10 Ocak 2022, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Çetin Bey, pegasus hakkında da bir kaç kelam etmenizi rica ediyoruz, artık uzun uçuş saatlerinden, özel hayatın kalmamasından, verilen cüzzi maaşlardan sıkıldık bıktık. TK’da aynı işi yapan K/M’ler 15-20bin arası kazanırken, biz Pgs’li memurlar halen daha 2019 maaşlarımızı almaya devam ediyoruz.
  • HAZIRA ÇOK ALIŞMIŞSINIZ. VPN İLE KOLAY OLUYOR SÖYLEMEK. BUNU NEDEN YAZARLARDAN BEKLİYORSUNUZ Kİ? HER NE İSE YAŞAYAN SİZSİNİZ. DAVRANIN BAKALIM. MADEM YAZARLAR ŞİFRELİ KONUŞUYOR. MEYDAN SİZİN GİBİ YÜREKLİLERİN.
  • Şifreli konuşmak yerine suç duyurusunda bulunabilecek yazar ve yöneticiler olsa birde değil mi?
  • kartal imam hatip mezunu ve başkanının oğlunun okul arkadaşı olan ve torpille thy yönetimine gelen ilker tatile gittiği yerden arkasına bakmadan ve orada kalan kendi personelini ve diğer Türk vatandaşlarını düşünmeden kaçıp gitti. şimdi de show yaparak günü kurtarmak istiyor. Olay bu kadar net…bence görevden alınır, böyle adamlar hiçbir yerde sevilmez…
  • MİKAİL AKBULUT Engelli Hastayım 39 yaşımda THY TEKNİK den atıldım son senelerde hastalandım suçum yok VERİMSİZLİK eskisi gibi çalışamadım uçak teknisyeniydim 3 yıldır işsizim başka işe giremedim tek isteğim eski işime geri dönebilmek çalışmak hergün mail atıyorum ilker ayci bilal ekşi mikail akbulut sosyal medyadan yazıyorum cevap veren bile yok SADECE ÇALIŞMAK İSTİYORUM HAKSISCA ATILDIĞIM İŞİME DÖNMEK
  • haklısınız. Yazar sizden özür dilemeli. çok güzel bir cevap vermişsiniz. "Her işin doğası vardır, içinde olmayan bilemez" çok güzel bir söz. olmayan tecrübesi ile yazar buna verecek cevap bulamaz. Belli ki siz iyi ve eski bir havacısınız. sizi bu şirkete kim aldıysa ona sonsuz hürmetlerimi iletin (?)
  • o mektubu çoktan unutmuştuk. hatırlattınız. iyi oldu.
  • Hu nerelerdesiniz. Neden sesiniz çıkmıyor ki? neden hepsi yanlış diyen kimse yok yorumlarda.. neden ilker bey sözünün eridir demiyorsunuz.veya şirketi nasıl kurtardığını anlatmıyorsunuz.
  • yazdıklarınızda hata yok. hiç birini yapmadığı doğru.
  • Uzun yıllara dayalı tecrübenizi ucuz işlere harcamanız garibime gitti Çetin bey. Eleştirin ama objektif olmaya çalışın. Kazakistan olayının arka planında ne olduğunu bilmiyoruz, misafir olan bir üst yöneticinin ev sahibi tarafından güvenli bir yere gönderilmesi nasıl kaçmak oluyor anlayabilmiş değilim . Sanki İlker bey orgeneral ve savaş cephesinde askerlerini bırakıp kaçmış , pes yani. Ayrıca uzun yıllar havacılık sektöründesiniz Corona gibi bir krizin 1/10 yönettiniz mi? Size göre o zaman Hamdi Topçu havacılığın duayeni olmalı mesela değil mi? Sapla samanı karıştırmışsınız, airport haber havacılık kanalı değil paparazziye döndü son yıllarda iyice maalesef.

O toz kondurtmadığın insanların gözünde toz kadar değerinin olmadığını görmek çok acıdır.

