16 Mayıs 2022, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Bu islerin bana gore sana goresi olmaz. Ataturk havalimani 30 milyon yolculuk kapasili idi 70 milyon kisi ucuruldu en tp donemde ama havalimani igna atsa yere dusmez durumdaydi.Ayni sekilde ucaklar genelde 9-10 ucak sirada bekliyordu ve ne yazikki pist olarakda terminal olarakta buyutulecek durumda degildi. Yani artik yetmiyordu. Devlet 3-5 kucuk havalimani yerine 100 yil sonra bile yetecek hatta buyutulmeye acik 1 tane adamakilli havalinmani yapti cokta iyi yapti. Ulkesini seven bir Turke burdan gurur duymak ve keyif almak duser. Bu sene sonunda metro bitince ulasima dahada kolaylasacak. Buyuk resme bakin bence.
  • Karadeniz ve Doğu milletinde kanı bozukluk vardır. Doğuda 2 Karadeniz de 1 vilayette techir uygulanmamıştır. Ordaki rumlar ermeniler filan Türk kisfesi altında yaşamaya devam etmiştir. Yatırımlar yapılırken insanlar zengin edilirken buna dikkat edilmelidir. Tabi yalnış anlaşılmasın vatansever Doğulu ve Karadenizli kardeşlerimizi tenzih ederim vesselam.
  • Tesekkur ederim, guzel yazi, Bayraminiz kutlu olsun
  • buraya yazıyorum dursun millet bahçesi diye başlayacak katar bae suudi vatandaşlara satılacak kalan pistlerde özel jetlerinin inmesi için açık tutulacak
  • Artık ağlamayı bırakın, yıktı işte adam havalimanını. Bazı şeylerin davası olmaz.
  • Londra da city,gatwick, heatrow, stansted var civardaki pekçok hariç. Koca İstanbul, dünyanın en kadim ve merkezinde. Elindeki havaalını niçin kapatılır. Şeytani fiklirler uçuşuyor. Yapmayın nolur, kapanmasın hiçbir pisti. Yarın lazım olur, ticari,askeri, sosyal,afet saymakla bitmez gerekçeler, isim ise konu o zaten bir sorun olamaz. Yarın bir Adam gelir düzeltiverir.
  • Çok güzel bir yazı, elinize sağlık
  • Sn yazar çok güzel bir konuya söylenmesi gereken sözle başlıkla başkanışsınız kutlarım bu limana yüzlerce defa iniş kalkış yapmış vr denetlemiş bir profesyonel olarak oranın millet bahçesine feda edilmesi ulusal bir değeri gömmek anlamı taşır çok daha basit ve ekonomik planlamalarla yaşatılır ve uygun eklemelerle ulaşımı kolay hazır olan yer canlı kalırdı teşekkürler Serdar bru
  • TAV’a ödenen tazminat 6 milyar 270 milyon lira, Rize Artvin Havalimanı 4,5 Milyar lira. Sözün bittiği yer.
  • AHL varken neden masraf yapılıp dolguyla millet bahçesi yapılsın çok mantıksız bie teklif

Müsrif

Rize Artvin Havalimanı en sonunda açıldı. Sanıyorum çok yakın bir zamanda da yeni meydanın ismi değişikliğe uğrayacaktır. Bunu görmemek körlük olur. Ancak yeni alanın açıldığı gün İstanbul Atatürk Havalimanı’na iş makinelerinin girmesi hiç hoş olmadı.

Denize dolgu yapılarak inşa edilen Rize Artvin Havalimanı’nın açılışını izlerken, aklıma başka bir fikir daha geldi. Dünya genelinde denize dolgu yöntemiyle inşa edilen beş havalimanı bulunuyor. Bunların ikisi Türkiye’de. Biri Giresun-Ordu Havalimanı diğeri de yeni açılan Rize Artvin Havalimanı…

Arazi problemi yaşayan ülkemizde ne yazık ki tarım alanları da betonlaştırılmaya başlandı. Hatta pandemi başlangıcında da yer bulunamadığı için Atatürk Havalimanı pistine hastane yapıldı. Gerçekten yerimiz mi yoktu? Yenikapı miting alanı kullanılamaz mıydı? İllaki Atatürk Havalimanı’na yapılmak mecburiyeti varsa kapalı alanlar kullanılamaz mıydı? TAV’a neden 389 milyon Euro (Bugünkü kurla yaklaşık 6 milyar 270 milyon lira) tazminat ödemek durumunda kaldık. Neydi bu kadar acil olan?

Yenikapı miting alanı da dolgu yöntemiyle denize inşa edildi. Milyonlarca dolarlık yatırımı yok edip Atatürk Havalimanı’nı ortadan kaldırmaktansa neden denize dolgu yapılarak bir millet bahçesi yapılmıyor? Tabi bu da çok gerekliyse…

Dolgu alanı bölgelerine millet bahçesi yapılamaz mı?

