12 Nisan 2021, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • İncelenmedigini nereden biliyorsunuz. Çamur at izi kalsin gibi olmamis mi?
  • Aynen. Uçuşa elverişlilik bilmiyor, Chapter mühendisi bilmiyor, Sistem mühendisi bilmiyor, Teknisyeni bilmiyor. Sen biliyorsun. Uçağı ground edelim sen haber verince servise veririz
  • Helal bro. THY Max siparişlerini de iptal etti .
  • Bagaj ve kilo olayı,servis,biletleme ücreti, havaalanı kullanım bedeli,yakıt harcı gibi masrafları resmi şekilde soyar gibi yolcunun üstüne yüklemek hangi aklın ürünü ve niye bunlara tepki verilmiyor bilinmez ! Sanki biletler cok ucuza satılıyor ! Bu masraflar da yurt dışı,içi uçuşlarda bilet ücretine göre değişiyor yani hiçbir standart da yok ! Vergiler yurtdışında farklı olabilir tamam da biletleme ve servis bedeli niye farklı ve ben bileti internetten yani makineden alıyorum bana insan hizmet verip bilet satmıyor bunun ücreti niye kesiliyor? Ayrıca uçaklar havaalanından kalkıp iniyor mecburen de havaalanı kullanılıyor bunun kullanım bedeli nasıl oluyor? Yolcular şirketlerin kar'ına ortak mı ki zararına ya da masraflarına da ortak olsunlar?
  • Havayolu kg saçmalığını kaldırmış merak ettim. Bilgilendirirsez seviniriz.
  • Olamadık ki henuz
  • Uçaklar yerde yattığını söyleyip maaşları düşürüp sanki birde uçak yokmuş gibi bunları ucurup insanların canını riske atmanın anlamı ne? Yoksa uçaklar yerde yatmıyor bizimi uyutuyorsunuz?
  • Yabancıları ülkemiz nimetlerinden ucuza bizlere pahalıya yararlandırmak ancak dara düşünce kendi insanımıza sarılmak,kendi insanına düşmanlık etmek nasıl bir kafadır bilinmez. Ayrıca vize konusu da ayrı bir rezalet,bilhassa AB üyesi ülkelerin,Rusya,Abd vs vatandaşlarını günü geçmiş dahi olsa kimlikle ya da kapıda vizeyle ülkemize sokup,vergisiz ev,arsa almalarına izin vermek onlara ne kadar muhtaç olduğumuzun kanıtı maalesef. Biz oralara gitmek istesek gizli kalması gereken ticari,özel bilgilerimizi onlara veriyoruz,konsoloslukların ortakları aracı kurumlar fotokopi ücretini bile yabancı para üstünden çevirerek Türk lirasıyla istiyor,ödenen vize parası vize verilmeyince geri ödenmiyor,kendi ülkemizde sahipsiziz,sonra birileri şöyle büyüdük böyle zenginleştik, ekonomimiz çok iyi,herkes bize gıpta ediyor,kıskanıyor masalları anlatıyor yiyen de çok hamdolsun. Bir ülke pasaportu kadar güçlüdür gerisi boştur.
  • Ruslar sizi dinlemiş, gelmeme kararı almışlar. Tebrikler iyi tespit. Max içinde aynı fikirdeyim.
  • Su an issiz ve 2300 saatli pilotum. Turkiye’de bir havayolu sirketinde ucuyordum malumunuz korona zamani iflas etti. Fakat thy’de halen 700-800 yabanci pilotun calismasi, Turklere oncelik verilmemesi insana dokunuyor. Bunu da kose yazilarinizda dile getirirseniz sevinirim

Risk

Milli bayrak taşıyıcı havayolu şirketimiz Türk Hava Yolları, SHGM’den B737 Max’ler için onay çıkar çıkmaz bir test uçuşu gerçekleştirdi. 

Geçtiğimiz haftalarda bu tip uçaklar için endişelerimi dile getirmiş ve uçağın servise dönmesinin erken olduğunu yazmıştım. Tam da bunun üzerine yapılan bir açıklamayla Max’larda yeni bir problemle daha karşılaşıldı. 

Elektrik sistemleriyle ilgili yeni bulunan probleme sahip uçaklar, 16 havayolu şirketinde. Boeing’le irtibata geçmeme rağmen ne yazık ki Türk Hava Yolları’nda etkilenen uçağın olup olmadığı bilgisi paylaşılmadı. Türk Hava Yolları’ndan da tersine bir açıklama yapılmadı. Ayrıca uçuşa elverişlilik direktifi veren Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden de bir duyuru yok. Etkilenen uçak mı yok dersiniz?

Edindiğim bilgilere göre ise THY, 12 Nisan’da İstanbul-Ankara hattında B737 Max uçağını kullanacak. Bu ne acele? Pandemi sebebiyle zaten yolcu sayıları düşük. Bir sürü uçak varken, 737 Max’ı alelacele servise sokmak risklerin en büyüğünü almaktır. 

RUSYA UÇUŞLARI DURMUYOR...

