09 Mayıs 2022, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Kimene hangi dinden söz ediyorsunuz şuanki sistemin kurduğu uyduruk dinmi herkez Allah katında kendisi hesap verecek akşama kadar aç susuz boşuna kalıyorlar oruç tutanlara diyorum kul hakkı yedikten sonra neye yarar
  • yazdıklarınız bazı kimselerin hoşuna gitmiyor, bazıları ise çok beğeniyor. diğer bir bölüm zaten ne yazarsanız yazın beğenmedim demeye hazır. konu fark etmiyor. bu nedenle siz yorumları okumasanız da olur. cevap verip kendinizi de sıkmayın. ben yazılarınızı beğenen gruptanım.okumak bana yetiyor.
  • Şurada Pegasus ta çalışıp da şirketi her türlü kötüleyenler.Lütfen ayrılın şirketten. Gidin başka yerlerde çalışın kardeşim.Şirkette işini severek yapan insanların aklına girmeyin, şikayet edip duracağınıza ayrılın başka bir işe, genelde şikayet edenler en uzun süre çalışanlardır ama bu tipler genelde başkalarını gaza getirir kendileri çalışmaya devam eder.Kimse sizi zorla tutmuyor dışarıda binlerce iş bekleyen havacı var mühendisinden tut da pilotuna kadar operasyon kalite uzmanına kadar.....
  • İŞİN NOKTALANMASI İÇİN ÜST MAHKEMENİN DE YEREL MAHKEME KARARINA İŞTİRAK ETMESİ GEREKİR. ERKEN KONUŞMAMAK GEREK
  • BENİM YARDIMCI OLMAM MÜMKÜN MÜ SİZCE.SİZ O İKİ ARKADAŞLA GÖRÜŞTÜNÜZ MÜ? ONLARIN YÖNETİCİLERDE BEKLEDİĞİ BİR ŞEY YOK ARTIK. NEDEN ORADALAR. SİZİN SÖYLEDİĞİNİZİN TERSİ OLAMAZ MI?
  • Müslümanlar ineğe tapanlarla alay edince normal, Zerdüştlere hakaret edince normal, bu tek kendi inançları tiye alınınca dini değerlere hakaret ve tahrik öyle mi? Size şoke edici gelebilir ama sizler diğer inançları ne kadar saçma buluyorsaniz, bir o kadar insan da sizin inancınızı saçma buluyor
  • SİZLERİN SORUNU ŞİRKETLE İLGİLİ DEĞİL. YÖNETİCİLERLE İLGİLİ. BU TÜR YORUMLAR YAKIŞMIYOR.
  • insaların ve genellikle Türk damarlarında var gıybet.. facebook'ta milyonluk hesaplarını paylaşanlar kazayla marka çanta dolu dolapların videoya girmesi paraları saçmalar son model araçlarda şarkılar çığırmalar yeşilçamlarda gerinerek nargileler falan... bu son olayın bunlardan farkı ne ? diğerleri de beni sahip olamayacağım hayatı paylaşarak beni zıvanadan çıkartmıyor mu ? tahrik sayılmıyor mu bu ? biz dualar ederken onlar rakı içiyor biz de yarın içeriz de geç.. ne işinden gücünden ettiniz public enemy'ye dönüştürdünüz milleti la.. takip ediyorsan takibi bırak rahatsız olduysan arkadaşınsa çok zoruna gittiyse görüşme.. onlara haklarını bildirmeliyiz seviyesine nereden neden geldiniz ? ha siz de mi Türksünüz. ok.. adam sanki gel sen de iç diye zorluyor. sen "dua ederkene" paylaşımı yaparken herhalde denk geldi.
  • Herkes pegasusu birakmak icin firsat ariyor....boeing filari gide ek airbustakiler zaten gitti...kabin memurlari is bulur bulmaz gidecek....pegasus kalinacak bir sirket degil...zaten bir kaza daha yapip KAPANMA IHTIMALI COK YUKSEK!
  • Ağabey yaş 25 hatta 26 , forumu uzun yıllardır takip eden pilotluk hayali olan biriyim, yazılarınızı da takip ediyorum ve sektörde bu sekilde herkesin birbirini tanıması bana sektörü daha da sevdiriyor , her yerde iyiler olduğu gibi kötüler de olur , ama sanki aile ortamı var gibi geliyor bana doğru muyum ? İyi çalışmalar.