Eğer Atatürk Havalimanı ortadan kaldırılırsa bu bana göre tamamen müsrifliktir. Ulaşımı kolay, metrosu var, rüzgârı az, korunaklı, kapalı alanları, sistemleri, kulesi, otoparkı kısacası her şeyi var. Bu havalimanı kapanana kadar ödül alıyordu. Yapmayın Allah Aşkına!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunarak 20 yılda 32 havalimanı dedi. Güzel. Ama yolcu sayıları ne diyor? İstanbul Havalimanı’nın açıldığı 29 Ekim 2018’de özellikle iç hat uçuşlarındaki yolcu sayısı düşüşe geçti. Türkiye genelinde iç hat yolcu sayısı 2017’de 109.511.390, 2018’de 112.911.108, 2019’da 99.946.572 olarak gerçekleşti. 2020 yılının Nisan ayında zaten pandemi yüzünden düşüş olmuştu. Ancak verilere göre 20 yılda bu 32 havalimanı açılmış açılmasına ama neden yolcu sayısında düşüş yaşanmış bunun düşünülmesi gerekli.

Ayrıca DHMİ’nin raporuna göre 2022 deki beklenen iç hat yolcu sayısı 81.392.726 . Bu rakam 2014 yılında zaten aşılmıştı. Tabi bunların bir de özel şirketlere yaptırıldığı ve yolcu garantilerinin verildiği düşünüldüğünde önümüze daha korkunç bir tablo çıkacağına hiç şüphe yok. Devletin kendisine ait olan paha biçilmez Atatürk Havalimanı’na yapılması planlanan projeyi hakikaten anlamakta güçlük çekiyorum.



İSTATİSTİK DOSYASINI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN IKLAYIN

Gelelim bir de bu işin askeri stratejik önemine. Geçtiğimiz haftalarda Amerika’nın Yunanistan’a yaptığı askeri yığınağı dile getirerek tehdidin kim olarak görüldüğünü sormuştum. Amerika mart ayında yazdığım bu yazının ardından şimdide parasını verdiğimiz halde alamadığımız ve projesinden çıkartıldığımız F-35 uçaklarını ve F-15’lerini temmuz ayından itibaren Girit Adasındaki Suda üssünde konuşlandıracak. Bu alenen bize bir tehdittir.

NATO içerisindeki olaylardan da anlaşılacağı üzere ilerleyen yıllarda bu ittifakta çatlaklıklar olabilir ve NATO işlevselliğini kaybedebilir. Zaten yığınakların amacı da bana göre buna bir hazırlık mahiyetinde. Bir planımızın bir programımızın olması gerekiyor. Bakın Rusya’ya NATO’nun beş adımdaki ilerleyişine son vermek adına Ukrayna’yla savaşa girdi. Tehdidin kendileri olmadığı gibi NATO’nun söz verilmesine karşın sınırlarına kadar ilerlediği için böyle bir adım attıklarını belirtti. Yarın bir gün ne olacak? Biraz düşünerek hareket etmekte fayda var.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun.

ATA’NIN DEĞİŞMEYEN MESAJI

Zaferleri ve mazisi insanlık tarihi ile başlayan, her zaman zaferle beraber medeniyet nurları taşıyan kahraman Türk ordusu!

Memleketini en burhanlı ve meşkül anlarda zulümden, felaket ve musibetlerden ve düşman istilasından nasıl korumuş ve kurtarmış isen, Cumhuriyet’ in bugünkü feyizli devrinde de, askerlik tekniğinin bütün modern silah ve vasıtalarıyla mücehhez olduğun halde, vazifeni aynı bağlılıkla yapacağına hiç şüphem yoktur.

Türk vatanının ve Türk camiasının şan ve şerefini, dahili ve harici her türlü tehlikelere karşı korumaktan ibaret olan vazifeni her an ifaya hazır ve amade olduğuna benim ve büyük ulusumuzun tam inanç ve itimadımız vardır. Büyük ulusumuzun orduya bahşettiği en son sistem fabrikalar ve silahlar ile bir kat daha kuvvetlenerek büyük bir feragati nefis ve istihkarı hayat ile her türlü vazifeyi ifaya müheyya olduğuna eminim. Bu kanaatle Kara, Deniz ve Hava ordularımızın kahraman ve tecrübeli komutanları ile subay ve eratını selamlar ve takdirlerimi bütün ulus muvacehesinde beyan ederim. Mustafa Kemal ATATÜRK

