12 Eylül 2022, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Gelsin yeniler bazı şirket aleyhine konuşan işini sallamayan arkadaşlarım kendine gelir. Yoksa CV ye yazarlar 15 ülke gezdim İngilizce biliyorum diye Dudullu A101 şubesi IK personeli bi tebessüm eder :)
  • Pilotlara yeşil pasaport konusu da sık sık gündeme getirilmeli. Meslek tecrübesine bakılmaksızın airline'da uçan tüm pilotlara bu imkan sağlanmalı diye düşünüyorum.
  • sayesinde büyümeye dewamke
  • Buradan TALPA’ya karşı çıkanlar önce dernekler kanunu okusunlar ve derneklerine sahip çıkmayı öğrensinler bu mesleğine sahip çıkmanın temelidir
  • Geldigi noktada bayagi bir sirkettir
  • Sn yazar THY yeteri kadar sponsor oldu reklam panolarında görünüyor ve gururumuz ebetteki bir de personel ayrımına kavgasına son verecek birlikte aynı ruhu paylaşma ortak Üyesi olmak duygusunu geliştirici davranışlar yönetim becerilerini göstermek gerekiyor teşekkür ederim tekrar bir de TALPA etkinliğinde yönetimi kutlamak isterim şunu da bilmekte yarar var bu tür çalıştaylarda otorite ve bilimsel kuruluşlar yer almalı Ver çözüm önerisi ile kesin tavırlar sergileyen tümceler ileri sürülmelidir TALPA yasayla yetki ve sorumluluğu kesin çizilmiş bir sosyal kuruluştur sendika gibi çok geniş yekili değildir kutlarım TALPA’yı yolları açık olsun tebrikler güzel adımlara Havacilık şirketleri de TALPA’ya destek vermelidir diye düşünüyorum teşekkür ederim
  • Talpa neydi ya? Bir işe yarıyor muydu? Allahaşkına birisi şunu yaptılardı bak çok iyi olduydu falan desin mesleği bırakacam.
  • Tecrübeli kabin memuru var 1981 var var
  • Kabin memuru olmak için her defasında bir engel çıkarttı THY. 1982 kuşağı lanetli mi? Hiç bir dönem de 1982 doğumlulara yer verilmedi. Şirkete girenler de lise den sonra girebilmiş. Üniversite okuduk diye mi bu. Duy sesimizi Bolat başkan.
  • Havayolları kabin memurlarına ne zaman zam yapacak????

Rekor

200 ülkede 700 milyona yakın izleyicisi ve 30 milyara yakın etkileşimi bulunan UEFA Şampiyonlar ligine milli bayrak taşıyıcı havayolu şirketimiz Türk Hava Yolları sponsor oldu. THY, UEFA Süper Kupa, UEFA Futsal Şampiyonlar Ligi ve UEFA Gençler Ligi Finalleri’nde de resmi sponsor unvanıyla yer alacak.

Milli Havayolumuz, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne sponsor olan dünyadaki ilk havayolu şirketi olma unvanını da bu sayede ele geçirmiş oldu. Sponsor olunacaksa işte böyle organizasyonlara olunmalı. Yok kriket turnuvası, yok buz hokeyi, yok efendim İrlanda atlı sporlarına veya Amerika’daki SuperBowl’a değil. Türk Hava Yolları’nın geçmişteki en iyi sponsorluğundaki izlenmeye neredeyse 10 kat fark atacak.

82 KUŞAĞI

Türk Hava Yolları üst limit olarak 30 yaş sınırı koyduğu kabin memuru alımında değişikliğe gitti. THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, resmi LinkedIn hesabından yaptığı paylaşımla yaş sınırının 39’a yükseltildiğini duyurmasından kısa bir süre sonra da ilan açıldı. Çok güzel bir karar. Başvurular da yoğun bir şekilde devam ediyor. Ancak, bugüne kadar açılan bütün ilanlarda 82 kuşağına hiçbir şekilde yer verilmemesi de tarafıma gelen şikayetler arasında yer alıyor.

İlanların şirketin genişleme politikalarıyla eş zamanlı açılmasından kaynaklı durum karşısında 2010’lu yıllara kadar zaten büyük alımlar gerçekleştirilmemişti. Bu tarihten sonraki ilanların tamamında da ister tecrübeli olsun ister tecrübesiz yaş sınırı 1983 olarak belirlendi. Bu konu hakkında Prof. Dr. Ahmet Bolat’ın dikkatini çekmek isterim.

ÇALIŞTAY

Pilot yorgunluğu konusundaki düşüncelerimi ve görüşlerimi defalarca sizlerle paylaştım. Yapılan anketleri ve diğer çalışmaları da duyurmaya gayret ettim. Hatta 22 Ağustos tarihli Vizyon başlıklı köşe yazımda da TALPA’nın bir çalıştay yapmasını dilediğimi belirtmiştim. Edindiğim bilgilere göre böyle bir çalıştayın yapılması için start verilmiş. Gönül isterdi ki daha önce yapılsın. Ama başlamak da güzel. Umarım sağlıklı sonuçlar alınır ve bu bilgiler şirketlere doğru bir şekilde aktarılır.

