14 Haziran 2021, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • o zaman yüzdeye +1 kişi daha ekleyelim dimi hayırlı olsun :)
  • Ali bey sayın nane bey e biz çalışanlar olarak ulaşamıyoruz burda bazı yöneticiler personele baskı tabiri caizse zulüm ediyor biz derdimizi anlatacak kimse bulamıyoruz lütfen yorumumu yayınlayın
  • %1
  • Türk Hava Yolları'ndan bilgi verilmeden evde tutulan, ancak sağlık sigortası yapılan yabancı pilotlardan neden yazılarınızda bahsetmiyorsunuz, onlara ücretli simülatör. Yarış sayısı geçen yıla göre iki katı, neden işe geri dönmüyorlar.
  • Ali bey net bilgi istemiş, sendikalı olanların sayısı %1 e ulaşmadı demiş ama ben net bilgi vereyim şuan 1950 kişi olduk %25 den fazlayız.
  • Bayrak taşıyıcımız tüm yabancı kaptanları geri çağırıyor, okadar türk kaptan piyasada işssiz iken, yazıktır günahtır ülkemizin vatandaşlarına…
  • Şu atmış olduğun başlık bile çalışanı caydırmak için yazılmış. Sorsana işçiler ne istiyor hangi şartlarda kaç saat offsuz çalışıyor. Ailesine zaman ayırabiliyor mu? Hadi ailesine zaman ayıramıyor buna değecek para ceplerine giriyor mu? Temmuz ayı geldi hala zam alınmadı yıl bitti yıl. Zammı geçtim insanlar burda herşeylerinden fedakarlık yaparak çalışıyor 3 kuruşa. 9 saat çalışılacak çalış 10 saat çalışılacak çalış. Tek off çalışılacak çalış. para? Para yok. Birazda bunlardan bahsedin böyle yanlı başlıklar atarak ancak tarafınızı belli etmiş olursunuz.
  • Dediğiniz gibi madem hava iş , hava sen vardı bu zamana kadar neden hiçbir faydaları dokunmadı? Bu insanların hakkını savunuyor sonuçta , isterse adı başka bir şey olsun.
  • Saw MH personeli olarak sesleniyorum. Havalimanlarında çalışan personele burun kıvıran her ay bol sıfırlı maaslariyla Kıbrıs'ta kumar oynayan kaptanlarim. Biz güya beyaz yakalı olarak aldığımız asgari ücretle çocuk büyütüyor, kira ödüyor, geçim kaygısı yaşıyoruz. Ama hiç bir calisan arkadaşımıza artislik yapmıyor, kimseyi ezmeye, hakir gormeye çalışmıyor, tebessümle anlayışla, sabırla işimizi yapmaya çalışıyoruz. Biz tevazu sahibi olarak ister kamyoncu amca ister çöpçü amca olsun hakkımızı savunacak bir merci arıyoruz. Bunun adı bugün nakliyat iş olur yarın başka bişey olur farketmez. Sözüm ona Atatürk rozetleri yakalarindan düşmeyen zaati muhteremler cumhuriyetçi ve halkçı olacaklar. Sözde değil özde olun. Sen birilerine kamyoncu diyerek hakir goruyor olabilirsin bu da senin seviyeni gösterir. Sana iyi uçuşlar kaptan.
  • Aynen yüzde 1 bile değil onuda naneden mi öğrendin bizzat görüşmüşsün ya hani ama sendikaya karşı değilsin

Pegasus sendikalaşan çalışanları işten mi çıkartacak?

Değerli Pegasus çalışanları, bu yazımı bir mektup olarak algılayın. Geçen haftaki yazıdan sonra çok sayıda yorum ve mesaj aldım. Şuna emin olun. Sendika çalışması içinde olan hiçbir arkadaş işten çıkartılmayacak. Bu sözü genel müdürünüz Mehmet Nane ağzından söylüyorum.

Sendikaya karşı olmadığımı söyledim. Bir kez daha net olarak söylüyorum. Asla sendikaya karşı değilim. Geçen hafta da söylediğim gibi, sendika çalışanlar ile işveren arasında bir köprüdür.

Geçen haftadan bu haftaya kadar neler oldu.

Birçok arkadaş yorum attı. Yorum atanlar çalışan mıydı yoksa sendikadan mı bilemem. Bildiğim şeyi söylüyorum. Aldığım net bilgiye göre Pegasus içinde örgütlenme henüz yüzde 1’e ulaşmadı.

Bu süreçte yaygara o kadar çok olur. Sendikal sancılar, sendikacılar tarafından da sendika yanlılarınca da mağduriyet edebiyatı kapsamında sıkça başvurulan bir argümandır. O yüzden bir kaptan ağzı ile söylüyorum. Ne diyor kaptan “Kamyonculara mı kaldık” diyor.