***

Ne üstünden uçmakla unutulur toprağın altında yatanlar,

Ne de ismi silinerek ölür kahramanlar…

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

Müsrif

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

SENCE HATALI ~ 2 yıl önce
Bu islerin bana gore sana goresi olmaz. Ataturk havalimani 30 milyon yolculuk kapasili idi 70 milyon kisi ucuruldu en tp donemde ama havalimani igna atsa yere dusmez durumdaydi.Ayni sekilde ucaklar genelde 9-10 ucak sirada bekliyordu ve ne yazikki pist olarakda terminal olarakta buyutulecek durumda degildi. Yani artik yetmiyordu. Devlet 3-5 kucuk havalimani yerine 100 yil sonra bile yetecek hatta buyutulmeye acik 1 tane adamakilli havalinmani yapti cokta iyi yapti. Ulkesini seven bir Turke burdan gurur duymak ve keyif almak duser. Bu sene sonunda metro bitince ulasima dahada kolaylasacak. Buyuk resme bakin bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
100 ~ 2 yıl önce
100 yıl sonrasını kim kulağına üfledi. Herkes olmuş allame-i cihan. Biri birşey söylüyorsa ölç tart, mantıklı bir tarafı varsa ondan sonra kullanırsın. 100 yıl sonraymış, üfürükten teyyareler!
Mevzu ~ 2 yıl önce
Mevzu yeni havalimanı iyi oldu, kötü oldu mevzusu değil. Çalışabilecek durumda olan Atatürk Havalimanının yok edilmesi. Bu gerekli mi sence?
Dhmi Gurup Yön. ~ 2 yıl önce
Karadeniz ve Doğu milletinde kanı bozukluk vardır. Doğuda 2 Karadeniz de 1 vilayette techir uygulanmamıştır. Ordaki rumlar ermeniler filan Türk kisfesi altında yaşamaya devam etmiştir. Yatırımlar yapılırken insanlar zengin edilirken buna dikkat edilmelidir. Tabi yalnış anlaşılmasın vatansever Doğulu ve Karadenizli kardeşlerimizi tenzih ederim vesselam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnsan ~ 2 yıl önce
Bu ne terbiyesiz bir yorum ! Herkes kendi isine baksin sacma sapan konusmayin, muslumanim diye ortalıkta gezinirken insanları mesnetsiz bir şekilde aşağılama hakkını kim veriyor size! Biraz edep biraz aile terbiyesi!
Teskkur ~ 2 yıl önce
Tesekkur ederim, guzel yazi, Bayraminiz kutlu olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ceco ~ 2 yıl önce
buraya yazıyorum dursun millet bahçesi diye başlayacak katar bae suudi vatandaşlara satılacak kalan pistlerde özel jetlerinin inmesi için açık tutulacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Satılacak mı ~ 2 yıl önce
Satıldı bile, niçin bu acele sizce?
Kaybedildi ~ 2 yıl önce
Artık ağlamayı bırakın, yıktı işte adam havalimanını. Bazı şeylerin davası olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tayyareci ~ 2 yıl önce
Ulusalcı olduğunu anladık hic yorulmadan perincek gibi apoya gül vereydin bari yuhh senin öngörüne
Beşibiryerde ~ 2 yıl önce
Londra da city,gatwick, heatrow, stansted var civardaki pekçok hariç. Koca İstanbul, dünyanın en kadim ve merkezinde. Elindeki havaalını niçin kapatılır. Şeytani fiklirler uçuşuyor. Yapmayın nolur, kapanmasın hiçbir pisti. Yarın lazım olur, ticari,askeri, sosyal,afet saymakla bitmez gerekçeler, isim ise konu o zaten bir sorun olamaz. Yarın bir Adam gelir düzeltiverir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 2 yıl önce
Çok güzel bir yazı, elinize sağlık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsrafa içi yanan vatandaş ~ 2 yıl önce
Sn yazar çok güzel bir konuya söylenmesi gereken sözle başlıkla başkanışsınız kutlarım bu limana yüzlerce defa iniş kalkış yapmış vr denetlemiş bir profesyonel olarak oranın millet bahçesine feda edilmesi ulusal bir değeri gömmek anlamı taşır çok daha basit ve ekonomik planlamalarla yaşatılır ve uygun eklemelerle ulaşımı kolay hazır olan yer canlı kalırdı teşekkürler Serdar bru

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Matematikçi ~ 2 yıl önce
TAV’a ödenen tazminat 6 milyar 270 milyon lira, Rize Artvin Havalimanı 4,5 Milyar lira. Sözün bittiği yer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yabancı pilotlara Sir diyen ezik ATC ~ 2 yıl önce
AHL varken neden masraf yapılıp dolguyla millet bahçesi yapılsın çok mantıksız bie teklif

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alternatif ~ 2 yıl önce
Atatürk Havalimanı açık kalmalı. Haa illa kapatacaklarsada oraya bir müze bari yapsınlar.
Mani ~ 2 yıl önce
Babanızın bahçesi varsa onu yapın millet bahçesi kardeşim, koca havalimanı neden bahçe olsun! O kadar tesis bina kule terminal var orada, ne diye yıkılsın, dış hatların bir kısmını yapalı 5 sene bile olmadı! Babalarının parasıyla mı yapıyorlar benim vergimin gereksiz yere inat uğruna harcanmasını istemiyorum. Çekin elini artık milletin paRasından yiye yiye doymadınız be!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000