04 Mayıs 2020, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • bu sitede ne zaman yorum okusam yeniden şaşırıyorum alışamadım bir turlu. başka bir ülkede böyle bir havacılık camiası ya da ülkemizde başka bir sektör var midir ki mensupları birbirine bu kadar hasetle bu kadar yakışıksız bir tavır sergilesin, yazık hepimiz aynı gemideyiz, birbirinizden ne istiyorsunuz ?!..
  • performanstan atıldı
  • Allah hakkımızda hayırlısını versin. İnşallah En kısa sürede tekrar iş bulup bu sıkıntıdan kurtulursun.
  • SAF çalışanıydım memnundum ama çıkardılar beni hemen Benim sıkıntım yoktu niye çıkardınız En zayıflar ilk korumanız gereken insanlar değil mi
  • Uçuşlar Mayıs gibi başlayacaksa ,yaşlılar hastalıgı olanlar ve ayrılmak isteyenlere kolaylık sağlanmalı.bir tarafta maddi kaygılar bir tarafta hayati tehlike,canımızı sokakta bulmadık.çalışmak isteyen Mayıs’ta gider başlar çalışır ,risk almak istemeyenlere kolaylık sağlanmalı.havalimanı 1 numaralı bölge bu hastalık açısından ve artık hastalıgı çalışanın kapma oranı yüzde 90 seviyelerinde,ya aşı bulunana kadar beklensin yada risk almak çalışmak istemeyenlere kolaylık saglansın..teşekkürler
  • Ali bey havalimanı virüs açısından 1 numaralı sıkıntılı bölge,kronik rahatsızlığı olanlar işe devam etmek istemiyor tazminat konusunda kolaylık bekliyoruz ,çanımızı sokakta bulmadık
  • Devlet muhteşem iş çıkardı Yüce devletimiz olmasaydı . Havacılığın H si olmazdı ülkemizde .. THY’yi nereden nereye getirdi bu hükümet yaranamaz bu çalışanlarına .. Ne adamlar var sabah akşam çalışıp 3 bin alıyor bir km ne yapıyor Allah aşkına ne emek veriyor uçuşlarda ne yapıyor . Ama 7 bin alıyor . Üstüne hükümeti eleştiriyor
  • insana kaynakları çok güzel motive ediyor :)) birim ara bozma olarak çalışıyor,başındaki müdür borsayla çok uğraşıyor kafası oradaki spikilasyonlara gidiyor herhalde..İ K nın özelliği motive edebilecek bir birim olması gerekirdi..
  • Ocak Şubat Mart virüsün en zirve oldugu aylarda ,uçuşların durdurulmadıgı,canımızı riske atarak çalıştık,çalıştığımızın karşılığı ikramiye ve maaşı alıyoruz,kimse bize cebinden ekstra birşey vermiyor,maalesef takiyeci bir güruh var lafa geldimi ülke olarak uçuyoruz kaçıyoruz ,işe geldimi dua edin işten çıkarılmadınız maaş bile veriyorlar size ? Hangi yüzünüz gerçek ,maaş vericek tabi isterse vermesin Bu bir lutuf degil
  • Ofiste yaşı ileri olup teknolojiyle pek arası olmayanlar emekli edilecek. Pörsümüş purserlar emekli edilecek begenmezse şutlanacak. Yaşı ileri kaptanlarla yollar ayrılacak. Kabinden epey kişi çıkarılacak, cogunlugu yeni girenler. Orta tecrübede olanlardan rapor alan,aksaklık vb. kabahatleri olanlar gönderilecek. Akademideki pilotlar üzgünüm tünelin ucu karanlık. Yurtdısı istasyonlarda ve personelde azaltma olacak. Kargo yapılanması artacak.Maaşlar ciddi oranda düşecek. (Ali bey korkma yayınla)

Şaşalı günlerden motivasyon günlerine…

Çok değil iki ay öncesine kadar her şey normal seyrinde idi havacılık açısından. Ufak tefek aksaklıklar olsa da tepemizin üstünden uçaklar uçup kavuşmaların rotasını hep meşgul bırakıyorlardı. Son iki aydır, çocukluğumuza döndük desek doğrudur. Bir uçak gürültüsü duysak hemen kafamızı semaya kaldırıyoruz.

