • İstanbul havalimanında 60 knot rüzgar var limit dışı,40 knot diyerek insanları yanıltmayın,kabin kokpit tüm riskleri alarak bu şartlarda uçuyor birileride yol parasını kesiyor,havacılık otoritesi havalimanını kötülememek için uçuşları devam ettiriyor ve büyük bir risk alıyor,Sabiha gökçendeki Pegasus olayı malum ! Uçuşları durdurun kaza kırımda hesap vericiler bunun altından kalkamaz
  • Avukat amirler, dis hekimi, uzay muhendisi, kimya muhendisi, öğretmen, hemşire cocuklar keske kendi islerini yapsalar da yabanci dili olan gencler km olsa.. IK bunlari neden aliyor avukat dediginiz adamin zaten min 15k geliri var kimya muhendisi gitsin ilac yapsin cay niye dagitiyor?? homojenligi mi ayarliyor..
  • THY yer hizmetleri ihalesi verdiği şirketlere dikkat etsin. Trabzon bunca sorun var bir kısmı dhmi kaynaklı olmakla beraber hala çelebi hava servisi ile çalışıyor.
  • Konuşuyorsun ama kime? sen bu işi bırakırsın onlar bu pisliğe devam ederler
  • yani ali bey'e ne denir bilmiyorum, sadece eleştirmiyor, aynı zamanda çözüm de öneriyor. gerçekten bravo. peki bizim sevgili yöneticilerimiz dinliyor mu??? nerdee! bunlar anca 'mekanın sahibi'ni dinler! geçen bunlardan birinin arabasında bangır bangır çalıyordu, çalışanlara küçümser bakışlarla "bebeleri pistten alalım, alalım" diye şarkı söylüyorlardı!
  • Yapın Grev uçmayın Bu duruma bir dur diyin
  • İK daki bu beceriksiz gurup, her zaman olduğu gibi yine İlker başkana gol attılar. İlker Başkan yerine olsam bu gruba şüphe ile bakarım. Süreci bilerek mi bu noktaya getiriyorlar yoksa. İlker Başkan yıpransın meydan birilerine kalsın. Bu konu yakında ulusal medyanın da gündemine gelir. Bu basiretsiz yöneticilerle nereye kadar. Sendika ile bugüne kadar her şey güllük gülistanlık idi. Ne oldu şimdi. Bu arada GM bilal ekşi ne iş yapar. İyi bir seyirci. ilker başkan İK daki bu asalak takımından kurtul artık. Bir de bu süreci kötü yönetenlerin kimlerle olduğuna bak. Kimler kimlerle. Hedef ne acaba?

Marifetiniz bu muydu yani!

Yediniz içtiniz, gezdiniz tozdunuz, afili hayatlar sürdünüz, kral dairelerinde konakladınız, en lüks araçlardan aşağı inmediniz, kırmızı halılarda yürüdünüz ve şimdi bedelini THY çalışanlarından çıkartacaksınız öyle mi? Ayıptır, ayıp.

Size hiç mi hiç söz söylemek istemiyorum. Layığınızı da bulacaksınız eminim. Çalışana kurduğunuz tuzaklar da elbet ayağınıza dolanacak diye düşünüyorum.

Kötü yönetimi kötü yöneticiler başarır ancak. Marifetsiz yöneticiler işin kolayını çalışanın cebinde görür. Ama bilinsin ki ok yaydan çıktı hedefe doğru gidiyor artık. Her uyuyan dev uyanmaya başladı bile.

THY yönetiminin Pazar mesaileri ile ilgili tasarrufu hem uçucuları hem de sendikayı çileden çıkarttı. Üstüne bir de otoyol geçiş ücretleri eklenince sendika ile THY yönetimi arasında savaş tamtamlarının çalmasına yol açtı.

Tek elden yönetilen THY’de bu cin fikrin babası kim açıkçası ben de merak ediyorum. Uzmanlık sınavını geçemeyen arkadaş mı yoksa “dediğim dedik, çaldığım düdük” diyen en tepe mi?

Beyler size önerim şu. Kabin memurları ile dans edebilirsiniz ama pilotlarla dans etmeye kalkmayın.  Bir ayda kabin memuru yetiştiririm diye düşünüp “aman sende” aklına sahip olabilirsin, ama iki yılda yetiştirdiğin pilotların alacağı negatif bir tutum zaten zor durumda olan kurumu felakete sürükletir.

Bunları neden düşünmezsiniz üstün meziyetli adamlar!

Yol göstereyim size.

Bir defa Pazar mesaileri üzerindeki gözünüzü kendi şatafatlı yaşamınızdan feragat ederek çözebilirsiniz.

Otoyola mahkum ettiğiniz, para ödemeye mecbur bıraktığınız personelin bu sorununu da İstanbul Havalimanı’na metro getiremeyen, bu yolu parasız hale getiremeyen karayollarından, Ulaştırma Bakanlığı’ndan tahsil edebilirsiniz.

Çalışma şartlarını iyileştirmeniz gerekirken, kendi beceriksizliğiniz faturasını çalışanlara ödetemezsiniz.

Değerli okurlarım, kıymetli THY çalışanları;

Bir eli yağda diğer eli balda olan yöneticiler sizin cebinize göz koymasına şahsım adına dilim döndüğünce karşı çıkacağım.

