23 Aralık 2019, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Bu sorun yıllardır var,bilhassa eskiden Cezayir,Libya,Tunus,Kazakistan, Özbekistan şimdi de Nijerya ve diğer Afrika ülkelerinde ve uçuşlarında. Eskiden de onlarca bagaj kalırdı thy dünya tazminat öderdi hala ödüyor. Kapasiten belliyken ona göre bilet sat,bagaj taşı sonra yollarız nasılsa deyip işi personelin üstüne atmakla sorun çözülmüyor. Müdürler zaten hiçbir şeyi umursamıyor. Havacılık dehası ! hamdi buralara uçmak için kısıtlı koltuk ve kargo kapasitesi olan ama uzun menzilli 737-900 aldığında eyvah dedik sonunda da düşündüğümüz başımıza geldi. Balans ve şarj sorunları yüzünden kaç kere bırakın bagajı boş yer olmasına raģmen okeyli yolcu uçurulamadı. Kalan yolcuların otel,yemek,telefon,tazminat vs masraflarını düşünün. Ve de bu işlerden yolunu bulanlar da oldu ne yazık ki. Kimi işten atıldı kimi de şef,müdür oldu ! Yanlış bilmiyorsam bazı şirketlerde eğer sporcu vs grubu değilse kişi başı belli sayıda bavul taşımasına izin veriliyor ama thy'de istersen 500 bavul getir. Ayrıca bu ülkelerin bavul ticareti yapan vatandaşlarının havaalanında ki görüntüleri de hiç hoş değil. Dünyanın en büyük havalimanını yaptık diyenler bunu para yüzünden görmezden geliyor ama büyük prestij kaybı. Saygılar.
  • acaba değişik yazılarımı okuduk.yoksa aynı yazı hakkında bu kadar farklı görüşlerimiz mi var.İkimizde THY' de çalışıyoruz. Vah Türk Hava Yollarına Vallahi yazık. galiba bizler toparlansak daha iyi olacak.
  • Sırf para için 1 yolcunun üzerine 120 kayıtlı bagaj giriyor, bunun için de yolcuya "bagajlariniz 7-10 gün içerisinde gelir ama" diye kağıt imzalatiyorsaniz o uçak değil A330, An225 olsa taşımaz o kadar bagaji. Birileri istanbulda yüksek gelir bildirecek diye Afrika da tazminat ödemekle, dava kaybetmekle geçiyor bu şirketin hayatı.
  • HERKES OKUDUĞUNU ANLASA BU YAZILARA GEREK KALMAZDI. ZORDUR ANLAMAK. BİR DAHA ANLAYABİLECEĞİNİZ ŞEKİLDE YAZARIM.KUSURUMA BAKMAYINIZ.
  • HAKLILIK PAYINIZ VAR BAŞLIK KONUSUNDA. BAZEN BENDE BAŞLIĞI OKUYUNCA HEYECANLA AÇIYORUM YAZIYI. BAKIYORUM Kİ YAŞANAN OLAN BİZİMLE ( THY ) İLGİLİ DEĞİL. ANCAK BEN YANLIZ KÖŞEMDE YAYIMLADIĞIN YAZILARIN BAŞLIKLARINDAN SORUMLUYUM. HABER MEREKEZİNDE ÇALIŞMIYORUM. YİNE DE BU ŞİKAYETİNİZİ İLGİLİLERE DUYURACAĞIM.TEŞEKKÜRLERİMLE.
  • Adam gibi başlık konusuna bence bir açıklama getirmek gerekiyor. İstediğiniz taraftan bakıyorsunuz konuya kusra bakmayın. Başlığa bakın bugünkü haberlerde var: THY MOTOR PATLATTI!!! Nijerya haberi başlığı: THY’YE ŞOK.... UÇUŞLARI DURDURULACAK....!!! Bu başlıkları ana sayfada görünce ne anlıyorsunuz? Ben thy düşmanı bir yaklaşım anlıyorum. Yandaş haber sitelerinin tarzından hiç bir farkı yok bunların. Bu ülkenin vatandaşları olarak nereye bakarsak bakalım tıklama merakından, abartıdan, gürültüden, bağrışmadan, düşmanlıktan yorulduk. Bizlerde ahaber zihniyetiyle yaklaşıyorsak be farkımız kaldı bizim? Şöyle bir başlık atılsa olmazmıydı? Bagaj sorunundan dolayı THY’ nin uçuşları Nijeryada durdurulabilir veya durduruldu Yada THY uçağı motor arızası yaşadı..
  • CEZAADAN ÖNCE ARAŞTIRMAK GEREKLİ?
  • Thy, sürekli devam eden bu probleme göz yuman yöneticilere gerekli cezayı vereceğini umuyorum.
  • çetin bey eskiden bu tür şeyler hiç olmazmıydı? Mutlak olurdu. sivil Havacılıkta bu olağan değil mi?
  • Daha önce burda yazmıştım Hatali yanlış bir şey görünce uyarmak düzeltme yoluna gitmek hizmet kalitesini arttırır.Almanyada trafik polisi araba icinde gurbetçi ye ceza yazarken rencide edici yanlış bir cümle kullanmış yanındaki kadın polis gurbetctiye demişki arkadaşımı şikayet edebilirsiniz beni şahid gösterin demiş.Bizler is yerinde orda burda yanlış görünce banane diyoruz yada hatalı yanlışı yapanı koruyoruz böyle olunca işler kalitesiz oluyor ...