Yöneticilerimize nasıl güvenebiliriz dersiniz? Buna ihtiyacımız var ama maalesef bu sanki olanaksız gibi.

Haydi çok şeyi bir kenara bırakıp eskiye dönelim. Çalıştığınız şirkette çalışanların büyük bir kısmının benimsemediği tepe yönetici değişir ve yerine sektörde pek kimsenin tanımadığı (atayanlar dışında) bir zat atanır.

THY insanları tedirgindir. Ve de atanan şahsın çalışanlara seslenişine pek hoş olmayan yorumlarla cevap verdiler. Kendimi tutamayıp bu konuda çalışanlara hitaben onları sakinleştirmek ve aklı selim’ e davet etmek amacı ile 4 Mayıs 2015 günü bu konuda Airporthaber için yazdığım yazının linki aşağıda. Hatırlamak isteyenler bakabilir. (https://www.airporthaber.com/kose-yazilari/ilker-ayci-bu-ayni-donemin-bir-bayrak-değişimidir .html). Aşağıdaki metinden de anlayacağınız üzere Sn. Aycı’nın bu seslenişinde THY çalışanlarının son yıllarda hasret duyduğu yönetim uygulamaları ve yönetici davranışları yer alıyordu.

EVET, THY YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA ATANAN SN. İLKER AYCI ŞÖYLE SÖYLEMİŞTİ.

Bu şirketi şunun veya bunun adamı diye ikiye bölemeyiz. Bu şirket bir ve bütün olmak zorunda. Tüm yönetim kurulu, icra kurulundaki arkadaşlarımız, bütün çalışanlarımız… Bir ve beraber olmak zorundayız. Egolarımızı nefsimizi, şahsi düşünce ve kanaatlerimizi bir kenara bırakacağız. Objektif olalım, adaletli, gerçek olalım ve ayağı yere basalım. Büyük rüyalarımız olabilir.

Derhal insan kaynakları ve bilgi işlem departmanları birlikte çalışarak bir hesap açacaklar. Çözülmediğini düşündüğünüz şu ana kadarki şahit olduğunuz bildiğiniz, sorunları, hatta cevabını ve çözümlerinizi de bize e-posta atın. O hesabı size vereceğiz. O e-posta adresine atın sorunlarınızı. Bakalım şirket çalışanları şirket sorunlarına ne kadar vakıf. Mesai arkadaşlarım küçük büyük sorunların çözümü için ne kadar gayretliler? Samimiyiz. Sizler de samimisiniz. Bize yazmaktan, adınızı bilmemizden çekinmeyin. Açık kapı politikası uygulayarak ayın belli günü ve saatinde buluşmalar ayarlayacağız. Randevu ile geleceksiniz sizi dinleyeceğim. Kısıtlı süre olduğu için önceden mailini atın sonra konuşalım. Biz sizi dinleyeceğiz. Çözülmesini istediğiniz sorunları, ben olsam şöyle yapardım dediğiniz konuları bekliyorum.

Bir ve beraberiz. Şunun ya da bunun şirketi yok. Yönetim kurumlu başkanının icra kurulu başkanının genel müdürün adamı diye bir şey yok. Bu eskiden vardı diye söylemiyorum. Falancı yönetim kuruluna yakın, falancı hissedara yakın yok. Birlikteyiz. Beraberiz.



Katılımcı, açık, net, şeffaf, adaletli bir yönetim ama çok çalışan bir yönetim olacağız. Çok çalışan az konuşan az dedikodu yapan, dedikoduyu silip atan… Orada burada konuşma, gel burada konuş. Orda burada derdini anlatacak kimse arama. Gel yönetim kurulu başkanına konuş. Gel müdürüne, başkanına, genel müdürüne, yardımcısına anlat. Ama çözümü içerde arayalım, çözüm dışarıda değil. Beraber konuşarak samimi şekilde çözelim. Düşüncelerinizi sıkıntılarınızı anlamak ve paylaşmak istiyoruz. Yeni dönemde inşallah Allah yar ve yardımcımız olsun. Kazasız belasız birlikte başarıları rabbim nasip etsin. Yolunuz bahtınız semamız açık olsun.  Yeni projelerde, yeni açılışlarda, sektörü bile hayrete düşüren önemli başarılarda sizle beraber olma temennisi ve duasıyla Allah'a emanet olun “

BU GÜZEL NİYETLERLE İŞE BAŞLAYAN BİR YÖNETİCİYE GÜVENİLMEZ Mİ?