PGS: Düşman Saw'da. PGS İle Komşu & Kadir Gecesi Felekten Bir Gece Çalmak - THY: Eyyy Bay Mikail



Evet, günler çok çabuk geçiyor. 21 Mart 2022’ de bir yazı yazmıştım. Başlığı “Nakliyat-iş İSG kalesine girerse nefesi Pegasus un ensesinde olur mu dersiniz?” Günler koşarak geçti ve Nakliyat İş, İSG’ nin kalesine girdi. Başka bir deyişle Bay Nane’nin düşman olarak gördüğü sendika yakın bir gelecekte PGS ile aynı çatı altında. O tarihlerde PGS’ nin adı en kötü Havayolları listesinde kendisine müstesna bir yer bulmuştu. Ve de ben “İtiraf etmeliyim ki; ilk kez bir Türk şirketinin isminin en kötü havayolları arasında zikredilmesine üzülmüyorum” demiştim. Tabii PEGASUS’ un bu yerini belirlerken göz önüne alınan kıstaslar arasında yöneticilerinin sendikalaşmaya karşı tutumlarından kaynaklanan ve de anlatımlarımızda belirttiğimiz gayri insani hususlar yer almıyordu. Başka bir deyişle bu değerlendirmede yöneticilerin “ İNSANİ DUYGUYA SAHİP OLMA  VE DE YALAN SÖYLEMEME“ ölçütleri de değerlendirilen unsurlar arasında olsaydı Pegasus en kötü havayolları tablosunun en sonunda bile kendisine yer bulamazdı.”diye de devam etmiştim. Tabii ki bu üzücü bir durumdu.

Sen çalışanlara yazılı methiyeler, teşekkür ve takdirler yağdır ve 6 ay sonra bu arkadaşlarımızı dışlama nedenimiz sendikaya üye olmaları değil, verimlerin düşüklüğüdür diye savunma yapsın PGS avukatları (?) Vakıa bulunan bir Hukuk bürosundan bu konu için anlaştıkları avukatlarında olduğunu duyduk. Pürü pak olan Pegasus ve söz konusu dava ile ilgili olarak yapılan 22 sayfalık savunmayı iki kez okudum. Mahkemede davacılar lehinde şahitlik yapan, bu arkadaşlarımızın performansları düşük değil diyen personeli işten attıklarından hiç bahsedilmiyor savunmada.  İstinaf mahkemesine çabuk karar verdi ve taraf tuttu diye mahkeme sırasında reddi hâkim talebinde bulunmadıkları hâkimi suçla, şikâyet et ve de tecrübesiz ve ehil olmadığını ifade edecek kadar cüretkâr bir davranış sergile. Vb. vb Savunmada davacı personele şirket Genel Müdürü tarafından yazılan teşekkür mektuplarına yer verilmesini tabii beklemiyorduk.

Yöneticilerin yanlış, yukarıdan aşağı hatalı olan uygulama ve kararlarını savunma durumunda kalan avukatlar nasıl başarılı olabilirler ki? İster misiniz ortam durulunca, Bay Keskin Nane şirketin bu hukukçularını da verim düşüklüğünden ötürü işten uzaklaştırılmaları talimatını versin. Bu beni şaşırtmaz. Ne de olsa halen Yönetim Kurulu Başkanı. Yapar mı, yapar.

Evet, yönetmek, yöneticilik zor iştir. Bu konunun içinde çalışanları işten çıkartmakta tabii ki var. Ancak işe yeni insan almak kadar, işten adam çıkartmakta profesyonellik ister. Dilerim ki patronu da  saygıdeğer Bay Nane’ ye  görevden affedildiğini bir akşam yemeği davetinde tebliğ etsin

Ne de olsa Genel Müdür Memurlara kahvaltıda, YK Başkanına da bir akşam yemeğinde tebligat yapılması doğal değil mi? Bir süre sonra IATA’ da ki görevine başlayacak ve de TOSHİD’ e Başkanlık edecek. Mazeret olur, iş yoğunluğu der geçeriz. O kuruluşlar bu insan tarafından temsil edilmeyi kabullendikten sonra bize bir şey söylemek düşmez. Özellikle Toshid’i yadırgıyorum.

