27 Şubat 2023, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Bu ulkede gelecek umidim yok, evin yok arabam yok, pazarda son iki ayda fiyatlar iki katina cikti; emeklilikte 5500 tl ile nasil gecinilir, yaziklar olsun; ayaktakimi tum milleti fakirlestirdi, cogumuz aclik siniri altinda calisiyoruz, bize latok gorunen bu-git camiye olumu bekle, yasami destekleyen hicbirsey yok, yaziklar olsun
  • Tip müdürleri mobbing yürütme aracı şirkette. Asıl görevleri haklı olarak skpk yapmayan, insanlık dışı görevleri kabul etmeyen kaptanları arayıp aba altından sopa göstermek. Onurlu, kendine saygısı olan bir kişinin yapacağı iş değil. Bırak koltuğu onurlu yaşa.
  • Özel sektörde torpili çok olan, yöneticilerin kendi adamlarıyla müdür ve üzerleri kamyonla maaş alırlarken biz gerçek emekçiler asgari ücretin az üzerinde maaşla resmen sürünüyoruz. Sözler verilip tutulmuyor. Hakkımızı aradığımızda işten çıkartılmakla korkutuluyoruz. Bir Allah'ın kulu duymuyor, görmüyormu?
  • thy mobbing has-arak, atma korkusuyla Pandemıde maaşlarımıza el koydu..Bircok hakkımız elimizden alındı..Ulkemizde dolar baskı altında tutuluyor ama tl sürekli deger kaybediyor alım gücü düşüypr, su an alım gücüm neredeyse sıfırlandı, bakarsan dolar olarak aynı ama gercekler tam aksi
  • Sen sayın yazar sen bide TGS işçilerin maaşı duysan bayilacan emin ol kiram 8 bin lira Bağcılar'da bide sağlam bina deil depremde kesin ölecez emin ol benim maaş 10600 lira çaresiz Deprem bizi yerle bir eder sayın yazar Ahmet polati görürsen söyle o kendine sayın başkan diyen Ahmet Polat a sadece İstanbul'da sahibinden ev kiralarina baksın ve aynanın karşısına geçsin ondan sonra çocuklari varsa onların yüzüne baksın Allah büyüktür sabrediyoruz
  • Dünyanın eeennn fazla paralel pistini de bizzzz yaptık hamdolsun. Kilyos ve Vize'ye kadar bu paralel pistler arttırılmalı. Neticede itibar söz konusu.
  • SERSAR BEY ARADA ONUR AİR İLE İLGİLİ YAZI YAZIP GÜNDEME GETİRSENİZ PATRONDAN SES YOK.
  • Stratejik açıdan büyük öneme sahip Atatürk Havalimanı’nın olası bir depremde buna karşı çıkanların da imdadına yetişeceği unutulmamalı.
  • Torpili çok olanlarla kendi adamlarına bol bol bol kepçe, arta kalanlara asgari ücretin bir tık üzeri maaş. Birde utanmadan her fırsatta biz şöyle iyiyiz, biz böyle iyiyiz, mutlu bir aileyiz felan diye hava atıp, reklam yaparlar. Oysa çalışanların çoğu şikayetçi ama korkudan sesini çıkartamıyorlar

Pisagor

M.Ö. 570 yılında doğan antik İyonya’nın en ünlü düşünürlerinden biri olan Pisagor, yeryüzündeki her şeyin matematikle ilgisi olduğuna inandığı gibi yüz yıllar öncesinden dünyanın asıl meselesini de çözmüş.

Bilinen geometri teoremleri yanında etik, matematik, astronomi, metafizik, müzik gibi alanlarda da çeşitli çalışmalar yapmıştır. Ancak toplum hakkında öyle bir görüş belirtmiş ki, adeta günümüzdeki problemlerinin çözümünü yıllar öncesinden vermiş.

Pisagor, toplumun 3 ana parçadan oluştuğunu ve bunların da bilgelik, cesaret ve ihtiyaçlar olduğunu belirtmiş.

Bilge yani akıllı kişilerin toplumu yönetmesini, cesur kişilerin asker olmasını, halkın da ihtiyaçları karşılaması ve tüm bu sınıfların kendi arasında da bir eşitliğinin olmasını gerektiğini vurgulamış.

Pisagor’un bu adalet anlayışı sebebiyle de kendisine atfedilen bir kupa vardır. Pisagor’un Adalet Kupası…

Bu kupaya sıvıyı ölçüsüne göre koyduğunuzda, size içindekini içme fırsatı verir. Ancak ölçüsünden fazla koyduğunuzda sifon sistemi devreye girer ve kupadaki tüm sıvı alttan akar gider ve kupa boşalır.





Siz buna ister adalet, ister aç gözlülük isterseniz de ölçüsüzlük ya da arsızlık diyebilirsiniz.

Her şeyin bir ölçüsü bir sınırı olmalı. Yoksa adaletin olmayacağı gibi toplum içindeki sınıfların da huzuru kalmaz.

Burdan yola çıkarak çalışanlar arasında aynı işi yapan ve farklı karşılıklar gören kişilerin iç huzuru ve adalete olan güvenlerinin sarsıldığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Dünya genelinde icra edilen pilotluk, kabin memurluğu, yöneticilik, teknik, yer hizmetleri gibi görevler ne yazık ki özellikle ülkemizde tam olarak karşılığını görememekte. Bu şekilde devam edilirse dünyanın en düşük maaşlı havacılık çalışanları ünvanını elde etmiş olacağız. Her şeyin “EN”i düşünüleneceğine her şeyin adaletlisi düşünülse daha iyi olmaz mı ?

