28 Eylül 2020, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • peki bu prangalara verilen egitimin bedeli kimin sırtına yukleniyor saniyorsun ? En kotu 1 tane fo yetismesi maliyeti tiple birlikte 600 700 bin tl ne gerek var 10 yil da odeyecekleri para su anki kurla 1 milyonu geciyor yani bu krizden cikis yolu akademiyi komple kapatmaktir zaten sektor 4 5 yil kendini toparlayamiyacak
  • Yanlış görmüşsünüz. Sabihaya bakarsanız eger ucakların nasıl uctugunu görürsünüz. Sabiha ekipleri olarak gece gunduzumuz kalmadı. Sürekli açık mesailerle ucup duruyoruz. Ayda 65-70 saat planlı ucuslar var. Ne pandemisi allah aşkına ya ! Bırakın insanları kandırmayı.
  • Zaten 2023 geldiğinde hedef bu sefer 2071 olacak biz göremeyizde o hedefi gören olurmu bilemem
  • İktidar yanlısı bu TK yöneticileri yüzünden bizden oy falan gelmez artık oyu unutsunlar ne kadar ekmek o kadar köfte
  • Neresinden bakarsan bak bu sistem gitmez , yurumez , ilerlemez...degisim sart ama her yerde sart bikmadiniz mi hep ayni adamlarin pesinden kosmaya , senelerdir ayni adamlar , degissinler , degistirelim , sagcisindan solcusundan hepsinden degistirelim... her yerde senelerdir ayni adamlar senelerdir bos bos duruyorlar , yeter artik desin millet , yeni yuzler yeni fikirler gelsin artik milletin karsina...
  • Bu hukumet bu parti oldugu surece hic bir sey du-zel-mez , kabul olmayacak duaya amin demek bu , bir an once degisim olmasi lazim , yoksa yil sonuna kalmadan dolar 15 tl , euro 20 tl olacak , hala cikmis birileri ekonomik program acikliyor , bla bla bla , buyrun cenaze namazina...
  • engelleri ile insanlara acıtasyon yapan, kendi Sendika başkanı eş değer gören ikili mi? en büyük yardımı o iftira attığın adam yapmıştır onlara ama insan oğlu çiğ süt emmiş derler yaa. tam karşılığı bu iki görme engelli arkadaşlar.
  • Ekip Planlama ile ilgili yorumları hep aynı eleman yapıyor. eleman diyorum çünkü MERT adam bile olamayan, kendi özel hayatındaki tatminsizlikleri sağa sola sallayarak kendince tatmin olan H.G.M yazıyor. nedeni de çok basit bu yöneticilerin hiç birinden şeflik alamadı. akıl anası da E.N gittiği yerde can sıkıntısından aklının kaldığı planlamaya maşaları S.S ve H.K ile sallıyor. oysa FFFM yapabilirler.
  • Bakan Albayrak v tipi hızlı yükseldik diyerek bugün paket açıkladı ,ikramiye ve zamlarımızı geri verin lütfen! Albayrak’a burdan çağrı yapıyorum THY yönetimi lütfen istifha
  • Hemen tum uçaklarimizin içine heykel yerlestirerek havaciligi kalkindiralim.

Neresinden bakarsan bak!

Evet, neresinden bakarsak bakalım çöküş hızlandı. Ne yapılırsa yapılsın önüne geçilemiyor, çare bulunamıyor. Bir yandan pandemi sürecinin ikinci dalgası gelecek endişesi, diğer yandan şirketleri kurtarma çabası. En önemlisi de çalışanların her geçen gün daha da zorlaşan geçim derdi.

En son bana gelen görüntüyü size anlatmakla başlayalım. Malum pandemi sürecinde havacılık uzun süre durma noktasına geldi. Hatta durdu bile diyebilirim. Kargolar hariç havada uçak görmek bundan 50 yıl öncesi gibiydi.

İstanbul Havalimanı’ndaki görüntüler ile başlayalım. Dükkanlar birer birer kapanıyor. Devasa şirketler, milyonlarca lira kira ödeyen firmalar kepenk kapattı. İçim acıdı taşınma görüntülerini izleyince. Tezgahların üzerine naylonlar çekilmiş, tam bir hüzün hakim.

