27 Temmuz 2020, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Burada sadece SunExpress‘e türk habaciligi adina tesekkür etmek gerektigini düsünüyorum. 10 Haziran itibariyla baslattiklari seferler kurulu saat gibi calisiyor masallah. Yillarin havacilari nal topladilar gibime geliyor. SunExpress‘in kurumsalligi, yeni genel müdür‘ün henüz pazari tanimasa bile, otirmus kadro, motivasyon ve SXS genel müdür yardimcisinin bireysel cabalari sirketi zirveye tasidi. Bir de SunExpress Deutschland‘i bir an önce kitleyip gereksiz ,sadece almanlarin bencilliginden kaynaklanan, masraflari defederse yine yilin parlayan yildizi olacaktir. Saygilarimla
  • Size ve ailenize iyi bayramlar dilerim,sağlık,mutluluk ve huzur dolu nice bayramlara...Hürmetlerimle.
  • Eğitim adı altında insanları dolandırıyorlar ve haksız kazanç elde ediyorlar. O yüzden Nane öyle konuşuyor. Parayı yolcudan değil iş ekmek peşine düşmüş garibanları iş vaadiyle eğitim veriyoruz kılıfıyla dolandırarak kazanıyorlar.
  • Parapsikolojide birşeyi oldurmanın 7 yönteminden bahsedilir. Bunlardan birisi de bumerang yasasıdır. Her enerjinin çıktığı kaynağa geri dönmesi meselesi. Bu şirket yatırımcılarına büyük oranda bağımlı olan bie şirket. Dolayısı ile faaliyetleri yatırımcıların motivasyon kaynağı. Her ne kadar kurallar yatırımcıların spekülatif nedenlerle manüple edilmesine sert yaptırımları gerektirse bile, ve her ne kadar işlem yapmamaya özen gösterdiğini sık sık dillendirse bile bumerang yasası gereği bu şirket el altından krizi fırsata çevirmek adına bunu yapmaktadır. Pegasua Ceo sunun özgeçmişine bakarsanız, para yönetme uzmanı olduğunu görürsünüz. Herkes havayolu şirketinde borsacı veya hipermarket yöneticisinin operasyondan anlamasını bekler ama hiçte gerekli olmadığı bu şirkette ispatlanmıştır. İşini iyi yapan bir para işletme uzmanı. Ancak, asıl uzmanlığının, saman altından su yürütmek olduğu er geç anlaşılacak. Sadece hamlelerini ve o hamlelerden hemen önceki olayları match edin yeter. Anormal zenginliğe sahip Uzan ailesinin İmarbank' ının bir gecede batabildiğini unutmayın sakın.
  • doğru haklısınız, ben de sizinle aynı fikirdeyim fakat maalesef bu ülkede düşünce özgürlüğü artık kalmadı.Doğruları söylemek suç sayılıyor.Hele ki birde şirket yönetiyorsanız, gerçekleri söylemek zordur.Aklı başında insanlar zaten neyin ne olduğunu görüyor.Sağlıcakla
  • Sunex'i ve Pegasus'u tebrik etmek lazım vallahi.Adamlar bu pandemi sürecinde hiç ağlaşmadılar, paniğe kapılmadılar, şeffaf oldular , çalışanlarına değer verip sürekli bilgilendirdiler, personeli işten atmakla tehdit etmediler, Thy'den çok daha güzel maddi imkan sağladılar.Bu süreçte Thy ne yaptı :biraz önce saydıklarımın tamamen tersini yaptı , çalışanlarını çok üzdü, bir gram aidiyet duygusu bırakmadı.Atasözü: 'Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz'. Evet Thy çalışanları da bu süreçte kendisine yapılanları asla unutmayacaktır.
  • Pegasus'un tepesinin olaya bakışını siz daha iyi mi bileceksiniz?! IATA'nın raporu 2024 bu beklenti, bir argüman kesinlik yok.Öngörüler sürekli değişiyor.Evet pandemi var.Eeee ne yapacağız ? Bize bakan bir devlet mi var ? Dünyayı devletler değil artık şirketler yönetiyor bu da kapitalist sistem, sosyal devlet anlayışı artık yok.Virüs var uçmasınlar, etmesinler, insanlara eve kapansın. Eee gene aynı sorun kim onlara destek verecek?Dünya ekonomisi çöksün, yağmalamalar başlasın, savaşlar çıksın.Hayat devam ediyor, bu acımasız dünyanın bu hale gelmesinde herkes sorumludur.Mustafa Kemal ATATÜRK' ün dediği gibi umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insan vardır. Sağlıcakla, önlemimizi alalım, ümidimizi kaybetmeyelim.
  • Kriz zamanlarında bazen maddiyattan daha fazla moral ve motivasyon ihtiyacı doğuyor. Moralimiz bozulduğu zamanlarda genel müdür düzeyinde yapılan bu tür pozitif yaklaşımlar emin olun ki biraz olsun rahatlatan hususlardır. Yönetim stratejileri tabi ki değişkenlik gösteren hususlardır. Bu konuda Sn. Nane ile görüş ayrılığı yaşayabilirsiniz zira kimin haklı olduğunu her zamanki gibi zaman gösterecek.
  • bahsettiğiniz yöneticinin müspet yaklaşımlarını herhalde gözlemlemişsinizdir. Bu tür uzun görüşmelerin içinden bir cümle maalesef başlık oluyor. Geneli düşünürsek yöneticilerimizin çoğunluğu derde deva olacak türden değil. Maalesef sizin tabirinizle tepe yöneticilerimiz de bu türden.Bay Nane de bunların en iyilerinden.
  • Yine sayın nane nin bir operasyon becerisi var ve zararı ziyanı gördü,sayın iga ceosu Samsunlu tavan rakamlar verdi daha pandemide olduğumuzu yeni anladı,devletimiz önlem almasaydı kendisi halâ ateş ölçtürme yapıyordu dezafekte koymadan..