En fazla noktaya uçmak, en büyük havalimanına sahip olmak, en büyük Lounge’a sahip olmak, en çok havalimanını yapmak… En en… Hepsi ölçülü olmalı.

Yolcu olmazsa her yerde havalimanını neyleyim? Ulaşımı olmadıkça en büyük havalimanını ne işime yarar? Oturup düşünmek lazım!

Bu arada geçen haftalarda Airbus’a biraz sitem etmiştim. Sağolsunlar onlar da deprem bölgesi için diğer havacılık aktörleri gibi desteklerini vermeye başladılar. Zor zamanları birlikte aşmak en anlamlısı.

Şimdi yaraları sarma zamanı…
Bilime, akla ve mantığa aykırı her türlü hareketten kaçınmalı ve doğanın dengesiyle oynanmamalı.

Kalkıp da gölün üzerine havalimanı yapılmamalı, ehliyetsiz kişilerin iş başında olması engellenmeli. Olur olmadık yerlere olur olmadık meydanlar inşa edileceğine eldeki mevcut değerler korunmalı. Ve aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar beklenmemeli.



İvedi olarak da HATAY HAVALİMANI gerçek sahibi olan doğaya teslim edilmeli ve başka bir yere yeni, sağlam bir havalimanı yapılmalı.

Atatürk Havalimanı pistleri yeniden daha güçlü bir şekilde yapılmalı. Stratejik açıdan büyük öneme sahip Atatürk Havalimanı’nın olası bir depremde buna karşı çıkanların da imdadına yetişeceği unutulmamalı.

Akla, ilime ve fenne muhtaç tüm kişilere…

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

Pisagor

Yorumlar

Umit yok ~ 1 yıl önce
Bu ulkede gelecek umidim yok, evin yok arabam yok, pazarda son iki ayda fiyatlar iki katina cikti; emeklilikte 5500 tl ile nasil gecinilir, yaziklar olsun; ayaktakimi tum milleti fakirlestirdi, cogumuz aclik siniri altinda calisiyoruz, bize latok gorunen bu-git camiye olumu bekle, yasami destekleyen hicbirsey yok, yaziklar olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mobbing Airlines ~ 1 yıl önce
Tip müdürleri mobbing yürütme aracı şirkette. Asıl görevleri haklı olarak skpk yapmayan, insanlık dışı görevleri kabul etmeyen kaptanları arayıp aba altından sopa göstermek. Onurlu, kendine saygısı olan bir kişinin yapacağı iş değil. Bırak koltuğu onurlu yaşa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacılıkta adalet yok ~ 1 yıl önce
Özel sektörde torpili çok olan, yöneticilerin kendi adamlarıyla müdür ve üzerleri kamyonla maaş alırlarken biz gerçek emekçiler asgari ücretin az üzerinde maaşla resmen sürünüyoruz. Sözler verilip tutulmuyor. Hakkımızı aradığımızda işten çıkartılmakla korkutuluyoruz. Bir Allah'ın kulu duymuyor, görmüyormu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mobbıng ~ 1 yıl önce
thy mobbing has-arak, atma korkusuyla Pandemıde maaşlarımıza el koydu..Bircok hakkımız elimizden alındı..Ulkemizde dolar baskı altında tutuluyor ama tl sürekli deger kaybediyor alım gücü düşüypr, su an alım gücüm neredeyse sıfırlandı, bakarsan dolar olarak aynı ama gercekler tam aksi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs işçi ~ 1 yıl önce
Sen sayın yazar sen bide TGS işçilerin maaşı duysan bayilacan emin ol kiram 8 bin lira Bağcılar'da bide sağlam bina deil depremde kesin ölecez emin ol benim maaş 10600 lira çaresiz Deprem bizi yerle bir eder sayın yazar Ahmet polati görürsen söyle o kendine sayın başkan diyen Ahmet Polat a sadece İstanbul'da sahibinden ev kiralarina baksın ve aynanın karşısına geçsin ondan sonra çocuklari varsa onların yüzüne baksın Allah büyüktür sabrediyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aa ~ 1 yıl önce
Dünyanın eeennn fazla paralel pistini de bizzzz yaptık hamdolsun. Kilyos ve Vize'ye kadar bu paralel pistler arttırılmalı. Neticede itibar söz konusu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KABİN ~ 1 yıl önce
SERSAR BEY ARADA ONUR AİR İLE İLGİLİ YAZI YAZIP GÜNDEME GETİRSENİZ PATRONDAN SES YOK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçekler ~ 1 yıl önce
Stratejik açıdan büyük öneme sahip Atatürk Havalimanı’nın olası bir depremde buna karşı çıkanların da imdadına yetişeceği unutulmamalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siz birde özel sektöre bakın ~ 1 yıl önce
Torpili çok olanlarla kendi adamlarına bol bol bol kepçe, arta kalanlara asgari ücretin bir tık üzeri maaş. Birde utanmadan her fırsatta biz şöyle iyiyiz, biz böyle iyiyiz, mutlu bir aileyiz felan diye hava atıp, reklam yaparlar. Oysa çalışanların çoğu şikayetçi ama korkudan sesini çıkartamıyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cok kazaniyorlar ~ 1 yıl önce
Businessda ucanlar col iyi kazaniyor

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000