Siz de öyle değil misiniz? Anadolu yakasından arayan bir dostum dedi ki, “Uçuşlar başladı mı, havada uçak gördüm”. Gördüğü kargo uçağı idi. Kargolarda sorun yok ve uçmak zorundalar. Hem ülkemiz için hem de dünya ülkeleri için.

O kadar özledik iki ay içerisinde. Bir de birbirine kavuşamayanları düşünün. Sevdiklerini özleyenleri düşünün. Uçakların onları kavuşturamadığını düşünün. Karadan bile şehir değiştirmek için olağanüstü mazeretleriniz olduğunu düşünün.

İçinden çıkacağınız tek yol, Corona illetinin bir an evvel son bulmasından başka alternatif yok. O halde yapacağımız tek şey birbirimizi motive etmek, azımızı çoğa tutmak, hayatı idame ettirecek kadar yeterlilik sağlamak.

İşte havayolu şirketlerimizin yaptığı da bu diye düşünüyorum.

Örneğin THY bunu diri tutmak için çeşitli sloganlar üretiyor.

Mesela, 1 Mayıs günü yaptığı paylaşım bunun bir göstergesi. 1 Mayıs günü THY, “Birlikte başaracağız dediğimiz bu günlerde, başarmak için canla başla çalışan ekip arkadaşlarımızın ve tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Çalışanlar günü kutlu olsun” diyerek verdiği sosyal motivasyon mesajı önemli.

Keza, “Dünyanın her köşesini ayrı ayrı özledik” sözü ile başlayan resimli paylaşımda “Bir gün insanlar yine Paris’te buluşacak, bir gün insanlar yine doğanın mucizesine tanıklık edecek, bir gün balonlar yine gökyüzüne yükselecek” gibi motivasyonu yükseltecek paylaşımları ile hayatı ve çalışanları diri tutmaya çalışıyor.

Peki, ya çalışamayanlar, çalıştırılmayanları nasıl motive edeceğiz? İşine son verilenleri nasıl ikna edeceğiz.

İşte orası muamma, bilinmezlik, uçurum, hatta Ramazan ayı vebali.

Pegasus Havayolları da “Güzel günler yakın” başlığı altında verdiği sosyal mesajla hem yolcuları hem de çalışanları motive etmenin yolunu benimsedi. “Birlikte olacağımız, sevdiklerimize sıkıca sarılacağımız günler yakında. O günler geldiğinde sizi özlemini duyduğunuz yerlerle ve sevdiklerinizle buluşturacağız” diyerek devam eden açıklamalar duygusal ifadelerle devam ediyor.

Onur Air, sessizliğe gömülmüş durumda. Umarım güzel günler onları da tekrar kucaklar. Onlar da Türkiye’nin en eski havayolu şirketi olarak bu ülkeye çok hizmet etti. Hiçbir şirketimizin bu korona günlerinden üzücü bir sonuçla karşılaşmasını istemiyoruz.

Corendon, charter yapan firmamız. Bu ülkenin gururu diyebilirim. Antalya’nın tek Türk şirketi olması da ayrı bir gurur kaynağı. Eminin onların doğru yatırımları ve doğru hamleleri de en az kayıpla atlatmanın becerisi olacak. Buna adım kadar eminim.

TGS, Çelebi, Havaş ve diğer yan kuruluşlar, genel havacılık hepsi ama hepsi zor bir süreçte. Uçuşların yeniden başlamasına günler kaldı diye düşünerek yeniden cıvıl cıvıl havalimanları olacağı günleri özledik.

Bu süreçte benim en çok hoşuma giden şey SAW (Sabiha Gökçen Havalimanı İşletmesi)’nin personeline yaptığı jest oldu. 500 TL her personele destek oldu ya inanılmaz bir hamle ve hareket idi. Yönetimine teşekkür etmek ve alkışlamak zorundayız.