Pegasus‘un Tepesi Duruma Hangi Pencereden Bakıyor?

Pegasus ‘un Tepesi Duruma Nasıl ve Hangi Pencereden Bakıyor?

Politikacıların aşırı iyimser sözcüklerle kamuoyuna moral aşılama isteklerini bir nebze olsun normal karşılamaya çalışıyorum. Buna rağmen bir havayolunun Genel Müdürünün yaşanmakta olan krizin en fazla etkilediği sektörlerimiz konusunda bilinen ve anlatılanların tersine “ Havayollarımız ve turizm sektörümüz dimdik ayakta “ şeklinde temenni formatında olmayan, kesin ifade ile çerçevelenmiş, ileride gerek kişisel ve gerekse kurumu açısından güven zedeleyici olabilecek bir beyanat vermesinin nedenini anlayabilmek mümkün değil. Kaldı ki ülkemizde tuhaf ve anlaşılmaz şekilde şaşırtıcı sözler sarf etmek konusunda o denli çok uzman insan varken.

Kavramsal olarak “ Beklenmedik olay” olarak tanımlanan kriz kavramı,  Corona’nın ikinci etabının beklentisi ile birlikte  “ Olması beklenen” bir olay haline dönüştü sanki. Bu beklenti içindeyken iyimser olmak mı gerekir? Başka bir deyişle ne ölçüde iyimser olmak gerekir ve de iyimser olunacak bir ortam var mı? Hani derler ya. Bazı krizler bağıra çağıra gelirmiş. Covid-19’un 2 nci dalgası işte öyle geliyor gibi. Tabii gerek hükümet ve gerekse vatandaşlarımızca gerekli tedbirler yeterince alınmaz ise. Şu an için kanaatimce iyimser olunacak bir hava yok.

Bazı yabancı Pazar araştırma şirketleri havayollarında yolcu düşüşünün 2023 yılına kadar devam edeceğini yaptıkları araştırma sonuçlarına dayandırarak açıklarken bizim hava yollarımızı sorumluları Turizm ve Havacılık sektörümüzün dimdik ayakta olduğuna ilişkin beyanatlar veriyor.

Avrupa hava seyrüsefer güvenliği örgütü Eurocontrol, Korona virüs günlerinde uçuş trafiğinde gerçekleşen değişimi gösteren bir animasyon yayınlamıştı.  Animasyon, yeni tip Corona virüs salgınının dünyadaki hava trafiğinde yarattığı düşüşü gözler önüne serdi. Tüm dünyaya yayılan ve yol açtığı can kayıplarının yanı sıra turizmden, sanayiye, tarımdan ticarete kadar birçok sektörü olumsuz yönde etkileyen Corona virüs havacılık sektörünü de gözle görülür şekilde etkiledi. Avrupa hava seyrüsefer güvenliği örgütü Eurocontrol ‘ün sitesinden yayınladığı videoda salgın günlerinin ve 1 yıl öncesinin uçuş trafiği yan yana getirilerek karşılaştırmıştı. Buna göre, Corona virüs salgını günlerinde uçuş trafiğinin gözle görülür ölçüde azaldığı görülmüştü. ( Eurocontrol’ un bu faaliyetini duyuran haberden alınmıştır ) Kaldı ki söz konusu salgın şu anda sonlanmış değil. Bütün dünya bu konularda salgının ilk günlerindeki gerginliği halen yaşıyor.