SENDİKAYI BIRAKIN BİR KENARA.  SİZİ DİZ ÜSTÜ ÇÖKERTECEK OLAN İSG İŞ YERİNE ATANACAK AKILLI BİR TEMSİLCİ OLACAKTIR.

İşyeri sendika temsilcilerini, bir sendikanın örgütlü olduğu işyerindeki en önemli kurumsal varlığı olarak tanımlamak mümkün. İş yeri sendika temsilcilerinin görevleri  6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu madde 24 ve 27’ de yer alıyor. İşyerine münhasır kalmak kaydı ile işçilerin dileklerini dinlemek ve şikâyetlerini çözümlemek Sendika iş yeri temsilcisinin ana görevlerinden biri,. Temsilci aynı zamanda işçi ve işveren arasındaki işbirliği ve çalışma ahengi ile çalışma barışını devam ettirmek, işçilerin hak ve menfaatlerini gözetmek, iş kanunları ve toplu iş sözleşmelerinde öngörülen çalışma şartlarının uygulanmasına yardımcı olmakla görevli.. Yazıyı daha da uzatmamak için görevin tüm detaylarını yazıya almıyorum

Yasa metninden de anlaşılacağı gibi, sendika işyeri temsilcilerinin görevi, sadece sendika üyelerinin sorunları ile sınırlı değildir. Sendikalı, sendikasız, ya da bir başka sendikaya üye olanlar için bile yetkili sendikanın atadığı temsilciler, görev ve sorumluluk üstlenmişlerdir. Böylece işyeri sendika temsilcileri, özellikle sendikaya henüz üye olmamış olan işçilerin sorunlarıyla ilgilenirken, hem onların sorunlarını yönetim birimlerine aktarabilecek, hem de sendikayı tanımalarına ve sendikaya üye olmalarına katkıda bulunmuş olacaklardır.  Malum Sendika iş yeri temsilcilerinin çalışanları ve çalışma şartlarını gözlemlemek amacı ile işyerinde dolaşma hakkı mevcut.

Şimdi konuya değişik bir pencereden bakalım. PGS’ nin merkez olarak kullandığı Sabiha Gökçen Havalimanında şirket personelinin bir kısmının üye olduğu sendika muhtemeldir ki yakın bir gelecekte konuşlanmış durumda olacak. Başka bir deyişle PGS’ nin yanı başında. Nakliyat İş Sendikasında yönetici olsam bu noktada görev yapacak olan çalışanın İSG’ nin en becerikli, uyanık ve insanlarla ilişki kurma konusunda elinde adeta sihirli değnek bulunan bir çalışanını seçer ve de o temsilciyi sendikal konularda özel, sıkı ve ciddi bir eğitime tabi tutardım. Herhalde bunu yaparlar. Karşılığı fazlası ile alınacak bir yatırım olur.

PEKİ, BU DURUMDA BAY KESKİN NANE NE YAPSIN?: AMAN O BİR ŞEY YAPMASIN. ZATEN GENEL MÜDÜRLÜK GÖREVİNİ DE DEVRETTİ.  Pegasus’ dan  sendikaya üye olan çalışanların dışlanmasını takip eden günlerde şirkette çalışanlara karşı sergilediği samimiyetsiz sahte gülücüklerini yeniden göstermeğe ve personelin çalışma ve dinlenme odalarını ziyarete Bay Nane yerine ondan el aldığı mutlak olan hanımefendi tekrar başlasın. İki üç ay öncesine kadar personele sanal medyadan PGS çalışanlarına ne güzel sesleniyordu Hanımefendi bunu da yapacaktır. Yaptığı ofis ziyaretlerinden neden vazgeçti ki? Sendikaya rağbet azaldı nasıl olsa, böyle varyetelere gerek yok artık diye mi düşünürler yoksa? Şimdi ben olsam üçlü vardiya halinde çalışacak 4 personeli Sendika odasını 7X24 gözlemlemekle görevlendirir, onlarla selamlaşan PGS personelini bile hemen şirketten

uzaklaştırırdım. Neden diye soran olursa, cevap belli. Nedeni Performans yetersizliği ve verim düşüklüğü diye söylersiniz.