Nijerya Yolcularının Kalan Bagajları Ve THY’ nin Üç Çalışanı



İnsan anasını, babasını kendi seçemiyor. Tıpkı iş yerlerinde çalışanların üstlerini seçme imkânlarının olmadığı gibi. Evet; amirlerinizi hayli engebeli bir yol boyu olan yaşam bandınızın üzerine siz yerleştirmediniz. Ancak onları gözünüzde olması gerekenden çok büyüttünüz. Bu zayıflığınızın mı veya kendilerine müteşekkir olmanızın göstergesi mi bilemiyorum ama adeta uyduları olmayı tercih ettiniz iyiden iyiye.

Yol boyunca uzanan bu sanal ipin üzerine bilinçsizce yerleştirilen ağırlıklar bir noktaya gelindiğinde yürümeye çalışanın dengesini bozacaktır. İpte yürüyen siz de olabilirsiniz veya yöneticileriniz de olabilir. İpin üzerinde yürüyen hanginiz olursanız olun yanlış yerleştirilen insanların ağırlığı ve buna bağlı olarak meydana gelen ipteki salınma ve dalgalanmalar nedeni ile aşağıdaki derin vadiye düşmek her an için olası, hatta kaçınılmaz. Bunu hiç kimse düşünmedi. Ne onlar ne de sizler.

Evet; sanal ipte yürüyenin sizler olduğunu düşünelim.  Ve de zihninizde, kalbinizde büyüttüğünüz ulaşılmaz insanları ( ? ) güzergâhınız üzerine olur olmaz yerlere yerleştirdiniz ise bunun sıkıntısını çekeceğiniz açık. Birkaç adım sonra dengenizin bozulacağına inanabilirsiniz. Sizde onlarla birlikte düşeceksiniz vadinin derinliklerine. Yok, onlar sizi bu ipin üzerinde hatalı yerlere oturtup, sırtınızı sıvazlayıp hedeflerine doğru yürümeğe çalışıyorlarsa başarısız olacakları şüphesiz. O ipin üç cambaza yol olmayacağı açık. Sizin ve de sizin gibilerin taşınması zor olan ağırlığından ötürü ip üzerinde oluşan dalgalanma onlarla birlikte sizi de aşağıya çekecektir. Her iki durumda da zarar görecek olan yine sizlersiniz. Diğerlerinin başka bir deyişle yöneticilerinizin ne olacağı beni pek ilgilendirmiyor. Niyetleri kaderleri olsun. Evet; vadi derin ve karanlık ama bu sanal düşüş sonrası kolunuzun ve bacağınızın kırılmayacağı malum.  Yaşamınızın takip eden dönemi için en önemli olan elinizden tutup bu sanal düşüşten kaynaklanan ruhi çöküntüden sizi kurtaracak kimsenin etrafınızda olup olmayacağı. ( ? )

Belki bu paragraf size bir şeyler anlatır.