Ben çalışanlara durun, adam göreve yeni başladı. Hemen karşı olmayın. Bekleyin. Eğer dediklerini yapmaz ise o zaman hep birlikte karşı oluruz demiştim. Onlar ise biz bu insana güvenmeyiz diye kesip atıyorlardı. Kim haklı çıktı? Maalesef çalışanlar haklı çıktı. Hem de fazlası ile.  Ve ben de hep birlikte karşı oluruz sözümün kendime düşen

Bölümünü vesilelerle yerine getiriyorum. Bu kadar uzun bir süre sonra bu yazı neden mi? Görseller bunu size anlatır zannederim.

İLKER AYCI BEY SESLENİŞİNDE SÖYLEDİKLERİNİN HANGİSİNİ YAPTI.

THY’ nin dışında olmam nedeni ile bu konuları 46 kişiye e posta ile duyurup konu ile ilgili görüşlerini sordum. Ve de onlardan aldığım cevapları birleştirerek aşağıdaki paragrafı oluşturdum. Aslında beş altı senedir THY ile ilgili yazılarıma gelen yorumlardan çıkarımımı da aşağıdaki paragrafa ilave edebileceğim açık ve normal olmasına rağmen bunu yapmadım. Ancak bu cevapların tümüne katılıyorum.

Şirketin bölünmüşlüğü devam etti mi? Evet, artarak devam etti. Egolarımızı nefsimizi, şahsi düşünce ve kanaatlerini bir kenara bıraktılar mı? Hayır. Objektif ve adaletli oldular mı? Kesinlikle olmadılar. Sorunların kendilerine e pota ile iletilmesini istemişlerdi. Bunu yaptılar mı?  Bunu bilemiyorum. Ama bu insana güvenemeyen çalışan, ona adı ve sanı ile e posta atıp şikayetçi olduğu konuyu ve kendine göre çözüm önerilerini bildirir mi? Zannetmem. Personel ayırımcılığı devam etti mi? Evet tüm hızı ile devam etti? Açık, net, şeffaf adaletli bir yönetin gördük mü? Maalesef, görmedik. Adaletli davranışları özledik.

Şirkette her şeyi gizli olduğu, çalışanlarla paylaşılmadığı bir birliktelik yaşıyoruz. Çok çalışacağız. Evet çok çalıştı.

Başbakanı apron görevlisi kıyafeti ile karşılayıp, biz işte böyle çalışıyoruz dediği aklımızda.39 kişi tüm bağlı kuruluşların ve iştiraklerin Yönetim Kurulu Başkanı olması çok çalıştığını göstermiyor mu?                                                                                         
Yönetim Kurulu Başkanı ile görüşmeğe giden derdini anlatan kimse oldu mu? İnsanlar güvenemediler ki gitsinler. Bu arada bu görüşmelerin yapılacağı günler belirlenip personele duyuruldu mu? Randevu sistemi oluşturuldu mu? Bunu da bilmiyoruz. Bunlar yapılmış olsa bile güvenilmeyen bir yöneticiye gidip dert anlatmanın riskini göze almadılar diye çalışanları suçlamak çok yersiz. Ancak temas kurduğum kimselerin görüşme takviminden ve randevu sisteminden haberleri olmamış.