Öte yandan İstanbul Havalimanı’nın Çin girişimleri sürüyor. Çin dostu havalimanı olmasını buna yoruyorum. Çin’de 400 milyonluk havalimanlarını yöneten bir CEO’nun misafir edildiğini ve bu havalimanlarından kalkan uçakların İstanbul Havalimanı’nı hub yapma konusunda ikna edilmeye çalışıldığını da öğreniyoruz.

Tabi THY’nin de Çin’den iç hatlarda uçmak için slot istediği de duyumlarım arasında. Çin böyle bir slota izin verir mi bana imkansız geliyor.

İstanbul Havalimanı’nın Arap seviciliği de tuttu. Suudi Arabistan milli günü kutlama reklamları gerçekten aklımızla oynanmıyor da ne yapılıyor acaba. Suudi Arabistan Türk mallarına ambargo koydu beyler, neyin kutlaması, hangi aklın yolundasınız. Para lazımsa iban atın bu millet size de yardım eder.

Evet, İstanbul Havalimanı’nda in cin top oynuyor diyebiliriz. Nedeni pandemi. Başka izahı yok. 1200-1300 iniş kalkıştan 150-200 iniş kalkışlara düştü hava trafiği. Allah yardım etsin. Eleştirilecek bir durum değil sadece durum tespiti yapıyoruz.

Ancak geçen hafta bir televizyon kanalında Candan Karlıtekin’in açıklamaları bizim düşüncelerimiz ile örtüşüyor. Keşke ah keşke Atatürk Havalimanı kalsaydı da küçük kamulaştırmalarla havalimanını büyütseydik ve askeri tarafa bir terminal yapıp iç hatları oraya yönlendirip devam etseydik hiç olmazsa kredi borcumuz olmazdı, hiç olmazsa maliyetler bu kadar artmazdı.

Bunları düşünen var mıdır bilemem ama ah keşkeler de sona erdi.

Ve THY. Gerçekten halen aklım almıyor. Halen müdürlüklere, dünyanın dört bir tarafındaki müdürlüklere neşter atılmış değil. Azaltın müdürlükleri. Varsa yoksa çalışanın maaşına göz diktiniz herkes sineye çekti. Sineye çekmeyenleri zaten işten atıyorsunuz atmaya da devam edeceksiniz. Ama radikal karar neden almazsınız be adamlar.

Hani bana 106 ülke adına dava açtınız ya. Bence uçtuğunuz ülkelerdeki müdürlükleri 106’ya indirin. Bakın benden almak istediğiniz para bir günde elinize geçecek.

106 ülkede nereden baksanız ortalama 3 müdür var. Hesaplayın müdür maaşlarını ve masraflarını aylık kaç milyon euro kalıyor en kötü muhasebeci bile sizin önünüze koyabilir.

Vallahi çalışanlardan gelen feryatlara cevap veremez olduk. Sanki çare bizde ve sanki çözüm biziz. Ama biliyorlar ki bizden başka seslerini duyuracak mecraları yok.

Ve arkadaşlar Çelebi de zorda, HAVAŞ da zorda, TGS de zorda, Onur Air de zorda, MNG de zorda, THY teknik de zorda, ATSTEAM de zorda, Sunexpress de zorda, geç karşıya SAW da zorda, irili ufaklı tüm işletmeler zorda.

Zorda olmayanlar milyon euroluk evlerde oturanlar, her koşulda yükünü yüklemiş olup sıcakta soğukta çalışanların derdini bilmeyenler, İtalya’dan özel terzi getirip elbise diktirenler, ultralüks araçlara binenler, kayyum şirketlerinden balya balya para götürenler, yalakalıkla masam sahibi olanlar.

İşte bu nedenle sektör kayaya tosladı. Pandemi kayanın altında kalmamıza neden oldu. Gel gör ki olan yine garibana oldu ve olacak.

Ha şunu da bilin. Memleketten kaçan kaçana.

Neresinden bakarsan bak!