Sahi, şimdi sorayım. Dört beş sene önce hayranlık duyduğunuz, bir yerlere koyamadığınız baş tacı ettiğiniz yöneticileriniz şimdi neredeler? Şu anda hangi sorununuzun çözümü olabilirler? Size el uzatabilirler mi? Farkında mısınız son senelerde bugünkü yöneticilerinizden önce sahne alan tepe yöneticiler ve de onlara adeta biat etmiş olan kaç kişi dışlandı kurumunuzdan. Onlar da aynen sizin gibilerdi.  Evet; sizler hem sisteme hem kendinize hem de inandıklarınıza olan güveninizi iyice kaybedeceksiniz. Belki de onlar için fedakârlık yaptığınızı, kendinizi ortaya koyduğunuzu düşünüyorsunuz kim bilir? Evet, şunu da unutmayın. Çok fedakârlık yapana kıymet verilseydi kuvvetten düşünce yıllarca tarla süren emektarın boynuna bıçak sürülmezdi. Bu durumu yaşayınca anlayacaksınız.  Evet; hayat işte böyle bir şey. Giden unutulur. Kalan olursa, onlar sizi zaten hatırlamaz. Evet, bu anlatımım yazımın nasihat bölümü. Tabii anlayana. Ve de bu nasihate ihtiyacı olduğunun, farkında olanlara.

Bir Haber

Geçenlerde AirportHaber’de THY ile ilgili bir haber vardı. Nijerya Hükümetinin tekrarlanan kötü yolcu muamele vakaları nedeniyle “Nijerya Sivil Havacılık Otoritesinin (NCAA), THY’nin Nijerya varışlı seferlerini 18 Aralık 2019’dan itibaren askıya alınacağını ve mevcut durum düzeltilene kadar seferlerin yapılmasına izin verilmeyeceğini” söylüyordu. THY’nin Nijerya’ya yaptığı son uçuşlarda seyahat eden yolcuların %85’inden fazlasının varış istasyonuna bagajı olmadan gönderildiğini, yazdıkları bir mektupla THY’ye bildiren NCAA yetkilisi duydukları memnuniyetsizlikleri dile getirmiş ve uçuşların uygun bir uçak tipi kullanılarak yapılmaması halinde seferlerin askıya alınma uygulamasının belirtilen tarihte başlayacağını bildirdiler. Haber buydu. Evet; yapılan bir hata olup, belli bir dönemde belirtilen noktalara (Abuja, Lagos, Kano ve Port Harcourt’a) yapılan uçuşlarda aynı hatanın tekrarlanması ise çok daha büyük bir hatadır. Herkes bilir ki,  yolcu bagajı ile birlikte seyahat eder. Sivil havacılık kaidelerine uymayan bu hususla ilgili gerekli tedbirin bahis konusu mektuptan sonra alınacağı ve de söz konusu bu seferler için daha büyük bir uçak tipinin tahsis edileceği mutlak. Ve de bu konu ile ilgili 15 Aralık 2019 tarihli haberde THY’nin Nijerya uçuşlarına Airbus A330 tip uçak tahsis ederek sorunu hallettiği yönündeydi. Umarım ki Nijerya NCAA Genel Müdür Vekili Yüzbaşı Abdullah Sidi’nin halen aktif olarak THY’nin en üst yönetim pozisyonunda bulunan yöneticinin bu görevinden önce Türkiye’nin Sivil Havacılık otoritesini en üst seviyede temsil eden kişi olduğunu bilmiyordur. (?) Nijeryalı Yüzbaşının THY’nin kulağını çekmesi en fazla onun ağırına gitmiştir herhalde. Nedense bu hamleyi yapmayı kulaklarımız acımadan önce düşünememişiz.