Bay Keskin Nane’nin Sendikaya bakış açısına ve anlayışına göre kalede bir düşman var artık. Ve de en tehlikeli düşman kalenin içindekidir. Çünkü dışarıdakileri başarıya götürecek ortamı o içerideki düşman hazırlar. Tarihte bunun örnekleri çok. 

Tekrarlıyorum Nane Bey, Halefinize bir şey söylemek anlamsız zira makamda daha çok çok yeni Sendikal konularla da ilgili biri değil. Temenni ederiz mi sizi örnek almasın. Evet, Bay Keskin Nane çalışanlara karşı beslediğiniz niyetiniz kaderiniz olsun İnşallah. Dilerim ki tez elden olsun. İyiyseniz iyi, benim düşündüğüm gibi kötüyseniz kötü olsun. Bu beddua sayılmaz değil mi?

Haddimi aşıp size bir öneride bulunacağım Saygıdeğer Ali Sabancı Bey. Sabancı Gurubundan Sendikal işlerle görevli, TIS tecrübesi olan birini PGS’ ye alın. Ve de şirketinizde sendikal çalışmaları bu şahıs gözlemlesin. Farkına varmışsınızdır umarım.  Ticaret erbapları bu işten anlamıyorlar. (?)  Siz de şirketinizi yöneticilik vasıflarına sahip olanlara değil de Ticaret erbaplarına teslim etme eğiliminde bir patronsunuz. Ben patronum, tabii ki o karar da benim de mutabakatım var diyorsanız, Allah size de kolaylıklar versin.

Bu arada bir hatırlatma yapmak isterim. Google’ girip Pegasus yazınca resimler de uçaklarınız vb.. şeyler çıkıyor. Bunların arasında en çok dikkat çeken ise 16 adet kaza ve kırım yapmış PGS uçak resmi ve 1 kaza anlatımı videosu. Yine Google’ a Türk Hava Yolları yazınca, ekrana gelen THY uçakları ve diğer konulu THY resim adedi fazla olmasına rağmen bu tür kötü bir tek resim bile yok. Herhalde PGS’ de bu kimsenin dikkatini çekmiyor mu?  Acaba bu konuda bir şey yapılabilir mi? Lütfen.

THY: TEKNİK A.Ş GENEL MÜDÜRÜ BAY MİKAİL AKBULUT’A SESLENİŞ.

Uzun süredir bir engelli arkadaşımız işinden haksız yere uzaklaştırıldığın, zorla emekli edildiğini söyler durur. Bıkmadan usanmadan yazar. Sonra THY Teknikten 3 görme özürlü arkadaşımızda benzeri anlatımlara başladılar. Bu kardeşlerimizin görevden neden affedildiklerini bilmiyorum. Bu güne kadar aldığım notların % 80’ nini yayınladım. Ama Teknikten kimse ilgilenmedi. Oysaki onları cevaplamak şarttı. En son seslenişlerini geçen haftaki yazımın yorumlar bölümünde çanakçı başlığı altında yayımladım.

 Özellikle Teknik A.Ş yönetiminin sanal medyayı açıklıkla muhatap almamayı tercih ettiklerini biliyorum. Buna rağmen bu konuda farklı bir davranış sergilemenizi istirham ediyorum. Bu konuda ricamızı dikkate alıp konu ile ilgilenmeniz yöneticiliğinize halel getirmeyecektir. Size bu seslenişimde konu ile ilgili hamasi sözler kullanmak istemiyorum. Ancak yarın siz de, ben de ve diğerleri de aynı durumda olabiliriz. Talebim insani bir ricadır. Başka amacı da yoktur. İlgilenildiğini görmek bile insanları rahatlatacaktır.