Tabii ki hepimizin gönlü Sn. Nane’nin dileğinin doğru çıkması yönünde. Yine de anlayamadığımız husus, yolcu miktarındaki ve turizm gelirlerindeki azalmanın bu kadar net olmasına ve tüm dünya havayollarının sendeleme ötesi geçirdiği büyük sarsıntıya ve Turizm Bakanımızın Turistik işletmelerin % 50 sinin açılmasının başarı olarak kabul edileceği yönündeki beyanatı halen akıllarda.  Anlaşılamayan o dur ki: Temmuz ayı sonu itibarı ile bu yüzdeye bile ulaşılmamış olmasına rağmen turizm ve havacılık sektörlerimizin dimdik ayakta nasıl kalabildikleri / kalabileceklerinin nasıl düşünülebildiği. Tabii ki gönül ister ki söz konusu sektörlerimiz dimdik olmasa da ayakta kalabilsin.

İNSANLARI SÜREKLİ YARGILARSAN ONLARI SEVMEĞE VAKİT BULAMAZSIN.

Basralı Hasan Teskere anlatmıştı. “ Ben kendimi alçak gönüllü bir insan olduğuma inandırmıştım. Başkalarına karşı düşünce ve davranışlarımda da öyle olduğuma inanırdım. Kendimi iyi insan olarak değerlendirir, günahlarımın azlığı ile gurur duyardım. Bu gün üç aylardan ikincisi olan Şaban ayında oruçlu olduğum bir gün, bir nehir kenarında oturan bir adam gördüm. Yanında bir kadın önlerinde bir şişe şarap vardı. Gülerek yiyip içiyorlardı. Yanlarına yaklaşırken şöyle düşündüm. İşte dejenere olmuş, yozlaşmış, günahkar insanlar. Üç aylar içindeydik ama bu insanın yanında sevgilisi önlerinde şarap vardı. Halime şükretmeliyim. Keşke onları yola getirebilsem.

Asık suratla onlara selam bile vermeden yakınlarından geçerken denizden çığlık sesleri yükseldi. Bir sandal batıyordu. Herhalde içerisinde fazla insan vardı. Çığlık sesini duyar duymaz benim günahkârlıkla suçladığım insan suya atladı ve denizdeki insanları teker teker kurtardı. Denizde sadece bir kişi kalmıştı. Adamın ise takati kesilmişti. Ben ise hiç bir şey yapmadan öyle bakıyordum ki adam bana seslendi. Eğer insansan şu sonuncuyu kurtar, benim gücüm kalmadı. Ama ben o sonuncu insanı kurtarmak için riske giremedim. Fedakârlık yapamadım ve zavallı adam bağıra çağıra boğuldu.

Adamın ve kadının oturduğu yere gittim. Adam yanındaki hanımı tanıştırdı, saçını başını kurularken. Kız kardeşim. Biraz üzüm suyu alın, boğazınızı ıslattır diye sürdürdü konuşmasını. Her şey boğazımda düğümlenmişti. Karşımda ki o insana, tehlikede olan yedi kişinin altısının hayatını kurtardınız. Beni de erdem kılığına bürünmüş gurur içinde boğulmaktan kurtardınız. Sağ olun, var olun

Şimdi daha iyi düşünebiliyorum. Neden bizler hep başkalarını yargılamakla meşgulüz? Kendi gözümüzdeki merteği görmeyiz de yanımızdakinin gözündeki çöpü görürüz. Önyargılarımız yüzünden kim bilir kaç defa yanıldığımız ortaya çıkmasına rağmen yine de olumsuz zan ve tahminlerde bulunmaktan çekinmeyiz.”

Önyargı öteki şahıs ve gruplara karşı hoşgörüsüz, haksız ve ayırımcı tutumlardır. Dogmatik kanaatleri içerdiği için değiştirilmesi oldukça zordur. Bireylerin ve toplumların ilişkisini bozan önyargılar psikolojik, tarihsel, ekonomik, durumsal ve başka sosyokültürel faktörlerden kaynaklanabilmektedir. Karşımızdaki insanlarda olabilecek herhangi bir erdemin gerçek ya da hayali kusurlarını abartma eğilimi ile katlanarak iyi yönlerinin doğrudan reddi anlamına gelir. İyi bir insan olabilmek bundan kaçınmayı gerektirir.

Pegasus‘un Tepesi Duruma Hangi Pencereden Bakıyor?