Ana konumuz

Ancak, konumuz bu değil. Tabii ki bu haberle ilgili yorumlar gelmiş. Birini okuduktan sonra diğerlerine bakmak içimden gelmedi nedense. Bu yorumda bir THY emektarı (?) “Her fırsatta karalama, algı haber başlıkları. Thy batsada mutlu olsanız. Adam gibi başlık atın. Thy düşmanınız mı sizin?” diyordu yorumunda. Noktasına virgülüne dokunmadım. Bu yorum aklıma daha önceki bir yazıma gönderilmiş olan diğer bir yorumu getirdi.” Berhudar: Temel Kotil ile Topçu ve sonraki yöneticiler başarısızsa 2002 deki 10 milyon yolcu sayısı nasıl 75 milyona çıktı? Utanmaz rezil yaratıksınız! Hep sizin gibi çarpıtmacı yalancı eski asalakların yazılarına yer veren bu site de iğrenç bir site. ” Görüşlerde ne kadar benzerlik var değil mi? Ve de Berhudar’a verilen bir destek yorumu. “Görüş aynı: Çoğunluk berhudar ile aynı görüşte”. Evet; konumuz bazı şartlanmış beyinler ve işi tenkit edilen konuları dile getirenlere hakaret etmek zannedenler. Kısaca yukarıdaki yorumları gönderenler ve benzeri düşüncede olanlar.

Bu görevi mutlak yerine getirmişsinizdir?

Bu saygıdeğer çalışanlar acaba yapılan hataya ilk şahit olduklarında yöneticilerinin bu konuya dikkatlerini çekip onları bilgili kıldılar mı?  Her uçuştan sonra kalan bagajları üstlerine raporlayıp çözüm önerisi geliştirerek yöneticilerinin dikkatlerine sundular mı? Bu bilgilendirme zinciri tepelere uzandı mı? Ya bu hatanın sorumlusunun bulunması için herhangi bir girişimde bulundular mı? Hayır,  Zira onlarda bu cesaretin olması mümkün değil. Doğrusunu isterseniz ilk günlerde Nijerya yolcularının bagajlarının İstanbul Havalimanında kaldığı konusunda şirketin tepelerinin bilgilendirildiğini bile zannetmiyorum. Tabii ki bunu yapmamak çalışanların değil,  yöneticilerin ayıbı. Peki; bunu bile yapmayanların İstedikleri ne?  Ne hata yapılırsa yapılsın kimse bundan söz etmesin. Yazmasın, herkes kafasını kuma soksun ve sussun, alıştırıldıkları gibi. Kendilerinin de üstlerine yaptığı gibi.  Beyler, bu şirkette menfi olarak gelişen hususların birçoğunun sizin zihniyette olanların hatalarından kaynaklanıyor. Hem de çoğunluk Berhudar  ile aynı görüşteymiş ya. “Çoğunluğun onayı yanlışı doğru yapmaz. Gandhi”. Sana oturup yanlışını anlatırdım ama sen doğrularla hiç yaşamadın ki nasıl bir şey olduğunu bilesin demiş diğer bir düşünür.

Nijerya’ya Yalnız THY’mi uçuyor.