Evet, Mikail Bey, Benim sizin bu insanlara vereceğiniz cevaba ilişkin bir fikrim var. Ve de doğru olduğuna yüzde yüz eminim. Çünkü bu insanlara kimsenin kötülük yapmak isteyeceğine inanamıyorum. Ancak, eski çalışanlarınız bunu sizden duymak isteyeceklerdir.  Sizden beklenen yalnız ilgi ve doğru bir cevap. Ve de bu konuda verilebilecek bir tek doğru cevap var. İkincisi yok. Bu cevap dört engelli kardeşimizi mutlu etmeyecektir. Ama cevap almayı beklemekten iyidir zannımca. Ve siz, Bay Akbulut, bu kadar vurdumduymaz olmamalısınız. Teşekkürlerimle

PGS: KADİR GECESİNDE FELEKTEN BİR GECE ÇALMANIN VE ANIYI ÖLÜMSÜZLEŞTİREREK SAÇMALAMA VE ÇİRKİNLEŞMENİN SONRASI.

 Pegasus da görev yapan üç beş genç kadir gecesi içki içmeğe gitmişler. Günahı kendilerinin, kimseyi ilgilendiren bir durum değil. Bu geceyi fotoğraflamışlar.  Bunda da sorun yok. Ancak bu gençlerden biri fotoğrafın üzerine aklı başında insanın yazamayacağı notlar yazmış. “Kadir gecesi özel- Rabbim kabul etsin”.  Bu da yetmiyormuş gibi bu resmi birde sanal medyada paylaşmış. Pegasus kamuoyuna bir açıklama yaparak konunun şirketin etik ahlak kuruluna intikal ettirildiğini söylemiş Ve de bir çalışan işten çıkartılmış. Muhtemelen paylaşımı yapan kimsedir.

Bu konudaki suç ramazan ayının en kutsal gecesinde içki içmek değildir. Öyle olsaydı ramazan ayında restoranlarda içki satışı yasaklanırdı. Suç olan paylaşılan resimle inananların rencide edilmiş ve inançları ile alay edilmiş olmasıdır. İnanmayabilirsiniz, ama inananlarla alay edip, inançları ile alay edemezsiniz.

Biz konuya başka bir açıdan, yandaki pencereden bakalım. Zannederim ki Pegasuscular da böyle baktılar.  Bir sivil havacılık şirketi mensubunun, nazik, ahlaklı ve diğer insanlara saygılı ve olması gerekir. Yapılan hareket        ( resmin üzerine alaycı sözler yazarak bunu paylaşmak )  nezaket kaidelerine de, ahlak kurallarına da uymayan saygıdan yoksun ifadelerle insanları rencide eden sözler kullanılmasıdır.  Bu nedenle PGS Yönetimi konuyu Şirketin Etik-Ahlak Kuruluna taşımakla çok yerinde hareket etmiştir.

Konu ile ilgili olarak alınan ilk bilgi resimdeki çalışanların tümünün iş akitlerinin feshedildiği yönündeydi. Ve de bu tuhafımıza gitmişti.  Evet, Kadir gecesi içki içmek günah ise bu o içkili birlikteliğe iştirak eden insanların şahsi problemi olup günahı onlara aittir. Bu hiç birimizi ilgilendirmez.  Ama bu resmin üzerine o yazıları yazıp paylaşanın durumu gerek Pegasus ve gerekse Müslüman toplum açısından farklıdır.

Toplum buna ağır tepki koyar. Hoş görmez ve affetmez da. Belirttiği üzere hata bir sivil havacılık mensubuna yakışmayan, onda bulunması gereken vasıflara kesinlikle uygun olmayan şekilde hareket edilerek insanlarımızın kutsal değerlerine yönelik alaycı ve çirkin sözler sarf edilmesinden öte değildir. Ve de bu bir hata değildir, Hata kelimesi yapılan çirkinliği ifade etmez.   Ve de konudaki esas suçta budur.

Ve konuyu resen karara bağlamayıp kamuoyuna bir açıklama yapan ve yaşanmışı Pegasus Etik-Ahlak kuruluna sevk ederek değişik yorumların yapılmasını engelleyen PSG Yönetimini kutluyorum. İş akdi sonlandırılan personelin işlediği günaha karışmam. Bu çalışanın bu yaşanmıştan gerekli dersi çıkartıp, insanların inançları ile alay etmemeyi bu acı tecrübe ile öğrenmiş ve bu tür düşüncesizce yaptığı hareketlerden başkalarının da zarar görebileceğini anlamış olmasını temenni ediyorum. Diğerleri günahına razı olsalar bile herhalde bir daha böylesi bir hatanın için de olmazlar.