Türkiye’de artan vaka sayıları sebebiyle Rusya ile uçuşların askıya alınacağına dair iddialar ortaya atılmış, SHGM’de bu iddiaların asılsız olduğuna dair bir açıklama yapmıştı. 

Elbette turistlerin ülkemize gelmesi, turizmin ve havacılık sektörünün diri kalması için gerekli. Ancak güzel vatanımın güzel yerlerinde tatil imkânı, önce sahibi olan Türk halkına verilmeli. Aksi halde şartlar eşit değilse bir yerlerde bir yanlış var demektir.

24 Kasım 2015 tarihinde Rusya Hava Kuvvetleri’ne ait Su-24 tipi uçağın Türkiye tarafından düşürülmesinin ardından Rusya tekrar Türkiye’ye vize uygulaması başlatmıştı. Türkiye yol geçen hanı mı? Onlar gelecek ama biz giderken vize alacağız. Oh ne ala…

MRNA AŞILARI

Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 22 ülkeye dağıtılan Çin aşılarının etkisi tartışılırken, Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) direktörü Gao Fu’dan flaş bir açıklama geldi; “AŞILARIN ETKİNLİĞİ DÜŞÜK”… Sanıyorum bu durum zaten Avrupa tarafından biliniyordu ki aşı pasaportuna ihtiyaç duyuldu. Sonuç itibariyle Türkiye’den yurt dışına gidiş bir hayal olabilir! Tek tesellim havacı personele Avrupa Birliği’nin onayladığı aşıdan yapılması. Aksi halde durum daha da karmaşık bir hâl alabilirdi.

SİVİL HAVACILIKTA KİLOGRAM SAÇMALIĞI

Sivil havacılıkta, havayolu şirketleri bagaj konusunda kendilerine göre bazı kriterler belirleyerek gerek satış esnasında ve gerekse bagaj teslimlerinde ekstra ücretler talep edebiliyor.

Örneğin iç hatlarda, 15 kg bagaj ve 8 kg kabin bagajlı bilet ücreti 249 TL iken 25 kg bagaj ve 8 kg kabin bagajlı bilet ücreti 349TL’ye satılabiliyor ve bagajsız seçeneği de bulunmuyor. Dış hatlarda ise rakamlar daha da korkunç. Yolcu var 60 kilo, yolcu var 120 kg. Ama bagaj hakları aynı, ödeyecekleri ücretlerde aynı… Oysaki dünya genelinde artık bu uygulama yavaş yavaş rafa kalkıyor. Yolcuya bagajlarının maksimum uzunluk, genişlik ve yükseklikleri belirtilirken, ağırlık ölçüsü de belirtilmiyor. Sonuçta vergiye tabi olan maden veya ağır metal taşıyacak halleri de yok. Umarım Türkiye’deki uygulama da bir an önce değişir…