BÜYÜME

Milli bayrak taşıyıcımız Türk Hava Yolları, uluslararası seferlerde arz ettiği koltuk sayısıyla 'Dünyanın En Büyük Network Taşıyıcısı' olduğunu açıkladı.  2019 yılı rekorlarını kıran Türk Hava Yolları ailesini canı gönülden kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Güçlü bir şekilde ilerleyen şirketin, yeni rekorlara imza atarak, kısa bir süre içinde, uçak sayısını ve personel sayısını ikiye katlaması kuvvetle muhtemel. Yeter ki istensin…

Görünen o ki, eldeki imkanları en iyi şekilde değerlendirmeye çalışan Ahmet Bolat, hem personelin aidiyetini arttırmaya hem de şirketin kârlılığını yükseltmeye azmetmiş. Ne diyelim, başarılarınız daim olsun…

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

Rekor

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

Acil 1000 KM gelsin ~ 2 yıl önce
Gelsin yeniler bazı şirket aleyhine konuşan işini sallamayan arkadaşlarım kendine gelir. Yoksa CV ye yazarlar 15 ülke gezdim İngilizce biliyorum diye Dudullu A101 şubesi IK personeli bi tebessüm eder :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dedi ve..... ~ 2 yıl önce
İnine geri girdi asgari ücretli fakir.....
Yeşil Pasaport ~ 2 yıl önce
Pilotlara yeşil pasaport konusu da sık sık gündeme getirilmeli. Meslek tecrübesine bakılmaksızın airline'da uçan tüm pilotlara bu imkan sağlanmalı diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilotların ne özelliği var anlamadım ~ 2 yıl önce
İlla kendinizi bir uzayda göreceksiniz. Haydi canım haydi. Normal pasaport aldığına dua et haydi....
Öncelikli sorunumuz bu değil kafadan bacaklı ~ 2 yıl önce
Öncelikli sorunumuz havacılık kanunun çıkması. Yoksa bir kırım olunca daha ailelerimiz çoooooook reddi miras yapmak zorunda kalır. Pilotları koruyan bir kanun çıkmalı aciliyetle.....
Ne alaka ~ 2 yıl önce
Sacma bir istek
10 yıl ~ 2 yıl önce
Pilotluk yapana olabilir
tgs ~ 2 yıl önce
sayesinde büyümeye dewamke

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TALPA ÜYESi ~ 2 yıl önce
Buradan TALPA’ya karşı çıkanlar önce dernekler kanunu okusunlar ve derneklerine sahip çıkmayı öğrensinler bu mesleğine sahip çıkmanın temelidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 2 yıl önce
Geldigi noktada bayagi bir sirkettir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NSA ~ 2 yıl önce
Sn yazar THY yeteri kadar sponsor oldu reklam panolarında görünüyor ve gururumuz ebetteki bir de personel ayrımına kavgasına son verecek birlikte aynı ruhu paylaşma ortak Üyesi olmak duygusunu geliştirici davranışlar yönetim becerilerini göstermek gerekiyor teşekkür ederim tekrar bir de TALPA etkinliğinde yönetimi kutlamak isterim şunu da bilmekte yarar var bu tür çalıştaylarda otorite ve bilimsel kuruluşlar yer almalı Ver çözüm önerisi ile kesin tavırlar sergileyen tümceler ileri sürülmelidir TALPA yasayla yetki ve sorumluluğu kesin çizilmiş bir sosyal kuruluştur sendika gibi çok geniş yekili değildir kutlarım TALPA’yı yolları açık olsun tebrikler güzel adımlara Havacilık şirketleri de TALPA’ya destek vermelidir diye düşünüyorum teşekkür ederim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Talpark ~ 2 yıl önce
Talpa neydi ya? Bir işe yarıyor muydu? Allahaşkına birisi şunu yaptılardı bak çok iyi olduydu falan desin mesleği bırakacam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
öyle deme ~ 2 yıl önce
otopark güzel hizmet, anlaşmalı hat öyle daha fazlası için de çalışıyor işte adamlar iş kanunu pasaport.. yetkili yetkisiz sendikadan ne gördün de dernekten büyük beklentilere giriyosun
Tecrübeli var ~ 2 yıl önce
Tecrübeli kabin memuru var 1981 var var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1981’e ~ 2 yıl önce
Tecrübeli var. Ama tecrübesiz için hiç açılmadı. Ya da liseden mezun olunca girenler var
Ablacım ~ 2 yıl önce
Ben 31 yasında yasım buyuk dıye gıremedım yıllardır. 82 li dıosunuz. Tecrubesizsen bussınes jetlere yönelmen daha doğrusu aırlıne olayın bıtmıs.
1982’li ~ 2 yıl önce
Kabin memuru olmak için her defasında bir engel çıkarttı THY. 1982 kuşağı lanetli mi? Hiç bir dönem de 1982 doğumlulara yer verilmedi. Şirkete girenler de lise den sonra girebilmiş. Üniversite okuduk diye mi bu. Duy sesimizi Bolat başkan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emeklilik ~ 2 yıl önce
kardeş senin emeklilik gelmiş. yok mu şöyle bahçe falan uğraş biraz. 1982 nedir ya? tecrübeli olsan anlayacağım.
Emeklilik'e ~ 2 yıl önce
Senin kuşağında da terbiye sorunu var bence. Eleştirirken dahi kullandığın cümlelere bak, ziyansın..
CORENDON ~ 2 yıl önce
Havayolları kabin memurlarına ne zaman zam yapacak????

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000