31 Mayıs 2021, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Türk hava kurumunda efes Selçuk uçuş okulunda Cavit kökten baş uçuş öğretmeni olmuştur bu şahıs bundan 3-4 yıl önce iniş takımlarını açmayı unutarak uçakta kırıma sebebiyet vermiş öğrencinin ve kendinin hayatını tehlikeye atmıştır ve uçuş disiplinsizliği sergilemiştir şimdi hangi üstün akıl onu tekrar THK ÇATISI İÇİNE ALIP BİR DR BAŞ UÇUŞ ÖĞRETMENİ YAPMIŞTIR???
  • Yaim maas aliyorum, yarim ucmam lazim, eder 35, ustu her saat ucrugumda haram ediyorum, beni bu duruma dusuren sendika dahil haklarimiz somuren tk ya acayip ofkeleniyorum
  • Önceleri her telden adam heryerde çalışıyordu ve otomatik denetleme gerçekleşiyordu farklı görüşteki iki kişi birbirini denetleyip yasa dışı iş yapmalarını engelliyordu ama aynı zihniyetteki iki kişi aynı yere hizmet edince denetleme olmuyor.Eskiden nerden buldun yasası vardı paranın nasıl ve nerden temin edildiği sorgulanıyordu ama şimdilerde yok para gelsinde nerden gelirse gelsin.
  • Yıllardır büyük bir genel havacılık firması (AHL)de hangari olan İran'a uçak yedek parça satışında büyük rol oynuyor ,hiç alakasız bir şirketin kısa sürede genel havacılıkta nasıl devlestigine bir bakin
  • Tgs çalışanları olarak zor günler ve zor zamanlar geçiriyoruz ikramiye sisteminin geri gelmesini istiyoruz
  • Kargoda cok buyuk oyunlar var, Tk denetlenmeli
  • Çok geç bile kalındı.Personel kapıları da aynı şekilde.Girwn çıkan araçlar ne şekilde denetleniyor?Atı alan üsküdarı geçti misali.
  • Alımlar başladığında THY TEKNİK A.Ş’den ayrılacağım diyen B1/B2 CS/SS lar like, hayır ayrılmayacağım diyenler dislike
  • Memlekette mercek altına alınması gereken o kadar çok şey var ki her gün her yerde bir başka rezalet oluyor,olaylar,suçlamalar,itirafların arkası kesilmiyor,kokuşmuşluk,çürümüşlük almış yürümüş ama kimse ne hesap veriyor ne de soruyor...
  • Azındaki baklayı çıkarsaydın!

Özel jetler mercek altına alınmalı…

Türkiye’nin içinde bulunduğu konjonktür dikkate alındığında özel jetlerin fazla kullanıldığı bir ortama dikkat çekmek istiyorum. Devletin istihbarat servisleri, havalimanı çalışanları, gümrük memurları ve havalimanı polislerine çok iş düşüyor.

Müzik kutusunda Nissan CEO’sunun kaçırılmasını dikkate aldığımızda daha nelerin kaçırılabileceğini önemsememiz gerekir.

Son haftalarda yaşanan tartışmalara özel jet penceresinden baktığımızda, özellikle kara paranın aklanacağı, altın, uyuşturucu gibi yasa dışı işlerin en hızlı şekilde ulaşımını sağlayacak araçlardan biri de özel jet uçaklardır.

O nedenle özel jetlere özel önlemler almak gerekir. Kayıtsız, kağıtsız küreksiz altın kaçakçılığı üzerinde durmak, uyuşturucu ile mücadele konusunda etkin mücadele için özel jetlerin titizlikle uçurulmalarını sağlamak lazım. Şunu kastediyorum. Beyanlara bakılmaksızın valizler, kargolar en ince ayrıntısına kadar aranmalıdır.

Aynı zamanda Atatürk Havalimanı normal havalimanı hüviyetinden çıktıktan sonra daha başıboş bir hal aldı.

Kargo ve genel havacılığa hizmet vermesiyle dikkatleri çekmeyen bir yapıya büründü. O kadar çok iddia var ki kargo şirketlerinden bazılarının bile kayıt dışı ürün(!) taşıdıkları söylemleri ciddi boyuta ulaştı.

Pandemi döneminde her şeyin arapsaçına döndüğü bir ortamda ürünleri kontrol etmek bir yana virüs tehlikesi ile kargoların yanına bile yanaşılamadı.

Bir özel jet şirketi sahibiyle konuştum geçen hafta. Anlattıkları çok fakat ispatı yok. Dolayısıyla iş bize değil orada çalışan güvenlik güçlerine, gümrük memurlarına ve yer hizmetleri personeline düşüyor.

Özel jet işleten firmalara özel istekler geliyor. Kara paradan, kayıtsız altına kadar. Kimse ben taşıdım demiyor ama teklifin geldiği doğrulanıyor.

İnsan kaçakçılığı da bunun bir başka kolu.

Maalesef FETÖ’cülerin özel jetlerle taşındığı iddialarını hatırlamayan yoktur sanırım.

