06 Nisan 2008, Pazar
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]

Modern Türkiye mi, Modern THY mi?

Değerli Okurlar, geçen hafta hem THY için hem de AirportHaber için güzel bir hafta oldu. THY Star Alliance üyesi olarak güzel bir sunum yapıp dünya markası olduğunu göstermiş oldu. AirportHaber olarak biz de üç yılı geride bırakarak dördüncü yılımıza merhaba dedik.

 

Merhaba dedik ama yerimizde saymadık. Yeni tasarımımızla sizleri selamladık. Yeni tasarımımızda yenilikler de bulacaksınız. Siteyi incelediğinizde bu yenilikleri kolaylıkla görebileceksiniz.

 

Lafı fazla uzatmadan THY’nin muhteşem organizasyonuna geçmek istiyorum. Atatürk Havalimanı'nda başlayan kutlamalar Çırağan Sarayı’nda devam etti. Atatürk Havalimanı Airport Otel’de yapılan sunumda ayak üstü karşılaştığımız THY Genel Müdürü Temel Kotil, “Siz okyanusta yüzmeyi biliyor musunuz? Biz artık okyanuslarda yüzen bir şirketiz” diyerek mutluluğunu dile getirdi. Yüzünde de mutluluğunu gösteren gülücük vardı.

 

Çırağan Sarayı’ndaki tören ise deyim yerinde ise dillere destandı. Sarayın bahçesinde verilen kokteyl hariç her şey mükemmeldi. Hava o kadar soğuktu ki, dışarıda bir yudum şarap içeyim diyenler iliklerine kadar üşüdü. Ancak bu üşüme o muhteşem günün muhteşem gecesine gölge düşürmedi.

 

Benim gibi üşüyenler Çırağan Sarayı’nın sıcak salonlarına attı kendisini. Onur Havayolları Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu ile karşılaşıyoruz. Bize biraz sitem ettikten sonra normale dönüyor. Çok geçmeden yanımıza Temel Kotil geliyor. Yine aynı güler yüzle mutluluğunu yansıtıyor. Bolukçu, Kotil ve Saga Havayolları ortaklarından Musaalioğlu’nu bir arada yakalamışken soruyorum Kotil’e “Sektörden pilot çalıyorsunuz, işte sektör temsilcileri de burada. Ne diyorsunuz devam edecek mi bu pilot transferleri” diyorum. Kotil “Bugün güzel bir gün başka konulara girmeyelim” deyip atlatıyor bizi.

 

Şahabettin Bolukçu, “Bugün iki pilotum maaşlarını alarak istifa ettiler. Evlat acısı gibi koydu bana. Her biri için kısa bir süre önce binlerce dolar harcayarak eğitim almalarını sağlamıştım. Bu pilotları işe almayın” diyor Temel Kotil’e.

 

Gecede o kadar havacı var ki, her biri ile ayaküstü sohbet etme imkanı buluyoruz. Bir sütunun dibinde Başyazarımız Sefa İnan ile THY’nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hamdi Topçu sohbet ediyorlar. Hamdi Topçu eskiye oranla oldukça mesafe kaydetmiş. Bu kez sıcak davranıyor bana. Anlaşılan THY’nin geldiği noktada kendisinin de emeği olmasından dolayı olgun tavırlar sergiliyor. Sanırım öven değil, eleştiren kişinin daha gerçekçi olduğunu Hamdi Topçu da anlamış. Zira öven kişi sizin hata yapmanıza çanak tutan kişidir. Eleştiren kişi ise yanlış yapmamanız için dikkatli olmanızı sağlayan kişidir.

 

Star Alliance üyesi olmak THY açısından çok önemli bir dönüm noktası. İç çekişmeleri bir kenara koyduğumuzda THY her şeye rağmen bu görüntüsü ile gönlümüzde taht kurdu.

 

Gecenin yemek bölümünde ise gözleri okşayan, “THY yöneticileri bunu nasıl düşündü” dedirten sahneler de yaşandı. Geçmişten günümüze kadar gelen kıyafet defilesi yapıldı. Defilenin son görüntüsü muhteşemdi. Modern Türkiye’nin yüzünü yansıtıyordu. İşte o anda aklıma, keşke Türkiye’de türban tartışması olmasaydı, keşke MHP AKP’ye destek vermeseydi de türbanı Anayasa maddesi haline getirmeselerdi. Ve keşke Türkiye’de iç dinamikler kendi kendine türban sorununu çözerek bayan kardeşlerimiz özgürce üniversitelere gidebilselerdi. İşte o zaman gerçek modern Türkiye olabilirdik. Hem toplum gerilmezdi hem de kızlarımızın böyle sorunları olmazdı.

 

Çırağan Sarayı’nda gördüğüm o görüntülerden sonra THY Türkiye’den daha modern demek geldi içimden. Her ne kadar “Tarikatçılar THY’yi ele geçirdi” dense bile Star Alliance gecesinde THY’nin verdiği görüntü hafızalardan silinmeyecek.

 

Yeni dönem THY’ye ve AirportHaber’e hayırlı olsun.

 

Haftaya görüşmek dileğiyle…

Modern Türkiye mi, Modern THY mi?

Yorumlar

bursa kumasi ~ 16 yıl önce
Yorumunuz... Soyadi ile degil mesleki bilgi ve tecrube ile bu islerin yurudugunu Ali bey anlayacak ama is isten gecmis olacak.Muhtesem toplama ekibinin basarisi icin ise Karamanin koyunu sonra cikacak oyunu diye bir soz var , bekleyip gorecegiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000