İşte şirket aidiyetini sımsıkı tutacak eylem buna derim.

Umut var hep var olacak.

Umudumuzu yitirmiyoruz.

Şaşalı günlerden motivasyon günlerine…

Yorumlar Tüm Yorumlar (170)

havacı ~ 4 yıl önce
bu sitede ne zaman yorum okusam yeniden şaşırıyorum alışamadım bir turlu. başka bir ülkede böyle bir havacılık camiası ya da ülkemizde başka bir sektör var midir ki mensupları birbirine bu kadar hasetle bu kadar yakışıksız bir tavır sergilesin, yazık hepimiz aynı gemideyiz, birbirinizden ne istiyorsunuz ?!..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adalet ~ 4 yıl önce
çünkü gelir adaleti yok arkadaşım adaletin olmadığı yerde de itiraz doğaldır öfkelenmek normaldir Almanya da burda Nürnbergte yer görevlisi 2000 Euro kazanırken f/o taş çatlasa 5.000 kazanır Türkiye de durum nedir ?
engelli ~ 4 yıl önce
performanstan atıldı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erc ~ 4 yıl önce
Allah hakkımızda hayırlısını versin. İnşallah En kısa sürede tekrar iş bulup bu sıkıntıdan kurtulursun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşsiz ~ 4 yıl önce
SAF çalışanıydım memnundum ama çıkardılar beni hemen Benim sıkıntım yoktu niye çıkardınız En zayıflar ilk korumanız gereken insanlar değil mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Safa ~ 4 yıl önce
kardeşim saf personelinin çoğu amacı dışında istihtam edildi zaten bu yüzden ilk onlar çıkarılıyor malesef. Senin için üzüldüm ama gerçek bu
. ~ 4 yıl önce
Allah yardimcin olsun kardesim...
Tgs ~ 4 yıl önce
Uçuşlar Mayıs gibi başlayacaksa ,yaşlılar hastalıgı olanlar ve ayrılmak isteyenlere kolaylık sağlanmalı.bir tarafta maddi kaygılar bir tarafta hayati tehlike,canımızı sokakta bulmadık.çalışmak isteyen Mayıs’ta gider başlar çalışır ,risk almak istemeyenlere kolaylık sağlanmalı.havalimanı 1 numaralı bölge bu hastalık açısından ve artık hastalıgı çalışanın kapma oranı yüzde 90 seviyelerinde,ya aşı bulunana kadar beklensin yada risk almak çalışmak istemeyenlere kolaylık saglansın..teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kronik rahatsız ~ 4 yıl önce
Ali bey havalimanı virüs açısından 1 numaralı sıkıntılı bölge,kronik rahatsızlığı olanlar işe devam etmek istemiyor tazminat konusunda kolaylık bekliyoruz ,çanımızı sokakta bulmadık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nerdenbuldun? ~ 4 yıl önce
ineklerin boynundamı asılı
Yapmayın ~ 4 yıl önce
Devlet muhteşem iş çıkardı Yüce devletimiz olmasaydı . Havacılığın H si olmazdı ülkemizde .. THY’yi nereden nereye getirdi bu hükümet yaranamaz bu çalışanlarına .. Ne adamlar var sabah akşam çalışıp 3 bin alıyor bir km ne yapıyor Allah aşkına ne emek veriyor uçuşlarda ne yapıyor . Ama 7 bin alıyor . Üstüne hükümeti eleştiriyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 4 yıl önce
Anaları, babaları, kardeşleri, canlarınız çocukları, arkadaşları, büyükleri, öğretmenleri, askerleri, ibadete gidenleri, bir yerden bir yere sağlıklı huzurlu emniyetli güvenli ve en önemliside HİZMET EDEREK taşıyorlar... kazandıkları 15 20 bin neyse hepsi helal olsun!
Yapma ! ~ 4 yıl önce
