31 Ocak 2022, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Darısı mikail akbulut un başına çok kişiyi işten attı haksızca kul hakkıyla o koltuğa oturdu inşallah düşer
  • Darısı mikail akbulut un başına çok kişiyi işten attı haksızca kul hakkıyla o koltuğa oturdu inşallah düşer
  • Ali Bey birazda yakıt sektöründen yazın, Büyük dalavereler dönüyor..
  • Etme bulma dünyasıdır. Siyasi rant elde edebilmek için bizleri iftira ile işten attı. Allah daha beyetini ona yaşatsın .
  • Bunlar ya kaçacak ya da 2023 yılında yargılanıp içeri girecekler. Kısaca sonları muhteşem olacak. Yallah tazzik
  • Bta Çalışanına 200 -250 TL Arası Zam Yaptı Valla Çok Oldu Bu Zam Fazla Bta Calisanlarina Geri İade Etsinler O Kadar Parayi Nereye Harciyacaklar :)
  • Umarıımmyeni başkaın şirketteki perinçek ve cemaatçi sızmalara karşı bir önlem alır. Şef pozisyonunda bir çok Perinçekçi hakim ve savcı çocuğu var.
  • Agi kesilecekse biz ne zammı aldık ?? %40 üzeri çıkmıyor böyle olursa bi anlamı yok ki zammın ? İyileştirme istiyoruz maaşımızı almadan paramız eridi
  • Zenginin parası züğürtün ağZını yorarmış dünyalığını yaptılar bundan sonra nasıl geldiği nasıl gittiği önemli mi ? Önemli olan hesap verecekler mi yoksa yaptıkları yanlarına kar mı kalacak.ben hesap verenini görmedim gün geldiğinde ya gizli tanık olurlar yada yurt dışına kaçarlar. Hep böyle olmadımı. Tencere misali. Halkta Allah havale eder napalım Allahından bulsun o zaman derler. Allah sormaz mı hey kullum ben siZe akıl fikir verdim Yaptırtmasaydınız yedirmeseydiniz sorgulasaydınız adaletle yönetseydiniz diye. Am olsun bizim Unutma ve alışma süremiz maksimum 21 gün oda unutulur gider
  • Ekip planlamada, ekip iletişimin müdürüyle liyakatsız şefini bir kontrol etsinler, departmanla ilgili hiç bilgileri var mı diye?

Nasıl Geldin, Nasıl Kaçtın, Nasıl Kovuldun İlker Aycı?

THY Yönetimi bir günde değişti. Demek ki kraldan çok kralcı olunamıyormuş. İlker Aycı THY Yönetin Kurulu Başkanı olana dek adı sanı öyle çok duyulmuş, başarıdan başarıya koşmuş bir yönetici değildi. Hoş burada da hiçbir başarısı olmadı ve şansıyla kaldığı makamdan tekmelenerek indirildi bir gecede.

İlker Aycı bir günde THY yönetim kurulu başkanı olmuştu. Hamdi Topçu yarım saatte görevden alınmıştı. Hatta her şey hazırdı. Daha genel kurul salonuna girmeden, odasından çıkamadan Ankara’dan gelen emirle el çektirilmişti görevden.

Belki de gidişinin altındaki ayak oyununda senin de ayak izin vardır. “Fırıncı” denilen Hamdi Topçu’nun başarısının, Candan Karlıtekin’in projelerinin, hayallerinin altında ezildin hep. Miras yedin, kibir abidesi oldun ve ego’nla boğuldun.

Oysa reis seni oraya kanatlarının altında bir yavru kartal gibi getirmişti.

THY’nin başarısı, başarılı olması senin işine yarayabilirdi. Ama sen kendi başarını ve kendine ait ayrı bir dünyayı önceledin. Ben merkeziyetçi oldun.

Reisin getirdiği yavru kartal yerine ana kartal olmayı tercih ettin. Öyle de yönettin THY’yi. “Kral da benim kartal da benim” şeklinde yönettin koca şirketi.

Ağzın iyi laf yaptığı için televizyoncular, gazeteciler uyudu, uyutuldu, uyuyormuş gibi hareket etti. Bazılarını da sen kendi emellerinle besledin, kimine dünyayı bedava dolaştırdın, kimine Türkiye sınırları dışında ışıltılı tatiller yaşattın.

Şimdi bunlar bir bir çıkmaz mı sanıyorsun ortaya!

Şöyle bir hafızayı yenileyelim mi hep beraber?

İlker Aycı, yavru kartal olarak reisin kanatlarının altında geldiği THY’de neler yaptı?

Keyfi uygulamalar, keyfi atamalar, arkadaşlarını önemli mevkilere getirmeler. Sorgusuz sualsiz insanları işinden etmek, egolarını tavan yaptırıp kibrini de üstüne ekleyip milletin içinde personelini ezmek, aşağılamak, iftira atmak.

Hain FETÖ  darbesi esnasında Almanya’da bulunmak ve kendisine ulaşılamaması. Olaylar durulduktan sonra elini kolunu sallayarak gelmek ki o zaman görevden alınacaktın da dua et birkaç adam gibi adama.

Sonra, FETÖ torbası oluşturdun. Sevmediğin bütün isimleri bu torbanın içine atıp masum insanları işinden, aşından ve belki de eşinden ettin. Günahların büyüdükçe büyüdü.

Uçağın içinde yolcu ile kavga ettin, basını baskılayarak kimseye yazdırmadın. Bu kavga, THY tarihinde hiçbir YK başkanının yapmadığı bir hareket idi. Sen kendini yolcudan da üstün gördün. Sen yavru kartal değil ana kartal gibi davranmaya başladın.

