03 Ocak 2022, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • % 100 altında bir zam kurtarmaz ve kimse geçinemez oldu yaneticilerimizi vicdanlı ve adaletli bir karar vermeleri lazım 2825 net maas alan % 100 olsa 5650 eder milletin çocuğu çoluğu var kirası var Allah milletimizin yardımcısı olsun
  • Arkadaşlar herşey çok pahalı hale geldi THY şirketlere % 100 zam yapmazsa emin olun 3 veya 4 ay sonra kimse kalmaz şuan net maaş 2825 tl alıyor millet 100 de 100 zam yapsa 6000 tl bile olmuyor artık THY de çalışmanın mantığı kalmadı 12 saat oldu yol ile çalışma bide zam tatmin edici olmassa THY ve THY TEKNİK düşünsün ve onlarda bunun farkında milletin tazminatlarını bile vermiyorlar 2 yılı geçmeyen ihaleler 5 6 7 senesine geldi ama yapılmıyor bugün yapsalar kimse kalmayacak zamanla herkez görecek emin olun saf ve 5m sendikaya bile üye oldular
  • İSTİifaaa
  • Merak ettiğim bir konu var. Neyse bana ne ya, ben sendikasız bir maymunum.
  • Ne güzel yazmışsınız: "Bir ALLAH’ın kulu da arkadaşlar siz de bizim emektarımızsınız deyip, onlar adına konuşmadı ya ona yanarım." Ben de 5M personelinin ve sizin bu serzenişe sonuna kadar katılmakla beraber bir yazınızda da 2 cümle ile de olsa bizden de bahsetmenizi beklerim.
  • Gıcık olduğum 2 insan tipi; kabin memurları neden bu kadar fazla maaş alıyor diyen 2nci pilotlar ve 2018de kokpit zaten fazladan maaş aldı bıdı bıdı diyen kabin ekibi. Ya arkadaş size ne başkasının cebinden. Kendi bi tarafına bakmadan başkasının cebiyle ilgilenmemeyi bi öğrenemedik. Ya başkasının kazancı konusunda o kadar hassas iseniz sıcakta karda kışta yağmurda uçak altında çalışan çocuklar açlık sınırına mahkum yaşıyor hala da herhangi bir düzenleme yapılmadı. Onları da konuşun biraz. Servis aracını kullanan adam 3 kuruşa Istanbul gibi yerde yaşamaya çalışıyor, servisinde giderken hiç çekinmeden yok 30 mu alcaz 50 mi alcaz, 1 milyona ev aldım 3 milyon olmuş ama dolar olarak hiç kar etmedim değmedi muhabbetleri. İnsan biraz empati yapar be. Ha bu paraya da bu iş yapılmasaydı hiç birimiz yapmazdı zaten. Yapılıyor ki yaptık. Ha artık devir değişti giden gitmeye başladı, şirketler de kaçırmamak için piyasaya göre güncellemeye başladı zaten. Bizi sevdiklerinden değil.
  • Varınız yoğunuz thy birazda başkalarını yazın hani kurumsalcıları size göz kırpıyor ya
  • Tgs siz hakediyonuz baksanıza HER 1 personele 1 ŞEF 1 müdür düşüyor.... yakında 1 personele 2 şef 2 MÜDÜR düşecek... adamlar haklı şef müdür dışında bu şirkette çalışılmaz adamlar ofislerinde ellerinde sigara ohhhhh 20 bin maaş kim takar uçak altını işler zaten yürüyor
  • Bugün müdürlerden gelen bilgi sonrası teknolojinin zamlarının "enflasyon dahil" %50-53 arası olacağı belirtildi , ocak sonu istifa dalgasında ne yaptık dersiniz, kalan 70-80 civarı düzgün çalışan personel de ayrılacak, yeni mezunlarla yürürsün artık A.Serdar efendi...
  • Ali bey teşrkkür ederiz kulaklarınızı tıkanadığınız için .. bizler bütün pis işleri yapıp hiç bir hakkı olmayan resmen ucuz emek gücüyüz.. adil bir gelir dağılımı beklemek hakkımız değil mi ..bir tarafı bu kadar aşağı çekmek niye neden ? Hep bahsettiğimz şey biraz liyakat biraz ya..diğer türlü muameleye maruz kalmak yoruyor lütfen ama lütfen şu enf ortamında bizede taşeronlaradaa gerekli insani yaşam endxlerini artıracak zamları yapınnn....