Yorumlar Tüm Yorumlar (263)

Akademililer 10 bin tl alti diyene ~ 3 yıl önce
peki bu prangalara verilen egitimin bedeli kimin sırtına yukleniyor saniyorsun ? En kotu 1 tane fo yetismesi maliyeti tiple birlikte 600 700 bin tl ne gerek var 10 yil da odeyecekleri para su anki kurla 1 milyonu geciyor yani bu krizden cikis yolu akademiyi komple kapatmaktir zaten sektor 4 5 yil kendini toparlayamiyacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali bey ~ 3 yıl önce
Yanlış görmüşsünüz. Sabihaya bakarsanız eger ucakların nasıl uctugunu görürsünüz. Sabiha ekipleri olarak gece gunduzumuz kalmadı. Sürekli açık mesailerle ucup duruyoruz. Ayda 65-70 saat planlı ucuslar var. Ne pandemisi allah aşkına ya ! Bırakın insanları kandırmayı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Salih ~ 3 yıl önce
Gerçekten mi Acaba o planlı uçuşlar kimin için hiç araştırdın mı Artı yaz dönemiydi kış geldi sinek avlarsınız sen kendini kandırmaya devam et
Hedef 2023 ~ 3 yıl önce
Zaten 2023 geldiğinde hedef bu sefer 2071 olacak biz göremeyizde o hedefi gören olurmu bilemem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akepenin hedefi 2200 ~ 3 yıl önce
Yallah arabistana
Oy alamaz ~ 3 yıl önce
İktidar yanlısı bu TK yöneticileri yüzünden bizden oy falan gelmez artık oyu unutsunlar ne kadar ekmek o kadar köfte

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SANA OY MOY YOK ~ 3 yıl önce
SONUNDA BİRİ OY ATMAYACAGİNİ SOYLEDİ. IQ yukseliyor
çoksafsınız ~ 3 yıl önce
ne iktidar yanlısı kardeşim kimin ne olduğunu bilseniz küçük diliniz dübürünüzden çıkar mükemmel rol yapıyorlar
EsbTgs ~ 3 yıl önce
Neresinden bakarsan bak bu sistem gitmez , yurumez , ilerlemez...degisim sart ama her yerde sart bikmadiniz mi hep ayni adamlarin pesinden kosmaya , senelerdir ayni adamlar , degissinler , degistirelim , sagcisindan solcusundan hepsinden degistirelim... her yerde senelerdir ayni adamlar senelerdir bos bos duruyorlar , yeter artik desin millet , yeni yuzler yeni fikirler gelsin artik milletin karsina...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EsbTgs ~ 3 yıl önce
Bu hukumet bu parti oldugu surece hic bir sey du-zel-mez , kabul olmayacak duaya amin demek bu , bir an once degisim olmasi lazim , yoksa yil sonuna kalmadan dolar 15 tl , euro 20 tl olacak , hala cikmis birileri ekonomik program acikliyor , bla bla bla , buyrun cenaze namazina...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahh Onlar AHH ~ 3 yıl önce
engelleri ile insanlara acıtasyon yapan, kendi Sendika başkanı eş değer gören ikili mi? en büyük yardımı o iftira attığın adam yapmıştır onlara ama insan oğlu çiğ süt emmiş derler yaa. tam karşılığı bu iki görme engelli arkadaşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KALEMŞÖRLER ~ 3 yıl önce
Ekip Planlama ile ilgili yorumları hep aynı eleman yapıyor. eleman diyorum çünkü MERT adam bile olamayan, kendi özel hayatındaki tatminsizlikleri sağa sola sallayarak kendince tatmin olan H.G.M yazıyor. nedeni de çok basit bu yöneticilerin hiç birinden şeflik alamadı. akıl anası da E.N gittiği yerde can sıkıntısından aklının kaldığı planlamaya maşaları S.S ve H.K ile sallıyor. oysa FFFM yapabilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
V tipi yükseliş ~ 3 yıl önce
Bakan Albayrak v tipi hızlı yükseldik diyerek bugün paket açıkladı ,ikramiye ve zamlarımızı geri verin lütfen! Albayrak’a burdan çağrı yapıyorum THY yönetimi lütfen istifha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çözüm heykelde ~ 3 yıl önce
Hemen tum uçaklarimizin içine heykel yerlestirerek havaciligi kalkindiralim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000