05 Haziran 2023, Pazartesi
Fatih AKDENİZ
Fatih AKDENİZ [email protected]

Meselenin özü!

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yaşanan hijyen krizi artık hepimizce malum. Burada olan yolcuya oluyor belki ama son yıllarda büyük sıçrama yaparak defalarca rekor haberi yaptığımız Sabiha Gökçen’in imajı da oldukça kötü etkileniyor.

Hafta içinde elimize ulaşan haber havacılık sektörünün göbeğinden olunca normal bir haberci gibi davranarak haberimizi yaptık. Ancak her zaman olduğu gibi olayın özüyle ilgilenmek yerine ‘vur abalıya’ modunu açanlar işi haberi vermek  olan bize de payımıza düşeni fazlasıyla verdi.

‘Sabiha Gökçen’i kötüleyip İstanbul Havalimanı’nı mı öne çıkarıyorsunuz’ diyenlerden tutun da ‘Gidin siz temizleyin’ diyenlere, ‘Sabiha Gökçen’e algı yapılıyor’ diyenlere kadar söylenmeyen kalmadı.

Ortada bir Vaka olduğunu anlayıp meseleyi incelemek varken, ya da hijyen demek direkt sağlık demek gerekirken işini özünden neden uzaklaşılır anlamak mümkün değil.

Biz haberimizi yaptık ki yetkililer bu durumu çözsün. Hem bize ne Sabiha Gökçen’den Kattenbeck’ten…

Her neyse.

Konuyla ilgili Sabiha Gökçen’den bir açıklama yapıldı. Ancak maalesef alelacele bir açıklama yapıldığı için orada da konuya çözüm getirildiğini göremedik. İhaleden bahsedildi ancak ihalenin sonuçlandırılamadağını biliyoruz. Çünkü Malezya tarafından bir türlü gereken cevap, daha doğrusu talimat alınamadı.

İhale sonuçlandırılamayıp Kattenbeck’e de makul bir teklif verilmediği için ortaya gerçekten çok kötü bir tablo bırakılmış oldu. Haberde kullandığımız fotoğraflardan çok daha beterleri var ancak bu kadarını yayınlayabildik.

Burası bakımsız bir kıraathane değil. Uluslar arası bir havalimanı. Bu görüntülerin sıradanlaştırılması imkansız. Sağdan soldan yevmiye usulü personel bulup günü geçiştirmeye çalışmak Anadolu yakasının gözbebeğine hiç yakışmıyor.

Daha birkaç gün önce British Airways Sabiha Gökçen seferlerine başladı. İkinci pist konusunu geçen hafta yazdım. Ki bu pist açılınca rakamlar ne seviyeye gelecek onu da anlattım. Ama hijyen konusu hiçbir şeye benzemez. Bir yolcuyu meydandan kaçırmak istiyorsanız ancak bu kadar amatör davranabilirsiniz. Şu an için Sabiha Gökçen Havalimanı’nın en önemli konusu bu olmalıdır.

NOT: Yazıyı yazdığım sıralarda Sabiha Gökçen’in yeni firmayla anlaştığı bilgisi ulaştı. Umalım da her şey istenildiği gibi gitsin.

UÇAKTA YAŞANAN TARTIŞMA

Geçtiğimiz günlerde THY’nin Ankara-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı kısa bir süre gecikmeye uğradı. O sırada Maliye Bakanı Nureddin Nebati de uçağa gelince kıyamet koptu. Uçağın gecikme sebebi olarak Bakan Nebati’nin beklenmesi gösterildi.

Ancak daha sonra seferin Ankara’daki hava şartlarından kaynaklanan olumsuzluktan dolayı geciktiği bilgileri dolaştı.

Yolcu Bakan Nebati’nin uçağa gelmesiyle gecikme sebebi olarak Bakan’ı görmüş olabilir. Bundan sonrası için görev Türk Hava Yolları’na düşerdi elbette.

THY yetkilileri keşke iki satır açıklama yapıp gecikmenin olumsuz hava koşulları olduğunu bildirseydi.

Belki burada Bakan’ı savunmak bize düşmez diye düşünüp tepki gösteren yolcuları kızdırmak istememiş  olabilirler ama basına yansımış ve epey ses getirmiş bir olay için Bakan’ın adını zikretmeden söz konusu seferin gecikme sebebi budur denilseydi daha şık olurdu diye düşünüyorum.
 

Meselenin özü!

Yorumlar

Konusamayanlar ~ 11 ay önce
Ya bilen konusmuyo bilmeyen herkez konusuyo. Yöneticiler'de zamanlamayı ayarlayıp dogru bir zamanda cıkıp konusmuyorlar Ya bi aciklama yapmak cokmu zor Ornegin saw pisti niye bitmiyo, ucak niye gec kalkti konusun ya konusun aciklayin be kardesim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000