09 Kasım 2020, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Sistem ariza vermedigi surece degismiyor, bu arada ekiplerin artik iclerinde Corona cikti bildirimiyle sik sik Tk saglik departmani tarafindan ucusu kesiliyor Udt ataniyor, 14 gun, saglik bakanligindan bildirim yok ama Tk Saglik mudurlugu bu yetkiyi nasilsa eline gecirmis hicbir yer ve zaman veya kisi gostermeden sizlerin ucusunu kesiyor, 14 gun.. Bu arada shgm den onay alindi diye cok kisa dinlenmelerle ekipler aylik 40-70 saat ucuruluyor, dinlenme sure,eri minumumda gorev sureleri maksimumu zorluyor, dinlenme yerleri cok kotu, kurumsal emniyet baskanliginin sesi cikmiyor, bu nasil kurum emniyet kulturuyse, bu baskanlik hic bir seye itiraz etmiyor, hicbir yorumda bulunmuyor, ekiplerin yaninda degil, arastirmasi yok, herhangi bir limit derdi yok, yorgunlugu takmiyor, umursamiyor yazik.
  • Kabin memurlarina psikolojik test yapilmali. Aralarinda iyiler olsa da ozellikle hostes kesiminin cogunun psikolojisi cok. Bunu gorebilmek icin sirket calisani olmaya gerek yok. Yolcusu da goruyor sevgilisi de goruyor kocasi da goruyor akrabalari da goruyor bu psikoljik sorunlu kisileri.
  • Thy de beyinmi ariyorsun, iltimas bakmalisin, yanlis yerdesin
  • Malesef cok umurunda gibi durmuyor. Daha 1-2 hafta once yurtici ve yurtdisi atamalarin yapilmasi gundemdeydi. Boyle bir donemde, insanlara evden dahidisari cikmamasi tavsiye edilirken, tayinleri cikarmayi dusunen yoneticiler vardi. Gercekten calisanlar ve ailelerini galiba kimse dusunmuyor.
  • Daha öğrenecek o kadar çok şeyi var... Havacılığı PGS mi başlattı HAYIR fakat DEĞIŞTIRDILER. Herşeyden öte çalışınına şeffaf oldular. Covid 19 pandemi seyahat kurallarını en iyi PGS den öğrendik en çok hatta maximum düzeyde desteği PGS vize pasaport ekiplerinden gördük. THY vize pasaport ekibi tlf lara bakmadığı gibi maillere bile dönüş sağlamadı. Ortada çok ciddi bir fark var görebilene. Sağol Pegasus .
  • Yok hepa filtresiymiş yok dezenfeksiyonmuş. Bu adamlar dün metrobüse bindi, pazara gitti, restarontlarda oturdu. Ertesi gün uçağa bindi. Yanindakiyle mesafe 0 onundekiyle 50 cm. Düşünün 2 salonda M3 cinsinden 150 insan var.
  • Havuz eğitimi sadece is basi eğitimde yani temel eğitimde iken olan bir eğitim. Temel eğitim almaya hak kazanan biri zaten havacılık tip merkezlerinden ciddi sağlık kontrollerinden geçiyor.
  • Thy batsa ya da satilsa da icimizdeki su viruslerden asalaklardan kurtulsak ozellikle de planlamadaki beyinsiz surungenlerden
  • İyi o zaman uçuşlarda olmasın? Kimse çalışmasın? İnsanlar işine gücüne gitmesin böyle çuval gibi oturalım? Vitamininiz mi eksik ne? Ne bu korku??
  • UTEM biriminde 7 ekip var her gün 1 ekip ya korona ya karantina zor şartlar altında çalışıyoruz.

PCR

Çin’de vuku bulan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü gün geçtikçe yayılmaya devam ediyor. Ekiplerden kayıplarımız çok. Peki ama şirketler gereken tedbirleri alıyor mu ?

Hepa sisteminin düzenli değişimi konusunda hassas olunmasını gerektiğini defalarca yazdık çizdik. Şimdi de simülatör eğitimlerine biraz değinelim.

Türkiye’nin havacılık sektöründeki öncü şirketlerinden Türk Hava Yolları ve Pegasus’u ele alalım. PCR testini Pegasus simülatör öncesi çalışanlarına uygularken Türkiye’nin amiral havayolu şirketi Türk Hava Yolları uygulamıyor. Sebep ?

Sanıyorum Covid-19’u THY yönetimi fazla dikkate almıyor. Oysa ki buradaki pilot testten birkaç gün sonra ekip binasına, brifinge ve ardından da uçağa giriyor. Dönüşünde de sosyal yaşantısına devam ediyor. Gerek şirket çalışanları ve gerekse halk sağlığı tehlikede!

Aynı durumu kokpit temizliğinde ele alacak olursak da ne derecede kokpit temizliği yapıldığı konusunda endişelerim bir hayli fazla.

Kabin eğitimleri değişir mi?

Yüz yüze eğitimlerin başladığı şu günlerde Covid-19’a karşı ne türlü önlemler alındığı bir muamma. Havuz eğitimleri konusunda bile zührevi hastalıklar konusunda yetersiz kalındığını savunmuş, akabinde değişen birşey olmamıştı. İlla ki yaşayarak tecrübe etmeye gerek var mı?

Havuza cümbür cemaat atla, kimde ne tür sorunlar var bilme, sonra da milleti hastene kapılarında süründür! Eğitimler öncesi tam bir vücut taraması yapılması elzem. Yoksa Covid-19 geçse bile daha büyük belalar gelir bizi bulur.

Hepa hepa...

Başta IATA olmak üzere hemen hemen her havayollarından geçinen kuruluş, yolcuyu uçağa çekebilmek adına, türlü bildirimlerde bulunuyor. Tekrar soruyorum! Hepa filtreler ne sıklıkla değişiyor ?

