07 Haziran 2021, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • %15 maaşları iyileştirme bilgisi dönüyor asli varmı bilemem,bilgisi olan varmı,Ali bey sizin varmi
  • Daha yorumları yayınlamıyosunuz. Sendika bi gömlek fazla gelir size.
  • Sendikayi dinledim ama bu kisiler mi beni temsil edecek allah askina. Kamyoncu gibiler. Havacilikla ilgileri yok hic. Bugune kadar nerede idiler neden bir anda ortaya ciktilar, bir anda bu kadar kampanya anlatirken ki baski kurma gayreti ilginc. Burnuma pis kokular geliyor.
  • Ali KIDIK bey sermayeden yana olmanıza hiç şaşırmadım yazınızda demişsiniz ki (hangi şirket işçinin hakkını veriyor ki) diğer şirketler çalışanlarını sömürüyor pegasus unda sömürmesi normal öylemi. Tarafsızlıktan bahsedip ne tarafta olduğunu gösteriyorsun.
  • Ramp yer işletmede kendine reis dedirten padişah ve yancıları kendinizi kaf dağında sanmayın sıra size de gelecek sırf padişah rahat etsin diye ona yalakalık yapanlar çil yavrusu gibi dağılacaksınız öyle yok elalem çalışsın siz yatın. Ne demiş böyürlenme padişah senden büyük Allah var.
  • thy tekniğe getirilen çelik iş yüzde 1 aidat sözü verdi ama sonradan pardon dedi aidatı arttırdı toplanan aidatlarla lüks araba aldılar Allah var hakkımı helal etmiyorum
  • Bekleyin Oprasyon, Kabin, Teknik olarak geliyoruz!!!!
  • Evet ali bey helal olsun sizlere hiçmi hiç şaşirtmadınız helal olsun burada yazılıcak çok şey var ama sizlere yazsak bile boş sizlerin yazdııklarınız insanların haklarını savunmuyorsanız köstek olmayın
  • Hava ise girmeyin
  • Tgs birgun sendikali olacak. Arkadaslar dikkat edin ne vakit sendikalasmaya yaklassak birileri gozumuzu korkutmaya calisiyor. Hadi artik birlik olalim. Havasene uye olalim. O zaman isverenin karsisinda soz hakkimiz olur.

Pegasus Havayolları çalışanlarının sendikal arayışları…

Baştan konuşalım ve bu yazıyı okurken samimi vicdanlarınızı bir kenara atmadan sindire sindire okuyun. Sendika, çalışanların sigortasıdır, güvencesidir. Bunda mutabıkız. Amma velakin zamanlama, ortam, ekonomi her durum göz önüne alınmalı.

Birkaç haftadır Pegasus Havayolları çalışanlarının sendikal girişimlerini izliyorum. Bir haktır ve buna saygı duyulmalı ki biz de saygı duyuyoruz. Bana gelen taleplerden en önemlisi “Ya Airporthaber en güçlü mecra neden haber yapmıyorsunuz” şeklinde.

Üstelik mensubu olduğum siyasi partiye ulaşıp “Ali Kıdık- Airporthaber neden bu konuya eğilmiyor” şeklinde akıllarınca siyasal baskı yapacaklar.

Aman buna tevessül etmeyin. Bu mecra siyaset dışı ve tamamen tematik bir havacılık portalıdır. Bugüne kadar siyasi içerik bulamazsınız benim yazılarımda. Siyasi yönlendirme hiç göremezsiniz. Ne farkımız kalır iktidar yalakalarından, güç odaklarına biat edenlerden, mama peşinde olanlardan. Biz olabildiğince özgür olmaya, olabildiğince yazarlarımızın bir kelamına dahi karışmamak üzere yayın yapan bir kuruluşuz.

Daha önce THY’de böyle bir yapılanma oldu. Allah şahit ki, o dönem de sendikaya karşı gösterilmeme rağmen işten atılmamaları için ne çabalar sarf ettim. Biliyordum arkadaşların başına gelecekleri. Ve söylediğim gibi de oldu. Pilot arkadaşları bir kenara bırakırsak, kabin memuru arkadaşlar işsiz kaldı. Birçoğu eşinden ayrılma derecesine geldi, şehri terk etti, bunalıma girdi.

Hak, hukuk bu ülkede yerini güçlülerin inisiyatifine terkedilmiş durumda. O yüzden değil yerel mahkemeler Anayasa Mahkemesi dahi karar verse uygulanmıyor artık. O sebeple sonucuna katlanılacak eylemlerin içinde yer almakta fayda var. Sendikaya hiçbir şey olmaz.

Bütün bunların yaşanmasını neden isteyelim?

Yazının başında da söyledim. Sendika çalışanlarımızın garantisidir. Ancak gerçek sendikacılıktan bahsediyorum. İşçi ile işveren arasında köprüdür.

Konjonktür çok önemli. Pandemi dönemindeyiz. Şirketler batma noktasında. Her biri kılı kırk yarıp ayakta kalma derdinde. Bu dönemde şirketlerin başının ağrımaması gerek. Yoksa bana kalsa, havalimanı çalışanları, yer hizmetleri, MRO’lar hepsi sendikalı olsun.

Hangi şirket çalışanlarına hak ettiğini veriyor ki?

Ama emin olun şu dönemde işsiz olmamaya bakmak lazım.