Herhalde Nijerya’ya uçan tek havayolu değiliz. Sizler mutlaka kalan yolcu bagajlarının  (x)  havayolu ile Nijerya’ya (Abuja, Lagos, Kano ve Port Harcourt’a) direkt veya aktarmalı olarak intikal ettirilmesini yönetiminize teklif etmişsinizdir. Dikkate almadılar mı (?) Yoksa siz teklif ettiniz de birileri maliyet hesabı mı yaptı? Herhalde bir iki kez bagaj kalmasını müteakiben basit bir hesaplama yapmış ve bu noktalara yapılacak olan uçuşlar için şu kadar eksik koltuk satmamız halinde yolcuyu bagajları ile birlikte göndermemiz mümkün olabilir de demişsinizdir (?) Muhtemelen Ticari Üniteniz hesap kitap yapıp kârdan zarar etmeyi sakıncalı bulmuştur.( ? ) İnanıyorum ki yukarıdaki yorumları yazan iş bilir çalışanlar en tepelere THY için o uçuştan/uçuşlardan kâr etmek mi önemli yoksa Sivil Havacılık konusunda bizden çok çok geride olan Nijerya’ya karşı bu duruma düşmek mi ( ar etmek mi ) diye de sorarak ısrarcı olmuşlardır. (?)  Aklınızda bu bagajların varış noktasına iletilmesi için bizim basit kafalarımızın düşünemediği başka alternatifler de vardır mutlak? Sizleri neden dikkate almadıklarını bir türlü anlayamıyorum. (?) Aslında bunun, dikkate alınmamanın kabahatini kendinizde aramanız gerek. Tepelerin söylediklerini tasdik etmek dışında bir özelliğinizin olmadığına onlar da inanmışlardır belki. Kim bilir?

Uyarmayı görev bilmek gerek

Modern yönetimlerde özellikle işletmenin bir prestij kaybı veya maddi veya manevi zarar ile karşı karşıya kalması durumunda astların üstlerini nezaket çerçevesinde uyarması bir görev olarak telakki edilmelidir ki bu sorumluluğun aynı zamanda personelin Görev Tanımları kapsamında bulunması gerekir. Kaldı ki şirketinizin Kalite sisteminin bir parçası olan Öneri Sistemi ile mevcut olan Bireysel Öneri Sistemi kullanılarak bu ikaz ve uyarıların yapılması mümkün. Yöneticileriniz bu uygulamaları usul ittihaz ettiklerine göre sizlerden bunu bekliyor olmalarını düşünebilmeniz gerek. Şirketinizin Kurumsal, Kalite ve Müşteri Memnuniyeti Politikaları başta olmak üzere ve kalite sisteminden haberdar mısınız bilemem( ? )  Bu sistemi kullanıp konu ile ilgili uyarı yaptınız mı üstlerinize? Herhalde hayır.

Sizler Kimin Esersiniz Bilemem. Gurur Duymuşlar mıdır Sizlerle?

Evet; muhteremler, VPN kullanarak terbiyesizlik yapmak, insanlara  “ Utanmaz rezil yaratıksınız! Hep sizin gibi çarpıtmacı, yalancı, eski asalakların yazılarına yer veren bu site de iğrenç bir site.” diye seslenmek hem kolay hem de zavallılığın bir anlamda göstergesi. Sizin gibilerin sözleri beni / bizleri rencide etmez.  Aslında sizlerin kalite sisteminizden uzak olmanızı da yadırgamıyorum. Kalite kelimesi sizin yorumlarınızla ortaya koyduğunuz şahsiyetiniz ve tarzınız ile uyum sağlamaz.

Her ne ise, siz bir cevaplayın hele.  Bir süredir Nijerya’ya uçan yolcuların bagajlarının İstanbul Havalimanı’nda bırakılmasının hatası size göre kimdedir? Tabii ki bu suali asalaklar VPN kullansalar bile yapılar cevaplayamaz.

Devekuşu kafasını kuma gömüp etraftan görünmediğini zannedermiş.  İstediğiniz kadar VPN’nin arkasına saklanın.  Sizi ise herkes net bir şekilde görüyor ve de bu yetmezmiş gibi de anlıyor.

Evet; beyler, zekâ ve beceri ne yapacağınızı ve onu nasıl yapacağınızı bilmek ve de erdem ise o şeyi yapmaktır. Sizi bu kadroya alan insan / insanlar bile bu üç unsurdan da mahrum olan sizlerin yorum diye kaleme aldığınız çirkinlikleri okusalardı herhalde sizlerle gurur duymazlardı. Şaka bir tarafa sizleri Türk Hava Yollarına getirenler bir şeyi unutmuşlar. “İnsanlara gemi yaptırmanın yolu marangozluk öğretip görev ve programlar vermek değil, engin denizlerin hasretini ve sevgisini aşılamaktır.” Keşke onlarda sizlere biat etme kültürünü aşılamak yerine Türk Sivil Havacılığını ve Türk Hava Yollarını sevme duygusunu aşısalardı.

