19 Temmuz 2021, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Eskiden Tip Muduru ekiple bayramlasirdi, mail atarlardi, 330 filosunda kac bayramdir ne bir mail ne bir bayram kutlamasi, mudurler teknik pilotlar sultan olmus aramamizi beklerler, bir gitselwr yeni ekip gelse yerlerine cok hayirli olacak
  • Ya o degil de bu tonlarca agirliktaki sey nasil havada duruyor hala aklim ermiyor.
  • Sayın yazar iki söz var ikisininde sen söylüyorsun. Pegausus çalışanı olarak tam 4 yıl hava iş in yolunu gözledik ne gelen var ne giden. Hepsi hükümet yanlısı patron yalakası sarı sendika olmuşlar. Bu konuda nakliya iş sendikasina sonuna kadar güveniyoruz ve başaracağız. Sonu hüsranla biten birşey yok merak etmeyin. En basit örneği FedEx le imzalanan toplu iş sözleşmesi yeterlidir. Sıra pegausus da. THY si tgs Side bizi takip ederler artık.
  • Thy teknikte pratikte sendika falan yok. Resmiyette de olmazsa daha iyi olur. Her ay 250 liramı ediyorlar, haraç kesiyorlar. Hiçbir şey yapmadan para alırsan çalışandan bunun adı haraç olur. Bir de ortağım sanki, beni bu yaşlara sendika getirmiş, yüzde 3 kesiyor.
  • Bir pilot plarak kabin ile kokpitin ayrılması gerektiğini düşünüyorum. Ayrılmaması durumunda pilotların maaşlarına zam gelmeyecektir çünkü sendikadan dolayı pilotlara zam yapıldığında 13000 kabin memuruna da zam yapılması gerekiyor, hatta yer çalışanlarına da.
  • Ben kendi adıma ikinci bir imzayı asla atmam. İlk zaman bu imza meselesinden TGS çok kan kaybetti. Yöneticiler farkında değil ama işi bilen personellerin çoğu gitti.Dolayisiyla hizmet kalitesi de düştü. Biz personeller olarak acaba bize Eylül de birseyler verirler mi diye hayaller kuruyoruz. Siz ikinci imza diyosunuz. Şaka gibi!
  • Hadi iyisin 91 tane yorum almışsın benim kapak yorum sayesinde. Şu RTA sevdası olayı. Ama haber düşünce o yorumuda kaldırmış sın. Çok zekisin ya yalama
  • Head up display saçıma değiyor saçım bozuluyor 777 ye gerimi gitsem?
  • Atlas onur gibi sirketlerden cikarilan onlarca Turk pilot varken, neden halen yabanci calistiriliyor THY’de? Yine kandirildik
  • Bütün müslüman kardeşlerimizin bayramı mübarek olsun elbet birgün gecek sesimizi duyacak biriler

Sahipsiz Havacılar…

THY ve THY Teknik hariç havacılık sektörünün sendikal bir garantisi yok. Aşağıdan bak yukarıdan bak, sağdan bak soldan bak hiçbir oluşuma geçit verilmedi. Son deneme Pegasus Havayolları’nda oldu. Oldu olmasına da sonu hüsranla bitti. Zamanlama ve seçtiğiniz sendika çok önemli.

Türk Hava Yolları çalışanlarının yıllara dayanan bir sendikal güvencesi mevcut. Kör topal da olsa varlığı bir güvence. Gerçi etkisizleştirilme çabaları çok oldu ama başarılamadı. Hatta alternatif sendikal girişim bile denendi. O da başarısız oldu ama en azından varlığından kazanım elde edildi.

Ancak biliyorum ki mevcut sendikadan bile rahatsız THY yönetimi. Sendikasız, ova gibi bir alan istiyor THY yönetimi kendisine. Her hareketi özgürce yapalım istiyorlar. Böl, parçala yönet sistemi ile at koşturulmak isteniyor.

Fakat bizim konumuz THY değil. Sendikasız havacılığın nasıl ezildiğini, nasıl kimsesiz kaldığı konusunda dertleşeceğiz.

Türk Hava Yolları’nın yüzde 50 ortaklı TGS’den başlayalım. En çok da onlarda çalışan var. Sırasıyla Çelebi, Havaş, Pegasus, ACT (My Cargo), My Teknik, ULS, Prima, Genel Havacılık Terminali’ndeki tüm şirketler. Hemen hepsi sendikasız ve sahipsiz.

Patron şirketleri bunlar.

Patron şirketlerinde dileyen dilediğini söyler, lakin patron ne derse onun dediği olur. Bu durumda azıcık patrona diklenen veya patron adına hareket eden yetkilinin iki dudağı arasındadır çalışanın kaderi.

“Aldım-attım” onun uhdesindedir.

Mahkemeler mi?

Rezalet.

Adalet mi?

Berbat.

Mahkemeler saray olmuş. Sarayda adalet olmadığını, olamayacağını saray mukimlerinden öğreniyoruz. Okuduğumuz kitaplardan pekiştiriyoruz.