Ultra lüks araçlardan, burjuva görüntünden vazgeçemedin. Giydiklerin, yediklerin hep göze batıcıydı. Yedi yıldızlı otellerden ve restaurantlardan vazgeçmedin.  KemerCounty’de aldığın milyonlarca Euro’luk özel villaya bile ses çıkartmadı seni kanatlarının altına alanlar.

Masumların ekmeğiyle oynadıkça artan günahların, her gün üstüne koyup gelirken, THY de sayende hiç görmediği itibarsızlığı görmeye başlamıştı. Uluslararası borsa değeri düşerken Türkiye’de de erimişti resmen.

Ama seni hep olaylar da korumaya başladı. Terör saldırıları, Boeing arızaları, pandemi, İstanbul Havalimanı’na taşınmalar hep senin lehine işledi.

Ama ne zamana kadar!

Kazakistan’da eğlencen bölünüp Türkiye’ye kaçtığın zamana kadar. İşte ısınan mektubun o zaman okunmaya başlandı.

Ve bu kaçışı da yine bir gazeteci kılıklı, Nişantaşı müdavimiyle kurtarmaya çalıştın. Çalıştın çalışmasına da yemedi, yiyen olmadı.

Ve kar yağışı, İstanbul Havalimanı’nda çöken bina. Bina da senin eserin idi. Tıpkı kırmızı halı da senin eserin olması gibi. Onu da yalanladın da onu da yiyen olmadı.  Sen battıkça battın, kendi kendini dibe çektin.

Kar yağdığında da ortaya çıkmadın. Saklandığın yerden ortalık rahatlayınca çıkabildin ve yine şov yapmak istedin. Birkaç gazeteciye yanındaki 42 bin liralık montlu basın müşavirinle birlikte süslü kelimeler ettin de o da kar taneleri ile uçuverdi gökyüzüne doğru.

Ve sonunda tüm günahlarınla gidiverdin. Arkandan iyi konuşan olmadı hiç. Buna emin ol. En çok İlkerci olanlar bile neler söylüyor bir bilsen. Ben yine de kötü konuşmayacağım. Çünkü sen tüm kötülükleri kendine yaptın zaten.

Ama senin de bildiğin benim de bildiğim dört kardeşime yaptıklarını asla unutmayacağım. Hiç ama hiç hak etmedikleri şekilde sırf kendini mutlu etmek için kovdun onları. Senin dilin neşter gibiymiş, kılıç gibiymiş bunu herkes anladı.

Sen kendini gerçekten yalnız kartal sandın. Ama senden büyük hep bir kartal vardı ve seni gözlüyordu, etraftaki diğer yavru kartallarla izliyordu. Sen kendi kanatlarının altındaki gölgeden başkasını göremedin.

Şimdi  hadi bakalım kolay gelsin….

Ve son söz... Sana “güle güle” diyemiyorum.

Nasıl Geldin, Nasıl Kaçtın, Nasıl Kovuldun İlker Aycı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (211)

Teknik ~ 2 yıl önce
Darısı mikail akbulut un başına çok kişiyi işten attı haksızca kul hakkıyla o koltuğa oturdu inşallah düşer

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 2 yıl önce
Darısı mikail akbulut un başına çok kişiyi işten attı haksızca kul hakkıyla o koltuğa oturdu inşallah düşer

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nihavent ~ 2 yıl önce
Ali Bey birazda yakıt sektöründen yazın, Büyük dalavereler dönüyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
212 magduru ~ 2 yıl önce
Etme bulma dünyasıdır. Siyasi rant elde edebilmek için bizleri iftira ile işten attı. Allah daha beyetini ona yaşatsın .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Run ~ 2 yıl önce
Bunlar ya kaçacak ya da 2023 yılında yargılanıp içeri girecekler. Kısaca sonları muhteşem olacak. Yallah tazzik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kerem ~ 2 yıl önce
Bta Çalışanına 200 -250 TL Arası Zam Yaptı Valla Çok Oldu Bu Zam Fazla Bta Calisanlarina Geri İade Etsinler O Kadar Parayi Nereye Harciyacaklar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serhat ~ 2 yıl önce
Umarıımmyeni başkaın şirketteki perinçek ve cemaatçi sızmalara karşı bir önlem alır. Şef pozisyonunda bir çok Perinçekçi hakim ve savcı çocuğu var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 2 yıl önce
Agi kesilecekse biz ne zammı aldık ?? %40 üzeri çıkmıyor böyle olursa bi anlamı yok ki zammın ? İyileştirme istiyoruz maaşımızı almadan paramız eridi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hep aynısı ~ 2 yıl önce
Zenginin parası züğürtün ağZını yorarmış dünyalığını yaptılar bundan sonra nasıl geldiği nasıl gittiği önemli mi ? Önemli olan hesap verecekler mi yoksa yaptıkları yanlarına kar mı kalacak.ben hesap verenini görmedim gün geldiğinde ya gizli tanık olurlar yada yurt dışına kaçarlar. Hep böyle olmadımı. Tencere misali. Halkta Allah havale eder napalım Allahından bulsun o zaman derler. Allah sormaz mı hey kullum ben siZe akıl fikir verdim Yaptırtmasaydınız yedirmeseydiniz sorgulasaydınız adaletle yönetseydiniz diye. Am olsun bizim Unutma ve alışma süremiz maksimum 21 gün oda unutulur gider

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çanakçı ~ 2 yıl önce
Ekip planlamada, ekip iletişimin müdürüyle liyakatsız şefini bir kontrol etsinler, departmanla ilgili hiç bilgileri var mı diye?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000