Nijerya Yolcularının Kalan Bagajları Ve THY’ nin Üç Çalışanı

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Sn Çetin bey ~ 4 yıl önce
Bu sorun yıllardır var,bilhassa eskiden Cezayir,Libya,Tunus,Kazakistan, Özbekistan şimdi de Nijerya ve diğer Afrika ülkelerinde ve uçuşlarında. Eskiden de onlarca bagaj kalırdı thy dünya tazminat öderdi hala ödüyor. Kapasiten belliyken ona göre bilet sat,bagaj taşı sonra yollarız nasılsa deyip işi personelin üstüne atmakla sorun çözülmüyor. Müdürler zaten hiçbir şeyi umursamıyor. Havacılık dehası ! hamdi buralara uçmak için kısıtlı koltuk ve kargo kapasitesi olan ama uzun menzilli 737-900 aldığında eyvah dedik sonunda da düşündüğümüz başımıza geldi. Balans ve şarj sorunları yüzünden kaç kere bırakın bagajı boş yer olmasına raģmen okeyli yolcu uçurulamadı. Kalan yolcuların otel,yemek,telefon,tazminat vs masraflarını düşünün. Ve de bu işlerden yolunu bulanlar da oldu ne yazık ki. Kimi işten atıldı kimi de şef,müdür oldu ! Yanlış bilmiyorsam bazı şirketlerde eğer sporcu vs grubu değilse kişi başı belli sayıda bavul taşımasına izin veriliyor ama thy'de istersen 500 bavul getir. Ayrıca bu ülkelerin bavul ticareti yapan vatandaşlarının havaalanında ki görüntüleri de hiç hoş değil. Dünyanın en büyük havalimanını yaptık diyenler bunu para yüzünden görmezden geliyor ama büyük prestij kaybı. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP SN.ÇET.. ~ 4 yıl önce
NE DİYEBİLİRİM Kİ? 6 AYDA HAVACILIĞI İNTERNETTEN ÖĞRENDİM DEMEMİŞMİYDİ HAMDİ BEY. ASLINDA YAPTIKLARINA İTİRAZ ETMEYİN YAPANLAR DAHA SUÇLU. SAYGI BİZDEN
olmamış'a ~ 4 yıl önce
acaba değişik yazılarımı okuduk.yoksa aynı yazı hakkında bu kadar farklı görüşlerimiz mi var.İkimizde THY' de çalışıyoruz. Vah Türk Hava Yollarına Vallahi yazık. galiba bizler toparlansak daha iyi olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IST TK ~ 4 yıl önce
Sırf para için 1 yolcunun üzerine 120 kayıtlı bagaj giriyor, bunun için de yolcuya "bagajlariniz 7-10 gün içerisinde gelir ama" diye kağıt imzalatiyorsaniz o uçak değil A330, An225 olsa taşımaz o kadar bagaji. Birileri istanbulda yüksek gelir bildirecek diye Afrika da tazminat ödemekle, dava kaybetmekle geçiyor bu şirketin hayatı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ISTTK ~ 4 yıl önce
TEŞEKKÜR EDİYORUM. DOĞRUYU SÖYLEYEN TEK SİZ ÇIKTINIZ. HERKES AYNAYA BAKMALI DEMİŞTİK. YÖNETİMİN BU TARZI ÇALIŞANLARI DA YANLIŞA İTER. BİR GÜN GELİR PERSONEL YOLCU İLE BAGAJINIZI 120 YERİNE 50 KG KG KABUL EDELİM.............. DİYEREK SOHPETE BAŞLAR. VE DE GERİSİ GELİR.