Yazdıklarına harfiyen katılırım ama bir km ne yapıyor dersen ayıp edersin. Keşke birkaç uçuş yapabilseniz bizim yerimize ama öyle adana git gel falan değil. O zaman anlarsınız bir km ne yapıyor... ben işimi severek yapıyorum hamd olsun hakkımı da alıyorum.
Teknik ~ 4 yıl önce
Yüce devletine söyle o zaman 3bin vermesin de km maaşı versin o çalışanlara. Sanane km maaşından ya da başkasının maaşından. Çalışmış girmiş haketmiş parasını.
Boş yapma ~ 4 yıl önce
Kaybol,taşeronuda bu hükümet getirdi Thy yer personeli yatarak benim aldığım maaşın 2 katını alıyor
Yapmayın ~ 4 yıl önce
Ben kabin memuru çalışmasın demedim ücretini alsın ama adaletli bir ücret alsın ... Kalkıp astronomik maaş alıp . Hükümeti eleştirmesin .. Bu hükümet sayesinde bu maaşları alıyorlar .. emek veriyor . Ama güneydoğuda terörle çarpışan nice polisimiz askerimiz var bir km kadar alamıyor her gün canı tehlikede ama vatanına devletine hükümetine sahip çıkıyor herkes hükümeti sevsin demiyorum ama saygı duymasını bilmeli insan ..
Km denilen arkadaşa cevap ~ 4 yıl önce
Ya ne yapacak .. Görevi zaten canımı , ailemi veya herkesi bir yere ulaştırmak . Sanırsın atomu parçalıyor .komiksiniz komik :) ayrıca ulaştıran pilot km değil . Km sadece o uçuşta bir yolcu gibi sadece ... Kalkış tamam ne içersiniz kahve . Tamam bitti kemerini bağla otur yolcu gibi
K ~ 4 yıl önce
30 saat ayakta duruyorlar, 70 saatte 4-5 saat uyuyorlar ne ki... ayda 2 3 kere yapıyorlar en az ne ki...
Osmanlı Macunu ~ 4 yıl önce
Adam tribüne oynamış devletçilik maskesi altında asıl amacı KABIN e saydırmak :) buyur kardeş sen ol :)
km ~ 4 yıl önce
saglikli tasiyorlar . hepsi birer doktor . ben sahsen hastane yerine ankara bileti aliyorum oyle tedavi oluyorum. ya birakin bu isleri doktorun 2 kati para alirsiniz, ortamlarda kendinizi saglikci diye tanitirsiniz. yolculara kek cay servisi yapiyoruz demekten niye gocunursunuz? asil isinizi yolcuya hizmet etmek koltuklarina oturtmak yemek caylamak..
Vallahi haklısın ~ 4 yıl önce
Vallahi haklısın kardeşim .Bir kabin Memuru yeni başlayan doktordan avukattan mühendisten fazla alıyor sorsan hiç biri İngilizce de bilmiyor. Bunun yanında reis sayesinde son dönemlerde ihtiyaç fazlası olmalarına rağmen alındılar ama reise sabah akşam söverler Ama pegasustakiler yemin ederim THY’deki hosteslerden daha iyi dil biliyorlar daha az alıyorlar . Kardeşim bu aşağılanmak değil ki otobüs muavinin havada uçan cinsisiniz niye gocunuyorsunuz ben anlamadım . Pilot uçağı uçurur, Doktor hasta muayene eder , Avukat müvekkilini savunur , Hostes Çay kahve dağıtır ne diyelim size bilim adamımı diyelim .
Kıskançlık ~ 4 yıl önce
Her sektörde devlete saldıranlar vardır. Thy de binlerce km çalışıyor arada çıkmışsa(6 senedir şirketteyim hiç saydıran da duymadım) neden tüm km leri hedef alıyorsunuz. Siz uçuşta rahatsizlansaniz kime sesleneceksiniz yardım için? Çay kahve dışında çok şey yapılıyor bilip bilmeden konuşmayın. Gitmiş 40 dk lik uçuşa, sorsan bir km den daha çok uçtum ben der!! Kıskanma, çalış senin de olur. Devlet böyle uygun görmüş ozaman neden karşı geliyosun devlete?
Km ~ 4 yıl önce