Sendikalı Memnun Sendikasız Maymun mu?

THY çalışanları kimi memnun kimi memnuniyetsiz. Elbette herkesi memnun etmek mümkün değil. THY A.O ve THY Teknik AŞ zam oranları belli oldu. Şimdi sıra sendikasızlarda. Sendikalıların ekseriyetini memnun edip, sendikasızları maymun edemezsiniz. Onlara da vereceksiniz. Hem de tıpış tıpış.

THY sadece bir şefin bile 20 bin lira civarında maaş alacağı belirtiliyor. Üç aşağı beş yukarı pilotlarımız hariç memnun olmayan yok. En azından bize gelen bilgiler o yönde. Sadece pilot camiası kısmen memnuniyetsiz görünüyor. İlerleyen süreçlerde, özellikle yaz sezonunda pilotlarla ilgili yeni düzenlemeler getirilebileceğini düşünüyorum. En azından pandemi döneminde kesilen maaşlarının geri kalan yüzdesinin iade edilebileceği kanısındayım.

Böylelikle tüm sorunlar kalkacaktır diye umut ediyorum.

Keza Teknik AŞ’de de durum farksız. Personelden kayda değer bir tepki gelmedi. Hatta zam açıklandığında THY Teknik’ten iki arkadaş ile görüştüm. İlk sözleri “Allah bereket versin” oldu. THY’nin iki ana kolu böylelikle mutlu bir sene geçirecekler.

Tabi, lüks harcamaları kastetmeden zorunlu ihtiyaçlarımıza gelen zamların verilen maaşları eritmemesi halinde elde avuçta ufakta olsa bir birikim kalabilir diye düşünüyorlar.

Ama bunun yanında asıl sendikasızlar, bana göre garibanlara ne yapacaklar?

Her zaman söylediğimiz gibi soğuk ayaz, rüzgar yaz demeden alın teri döken TGS ne olacak? Azımsanmayacak sayıda bir personel çalıştırıyor bünyesinde.

Şimdi THY için bahsedilen yüzde 80’lere veya yüzde 70’lere dayanan bir zam alabilirler mi? Sanmıyorum. Üvey evlatlar verilenlerle memnun olmalı. Yüzde 50-60 arası bir zam beklentisi içindeyim.

Belki yüzlerce mesaj aldık. Aynı soruyu onlar bize soruyor. İlk sizden duyuyoruz her şeyi diyorlar ve zam oranlarının da bizden duyacaklarına eminler.

Naçizane öneri. Lütfen rahat koltuklarınızdan karar vermeyin. Bir anket yapın arkadaşlar arasında, ne istediklerini öğrenin. Sendikalıyı memnun edip sendikasızları maymun yerine koymayın.

Ve Turkish DOCO. Temiz elbise ile gelip, yağ-yemek kokusu ile akşama kadar milleti memnun etmek için çalışan bu arkadaşları da memnun edin. Bir yılbaşı gecesinde işten attıklarınızı hatırlayıp bir yılbaşı sonrası da mutlu edin insanları.

İşler iyi diyorsunuz ya, daha yükseklere çıkacağız diyorsunuz ya. Hadi bakalım kendi ayaklarınız para bolluğundan daha yükseklere çıkıyor olabilir milletin de ayağını havaya kaldırın biraz.

Şu 5M konusu. Sürekli önümüze geliyor.

Bir ALLAH’ın kulu da arkadaşlar siz de bizim emektarımızsınız deyip, onlar adına konuşmadı ya ona yanarım. Adam her gün senin kargodan kazandığın para için alın teri döküyor. Affedersiniz iç çamaşırlarına kadar terliyorlar çalışırken.

Hadi bu arkadaşları için hizmet aldığınız 5M şirketine talimat verin ve bizim şirkete hizmet eden hiçbir arkadaş mağdur edilmeyecek talimatı verin.

Giderayak adamlığınızı görelim.

Sendikalı Memnun Sendikasız Maymun mu?