CVP OLMAMIŞ ~ 4 yıl önce
HERKES OKUDUĞUNU ANLASA BU YAZILARA GEREK KALMAZDI. ZORDUR ANLAMAK. BİR DAHA ANLAYABİLECEĞİNİZ ŞEKİLDE YAZARIM.KUSURUMA BAKMAYINIZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
olmamışa ~ 4 yıl önce
işte bir kısır döngü örneği.anladığı n kadarı yapabilsen keşke
CVP ÇETİN BEY ~ 4 yıl önce
HAKLILIK PAYINIZ VAR BAŞLIK KONUSUNDA. BAZEN BENDE BAŞLIĞI OKUYUNCA HEYECANLA AÇIYORUM YAZIYI. BAKIYORUM Kİ YAŞANAN OLAN BİZİMLE ( THY ) İLGİLİ DEĞİL. ANCAK BEN YANLIZ KÖŞEMDE YAYIMLADIĞIN YAZILARIN BAŞLIKLARINDAN SORUMLUYUM. HABER MEREKEZİNDE ÇALIŞMIYORUM. YİNE DE BU ŞİKAYETİNİZİ İLGİLİLERE DUYURACAĞIM.TEŞEKKÜRLERİMLE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevap ~ 4 yıl önce
THY motor patlattı haberinin yorumlarını okuyun Çetin Bey. İlk başta kendimize bi aynada bakıp kendimizi düzeltmemiz gerekiyor. Sonra uygun bir dille karşıyı eleştirebiliriz.
CVP cvp ~ 4 yıl önce
Okudum kardeşim. O yorumlarıda yazan sizlersiniz ( şahsınızı kastetmiyorum) Aynaya hep birlikte bakalım. Sizlerde, dışarıdakilerde.
Olmamis ~ 4 yıl önce
Yaziyi okudum birsy anlamadim. Ayni seyler donup dolasip bir kez daha yazilmis. Konu nerden nereye gelmis.
Çetin bey ~ 4 yıl önce
Adam gibi başlık konusuna bence bir açıklama getirmek gerekiyor. İstediğiniz taraftan bakıyorsunuz konuya kusra bakmayın. Başlığa bakın bugünkü haberlerde var: THY MOTOR PATLATTI!!! Nijerya haberi başlığı: THY’YE ŞOK.... UÇUŞLARI DURDURULACAK....!!! Bu başlıkları ana sayfada görünce ne anlıyorsunuz? Ben thy düşmanı bir yaklaşım anlıyorum. Yandaş haber sitelerinin tarzından hiç bir farkı yok bunların. Bu ülkenin vatandaşları olarak nereye bakarsak bakalım tıklama merakından, abartıdan, gürültüden, bağrışmadan, düşmanlıktan yorulduk. Bizlerde ahaber zihniyetiyle yaklaşıyorsak be farkımız kaldı bizim? Şöyle bir başlık atılsa olmazmıydı? Bagaj sorunundan dolayı THY’ nin uçuşları Nijeryada durdurulabilir veya durduruldu Yada THY uçağı motor arızası yaşadı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çetin Bey'e ~ 4 yıl önce
Hadi neşriyat düşman gibi davranıyor diyelim.ya biz. adam yazıda anlatmış. CVP siz çalışır.. başlığı ile bir yorumu cevaplamış. Okudunuz mu? peki bizler thy' ye düşmanlık yapmıyormuyuz. biz hangisini yaptık söylenenlerin.Ona buna kızıyoruz ama hiç kendimize bakmıyoruz.
CVP THY ~ 4 yıl önce
CEZAADAN ÖNCE ARAŞTIRMAK GEREKLİ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 4 yıl önce
Thy, sürekli devam eden bu probleme göz yuman yöneticilere gerekli cezayı vereceğini umuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
