07 Kasım 2022, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Niye kimse ya da AHMET BOLAT BEY Altur hakkında konuşmuyor? Biz de THY’ye hizmet etmiyor muyuz?
  • Thy başkanını övüyorsunuz,analitik düşünce yapısından,hassas terazisinden falan bahsediyorsunuz ama Thy'den haksız yere atılan ve işe dönüş ile sosyal hak davalarını kazanıp yargıtayın da onadığı pas bilet ve emekli kartlarını hala vermiyor,bu mu analitik düşüncesi,hassas terazisi olan zat?
  • Allahtan kafamız çalışıyo da, baştan yemedik *4 leri falan.. isminizin üzeri çizilmiştir efendim..
  • Serdar bey, EŞİTLİK İLKESİ ve MÜDÜR=FO ne demektir? Dayanak nedir? Kim adına neye dayanarak bunları yazıyorsunuz? Geceleri müdürler yatağında yatarken, benimle mi ucuyordunuz da eşitlik ilkesinden bahsediyorsunuz? Uçağın üstüne ya da altına girmeyen hiç kimseyi ofiste çalışan kişilerle kıyaslayamazsınız. Hele bir de buna EŞİTLİK İLKESİ diyemezsiniz.. Eğer EŞİTLİK İLKESİ'ne dair bir şeyler kaleme alacaksanız; buyurun maaş kesintilerini yazın %50bizden %30 yerden gitti. İadeleri eşit. Buyurun lütfen yazınız. Buyurun Akademi borçlarına dair bir şey yazın.. eğer yazamıyorsanız, lütfen bu köşeyi kapatınız. Bir daha da yazı yazmayınız ricamdır. Saygılarımla.
  • ne oldu Serdar BAŞAĞAOĞLU belirttiğin bu yorumun havada kaldı: "Ortalama olarak şunu da söyleyebilirim ki, THY’de üç ayda bir alınan ikramiye tutarının 4 katı gibi düşünebilirsiniz. Ancak tabi ki oranlarda değişiklikler var. Örneğin en düşük seviyede maaş alan bir kabin memuruna 5.5 kat. Diğer personelden maaşı az olan 5 kat, maaşı çok olana 3 kat. İşin en ilginci ise yönetim, genel müdür ve genel müdür yardımcısı pozisyonunda olanlar 2-2,3 gibi bir oranla en düşük seviyede kaldı. İşte buradan bile Ahmet Bolat’ın ne kadar ince düşündüğünü çıkartabilirsiniz."
  • Ne oldu senin oranlar
  • Bi daha kendinize yazar-gazeteci deyip de yazı yazmayın. İki haftadır algı yapıyorsunuz doğruları yazmıyorsunuz. Eşitlik adalet dediğiniz bu mu ? Şirketin kalemi
  • Bu yazından sonra, nasıl yazmaya devam edeceksin
  • şu an sizin sitede açıklanan ile sizin söylediğiniz rakamlar çok farklı!!!
  • Bir lafim da bu yazar arkadasa. Sirf fazla tıknalabilmek icin "herkes" i mutlu edecek primlerinizi gördük. Birakin yazdığınız yaziyi adinizin gectigi bir alintiya dahi elimi sürmem.

Prim Formülü

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat’tan beklenen açıklama geldi. Bolat, Türk Hava Yolları’nın 18 Milyar dolarlık gelirin 14 Milyar dolarlık kısmını hizmet ihracatı olarak ülkemize kazandırdıklarını ve 5 milyar doların da cari artı olarak ülkemizde kaldığını belirtti. Elde edilen kârın %10’nu da söz verildiği gibi çalışanlarıyla paylaştıklarını ve bundan sonraki yıllarda da paylaşmayı hedeflediklerini belirtti. Bolat, ayrıca önümüzdeki yıl şirkete 35 yeni uçağın ve bununla birlikte 10.000 yeni çalışanı da bünyeye katacaklarını açıkladı.