Adalet! Güçlünün adaletinin hüküm sürdüğü, hakim olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Soru sormak suçken, küfretmenin normal karşılandığı bir zamanın esirleriyiz.

Hal böyle olunca da havacılık sektöründe çalışan garip gurabanın; ne adaletten yana şansı var ne de adil yönetici seçme hakkı var.

Olağanüstü şartlarda yazı tura gibi işten çıkarmalar, “kaşın-gözün kara” şeklindeki bahanelerden dolayı işten çıkarmaların, sorgusuz sualsiz kapı dışarı edilme talihsizliğini hep ama hep sahipsiz havacılar yaşar.

Zam zamanı, verilenle yetinmek zorunda kalırlar.

Hak arayana “kapı orada” işaretini yapmak kolay.

Şu bir gerçek ki;

Yazın alabildiğine sıcak yaydığı, kışın alabildiğine ayazın altında kalanların kaderi hep sahipsizlik.

Tüm sektör çalışanları için söylüyorum bunları.

Sendikasız sektör çalışanları “Sahipsiz Havacılar” olarak bilinmelidir.

Bir havacılık kanunu olmayan ülkenin  afili görünen havacılık sektörü çalışanlarıdır onlar.

Sahipsiz ama bolca şükreden çalışanları.

Tüm gençlerin hayali havacılık sektörü. Bir de içine gir neler var. Süslü kelimelerin havada uçuştuğu sektör. YERSEN

Sahipsiz Havacılar…

Yorumlar Tüm Yorumlar (115)

Bayram yahu! ~ 3 yıl önce
Eskiden Tip Muduru ekiple bayramlasirdi, mail atarlardi, 330 filosunda kac bayramdir ne bir mail ne bir bayram kutlamasi, mudurler teknik pilotlar sultan olmus aramamizi beklerler, bir gitselwr yeni ekip gelse yerlerine cok hayirli olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mudur ~ 3 yıl önce
Ya o degil de bu tonlarca agirliktaki sey nasil havada duruyor hala aklim ermiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendika tercihi ~ 3 yıl önce
Sayın yazar iki söz var ikisininde sen söylüyorsun. Pegausus çalışanı olarak tam 4 yıl hava iş in yolunu gözledik ne gelen var ne giden. Hepsi hükümet yanlısı patron yalakası sarı sendika olmuşlar. Bu konuda nakliya iş sendikasina sonuna kadar güveniyoruz ve başaracağız. Sonu hüsranla biten birşey yok merak etmeyin. En basit örneği FedEx le imzalanan toplu iş sözleşmesi yeterlidir. Sıra pegausus da. THY si tgs Side bizi takip ederler artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik Sendika ~ 3 yıl önce
Thy teknikte pratikte sendika falan yok. Resmiyette de olmazsa daha iyi olur. Her ay 250 liramı ediyorlar, haraç kesiyorlar. Hiçbir şey yapmadan para alırsan çalışandan bunun adı haraç olur. Bir de ortağım sanki, beni bu yaşlara sendika getirmiş, yüzde 3 kesiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo ~ 3 yıl önce
Budur, uyeler Hava Is e de aynisini yapmali
77 FO ~ 3 yıl önce
Bir pilot plarak kabin ile kokpitin ayrılması gerektiğini düşünüyorum. Ayrılmaması durumunda pilotların maaşlarına zam gelmeyecektir çünkü sendikadan dolayı pilotlara zam yapıldığında 13000 kabin memuruna da zam yapılması gerekiyor, hatta yer çalışanlarına da.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xxxfo ~ 3 yıl önce
Ayrı zaten.
Yazık sana yazık ~ 3 yıl önce
O zaman tek başına uçur bakalım.Havacılıkta ki yeni zihniyete bak sen.
TGS ~ 3 yıl önce
Ben kendi adıma ikinci bir imzayı asla atmam. İlk zaman bu imza meselesinden TGS çok kan kaybetti. Yöneticiler farkında değil ama işi bilen personellerin çoğu gitti.Dolayisiyla hizmet kalitesi de düştü. Biz personeller olarak acaba bize Eylül de birseyler verirler mi diye hayaller kuruyoruz. Siz ikinci imza diyosunuz. Şaka gibi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 3 yıl önce
Hadi iyisin 91 tane yorum almışsın benim kapak yorum sayesinde. Şu RTA sevdası olayı. Ama haber düşünce o yorumuda kaldırmış sın. Çok zekisin ya yalama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Apaçi Saçlı 787 FO ~ 3 yıl önce
Head up display saçıma değiyor saçım bozuluyor 777 ye gerimi gitsem?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yabancilar ~ 3 yıl önce
Atlas onur gibi sirketlerden cikarilan onlarca Turk pilot varken, neden halen yabanci calistiriliyor THY’de? Yine kandirildik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 3 yıl önce
Bütün müslüman kardeşlerimizin bayramı mübarek olsun elbet birgün gecek sesimizi duyacak biriler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000