Ve devam ediyor kaptan “Sendikalı olmak istesek Hava-İş’e, Hava-Sen’e gideriz” şeklinde irade beyanı yapıyor.

Bu yazıyı yazmadan evvel Pegasus Havayolları Genel Müdürü Mehmet Nane ile görüştüm. Sendika veya sendikal oluşuma karşı değil.

Sendikal sebeplerden dolayı bir kişinin işten çıkartılıp çıkartılmadığını soruyorum. Geçen hafta bir kişi işten çıkartılmış. Lakin etik kurul tarafından çıkartıldığını ve üç ayrı şikayet mektubundan dolayı iş akdinin feshedildiğini ifade etti.

Bu mektuplarda işten çıkartılan kişinin sinkaflı konuşmalarından kaynaklı bir durumun söz konusu olduğu ifade edildi.

Ben Pegasus çalışanlarına şunu tavsiye diyorum. Sendikalı olmanızda bir beis yok. Lakin doğru sendika ile hareket edip etmediğinize, havacılıkla ilgili olup olmadığına, sizi temsil yetkisinde olup olmadığına bir bakın.

Hava-İş Sendikası’na birkaç kamyoncu esnafının üye olması kıyamet koparmışken, havacılık dışı bir sendika ile yol yürümek ne kadar sağlıklı onun kararını siz vereceksiniz.

Şuna bir kez daha garanti veririm. Eğer sendikalı oluyorlar diye Pegasus tarafından işten bir kişi dahi çıkartılırsa emin olun bu satırlarda en ağır eleştiriyi yapmazsam istediğinizi söyleyebilirsiniz.

Bu arada sendikal konuyu sormuşken zam konusunu da sordum Mehmet Nane’ye. Yüzde 15 zam konusu doğrudur. Lakin sendikal girişimden dolayı değil daha önce vermiş olduğu söze istinaden bu zammın yapıldığını söyledi. Yani uçuşlar başlayıp, normale dönülmeye başlandığında yüzde 15 zam yapacağını daha önce ifade etmiş.

Dolayısıyla Mehmet Nane ifadesi ile söylüyorum. Zammın sendika ile ilgisi yok.

THY mahkeme kararına uyar mı?

Adalet kavramının olmadığını biliyoruz da THY’de de adaletin verdiği karara uymama olduğunu bilmekten dolayı utanç duyuyoruz. Ben İlker Aycı’nın kendi hemşehrim olmasından dolayı adaletli olacağını düşünürdüm ve halen umudum var. Mahkeme kararı ile işe iade alanların kararını uygulamalısınız.

Bu bir haktır, bu bir adalet kararıdır. Direnmenin, adaleti görmemenin bu dünyada size göre bahanesi olabilir ama öbür dünyada hangi bahane ile Allah’ın huzurunda olacaksınız. Ya inançlıyız diyorsunuz, Allah, Kitap, Kur’an, Peygamber, Namaz, Hac, Oruç, Kelime-i Şehadet, Zekat diyoruz. Hadi Allah için mahkeme kararını uygulayın diyorum bende.

Çifte maaşlılar mı?

Son günlerin modası çiftte maaşlar.

Arkadaşlar ben avazım çıktığınca bağırdım. “THY’de Zat’ın biri 41 şirkette yönetim kurulu üyesi, üstelik THY’de önemli bir makamı işgal ediyor” diyorum. Ve bu adam çok sayıda maaş alıyor diyorum.

Abdülkerim Çay’ın koltuğuna karpuzlar sığmıyor diyorum.

Ama dinleyen yok. Zaman onlar için daralırken, bu havacılığın tamamının doğru dürüst yönetileceğinin vakti de yaklaşıyor diyorum.

Çukurova Havalimanı’nı yapanlara özel teşvik.

Devletin parası ile havalimanı yapmak. Devletin garantörlüğünde kredi almak.

İstanbul Havalimanı’na hiçbir yabancı banka kredi vermemişti. Devlet Hava Meydanları İşletmesi garantörlüğünde yerli bankalar kredi açmıştı. Yani devletin garantörlüğünde alınan kredi ile havalimanı yapılmıştı.

Şimdi öğreniyoruz ki, Çukurova Havalimanı’nı yapacak olan Favori İnşaat’ın sahibi Süleyman Kozuva’ya devlet teşvik verecekmiş. Kozuva, Ak Parti Çerkezköy Belediye Başkan adayı idi. Şimdi devletten teşvik al havalimanı yap. Sonra işlet. Yani devletin parası ile kendine havalimanı yap.