Şirketin başarısında çalışan her bireyin büyük bir özveri ile çalıştığından benim de hiç şüphem yok. Ve şirketin her geçen gün daha da büyüyeceğine inancım tam. Prof. Dr. Ahmet Bolat’ın yönetim kurulu başkanı olduğu ilk günden beri de analitik düşünce yapısıyla bütün problemleri ortadan kaldıracağını düşünüyorum. Başarılarıyla da şirket içerisinde her geçen gün bir yenilik getirirken, çalışanların da yüzünü güldürmeye devam ediyor. Şirkette iyi bir lider olmasının da farkı bu olsa gerek.

Gelelim primlere…

Geçen haftaki yazımda da belirttiğim üzere prim miktarlarını bilmeme rağmen bunu sizinle paylaşarak sürprizi bozmak istemiyorum. Zaten kamuoyunun da bu rakamları bilmesine gerek yok. Ancak yine de geçen hafta verdiğim tüyolara yenilerini eklemek isterim. Sonuçta az bir zaman kaldı…

Prof. Dr. Ahmet Bolat’ın şirket içerisinde kimlerin ne denli sıkıntılara maruz kaldığını gayet iyi bildiğini ve hassas bir terazisi olduğunu söyleyebilirim. Bu sebeple de az kazanana yüksek oranları verdi.

8 Kasım’da hesaplarınıza yatacak olan primlerin vergisini yine şirketin yatıracağını zaten geçen hafta yazmıştım. Eşitlik ilkesiyle müdürlere ne veriliyorsa F/O’lara da aynı miktar yatacak. Başkan yardımcılarına ne verildiyse kaptan pilotlara aynısı verilecek. Teknikteki uzman ne alıyorsa AO’daki uzman da aynı rakamı alacak. Tekniğin mühendisine ne yatacaksa AO’nun mühendisine de aynısı yatacak. TSI, TCI ve Cornea’da da teknik personelle aynı prim miktarını alacak.

Ortalama olarak şunu da söyleyebilirim ki, THY’de üç ayda bir alınan ikramiye tutarının 4 katı gibi düşünebilirsiniz. Ancak tabi ki oranlarda değişiklikler var. Örneğin en düşük seviyede maaş alan bir kabin memuruna 5.5 kat. Diğer personelden maaşı az olan 5 kat, maaşı çok olana 3 kat. İşin en ilginci ise yönetim, genel müdür ve genel müdür yardımcısı pozisyonunda olanlar 2-2,3 gibi bir oranla en düşük seviyede kaldı. İşte buradan bile Ahmet Bolat’ın ne kadar ince düşündüğünü çıkartabilirsiniz.

Geçen haftaki yazıma gelen yorumlara baktığımda da bazılarının vergi olayını anlamadığını gördüm. Primlerinizin vergisi şirket tarafından ödenecek. Örneğin çarpanına göre 150.000TL alması gereken birinin hesabına brüt olarak 225.000 yatacak.

Yine yorumların birkaçında primlerin herkese eşit yatması gerektiğini yazanlar olmuş. Hayat matematiktir. Buyurun hesaplayalım. Kârın %10’u 72 Bin personele eşit miktarda dağıtılırsa ortalama kişi başı 54-55 bin TL düşüyor. Böyle bir oranı kim kabul edebilir ki? Maaşlar nasıl eşit değilse primler de elbette farklı olmalı. Bankalar bile promosyonları alınan maaşlar ölçüsünde veriyor. Kimine 5 bin, kimine 7 bin…

Prim miktarlarını 8 Kasım’da hepiniz bordrolarınızda görebilirsiniz. Bana kalırsa tutarlar gayet adil ve hakkaniyetli bir şekilde belirlenmiş. Milli gururumuz Türk Hava Yolları’nın tüm çalışanlarını başarılarından dolayı kutluyor, bana yeni rekorlarını yazma fırsatını vermesini diliyorum.