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 4 yıl önce
Burada sadece SunExpress‘e türk habaciligi adina tesekkür etmek gerektigini düsünüyorum. 10 Haziran itibariyla baslattiklari seferler kurulu saat gibi calisiyor masallah. Yillarin havacilari nal topladilar gibime geliyor. SunExpress‘in kurumsalligi, yeni genel müdür‘ün henüz pazari tanimasa bile, otirmus kadro, motivasyon ve SXS genel müdür yardimcisinin bireysel cabalari sirketi zirveye tasidi. Bir de SunExpress Deutschland‘i bir an önce kitleyip gereksiz ,sadece almanlarin bencilliginden kaynaklanan, masraflari defederse yine yilin parlayan yildizi olacaktir. Saygilarimla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn Çetin bey ~ 4 yıl önce
Size ve ailenize iyi bayramlar dilerim,sağlık,mutluluk ve huzur dolu nice bayramlara...Hürmetlerimle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eğitim adı altında ~ 4 yıl önce
Eğitim adı altında insanları dolandırıyorlar ve haksız kazanç elde ediyorlar. O yüzden Nane öyle konuşuyor. Parayı yolcudan değil iş ekmek peşine düşmüş garibanları iş vaadiyle eğitim veriyoruz kılıfıyla dolandırarak kazanıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Spekülasyon ~ 4 yıl önce
Parapsikolojide birşeyi oldurmanın 7 yönteminden bahsedilir. Bunlardan birisi de bumerang yasasıdır. Her enerjinin çıktığı kaynağa geri dönmesi meselesi. Bu şirket yatırımcılarına büyük oranda bağımlı olan bie şirket. Dolayısı ile faaliyetleri yatırımcıların motivasyon kaynağı. Her ne kadar kurallar yatırımcıların spekülatif nedenlerle manüple edilmesine sert yaptırımları gerektirse bile, ve her ne kadar işlem yapmamaya özen gösterdiğini sık sık dillendirse bile bumerang yasası gereği bu şirket el altından krizi fırsata çevirmek adına bunu yapmaktadır. Pegasua Ceo sunun özgeçmişine bakarsanız, para yönetme uzmanı olduğunu görürsünüz. Herkes havayolu şirketinde borsacı veya hipermarket yöneticisinin operasyondan anlamasını bekler ama hiçte gerekli olmadığı bu şirkette ispatlanmıştır. İşini iyi yapan bir para işletme uzmanı. Ancak, asıl uzmanlığının, saman altından su yürütmek olduğu er geç anlaşılacak. Sadece hamlelerini ve o hamlelerden hemen önceki olayları match edin yeter. Anormal zenginliğe sahip Uzan ailesinin İmarbank' ının bir gecede batabildiğini unutmayın sakın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP PEGASUS ~ 4 yıl önce
doğru haklısınız, ben de sizinle aynı fikirdeyim fakat maalesef bu ülkede düşünce özgürlüğü artık kalmadı.Doğruları söylemek suç sayılıyor.Hele ki birde şirket yönetiyorsanız, gerçekleri söylemek zordur.Aklı başında insanlar zaten neyin ne olduğunu görüyor.Sağlıcakla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 4 yıl önce
Sunex'i ve Pegasus'u tebrik etmek lazım vallahi.Adamlar bu pandemi sürecinde hiç ağlaşmadılar, paniğe kapılmadılar, şeffaf oldular , çalışanlarına değer verip sürekli bilgilendirdiler, personeli işten atmakla tehdit etmediler, Thy'den çok daha güzel maddi imkan sağladılar.Bu süreçte Thy ne yaptı :biraz önce saydıklarımın tamamen tersini yaptı , çalışanlarını çok üzdü, bir gram aidiyet duygusu bırakmadı.Atasözü: 'Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz'. Evet Thy çalışanları da bu süreçte kendisine yapılanları asla unutmayacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PGS ~ 4 yıl önce
Siz TK calisanlarinda vicdan olsa durmazsiniz, onca hak eden insanin hakkini torpillerinizle caldiniz, dedigin gibi kurt bilmem ne yapar kisi bir seyi unutmaz, ozlu soz yazmis birde ya hahah :)) elbet herseyin hesabi sorulur ahirette, Allah herkese helal lokma nasip etsin, beddua olarak algilasin TK calisanlari hahha :)) ha bana da yok giremedin mi sende TK ya fln demeyin, Allaha bin sukur basvuru dahi yapmadim, insanin kendini gram gelistiremeyecegi bir sirkette isi ne? Bakin dunyaya, Turkiyenin hep diger firmalarindan insanlar gitmistir ozellikle Pegasus, dunyaya havaci yetistiriyor... TK da genclik kollari hahaha :))