Sarı sendika olarak tabir edilen Hava-İş Sendikası’nı da ilk kez dik dururken gördük ki çalışanların hak arayışı adına önemli bir gelişme olarak görüyorum. Umarım THY yönetimin süslü kelimelerine inanıp geri adım atmazlar. Ta ki sizin haklarınızın iade edilmesine kadar.

Bu arada Hava-Sen adlı sendikanın da bu durumda faydalanmak istemesini, THY yönetiminin aldığı kararı onaylarmışçasına Hava-İş Sendikası’na yüklenmesini de kaos ortamından faydalanma durumu gibi görüldüğünü ifade etmek isterim.

Evet, Hava-Sen kurulmasa idi bazı haklardan mahrum kalınabilirdi. O sendikanın kurulması pozitif anlamda etkisi olmuştur.

Bu durum bile onları manevi haz duymasına neden olmalı. Bugün gelinen noktada THY yönetimin aldığı kararı onaylarmışçasına sendikalar arası savaşa döndürmenin alemi olmamalı diye düşünüyorum.

Ve bir cümle de THY yönetimine.

Eğer marifetiniz çalışanın cebine göz koymak ise yazıklar olsun.

Marifetiniz bu muydu yani!

Yorumlar Tüm Yorumlar (234)

Cpt ~ 4 yıl önce
Çözüm pazar rapor almak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lejyoner ~ 4 yıl önce
Bence kabin memuru maaslari 3200 tl yapilsa sirket gercekten tasarruf etmis olur. 12000 km’den hesaplayin. Ortalama maaslari 9 bin desen, ayda 70 000 000 TL tasarrufa gidilmis olur yilda 840 000 000 TL.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ex cpt ~ 4 yıl önce
Sn Ayçi olumlu veya olumsuz görüş bildirmedi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
60 knot rüzgar limit dışı ~ 4 yıl önce
İstanbul havalimanında 60 knot rüzgar var limit dışı,40 knot diyerek insanları yanıltmayın,kabin kokpit tüm riskleri alarak bu şartlarda uçuyor birileride yol parasını kesiyor,havacılık otoritesi havalimanını kötülememek için uçuşları devam ettiriyor ve büyük bir risk alıyor,Sabiha gökçendeki Pegasus olayı malum ! Uçuşları durdurun kaza kırımda hesap vericiler bunun altından kalkamaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
35L ~ 4 yıl önce
Avukat amirler, dis hekimi, uzay muhendisi, kimya muhendisi, öğretmen, hemşire cocuklar keske kendi islerini yapsalar da yabanci dili olan gencler km olsa.. IK bunlari neden aliyor avukat dediginiz adamin zaten min 15k geliri var kimya muhendisi gitsin ilac yapsin cay niye dagitiyor?? homojenligi mi ayarliyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Trabzon ~ 4 yıl önce
THY yer hizmetleri ihalesi verdiği şirketlere dikkat etsin. Trabzon bunca sorun var bir kısmı dhmi kaynaklı olmakla beraber hala çelebi hava servisi ile çalışıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Trabzon'a ~ 4 yıl önce
Orası direk Allah'a bağlı thy ve dhmi karışmıyor oraya...
Ali ~ 4 yıl önce
Konuşuyorsun ama kime? sen bu işi bırakırsın onlar bu pisliğe devam ederler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bravo ali bey ~ 4 yıl önce
yani ali bey'e ne denir bilmiyorum, sadece eleştirmiyor, aynı zamanda çözüm de öneriyor. gerçekten bravo. peki bizim sevgili yöneticilerimiz dinliyor mu??? nerdee! bunlar anca 'mekanın sahibi'ni dinler! geçen bunlardan birinin arabasında bangır bangır çalıyordu, çalışanlara küçümser bakışlarla "bebeleri pistten alalım, alalım" diye şarkı söylüyorlardı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kcolak ~ 4 yıl önce
Yapın Grev uçmayın Bu duruma bir dur diyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 4 yıl önce
İK daki bu beceriksiz gurup, her zaman olduğu gibi yine İlker başkana gol attılar. İlker Başkan yerine olsam bu gruba şüphe ile bakarım. Süreci bilerek mi bu noktaya getiriyorlar yoksa. İlker Başkan yıpransın meydan birilerine kalsın. Bu konu yakında ulusal medyanın da gündemine gelir. Bu basiretsiz yöneticilerle nereye kadar. Sendika ile bugüne kadar her şey güllük gülistanlık idi. Ne oldu şimdi. Bu arada GM bilal ekşi ne iş yapar. İyi bir seyirci. ilker başkan İK daki bu asalak takımından kurtul artık. Bir de bu süreci kötü yönetenlerin kimlerle olduğuna bak. Kimler kimlerle. Hedef ne acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
?? ~ 4 yıl önce
Bunlar ne ki, İlker başkan hangi biriyle uğraşacak, adama da yazık. Parsel parsel THY yi ele geçirmişler Aziz Mahmut Hüdai cemaatini arkasına alıp ,etik kurulu aracılığıyla şirkette terör estiren Mahmutgiller mi, Aşkıngiller mi, bunların yancıları mı hangi birini sayalım. Bunlar için THY kar etmiş zarar etmiş önemli değil. Birilerinin defterini dürelim de rahat at koşturalım. Özellikle tecrübeli, liyakatli kişilerden hiç haz etmezler. Çünkü onları görünce kendi liyakatsizlikleri ortaya çıkıyor. şirkette herkesi fişliyorlar ,dosya hazırlıyorlar. Ne ektiler ise onu biçecekler. Devlet de onları takip ediyordur herhalde.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000