Oldu olacak devleti de üstünüze verelim.

Pegasus sendikalaşan çalışanları işten mi çıkartacak?

Yorumlar Tüm Yorumlar (69)

+1 ~ 3 yıl önce
o zaman yüzdeye +1 kişi daha ekleyelim dimi hayırlı olsun :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Traktör ~ 3 yıl önce
Ali bey sayın nane bey e biz çalışanlar olarak ulaşamıyoruz burda bazı yöneticiler personele baskı tabiri caizse zulüm ediyor biz derdimizi anlatacak kimse bulamıyoruz lütfen yorumumu yayınlayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
%1 ~ 3 yıl önce
%1

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ramon Andreeas ~ 3 yıl önce
Türk Hava Yolları'ndan bilgi verilmeden evde tutulan, ancak sağlık sigortası yapılan yabancı pilotlardan neden yazılarınızda bahsetmiyorsunuz, onlara ücretli simülatör. Yarış sayısı geçen yıla göre iki katı, neden işe geri dönmüyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 3 yıl önce
Trdeki uçuş okullarının kalitesiz olması ve ülkenin genel ing problemi?
Net Bilgi ~ 3 yıl önce
Ali bey net bilgi istemiş, sendikalı olanların sayısı %1 e ulaşmadı demiş ama ben net bilgi vereyim şuan 1950 kişi olduk %25 den fazlayız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 3 yıl önce
Bayrak taşıyıcımız tüm yabancı kaptanları geri çağırıyor, okadar türk kaptan piyasada işssiz iken, yazıktır günahtır ülkemizin vatandaşlarına…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cunku ~ 3 yıl önce
Kabukseverler var
Ağustos ~ 3 yıl önce
Ağustosta evden calisma bitecek mi ofislere donus olacak mi .
başlık ~ 3 yıl önce
Şu atmış olduğun başlık bile çalışanı caydırmak için yazılmış. Sorsana işçiler ne istiyor hangi şartlarda kaç saat offsuz çalışıyor. Ailesine zaman ayırabiliyor mu? Hadi ailesine zaman ayıramıyor buna değecek para ceplerine giriyor mu? Temmuz ayı geldi hala zam alınmadı yıl bitti yıl. Zammı geçtim insanlar burda herşeylerinden fedakarlık yaparak çalışıyor 3 kuruşa. 9 saat çalışılacak çalış 10 saat çalışılacak çalış. Tek off çalışılacak çalış. para? Para yok. Birazda bunlardan bahsedin böyle yanlı başlıklar atarak ancak tarafınızı belli etmiş olursunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Take-Off ~ 3 yıl önce
Sonuna kadar katılıyorum +1
Karaambar Derneği ~ 3 yıl önce
Dediğiniz gibi madem hava iş , hava sen vardı bu zamana kadar neden hiçbir faydaları dokunmadı? Bu insanların hakkını savunuyor sonuçta , isterse adı başka bir şey olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Take-Off ~ 3 yıl önce
Kaldı ki Nakliyat-İş sendikası halihazırda Sarp Havacılık firması ile de çalışıyor. Havacılıkta tecrübeleri var zaten.
Kamyoncuyu sevmeyen kaptan ~ 3 yıl önce
Saw MH personeli olarak sesleniyorum. Havalimanlarında çalışan personele burun kıvıran her ay bol sıfırlı maaslariyla Kıbrıs'ta kumar oynayan kaptanlarim. Biz güya beyaz yakalı olarak aldığımız asgari ücretle çocuk büyütüyor, kira ödüyor, geçim kaygısı yaşıyoruz. Ama hiç bir calisan arkadaşımıza artislik yapmıyor, kimseyi ezmeye, hakir gormeye çalışmıyor, tebessümle anlayışla, sabırla işimizi yapmaya çalışıyoruz. Biz tevazu sahibi olarak ister kamyoncu amca ister çöpçü amca olsun hakkımızı savunacak bir merci arıyoruz. Bunun adı bugün nakliyat iş olur yarın başka bişey olur farketmez. Sözüm ona Atatürk rozetleri yakalarindan düşmeyen zaati muhteremler cumhuriyetçi ve halkçı olacaklar. Sözde değil özde olun. Sen birilerine kamyoncu diyerek hakir goruyor olabilirsin bu da senin seviyeni gösterir. Sana iyi uçuşlar kaptan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arnold ~ 3 yıl önce
Kamyoncuya kamyoncu demek nezamandır hakaret içerir oldu?
MUZCU OLMAYAN BİRİ ~ 3 yıl önce
Aynen yüzde 1 bile değil onuda naneden mi öğrendin bizzat görüşmüşsün ya hani ama sendikaya karşı değilsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000