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

Prim Formülü

Yorumlar Tüm Yorumlar (52)

ALTUR’A YOK MU? ~ 1 yıl önce
Niye kimse ya da AHMET BOLAT BEY Altur hakkında konuşmuyor? Biz de THY’ye hizmet etmiyor muyuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serdar Bey ~ 1 yıl önce
Thy başkanını övüyorsunuz,analitik düşünce yapısından,hassas terazisinden falan bahsediyorsunuz ama Thy'den haksız yere atılan ve işe dönüş ile sosyal hak davalarını kazanıp yargıtayın da onadığı pas bilet ve emekli kartlarını hala vermiyor,bu mu analitik düşüncesi,hassas terazisi olan zat?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
4x4 ~ 1 yıl önce
Allahtan kafamız çalışıyo da, baştan yemedik *4 leri falan.. isminizin üzeri çizilmiştir efendim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akademi mezunu FO ~ 1 yıl önce
Serdar bey, EŞİTLİK İLKESİ ve MÜDÜR=FO ne demektir? Dayanak nedir? Kim adına neye dayanarak bunları yazıyorsunuz? Geceleri müdürler yatağında yatarken, benimle mi ucuyordunuz da eşitlik ilkesinden bahsediyorsunuz? Uçağın üstüne ya da altına girmeyen hiç kimseyi ofiste çalışan kişilerle kıyaslayamazsınız. Hele bir de buna EŞİTLİK İLKESİ diyemezsiniz.. Eğer EŞİTLİK İLKESİ'ne dair bir şeyler kaleme alacaksanız; buyurun maaş kesintilerini yazın %50bizden %30 yerden gitti. İadeleri eşit. Buyurun lütfen yazınız. Buyurun Akademi borçlarına dair bir şey yazın.. eğer yazamıyorsanız, lütfen bu köşeyi kapatınız. Bir daha da yazı yazmayınız ricamdır. Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serdar öngörüsü ~ 1 yıl önce
ne oldu Serdar BAŞAĞAOĞLU belirttiğin bu yorumun havada kaldı: "Ortalama olarak şunu da söyleyebilirim ki, THY’de üç ayda bir alınan ikramiye tutarının 4 katı gibi düşünebilirsiniz. Ancak tabi ki oranlarda değişiklikler var. Örneğin en düşük seviyede maaş alan bir kabin memuruna 5.5 kat. Diğer personelden maaşı az olan 5 kat, maaşı çok olana 3 kat. İşin en ilginci ise yönetim, genel müdür ve genel müdür yardımcısı pozisyonunda olanlar 2-2,3 gibi bir oranla en düşük seviyede kaldı. İşte buradan bile Ahmet Bolat’ın ne kadar ince düşündüğünü çıkartabilirsiniz."

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçekten ~ 1 yıl önce
Ne oldu Serdar bey? 45 memur 90 şef aldı! Bu muydu bahsettiğiniz adaletli pay
Take off ~ 1 yıl önce
Ne oldu senin oranlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serdar bey ~ 1 yıl önce
Bi daha kendinize yazar-gazeteci deyip de yazı yazmayın. İki haftadır algı yapıyorsunuz doğruları yazmıyorsunuz. Eşitlik adalet dediğiniz bu mu ? Şirketin kalemi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aga ~ 1 yıl önce
Bu yazından sonra, nasıl yazmaya devam edeceksin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeni biri ~ 1 yıl önce
şu an sizin sitede açıklanan ile sizin söylediğiniz rakamlar çok farklı!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Umut taciri ~ 1 yıl önce
Bir lafim da bu yazar arkadasa. Sirf fazla tıknalabilmek icin "herkes" i mutlu edecek primlerinizi gördük. Birakin yazdığınız yaziyi adinizin gectigi bir alintiya dahi elimi sürmem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000