PGS: Düşman Saw'da. PGS İle Komşu & Kadir Gecesi Felekten Bir Gece Çalmak - THY: Eyyy Bay Mikail

Yorumlar Tüm Yorumlar (47)

Para ve iman ~ 2 yıl önce
Kimene hangi dinden söz ediyorsunuz şuanki sistemin kurduğu uyduruk dinmi herkez Allah katında kendisi hesap verecek akşama kadar aç susuz boşuna kalıyorlar oruç tutanlara diyorum kul hakkı yedikten sonra neye yarar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
okuyabilmek yeter ~ 2 yıl önce
yazdıklarınız bazı kimselerin hoşuna gitmiyor, bazıları ise çok beğeniyor. diğer bir bölüm zaten ne yazarsanız yazın beğenmedim demeye hazır. konu fark etmiyor. bu nedenle siz yorumları okumasanız da olur. cevap verip kendinizi de sıkmayın. ben yazılarınızı beğenen gruptanım.okumak bana yetiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Toksik ~ 2 yıl önce
Şurada Pegasus ta çalışıp da şirketi her türlü kötüleyenler.Lütfen ayrılın şirketten. Gidin başka yerlerde çalışın kardeşim.Şirkette işini severek yapan insanların aklına girmeyin, şikayet edip duracağınıza ayrılın başka bir işe, genelde şikayet edenler en uzun süre çalışanlardır ama bu tipler genelde başkalarını gaza getirir kendileri çalışmaya devam eder.Kimse sizi zorla tutmuyor dışarıda binlerce iş bekleyen havacı var mühendisinden tut da pilotuna kadar operasyon kalite uzmanına kadar.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çanakçı ~ 2 yıl önce
Sayın ekip iletişim müdürü Orhan Doğan, beni kime şikayet ederseniz edin diyen ekip planlama başkanlığına bağlı ekibi iletişim müdürü Orhan Doğan, sizin arkanızda kiler güvendiğiniz dağlar kimindir, sizin insanlığınız görme engelli insanlara mı geçiyor? Sizin gücünüz garibana vurmak mıdır, gücünün yettii ne mi siz yukardakiz yönetimlere farklı bilgiler verirsiniz. Alma mazlumun ahını çıkar ah Estee ah Estee.
CVP . ~ 2 yıl önce
İŞİN NOKTALANMASI İÇİN ÜST MAHKEMENİN DE YEREL MAHKEME KARARINA İŞTİRAK ETMESİ GEREKİR. ERKEN KONUŞMAMAK GEREK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TK ~ 2 yıl önce
BENİM YARDIMCI OLMAM MÜMKÜN MÜ SİZCE.SİZ O İKİ ARKADAŞLA GÖRÜŞTÜNÜZ MÜ? ONLARIN YÖNETİCİLERDE BEKLEDİĞİ BİR ŞEY YOK ARTIK. NEDEN ORADALAR. SİZİN SÖYLEDİĞİNİZİN TERSİ OLAMAZ MI?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dini değerler ~ 2 yıl önce
Müslümanlar ineğe tapanlarla alay edince normal, Zerdüştlere hakaret edince normal, bu tek kendi inançları tiye alınınca dini değerlere hakaret ve tahrik öyle mi? Size şoke edici gelebilir ama sizler diğer inançları ne kadar saçma buluyorsaniz, bir o kadar insan da sizin inancınızı saçma buluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP DİNİ DEĞERLER ~ 2 yıl önce
BU NEREDEN AKLINIZA GELDİ ANLAYAMADIM.SİZ BU KÖŞEDE HANGİ DİNDEN OLURSA OLSUN İNSANLARIN DİNİ DEĞERLERİ İLE ALAY EDİLDİİNİ GÖRDÜNÜZ Kİ? HERKESİN İNANCI KENDİNE. GERGİNLİK YARATMAYI İSTEYEN BİR KARAKTERSİNİZ GALİBA.
Cvp ~ 2 yıl önce