Riski, zamanlaması yanlış ve yersiz aldığınız takdirde sonuçları hüsran olur…

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

Risk

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Yetkili ~ 3 yıl önce
İncelenmedigini nereden biliyorsunuz. Çamur at izi kalsin gibi olmamis mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
No weight limit ~ 3 yıl önce
Yani Ağırlık Limiti Yok.
B737M ~ 3 yıl önce
Aynen. Uçuşa elverişlilik bilmiyor, Chapter mühendisi bilmiyor, Sistem mühendisi bilmiyor, Teknisyeni bilmiyor. Sen biliyorsun. Uçağı ground edelim sen haber verince servise veririz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
10.KÖY ~ 3 yıl önce
Kardeşim, yiğidi öldür hakkını ver. Onay çıktı. Üstüne iki defa daha problem bulundu. Yetmez mi?
Sierra ~ 3 yıl önce
Helal bro. THY Max siparişlerini de iptal etti .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 3 yıl önce
Bagaj ve kilo olayı,servis,biletleme ücreti, havaalanı kullanım bedeli,yakıt harcı gibi masrafları resmi şekilde soyar gibi yolcunun üstüne yüklemek hangi aklın ürünü ve niye bunlara tepki verilmiyor bilinmez ! Sanki biletler cok ucuza satılıyor ! Bu masraflar da yurt dışı,içi uçuşlarda bilet ücretine göre değişiyor yani hiçbir standart da yok ! Vergiler yurtdışında farklı olabilir tamam da biletleme ve servis bedeli niye farklı ve ben bileti internetten yani makineden alıyorum bana insan hizmet verip bilet satmıyor bunun ücreti niye kesiliyor? Ayrıca uçaklar havaalanından kalkıp iniyor mecburen de havaalanı kullanılıyor bunun kullanım bedeli nasıl oluyor? Yolcular şirketlerin kar'ına ortak mı ki zararına ya da masraflarına da ortak olsunlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hangi ~ 3 yıl önce
Havayolu kg saçmalığını kaldırmış merak ettim. Bilgilendirirsez seviniriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
No no ~ 3 yıl önce
İngilizceni geliştir araştır ve resme bak.
Bir aydınlanmayla ~ 3 yıl önce
Gittim ingilizce öğrendim. 15-20kg ediyor o kg birimlerini çevirdiğinde. Ağırlık limitleri olayan fotoğraflarda ise bagaj ebadı kabin tipi valize denk geliyor. Kaç kilo koyabilirki ona? Cevap versenize çok bilmiş yüce kişilik?
La KG ~ 3 yıl önce
Bagaj limitleri verilir ve tek parça uygulanır. Bunu yapanlar var zaten. Bakınız .
M demir ~ 3 yıl önce
Yok öyle bir havayolu şirketi. Haklisin. Arastir diye cevap seri eksici :)araştır yazacağını ismini yazsana koçum.
Aşı mı ~ 3 yıl önce
Olamadık ki henuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 ~ 3 yıl önce
Uçaklar yerde yattığını söyleyip maaşları düşürüp sanki birde uçak yokmuş gibi bunları ucurup insanların canını riske atmanın anlamı ne? Yoksa uçaklar yerde yatmıyor bizimi uyutuyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yol geçen hanı ~ 3 yıl önce
Yabancıları ülkemiz nimetlerinden ucuza bizlere pahalıya yararlandırmak ancak dara düşünce kendi insanımıza sarılmak,kendi insanına düşmanlık etmek nasıl bir kafadır bilinmez. Ayrıca vize konusu da ayrı bir rezalet,bilhassa AB üyesi ülkelerin,Rusya,Abd vs vatandaşlarını günü geçmiş dahi olsa kimlikle ya da kapıda vizeyle ülkemize sokup,vergisiz ev,arsa almalarına izin vermek onlara ne kadar muhtaç olduğumuzun kanıtı maalesef. Biz oralara gitmek istesek gizli kalması gereken ticari,özel bilgilerimizi onlara veriyoruz,konsoloslukların ortakları aracı kurumlar fotokopi ücretini bile yabancı para üstünden çevirerek Türk lirasıyla istiyor,ödenen vize parası vize verilmeyince geri ödenmiyor,kendi ülkemizde sahipsiziz,sonra birileri şöyle büyüdük böyle zenginleştik, ekonomimiz çok iyi,herkes bize gıpta ediyor,kıskanıyor masalları anlatıyor yiyen de çok hamdolsun. Bir ülke pasaportu kadar güçlüdür gerisi boştur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sebep ~ 3 yıl önce
Yabanci sevdalilari. Turk kadinlar bile mozambiklilerden cocuk yapiyor artik
Sebep'e ~ 3 yıl önce
Ne saçmalıyorsun sen? Yabancı kötüyse hiçbir icadını kullanma da görelim. Türk kadınlar Mozambiklilerden çocuk yapınca kötü de Türk erkekler yabancılardan çocuk yapınca iyi mi oluyor be ey ahmak be gafil?
Haklısın ~ 3 yıl önce
Haklısın. Bir ülke pasaportu kadar güçlüdür. Ancak bunu yurtdışına gidenlerin hepsi degil , bir kısmı yaşayarak anlıyor. Nufusun yüzde kaçı yurtdışına gidiyor ?. Çok az oldugu muhakkak. Geriye kalanların pasaportun gücünden haberi bile yok. Onun icinde dünya lideri ülke olduğumuzu sanan saf hatta aklı evvel dolu memleket.
Sebep’e’e ~ 3 yıl önce
Turk kadinlar asimile ediliyor. Fakat Turk erkekleri yabanci evliligiyle yabancilari Turklestiriyor. Evlenen Turk kadinlar soyadini yabanci yapiyor, fakat hangi Turk erkegi yabanciyla evlenince soyadini degistiriyor?
Mozambik ~ 3 yıl önce
Mozambikliler hangi icati yapmis?
sebep'e e yazana ~ 3 yıl önce
Evlenip soyadları değişince herşey halloluyor öyle mi? Peki ya boşanırlarsa ne olacak o zaman soyadları da değişecek, sonra ?
Dimitri ~ 3 yıl önce
Ruslar sizi dinlemiş, gelmeme kararı almışlar. Tebrikler iyi tespit. Max içinde aynı fikirdeyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Issiz Pilot ~ 3 yıl önce
Su an issiz ve 2300 saatli pilotum. Turkiye’de bir havayolu sirketinde ucuyordum malumunuz korona zamani iflas etti. Fakat thy’de halen 700-800 yabanci pilotun calismasi, Turklere oncelik verilmemesi insana dokunuyor. Bunu da kose yazilarinizda dile getirirseniz sevinirim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Issize ~ 3 yıl önce
Pilot yaninda ceo olabilsen, derhal yabançi pilotlari işten atmaya firsatin olur, kokpitte sen geçersin ve niçe Turk gençler
İşsize yazana ~ 3 yıl önce
Hangi dil senin bu kullandığın acaba .
737 ~ 3 yıl önce
Ne yapalım işsizsen her meslekte inan işsiz insan vardır ama sizin kadar aglamıyorlar kabul edin artık kaptanlık havacılık vs bitti 5 sene bişey bekleme oyüzden aglayıp durma..
737 kabincisine ~ 3 yıl önce
Bu konu seni asar. Git kahve getir

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000