Bu özel jet sahipleri genellikle uçaklarını bir şirket aracılığı ile uçuruyorlar. Diyelim ki bir işadamı özel uçak aldı. Ayda bir iki kez kendisi uçuyor olsa bile geri kalan günlerde uçakları bir firmanın işletmesi altında uçuruluyor.

Özel jet uçuran brokerler da var. Bir masa bir sandalye, bir internet sitesi aracılığıyla uçak satışları çok fazla.

İnternete ilan verdiğiniz anda, arama motorlarına “özel jet” yazın bir dolu uçak pazarlayan firma bulursunuz. Hatta TC (Türkiye Tescilli) olmayan özel jetlerin bile kiralandığını görürsünüz.

Bir standart yok. Olsa bile kolayını bulup uçuruluyor. Hatta bazı brokerler bu konudan rahatsız. Türkiye’de bir masa bir sandalye bu işi yapıp inanılmaz zenginleşen kişilerin olduğunu bilmeyen özel jet firması yoktur.

Herkes birbirinin ne yaptığını bilmekle beraber iş konuşmaya gelince “Aman benden duymadın” sözü ile karşılaşıyorsunuz.

Doğru, düzgün iş yapanlara sözümüz yok.

Lakin bu sektörün gelişmesini savunan bir kişi olarak aynı zamanda kontrol altında da tutulması gerektiğini vurgulamadan edemeyeceğim.

Çalanın çaldığı ile, hırsızın hırsızlığı ile, kaçakçının kaçakçılığı ile, kara paracının kara para ile, gizli altın getirenin altın ile zenginleştiği bir çağda birilerinin haksız kazancın varlığını hatırlatmasında fayda var diye düşünüyorum.

Sadece özel jetler değil. Kargo anlamında büyük kargo şirketleri de mercek altında tutulmalı.

Özel jetler mercek altına alınmalı…

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

TÜRK HAVA KURUMU KOMEDİSİ ~ 3 yıl önce
Türk hava kurumunda efes Selçuk uçuş okulunda Cavit kökten baş uçuş öğretmeni olmuştur bu şahıs bundan 3-4 yıl önce iniş takımlarını açmayı unutarak uçakta kırıma sebebiyet vermiş öğrencinin ve kendinin hayatını tehlikeye atmıştır ve uçuş disiplinsizliği sergilemiştir şimdi hangi üstün akıl onu tekrar THK ÇATISI İÇİNE ALIP BİR DR BAŞ UÇUŞ ÖĞRETMENİ YAPMIŞTIR???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yarim ~ 3 yıl önce
Yaim maas aliyorum, yarim ucmam lazim, eder 35, ustu her saat ucrugumda haram ediyorum, beni bu duruma dusuren sendika dahil haklarimiz somuren tk ya acayip ofkeleniyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 3 yıl önce
Önceleri her telden adam heryerde çalışıyordu ve otomatik denetleme gerçekleşiyordu farklı görüşteki iki kişi birbirini denetleyip yasa dışı iş yapmalarını engelliyordu ama aynı zihniyetteki iki kişi aynı yere hizmet edince denetleme olmuyor.Eskiden nerden buldun yasası vardı paranın nasıl ve nerden temin edildiği sorgulanıyordu ama şimdilerde yok para gelsinde nerden gelirse gelsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akepe denen illet ~ 3 yıl önce
Grmeden olmaz. Tum yobazların Atatürk düşmanlarının gericikerin hırszıların yargılanıp gereken ceazyı alması gerek. Hırsızsınız hırsız milletin yakadından dusu artık
İran ~ 3 yıl önce
Yıllardır büyük bir genel havacılık firması (AHL)de hangari olan İran'a uçak yedek parça satışında büyük rol oynuyor ,hiç alakasız bir şirketin kısa sürede genel havacılıkta nasıl devlestigine bir bakin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Genel Havacılık ~ 3 yıl önce
Sulyaklar mı? Kim merak ettim?
met ~ 3 yıl önce
Tgs çalışanları olarak zor günler ve zor zamanlar geçiriyoruz ikramiye sisteminin geri gelmesini istiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kargo polemigi ~ 3 yıl önce
Kargoda cok buyuk oyunlar var, Tk denetlenmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ti ~ 3 yıl önce
nasil cok buyuk oyunlar?
Tahir Görgülü ~ 3 yıl önce
Çok geç bile kalındı.Personel kapıları da aynı şekilde.Girwn çıkan araçlar ne şekilde denetleniyor?Atı alan üsküdarı geçti misali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anket ~ 3 yıl önce
Alımlar başladığında THY TEKNİK A.Ş’den ayrılacağım diyen B1/B2 CS/SS lar like, hayır ayrılmayacağım diyenler dislike

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mercek ~ 3 yıl önce
Memlekette mercek altına alınması gereken o kadar çok şey var ki her gün her yerde bir başka rezalet oluyor,olaylar,suçlamalar,itirafların arkası kesilmiyor,kokuşmuşluk,çürümüşlük almış yürümüş ama kimse ne hesap veriyor ne de soruyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bakla ~ 3 yıl önce
Azındaki baklayı çıkarsaydın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000