Kendini bilmezlere cevap mevap yazmayın
vatandaş ~ 4 yıl önce
maalesef bu ülke insanının en büyük sorunlarından biri kendi az para kazanırken bunun neden böyle olduğunu sorgulamak yerine başkası neden daha fazla kazanıyor bunu sorgulamak.
Bıktık size laf anlatmaktan ~ 4 yıl önce
Kabin memuruyum, yüksek lisans mezunuyum, İngilizce, Almanca ve Rusça biliyorum, devlet memuru olsam alacağım para ile seyahat etme şansım yoktu kabin memurluğunu tercih ettim, size göre basit ama dünyanın en tehlikeli iş sınıflarından bir tanesi bu, daha corona yokken bile Türkiye’de bulunmayan farklı hastalıklardan bir sürü arkadaşımızı kaybettik, babamız vefat ettiğinde sao paulodaydık son anlarında yanında olamadık, Darbe dediler çoluğumuz çocuğumuza ulaşmaya çakıştık taa dünyanın bilmem neresinden, havalimanı saldırısı oldu yanımızda sigara içen arkadaş vuruldu, uçakta kavga çıktı yumruk yedik, kliması çalışmadı uçağın küfür yedik, yolcu kalp krizi geçirdi kurtardık, kadın doğum yaptı arka Galleyde doğurttuk, malın biri sigara içti sarhoştu uçağı yakacaktı söndürdük, kabin memurluğu tercih meselesi biz tercih ettik çay kAhve dağıtmayı buyurun sizi de bekleriz
Bıktık size laf atmaya diyen arkadaşa cevap ~ 4 yıl önce
yanlız senin verdiğin cevaplara baktım ... biri uçakta rahatsızlanırsa bize söylüyorsun dedin ya doğru sen koskoca boeingi indiriyorsun hemen kaptana söylüyorsun o indiriyor yahu :) bir zahmet söyle bu mu çok zor iş :) çay kahve dağıtıyorsun deyince niye gocunuyorsunuz onuda anlamadım ..yapmıyor musunuz ... alkılik biri sigara içmiş uçakta siz uğraşmışsınız of ne kadar zor biliyor musun biri sigara içince oo uçak ne duruma geliyor of of haklısın büyük emek . Bir de yok mu ülke dışında ailenize ulaşmaya çalışıyorsunuz güvercinle o kadar zor ki telefon yok birley yok hepiniz bu vatan için çok önemlisiniz Sormayın halbuki bu dediklerinize 3 örmek verecek olursam Suriye’de teröriste karşı savaşan kahramanlarımız siz kadar alamıyor gıkları çökmüyor, doğuda terörle mücadele edenler öyle , virüs muhabbetinde mücadele eden sağlık çalışanlarımız öyle , uçakta yumruk yedin bir avukat müvekkilini savununca kurşun yiyor senin işin mi riskli , adam dalga geçmiş mesleğini savununca ki bana göre muavinlik oda bir meslek sonuçta saçmalamışsın ..
Dubai sevdalısı yöneticiler ~ 4 yıl önce
insana kaynakları çok güzel motive ediyor :)) birim ara bozma olarak çalışıyor,başındaki müdür borsayla çok uğraşıyor kafası oradaki spikilasyonlara gidiyor herhalde..İ K nın özelliği motive edebilecek bir birim olması gerekirdi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nediyosuun ~ 4 yıl önce
borsaylamı uğraşıyor o :) hahahaha uğraşır abi sizene maaş onun bi yerlerde değerlendirecek tabi sende onun gibi yüksek maaş alsan sende uğraşırsın para bu bi yerlere harcanacak elbet
Nediyorsan cevap? ~ 4 yıl önce
Zıplama hemen şampiyon,Borsada yasal yolla olan herkes yatırır,ama spikalasyon yaratan ceza alan oldumu farklı,benim çok maaşımda olsa spikilasyon yaratmam devlete hainlik yapmam yapanıda savunmam..
Mdr ~ 4 yıl önce