Ülkemiz gerçek demokrasi ile tanışana dek, ekonomik rahatlama olana dek, şirketler ayağa kalkana dek bu girişimlerin doğru bir hareket olmadığını göreceksiniz.

Sendikacılık eskisi gibi değil. Daha doğrusu bu ülkede sendikacılık dönemi biteli 10 yıl oldu. Görselde sendikacılık var. Çata çat işçinin hakkını savunan sendikacılık kalmadı.

Bu ülkede hiç grev yapılabildiğini gördünüz mü? Bu ülkede hak arayanların nasıl muamele ile karşılaştığına hepiniz şahitsiniz.

Ama bu durum sizi umutsuzluğa sevk etmesin. Elbette hakkınızı yedirmemelisiniz, elbette hakkınızı savunmalısınız.

Pegasus Havayolları’nı savunacak değilim. Bi hakkı teslim etmek lazım. Sabiha Gökçen’i Sabiha Gökçen yapan firmadır. Daha önce Sabiha Gökçen Havalimanı yer çalışanları da sendikal girişimde bulundular. Sonuçlarını hepimiz biliyoruz.

Ben yine ve yeniden söylüyorum. Sendika girişimlerini demokratik bir hak görmekle beraber zamanlama yanlış diyorum.

Tüm havacılık sektörünün bir an evvel ayağa kalması dileğiyle…

Pegasus Havayolları çalışanlarının sendikal arayışları…

Yorumlar Tüm Yorumlar (56)

Ghh ~ 3 yıl önce
%15 maaşları iyileştirme bilgisi dönüyor asli varmı bilemem,bilgisi olan varmı,Ali bey sizin varmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo ~ 3 yıl önce
Daha yorumları yayınlamıyosunuz. Sendika bi gömlek fazla gelir size.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nakliyat ~ 3 yıl önce
Sendikayi dinledim ama bu kisiler mi beni temsil edecek allah askina. Kamyoncu gibiler. Havacilikla ilgileri yok hic. Bugune kadar nerede idiler neden bir anda ortaya ciktilar, bir anda bu kadar kampanya anlatirken ki baski kurma gayreti ilginc. Burnuma pis kokular geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O zaman ~ 3 yıl önce
Çalış asgari ücretle... Köle...
Troller iş başında ~ 3 yıl önce
Ben de görüştüm sendika yetkilileri ile gayet düzgün işinin ehli insanlar. Sizin cesaret edip arayamadığınız haklarınızı aramaya sizden daha hevesliler. Çünkü tüm emekçiler emeğinin karşılığını almalı bunu biliyorlar, sizin kabullenmiş olduğunuz haksızlıkları onlar kabullenmiyor ve yol gösteriyorlar izlemek isteyenlere. Azcık cesaretli olsanız çok şey kazanacaksınız.
vatandaş ~ 3 yıl önce
Ali KIDIK bey sermayeden yana olmanıza hiç şaşırmadım yazınızda demişsiniz ki (hangi şirket işçinin hakkını veriyor ki) diğer şirketler çalışanlarını sömürüyor pegasus unda sömürmesi normal öylemi. Tarafsızlıktan bahsedip ne tarafta olduğunu gösteriyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hep aynı yorumlar ~ 3 yıl önce
Arkadaş adam orda düzen ile ilgili bir gerçekten bahsediyor nasıl yandaş olduğunu çıkardın gerçekten anlamadım ?
Ramp ~ 3 yıl önce
Ramp yer işletmede kendine reis dedirten padişah ve yancıları kendinizi kaf dağında sanmayın sıra size de gelecek sırf padişah rahat etsin diye ona yalakalık yapanlar çil yavrusu gibi dağılacaksınız öyle yok elalem çalışsın siz yatın. Ne demiş böyürlenme padişah senden büyük Allah var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yer işçisi ~ 3 yıl önce
Gözdağı vermeye başladılar. İlk kıyım verildi ama bizim gözümüz korkmaz güçlenerek geliyoruz. Bir gider bin geliriz.siz korkmaya başlayın gümbür gümbür geliyoruz bu sizin iyi gunleriz . Sendika geldiği zaman korkudan delik arıyacaksınız.Korku dağlarını sarmış.Bekleyin görün.
tk ~ 3 yıl önce
thy tekniğe getirilen çelik iş yüzde 1 aidat sözü verdi ama sonradan pardon dedi aidatı arttırdı toplanan aidatlarla lüks araba aldılar Allah var hakkımı helal etmiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAWOPS ~ 3 yıl önce
Bekleyin Oprasyon, Kabin, Teknik olarak geliyoruz!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahlak şube ~ 3 yıl önce
Evet ali bey helal olsun sizlere hiçmi hiç şaşirtmadınız helal olsun burada yazılıcak çok şey var ama sizlere yazsak bile boş sizlerin yazdııklarınız insanların haklarını savunmuyorsanız köstek olmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sakin ha ~ 3 yıl önce
Hava ise girmeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgsli ~ 3 yıl önce
Tgs birgun sendikali olacak. Arkadaslar dikkat edin ne vakit sendikalasmaya yaklassak birileri gozumuzu korkutmaya calisiyor. Hadi artik birlik olalim. Havasene uye olalim. O zaman isverenin karsisinda soz hakkimiz olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000