Eski dönemlerde bu günlerde yaşandığı üzere işten çıkartılan bir personelin arkasından hiç kimsenin sevindiğini yönetime alkış tuttuğunu görmedim. Detaya girmeden ifade etmek gerekirse o zamanlarda çalışanlar birbirine düşman değildi. Bazılarının işe kabulleri nedeni ile bu zata teşekkür ve şükran borcu olduğunu biliniyor. Bu teşekkür ve borç ödemesini kurum için çalışarak yapmak mutlak daha iyi olurdu.  Şu anda THY’ de yaşayanların inanması zor ama, biz birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızın siyasi görüşlerini bile bilmezdik. Sormak da hiç aklımıza gelmezdi. Bu günkü manzara kanaatimce çalışanların fazlası ile politize olmalarından kaynaklanıyor. Bizden ve sizden ayırımı.

O toz kondurtmadığın insanlar için, toz zerresi kadar değerinin olmadığını anlamak ne kadar acı gelir insana.

Evet, bu durumu kimsenin yaşamasını istemem. Zor iştir. Ama bu durumu yaşayan çoğu kimse de bunu hak ederek yaşamıştır. Her halde çok yalnız ve kullanılmış olduğunu hisseder insan. Ve de düşünürlerin ifade ettiği üzere “İnsanın en büyük düşmanı yine kendisidir” Gelin kendinize de aynı çatı altında nefes aldığınız çalışanlara düşman gözü ile bakmaktan vazgeçin.  Kusuruma bakmayın nasihat gibi oldu ama, kim bilir belki bir gün bu yaklaşım işinize yarayabilir.

O toz kondurtmadığın insanların gözünde toz kadar değerinin olmadığını görmek çok acıdır.