Kara kış kapıda...

İçine girdiğimiz düşük sezonda zarar açıklayan Türk Hava Yolları, umarım daha fazla zarar etmeden çıkar bu ortamdan. Gidişat pek iyi değil. Her geçen gün, bir ülke daha sert tedbirler alıyor. İşin ucu yine en başında söylediğim dünya genelinde karantinaya çıkacak ama çok geç alınmış bir karar olacak...

Türkiye’de işten çıkarılmaların yasaklandığı bu dönemin zararsız bir şekilde atlatılması imkansız olur. Ama yine de ümidimiz istihdamın korunması.

Hitit

Dünya genelinde pandemi havacılık sektörüne ağır darbe vurmaya devam ederken, Türk yazılım şirketi Hitit’in başarısını görmezden gelmek olmaz.

Dünyanın en büyük üç havacılık teknoloji firmalarından biri olan Hitit’in, hizmet ihracatı yaptığı ülke sayısı 25’e yükseldi. Türk mühendislerinin elinden çıkan yüzde 100 yerli havacılık çözümleriyle her yıl milyonlarca insanın seyahat etmesini sağlayan teknolojiyi üreten Hitit’in başarısı önünde şapka çıkarıyor, başarılarının devamını diliyorum.

Saygılarımla...

Serdar BAŞAĞAOĞLU

PCR

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Hepa Degismiyor ~ 3 yıl önce
Sistem ariza vermedigi surece degismiyor, bu arada ekiplerin artik iclerinde Corona cikti bildirimiyle sik sik Tk saglik departmani tarafindan ucusu kesiliyor Udt ataniyor, 14 gun, saglik bakanligindan bildirim yok ama Tk Saglik mudurlugu bu yetkiyi nasilsa eline gecirmis hicbir yer ve zaman veya kisi gostermeden sizlerin ucusunu kesiyor, 14 gun.. Bu arada shgm den onay alindi diye cok kisa dinlenmelerle ekipler aylik 40-70 saat ucuruluyor, dinlenme sure,eri minumumda gorev sureleri maksimumu zorluyor, dinlenme yerleri cok kotu, kurumsal emniyet baskanliginin sesi cikmiyor, bu nasil kurum emniyet kulturuyse, bu baskanlik hic bir seye itiraz etmiyor, hicbir yorumda bulunmuyor, ekiplerin yaninda degil, arastirmasi yok, herhangi bir limit derdi yok, yorgunlugu takmiyor, umursamiyor yazik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onerge ~ 3 yıl önce
Kabin memurlarina psikolojik test yapilmali. Aralarinda iyiler olsa da ozellikle hostes kesiminin cogunun psikolojisi cok. Bunu gorebilmek icin sirket calisani olmaya gerek yok. Yolcusu da goruyor sevgilisi de goruyor kocasi da goruyor akrabalari da goruyor bu psikoljik sorunlu kisileri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bence ~ 3 yıl önce
Katılıyorum
Kavuncu ~ 3 yıl önce
Bosluktandir.
Thy ~ 3 yıl önce
Thy de beyinmi ariyorsun, iltimas bakmalisin, yanlis yerdesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gokturk ~ 3 yıl önce
Malesef cok umurunda gibi durmuyor. Daha 1-2 hafta once yurtici ve yurtdisi atamalarin yapilmasi gundemdeydi. Boyle bir donemde, insanlara evden dahidisari cikmamasi tavsiye edilirken, tayinleri cikarmayi dusunen yoneticiler vardi. Gercekten calisanlar ve ailelerini galiba kimse dusunmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY nin PGS den... ~ 3 yıl önce
Daha öğrenecek o kadar çok şeyi var... Havacılığı PGS mi başlattı HAYIR fakat DEĞIŞTIRDILER. Herşeyden öte çalışınına şeffaf oldular. Covid 19 pandemi seyahat kurallarını en iyi PGS den öğrendik en çok hatta maximum düzeyde desteği PGS vize pasaport ekiplerinden gördük. THY vize pasaport ekibi tlf lara bakmadığı gibi maillere bile dönüş sağlamadı. Ortada çok ciddi bir fark var görebilene. Sağol Pegasus .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu saatten sonra kim öle kim kala ~ 3 yıl önce
Yok hepa filtresiymiş yok dezenfeksiyonmuş. Bu adamlar dün metrobüse bindi, pazara gitti, restarontlarda oturdu. Ertesi gün uçağa bindi. Yanindakiyle mesafe 0 onundekiyle 50 cm. Düşünün 2 salonda M3 cinsinden 150 insan var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havuz ~ 3 yıl önce
Havuz eğitimi sadece is basi eğitimde yani temel eğitimde iken olan bir eğitim. Temel eğitim almaya hak kazanan biri zaten havacılık tip merkezlerinden ciddi sağlık kontrollerinden geçiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güldürme ~ 3 yıl önce
Havacılık sağlık merkezleri tam vücut taraması yapmıyor ama. İlk günden bulaş riski. Walla buna bile bir yorum yapmışsın ya pes.
Km ~ 3 yıl önce
Thy batsa ya da satilsa da icimizdeki su viruslerden asalaklardan kurtulsak ozellikle de planlamadaki beyinsiz surungenlerden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 3 yıl önce
İyi o zaman uçuşlarda olmasın? Kimse çalışmasın? İnsanlar işine gücüne gitmesin böyle çuval gibi oturalım? Vitamininiz mi eksik ne? Ne bu korku??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen KM isen ~ 3 yıl önce
...akıl yok
U. T. E. M ~ 3 yıl önce
UTEM biriminde 7 ekip var her gün 1 ekip ya korona ya karantina zor şartlar altında çalışıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000