siz çalışırken ~ 4 yıl önce
çetin bey eskiden bu tür şeyler hiç olmazmıydı? Mutlak olurdu. sivil Havacılıkta bu olağan değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP SİZ ÇALIŞIR ~ 4 yıl önce
SİVİL HAVACILIKTA OVBK NİSPETEN NORMALE YAKIN KARŞILANABİLİR ODA ŞİRKETİN KOYDUĞU MARJA UYGUN İSE. ANCAK ŞU ANDA ONUNDA HAVAYOLLARINI SIKACAK BOYUTTA YOLCU BAŞINA ÖDENECEK CEZASI VAR. BAGAJ KALMASINA NORMAL DEMEK ZOR. AMA ZAMAN ZAMAN BUDA OLABİLİYOR. ( BİZ BUNU YAŞAMIŞTIK TRİPOLİ UÇUŞLARINDA ) SİSTEMDE KAYITLI OLAN CHECK İNDEN GEÇMİŞ TOPLAM BAGAJ AĞIRLIĞINDAN İSTANBUL HAVALİMANINDA KALAN BAGAJLARIN AĞIRLIĞINI ÇIKARTIRSANIZ BALANSTA YAZILI BAGAJ AĞIRLIĞINI GÖRMENİZ LAZIM. ACABA AYNI MI? YOKSA FARKLI MI? FARKLI İSE BAŞKA BİR ŞEYLERİ DE ( ? ) DÜŞÜNMENİZ GEREKİR. TEMENNİ EDERİM Kİ AYNI VEYA BİRBİRİNE ÇOK YAKIN OLSUN. BALANSA HATALI BİLGİ VERMEK KOLAY AFFEDİLİR BİR HUSUS DEĞİL. UÇAĞA BİR TON FAZLA VEYA EKSİK YÜKLEME İLE BİR ŞEY OLMAZ DENİR AMA KAPTANA UÇUŞ ÖNCESİ YÜKLEME PLANI İLE BİRLİKTE BİLGİ VERİLMİŞ OLMASI GEREKİR. ANCAK ALLAH SAKLASIN UÇAKTA BAŞKA BİR NEDENLE BİR KAZA VEYA KIRIM VUKU BULURSA NEDENLERİ ARASINA SİZİN BİR TON EKSİK VEYA FAZLA BAGAJINIZ DA GİRER. İNŞALLAH BAGAJLAR HACİMLERİ NEDENİ İLE UÇAĞA SIĞMAMIŞ OLSUN. AYNI HATA BİR SÜRE DEVAM EDİYORSA HER TÜRLÜ OLASILIĞI ( ? ) ARAŞTIRMAK GEREK. BUNLARIN YAPILDIĞINI ZANNETMİYORUM. ESKİDEN DE BENZERİ DURUMLARLA TABİİ Kİ KARŞILAŞILIYORDU. NE YAPTIĞIMIZ YAZIDA BELİRTİLİYOR. VE DE BUNLARI (BİR EKSİĞİ İLE ) SORDUĞUNUZ İÇİN BELİRTİYORUM. NETİCE HİÇBİR ÜLKEDEN UÇUŞLARINIZI DURDURURUZ ŞEKLİNDE BİR İKAZ ALMADIĞIMIZI HATIRLIYORUM.
cvp siz çalışırk ~ 4 yıl önce
verilen cevap harbi ders gibi. bunu hak ediyoruz. yazana teşekkür ediyorum. ben neyi araştırmamız gerektiğini anladım.Ama bunu yapacak ben değilim.
Kurumsal kalite zeka ~ 4 yıl önce
Daha önce burda yazmıştım Hatali yanlış bir şey görünce uyarmak düzeltme yoluna gitmek hizmet kalitesini arttırır.Almanyada trafik polisi araba icinde gurbetçi ye ceza yazarken rencide edici yanlış bir cümle kullanmış yanındaki kadın polis gurbetctiye demişki arkadaşımı şikayet edebilirsiniz beni şahid gösterin demiş.Bizler is yerinde orda burda yanlış görünce banane diyoruz yada hatalı yanlışı yapanı koruyoruz böyle olunca işler kalitesiz oluyor ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP KURUMSAL.. ~ 4 yıl önce
ZANNEDERİM Kİ BU KONU BİRAZ DA BİZİM KALİTEMİZLE İLGİLİ

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000