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Pgt K/M ~ 2 yıl önce
Çetin Bey, pegasus hakkında da bir kaç kelam etmenizi rica ediyoruz, artık uzun uçuş saatlerinden, özel hayatın kalmamasından, verilen cüzzi maaşlardan sıkıldık bıktık. TK’da aynı işi yapan K/M’ler 15-20bin arası kazanırken, biz Pgs’li memurlar halen daha 2019 maaşlarımızı almaya devam ediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP Pgt K/M ~ 2 yıl önce
Daha detaylı bilgi gerekir.Görüşmek gerek.
KEŞKE' YE ~ 2 yıl önce
HAZIRA ÇOK ALIŞMIŞSINIZ. VPN İLE KOLAY OLUYOR SÖYLEMEK. BUNU NEDEN YAZARLARDAN BEKLİYORSUNUZ Kİ? HER NE İSE YAŞAYAN SİZSİNİZ. DAVRANIN BAKALIM. MADEM YAZARLAR ŞİFRELİ KONUŞUYOR. MEYDAN SİZİN GİBİ YÜREKLİLERİN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Keşke ~ 2 yıl önce
Şifreli konuşmak yerine suç duyurusunda bulunabilecek yazar ve yöneticiler olsa birde değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zeus ~ 2 yıl önce
kartal imam hatip mezunu ve başkanının oğlunun okul arkadaşı olan ve torpille thy yönetimine gelen ilker tatile gittiği yerden arkasına bakmadan ve orada kalan kendi personelini ve diğer Türk vatandaşlarını düşünmeden kaçıp gitti. şimdi de show yaparak günü kurtarmak istiyor. Olay bu kadar net…bence görevden alınır, böyle adamlar hiçbir yerde sevilmez…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zeus'a ~ 2 yıl önce
sanki çok mu seviliyordu. Onu sevdiğini yorumlarla ifade edenler belli.
engelli uçak teknik ~ 2 yıl önce
MİKAİL AKBULUT Engelli Hastayım 39 yaşımda THY TEKNİK den atıldım son senelerde hastalandım suçum yok VERİMSİZLİK eskisi gibi çalışamadım uçak teknisyeniydim 3 yıldır işsizim başka işe giremedim tek isteğim eski işime geri dönebilmek çalışmak hergün mail atıyorum ilker ayci bilal ekşi mikail akbulut sosyal medyadan yazıyorum cevap veren bile yok SADECE ÇALIŞMAK İSTİYORUM HAKSISCA ATILDIĞIM İŞİME DÖNMEK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
engelli'ye ~ 2 yıl önce
arkadaşım, her gün gönderdiğini söylediğin mailler' e cevap vermemeleri size bir şey anlatmıyor mu? kaldı ki THY' den haksız atıldığını söyleyen bir tek siz değilsiniz.
Al bir vur diğerine ~ 2 yıl önce
İlker gibi Mikailde torpil ile müdür olan kul hakkı kavramını bilmeyen,liyakatsiz, vizyonsuz adamlar ne bekliyorsun bunlardan.
tecrübeye ~ 2 yıl önce
haklısınız. Yazar sizden özür dilemeli. çok güzel bir cevap vermişsiniz. "Her işin doğası vardır, içinde olmayan bilemez" çok güzel bir söz. olmayan tecrübesi ile yazar buna verecek cevap bulamaz. Belli ki siz iyi ve eski bir havacısınız. sizi bu şirkete kim aldıysa ona sonsuz hürmetlerimi iletin (?)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
unutmuştuk ~ 2 yıl önce
o mektubu çoktan unutmuştuk. hatırlattınız. iyi oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hu.. ~ 2 yıl önce
Hu nerelerdesiniz. Neden sesiniz çıkmıyor ki? neden hepsi yanlış diyen kimse yok yorumlarda.. neden ilker bey sözünün eridir demiyorsunuz.veya şirketi nasıl kurtardığını anlatmıyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hata yok ~ 2 yıl önce
yazdıklarınızda hata yok. hiç birini yapmadığı doğru.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tecrübe ~ 2 yıl önce
Uzun yıllara dayalı tecrübenizi ucuz işlere harcamanız garibime gitti Çetin bey. Eleştirin ama objektif olmaya çalışın. Kazakistan olayının arka planında ne olduğunu bilmiyoruz, misafir olan bir üst yöneticinin ev sahibi tarafından güvenli bir yere gönderilmesi nasıl kaçmak oluyor anlayabilmiş değilim . Sanki İlker bey orgeneral ve savaş cephesinde askerlerini bırakıp kaçmış , pes yani. Ayrıca uzun yıllar havacılık sektöründesiniz Corona gibi bir krizin 1/10 yönettiniz mi? Size göre o zaman Hamdi Topçu havacılığın duayeni olmalı mesela değil mi? Sapla samanı karıştırmışsınız, airport haber havacılık kanalı değil paparazziye döndü son yıllarda iyice maalesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TECRÜBE / UCUZ İŞ ~ 2 yıl önce
BUNUN İÇİN ORGENERAL OLMAYA GEREK YOK. ,NSANIN EMRİNE GÖREV YAPAN ARKADAŞLARINI TERK ETMESİ KONU. SİZİN GÖRÜŞÜNÜZDE OLAN KAÇ KİŞİ VAR BİLEMEM. HAMDİ TOPÇUNUN DUAYENLİĞİNİ NEREDEN ÇIKARTTINIZ ANLAYAMADIM.SİZ BU HABERE YAZDIĞIM YORUMU OKUYUP BURADAN CEVAPLAMIŞSINIZ. YAZIYI DA OKUYUN. ŞAYET PAPARAZZİ HABERLERİNİ SEVİYORSANIZ ONA DA YORUM YAZIN.
tecrübe'ye ~ 2 yıl önce
Corona krizi ile yazdığınız konu arasında nasıl bir ilişki kurdunuz acaba? Ve de Kazakistana tatile gitmekle olayın arkasındaki bilinmezlerin ne alakası olabilir sizce. ilker bey dış işleri temsilcisi oldu da haberimiz yok. Sapla samanı karıştıran kim olabilir sizce. Trollük yapmanın bile belli bir kalitesinin olması gerekmezmi.
Tecrübe ye ~ 2 yıl önce
Siz de olmayan tevcrübenizle anlamaya çalışmayın. Bu işin bir doğası vardır, içinde olmayan bilemez. Bağlantı kuramıyorsanız sizden ötürü yani.
Utanmaz, liyakatsiz yöneticiler topluluğu ~ 2 yıl önce
THY...Sözüm hakedenler haricine.İlker, Mikail gibi gibi gibi..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000