12 Ekim 2008, Pazar
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]

Sektör adına Sabancı’yı affetmeyeceğim

Değerli okurlar, havacılık sektörü gönül işidir, sevgi işidir, sahiplenme işidir. Zorluğunu, kolaylığını yaşamayı bilme işidir. Bütün bunların yanında iletişim işidir, diyalog işidir, karşındakileri anlama ve kendini anlatma işidir. Ekip işidir, para işidir.

Geçtiğimiz hafta tüm havacılık ve turizm sektörü adına önemli bir günü birlikte paylaştık. Ama bir kişi eksikti. Kimdi o? Ali Sabancı. Alkışlıyorum kendisini.

Neden alkışlıyorum? Bu kadar kibirli olduğu için, bu kadar kendini beğenmişliği için kutluyorum. Biz görevimizi yaptık. Ben hep söylerim. “Davetli yere gitmeyip ar etme, davetsiz yere gidip yerini dar etme” atasözünün gereğini yerine getiririm diye. Biz davetin en güzelini yaptık. Utanacak biri varsa o da Sayın Ali Sabancı’dır. Davete icabet etmek bir kültür meselesi, bir davranış etiği meselesidir.

Airport TV’nin açılışında kimler yoktu ki? Çin’den Singapur’a kadar, Avusturya’dan Almanya’ya kadar gerçek havacılar, gerçek turizmciler hep bizimle beraberdi.

Airport TV hepimizin kanalı. Sesinizi duyuracağınız, sorunlarınızı konuşacağınız, çözümleri tartışacağınız bir platform.

En çok kavga ettiğim Tahir Görgülü bile bizimle beraberdi. Ama medeni bir insan olarak bu güzel gecenin içinde yer alarak, “Kavga etsem bile güzelliği alkışlarım” diyordu adeta. İşte böyle olduğumuz sürece büyürüz, yüceliriz.

Havacılık sektörünün en büyük aktörlerinden Hamdi Akın, Singapur’dan işlerini yarıda bırakarak gecemize geldi. Bu erdemli tutumu alkışlayacaksın. TAV’ın CEO’su Sani Şener Amerika’dan Atatürk Havalimanı’na iner inmez ayağının tozu ile yanımızda aldı soluğu.

THY Genel Müdürü Temel Kotil, Ankara’da katıldığı Air Show’da bulunmasına rağmen programını yarıda keserek bizi yalnız bırakmadı. Sektör böyle düşünen yöneticiler sayesinde büyüyecektir.

İbrahim Çeçen, Ankara’dan özel olarak Airport TV’nin açılışına katıldı. Bravo doğrusu.

Almanya’dan Öger Türk Tur’un Genel Müdürü Selim Ataç Airport TV için özel olarak İstanbul’a geldi.

AtlasJet Havayolları’nın sahibi Murat Ersoy ve Genel Müdürü Orhan Coşkun gecemizin yapıldığı saatlerde bizzat arayarak aramızda bulunamamaktan dolayı yaşadıkları üzüntüyü belli ederken kendilerini yanımızda gibi hissettik.

MNG Teknik maddi manevi yanımızda yer aldı. “Bu televizyon bizim” dedi adeta. ATM Dalaman Havalimanı, Corendon Havayolu,

Hilton Oteli Airport TV için hınca hınç dolu idi. Her iki sektörün de bu platformu kabullenmesi mutluluk verici.

Buradan söz veriyorum tüm sektörü kucaklayacağız. Bu küçük bu büyük ayrımı yapmayacağız. AirportHaber’de üstlendiğimiz misyonumuz Airport TV ile birlikte iki katına çıktı. Sorumluluğumuz daha da arttı. Bütün bunları düşünerek, her zaman olduğu gibi işimize, sadece işimize bakmaya devam edeceğiz.

Ancak yukarda belirttiğim gibi sektör adına Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı’yı affetmeyeceğim. Pegasus Havayolları Genel Müdürü Sertaç Haybat da buna dahil.

Airport TV’nin merkez binasının açılışına ve Hilton Oteli’nde düzenlenen Gala’sına gelen tüm konuklarımıza saygılarımı sunuyorum. Yoğun işleri sebebiyle gelemeyen ve bizleri arayarak üzüntülerini ifade eden sektör temsilcilerini de saygı ile selamlıyorum.

Gelmek istemeyenlere sözümüz yok.

Saygılarımla…

Sektör adına Sabancı’yı affetmeyeceğim

Yorumlar

misafir sanatçı ~ 16 yıl önce
belki adamın işi vardı.aa bu çok önemli..doğrudur.belki onun işi çok daha önemli.ben esas işlerini bırakıp şirketlerinin parasıyla,yada işçilerinin maaşlarını geciktiren patronların orda olmasını anlayamadım..maaş verme,geceye dünyanın öbür ucundan katıl..önemli bir gece.sizler için.havacılık camiası için de önemli bir gece..ama çokkkkkk da önemli değil herkes için.asıl okuduklarımdan sonra ben sizi affetmeyeceğim sayın yönetim.hakaret yoksa,,sansüre karşıym.afetmiyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Enis Durak ~ 16 yıl önce
Öncelikle Ali Kıdık ve sektörün ilk ve tek havacılık televizyonunda emeği olan herkese teşekkür etmek istiyorum.Ben bir havacı olarak Airport tv'nin açılmasına kendi televizyonummuş gibi sevinerek açılışlarını ekran karşısından izledim.Ancak aklımda Temel Kotil'in Ankara'daki Airshow'da olmasına rağmen geceye katılıp katılamacak olması vardı.Ancak onu görünce ekranda gerçekten sevgim daha da artmıştı ona karşı... Sabancıya gelince;tıpkı bazı siyasetçiler gibi sert ve ilginç tavırlarıyla insanları ve havacılıkla ilgilenen insanları karşısına alıyor ve kimse sanmasın yolcular bundan etkilenmiyor!Havacılıkı yakından takip eden yolcular da şirketler hakkında bazı sempatilere sahip ki Pegasus bu sempatisini git gide yitiriyor tıpkı Ryanair ve Easy Jet Ceo'ları gibi... Bugune kadar sektörü seven sivil havacılığa katkıları büyük olan insanlar bile Airport Tv yi bagırlarına bastırlarsa varsın olmasın Sabancı gibi insanlar gelmesin.. "Yavuz at,yemini kendi artırır" diyorum ve Airport Tv'ye yayın hayatında başarılar diliyorum tekrar... Saygılarımlar, Enis Durak, [email protected]

Yanıtla

Kalan karakter 1000
masalaa ~ 16 yıl önce
duygularıma tercuman olmussun tesekkurler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eos ~ 16 yıl önce
Ali Bey, yayınlamayın bakalım yorumlarımızı. Tarafsız gazeteciliğiniz buraya kadarmış. Bu kadar da seviyeli ve kibar yazmıştım. Demekki eleştiriye tahammülünüz yok, ozaman başkasına kızmayacaksınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Sayın A.Kıdık, Sayın A.Sabancı'yı sektör adına affetmeyeceğinizi söylerken bu sektörü siz mi temsil ediyorsunuz?Size bu görevi kim verdi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000