Yorumlar Tüm Yorumlar (237)

THY TEKNİK SAF ~ 2 yıl önce
% 100 altında bir zam kurtarmaz ve kimse geçinemez oldu yaneticilerimizi vicdanlı ve adaletli bir karar vermeleri lazım 2825 net maas alan % 100 olsa 5650 eder milletin çocuğu çoluğu var kirası var Allah milletimizin yardımcısı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik SAF ~ 2 yıl önce
Arkadaşlar herşey çok pahalı hale geldi THY şirketlere % 100 zam yapmazsa emin olun 3 veya 4 ay sonra kimse kalmaz şuan net maaş 2825 tl alıyor millet 100 de 100 zam yapsa 6000 tl bile olmuyor artık THY de çalışmanın mantığı kalmadı 12 saat oldu yol ile çalışma bide zam tatmin edici olmassa THY ve THY TEKNİK düşünsün ve onlarda bunun farkında milletin tazminatlarını bile vermiyorlar 2 yılı geçmeyen ihaleler 5 6 7 senesine geldi ama yapılmıyor bugün yapsalar kimse kalmayacak zamanla herkez görecek emin olun saf ve 5m sendikaya bile üye oldular

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gökçe istifaaaaaa ~ 2 yıl önce
İSTİifaaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendikasız Maymun ~ 2 yıl önce
Merak ettiğim bir konu var. Neyse bana ne ya, ben sendikasız bir maymunum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAF ~ 2 yıl önce
Ne güzel yazmışsınız: "Bir ALLAH’ın kulu da arkadaşlar siz de bizim emektarımızsınız deyip, onlar adına konuşmadı ya ona yanarım." Ben de 5M personelinin ve sizin bu serzenişe sonuna kadar katılmakla beraber bir yazınızda da 2 cümle ile de olsa bizden de bahsetmenizi beklerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 2 yıl önce
Gıcık olduğum 2 insan tipi; kabin memurları neden bu kadar fazla maaş alıyor diyen 2nci pilotlar ve 2018de kokpit zaten fazladan maaş aldı bıdı bıdı diyen kabin ekibi. Ya arkadaş size ne başkasının cebinden. Kendi bi tarafına bakmadan başkasının cebiyle ilgilenmemeyi bi öğrenemedik. Ya başkasının kazancı konusunda o kadar hassas iseniz sıcakta karda kışta yağmurda uçak altında çalışan çocuklar açlık sınırına mahkum yaşıyor hala da herhangi bir düzenleme yapılmadı. Onları da konuşun biraz. Servis aracını kullanan adam 3 kuruşa Istanbul gibi yerde yaşamaya çalışıyor, servisinde giderken hiç çekinmeden yok 30 mu alcaz 50 mi alcaz, 1 milyona ev aldım 3 milyon olmuş ama dolar olarak hiç kar etmedim değmedi muhabbetleri. İnsan biraz empati yapar be. Ha bu paraya da bu iş yapılmasaydı hiç birimiz yapmazdı zaten. Yapılıyor ki yaptık. Ha artık devir değişti giden gitmeye başladı, şirketler de kaçırmamak için piyasaya göre güncellemeye başladı zaten. Bizi sevdiklerinden değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali bey ~ 2 yıl önce
Varınız yoğunuz thy birazda başkalarını yazın hani kurumsalcıları size göz kırpıyor ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGSSSSSSSS ~ 2 yıl önce
Tgs siz hakediyonuz baksanıza HER 1 personele 1 ŞEF 1 müdür düşüyor.... yakında 1 personele 2 şef 2 MÜDÜR düşecek... adamlar haklı şef müdür dışında bu şirkette çalışılmaz adamlar ofislerinde ellerinde sigara ohhhhh 20 bin maaş kim takar uçak altını işler zaten yürüyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknolojinin Çöküşü ~ 2 yıl önce
Bugün müdürlerden gelen bilgi sonrası teknolojinin zamlarının "enflasyon dahil" %50-53 arası olacağı belirtildi , ocak sonu istifa dalgasında ne yaptık dersiniz, kalan 70-80 civarı düzgün çalışan personel de ayrılacak, yeni mezunlarla yürürsün artık A.Serdar efendi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CaRgOoocu ~ 2 yıl önce
Ali bey teşrkkür ederiz kulaklarınızı tıkanadığınız için .. bizler bütün pis işleri yapıp hiç bir hakkı olmayan resmen ucuz emek gücüyüz.. adil bir gelir dağılımı beklemek hakkımız değil mi ..bir tarafı bu kadar aşağı çekmek niye neden ? Hep bahsettiğimz şey biraz liyakat biraz ya..diğer türlü muameleye maruz kalmak yoruyor lütfen ama lütfen şu enf ortamında bizede taşeronlaradaa gerekli insani yaşam endxlerini artıracak zamları yapınnn....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000