Seninde öyle bir imkanın olsa spekülasyonun dibine vurursun ama yok anca böyle kıskanıp kötülersiniz
Mdr cevap ~ 4 yıl önce
Neyi savunduğunu bilmiyorsun cahilliğe veriyorum..devletten yasasından ceza almayı kıskanmayayım ya,senin gibilerde işte savunur bu durumları,devletime itaat ederek şerefli olayım yeter bana bunu olmak içinde paraya gerek yok parasızda vatan sevilir..siz parayla sevmeye devam edin..parayı sevenler de 15 temmuzda devleti 1 dolara satmaya çalıştı..
Ya şaka gerçekten Bu kadri.. ~ 4 yıl önce
Madem uçuşlara sıkıntısı vardı 2 yıldır niye tehlikeye attınız uçak indirdiniz..hangi sözüne inanalım artık kadri..bu başarısızlığını da mi devletin üstüne atacaksın...Tedbir havacılkta önemli..bankacısın bankacıdan danışman tutuyorsun..ne hallerde havacılık ins geçer bu kötü rüyalar ve layık olduğu şekline gelir istanbul havalimanı..
Mdr ~ 4 yıl önce
Her borsa oynayan spekülasyonmu yapıyor. Daha yazılışını bilmiyorsun bana cahil diyorsun. Sen bu konularda bilgili olsan spk ya delil ile ispat edersin dediğin gibi vatanını seven şerefli biri burda fetö iması ile kimseye iftira atmaz gider vatandaşlık görevi olarak spk ya ilgili mercilere bildirir öylelerini. Biz çok gördük bu memlekette vatan millet din diyenleri kardeş bırak bu ayakları ağzından vatanseverlik din düşmeyenler nedense bu vatana en çok zarar verenlerde böylelerinden çıktı.
Tgs maaş ~ 4 yıl önce
Ocak Şubat Mart virüsün en zirve oldugu aylarda ,uçuşların durdurulmadıgı,canımızı riske atarak çalıştık,çalıştığımızın karşılığı ikramiye ve maaşı alıyoruz,kimse bize cebinden ekstra birşey vermiyor,maalesef takiyeci bir güruh var lafa geldimi ülke olarak uçuyoruz kaçıyoruz ,işe geldimi dua edin işten çıkarılmadınız maaş bile veriyorlar size ? Hangi yüzünüz gerçek ,maaş vericek tabi isterse vermesin Bu bir lutuf degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olacaklar.. ~ 4 yıl önce
Ofiste yaşı ileri olup teknolojiyle pek arası olmayanlar emekli edilecek. Pörsümüş purserlar emekli edilecek begenmezse şutlanacak. Yaşı ileri kaptanlarla yollar ayrılacak. Kabinden epey kişi çıkarılacak, cogunlugu yeni girenler. Orta tecrübede olanlardan rapor alan,aksaklık vb. kabahatleri olanlar gönderilecek. Akademideki pilotlar üzgünüm tünelin ucu karanlık. Yurtdısı istasyonlarda ve personelde azaltma olacak. Kargo yapılanması artacak.Maaşlar ciddi oranda düşecek. (Ali bey korkma yayınla)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boşa Masraf ~ 4 yıl önce
Akademililer eski işlerine geri dönsünler mülakattaki dayıları amcaları onlara zaten başka iş bulur sıkıntı yok onlarda Doğru Tespit
He dayi amca ~ 4 yıl önce
Su mubarek gunlerde akademiye bileginin hakkiyla catir catir 1 yildan fazla surede mulakatlari sinavlari gecerek henuz giren, maddi manevi perte cikmis, bu buyuk belirsizlik icinde sagdan soldan hayirli ve olumlu bir haber bekleyen arayan arastiran ve ne yaziktir ki sizin kokusmus curumus zift yuvasi zihninizden dokulen bu yorumunuzu okumak durumunda kalan tum cadet arkadaslar adina yaziyorum, allah sizi bildigi gibi yapsin.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000