PGS’ye ~ 4 yıl önce
Sen içerisinde dahi bulunmadığın bir şirketin personelinin kendini geliştirip geliştiremediğini nerden biliyosun? Telepatik güçlerine bu kadar güvenme ;)))
Pegasus ~ 4 yıl önce
Pegasus'un tepesinin olaya bakışını siz daha iyi mi bileceksiniz?! IATA'nın raporu 2024 bu beklenti, bir argüman kesinlik yok.Öngörüler sürekli değişiyor.Evet pandemi var.Eeee ne yapacağız ? Bize bakan bir devlet mi var ? Dünyayı devletler değil artık şirketler yönetiyor bu da kapitalist sistem, sosyal devlet anlayışı artık yok.Virüs var uçmasınlar, etmesinler, insanlara eve kapansın. Eee gene aynı sorun kim onlara destek verecek?Dünya ekonomisi çöksün, yağmalamalar başlasın, savaşlar çıksın.Hayat devam ediyor, bu acımasız dünyanın bu hale gelmesinde herkes sorumludur.Mustafa Kemal ATATÜRK' ün dediği gibi umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insan vardır. Sağlıcakla, önlemimizi alalım, ümidimizi kaybetmeyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP PEGASUS ~ 4 yıl önce
KONUNUN DAHA İYİ BİLMEKLE İLGİSİ YOK. SN.NANEYİ İZLİYORUM. KENDİSİN,N KRİZ YÖNETİMİ İLE İLGİLİ BİR BİRİKİMİ VAR HERHALDE . BU BEYANATI VERİRKEN PEGASUS DİMDİK AYAKTA DESE AĞZIMI AÇAMAM. BUNU EN İYİ O BİLİR. AMA BUNUN YANINA TÜRK TURİZMİ VE HAVA YOLLARIMIZ DİMDİK AYAKTA DEMELERİ BU YAZININ ALT YAPISINI OLUŞTURDU.VE DE SÖZ OLARAK DOĞRU DEĞİL. ANCAK ŞUNU DA BELİRTMELİYİM Kİ KEŞKE TÜM TEPEDEKİLER SN. NANE GİBİ OLSA.
Beyceli ~ 4 yıl önce
Kriz zamanlarında bazen maddiyattan daha fazla moral ve motivasyon ihtiyacı doğuyor. Moralimiz bozulduğu zamanlarda genel müdür düzeyinde yapılan bu tür pozitif yaklaşımlar emin olun ki biraz olsun rahatlatan hususlardır. Yönetim stratejileri tabi ki değişkenlik gösteren hususlardır. Bu konuda Sn. Nane ile görüş ayrılığı yaşayabilirsiniz zira kimin haklı olduğunu her zamanki gibi zaman gösterecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hepsi aynı değil. ~ 4 yıl önce
bahsettiğiniz yöneticinin müspet yaklaşımlarını herhalde gözlemlemişsinizdir. Bu tür uzun görüşmelerin içinden bir cümle maalesef başlık oluyor. Geneli düşünürsek yöneticilerimizin çoğunluğu derde deva olacak türden değil. Maalesef sizin tabirinizle tepe yöneticilerimiz de bu türden.Bay Nane de bunların en iyilerinden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP HEPSİ AYNI.. ~ 4 yıl önce
Dışarıdan olmasına rağmen bay Nane’nin müspet yaklaşımlarını tabii ki mevcuttur. Başlık seçimine gelince haklısınız. O söyleşinin içinden çekilecek birçok husus varken bunu kullanmak doğru bir yaklaşım değil. Üzüm üzüme baka baka kararırmış ya. Benimki o hesap. Pegasus tepesinde iyi bir insan oturuyor ki bu şekilde görüş veriyorsunuz. Teşekkürlerimle.
İga ceosu ~ 4 yıl önce
Yine sayın nane nin bir operasyon becerisi var ve zararı ziyanı gördü,sayın iga ceosu Samsunlu tavan rakamlar verdi daha pandemide olduğumuzu yeni anladı,devletimiz önlem almasaydı kendisi halâ ateş ölçtürme yapıyordu dezafekte koymadan..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP İGA CEO.. ~ 4 yıl önce
hAKLISINIZ. BU BECERİSİNİ MÜTEADDİT DEFALAR SERGİLEDİLER. BU DENLİ SORUNLU YÖNETİCİLER VARKEN BENİM BUNU YAZMAM HATA OLMUŞ.
zamanında ~ 4 yıl önce
TK nın attığı golu hepimiz yedik.Şubatta hangi akılla Çin e uçtu?Nisan da hangi akılla ABD ye uçtu.inanın TK nin şimdiki hali kendi ettiğinden başka bişey değil

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000