Ben sizin bu köşede dini değerler ile alay ettiğinizi söylemedim. Ancak diğer tüm dini değerlerle alay etmenin, milli değerlere hakaret etmenin normal karşılandığı hatta alkışlandığı bir ülkede, sırf kendi dini değerlerinize ters geldi diye işten atılan bir çalışan için "oh iyi olmuş akillanmıstir" tarzı söylemlerinizi yakışıksız buldum, sizin gibi aydın bir TİPE. Zeus tekel bayi olmuş, Eros don markası, Odin cinsel performans artırıcı. Kutsal bakire tanrıça Artemisin adına FKK Club var. Zamanı geldiğinde tüm kutsallar, şansları varsa en iyi ihtimalle Marvel serisinde süper kahramanlar olarak yerini alır. Lucifer dizisi günümüz kutsalları için sadece bir başlangıç.
CVP HERKES ~ 2 yıl önce
SİZLERİN SORUNU ŞİRKETLE İLGİLİ DEĞİL. YÖNETİCİLERLE İLGİLİ. BU TÜR YORUMLAR YAKIŞMIYOR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gıybet ~ 2 yıl önce
insaların ve genellikle Türk damarlarında var gıybet.. facebook'ta milyonluk hesaplarını paylaşanlar kazayla marka çanta dolu dolapların videoya girmesi paraları saçmalar son model araçlarda şarkılar çığırmalar yeşilçamlarda gerinerek nargileler falan... bu son olayın bunlardan farkı ne ? diğerleri de beni sahip olamayacağım hayatı paylaşarak beni zıvanadan çıkartmıyor mu ? tahrik sayılmıyor mu bu ? biz dualar ederken onlar rakı içiyor biz de yarın içeriz de geç.. ne işinden gücünden ettiniz public enemy'ye dönüştürdünüz milleti la.. takip ediyorsan takibi bırak rahatsız olduysan arkadaşınsa çok zoruna gittiyse görüşme.. onlara haklarını bildirmeliyiz seviyesine nereden neden geldiniz ? ha siz de mi Türksünüz. ok.. adam sanki gel sen de iç diye zorluyor. sen "dua ederkene" paylaşımı yaparken herhalde denk geldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen ~ 2 yıl önce
Ataistmisin ?
Herkes ~ 2 yıl önce
Herkes pegasusu birakmak icin firsat ariyor....boeing filari gide ek airbustakiler zaten gitti...kabin memurlari is bulur bulmaz gidecek....pegasus kalinacak bir sirket degil...zaten bir kaza daha yapip KAPANMA IHTIMALI COK YUKSEK!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çetin bey selam ~ 2 yıl önce
Ağabey yaş 25 hatta 26 , forumu uzun yıllardır takip eden pilotluk hayali olan biriyim, yazılarınızı da takip ediyorum ve sektörde bu sekilde herkesin birbirini tanıması bana sektörü daha da sevdiriyor , her yerde iyiler olduğu gibi kötüler de olur , ama sanki aile ortamı var gibi geliyor bana doğru muyum ? İyi çalışmalar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanlış ~ 2 yıl önce
18 senedir uçuyorum, bir Allahın kulunu tanımam. Tanımak da istemem. Neredeyse hepsi çıkar ilişkisi emin ol.
Dream on child :) ~ 2 yıl önce
Ne ailesi kardesim, Turk havacilik sektoru bir suru kompleksli yasli pilotum egolarini tatmin etmeye calistigi, dedikodunun, ihanetin, yalan dolanin entrikanin dondugu berbat bir ortamdir. Ya elindeen geliyorsa yurt disinda egitim alip orada calisacaksin, ya da derin kalin olacak.
CVP ÇETİN B... ~ 2 yıl önce
AİLE ORTAMINI DAHA İYİ ANLAMAK İÇİN ÖNÜMÜZDEKİ HAFTAKİ YAZIMI ( 23 MAYIS ) YAZIMI OKUYUN. SANKİ SİZİN İÇİN YAZMIŞ GİBİ HİSSETTİM KENDİMİ.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000