06 Temmuz 2008, Pazar
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • acaba siz bu işin oxfordunumu bitirdiniz ali bey.. insanlar kendi geldiği yerleri asla unutmamalı..
  • THY nin basel sbesinde büyük yolsuzluk ortaya cikmistir.!! Mahalli personel olarak calisan Cemal Zengin gürevinden el cektirilmistir. Ama bu yolsuzlugun bu sahisla sin irli kalmadigi tahmin edilmektedir. Idari sorusturma baslatilmis pazartsi türkiyeden müfettislerin gelmesi bekleniyor. Fakat adli sorusturma yapilmayacagi konusunda genic bir kanaat var!! Cünkü bu isi THY Isvicre ört bas etmek istiyormus!!
  • Bir şekilde bir yerlere gelmiş, hasbelikader gazeteci olmuş, fakat eskilerin deyimiyle hala ADAM olamamış bu şahıs hakkında yazı yazmanızı kınıyorum. Eski dostlarını basamak olarak kullanıp sonra da çamur atmaya kalkan bu adamın kazık atmadığı bir eski dostunu bulup çıkarın ben sizi o zaman alkışlayayım Ali Bey
  • Havcılıgın sizin gibi cesur kalemlere ihtiyacı var.Bizleri bu şekilde aydınlatmanızı hep bekliyeceğiniz.Kaleminizin mürekkebi hiç bitmesin.Teşekkürler....
  • Bu Şimşek zekalı arkadaşın yazdığı bir yazı THY Teknik'te alay konusu olarak panoda asılı durur. Havacılıkta teknik bir kısaltmanın anlamını google'da aradığı için gidip "tenkisyenlar arasında dalga amaçlı kullanılan başka bir şey yazmıştır. Hatta yazdığı da argodur. Google'dan kısaltma anlamlarını arayan ve içinde Engine ve Passenger geçti diye onu gerçek anlamı sanan bu "havacılık uzmanı"ndan öğreneceğimiz çok şey var... Bir de haberturk'te kendi yazısının altına yorum yazıyor ha hasta oluyorum :) "Güntay Bey iyiki geldiniz, siz yokken çok adam türedi..." :D Allah'ım ya. Narkisistik megaloman.
  • benim arabanın karbüratörü (2007model citroen) ne kadar eder şimşek bey? Hani uçaklarda kullanılıyor ya satarız parası iyidir nede olsa o acıdan :):)
  • yazısını okuduğunuzda kalitesini zaten görüyosunuz. hadi yalanda olsa haber yaptın bunun bir üslubu olmalı. bu yolla prim yapıyor olması acınası bir durum. birde döndüm ben geldimler komik olduğunun farkında değil anlaşılan. evet sektör güntay beyi bekliyordu zaten hazır eli değmişken şu petrol fiyatlarınıda hallediverse
  • Şimdi şöyle düşünün Türkiyede ilkkez bir adam uçuş okullarını bir dernek çatısı altında topluyor.Okullara yakıt indirimi DHMİ den kira indirimi saglıyor.Çalıştıgı okulu güzel bir noktaya getiriyor ve ayrılıyor.Adana daki olula ortak oluyor çalışan pilotları okula ortak yapıyor okulu İstanbula taşıyor.Atatürk te hangarı kiralıyor diğer tabirle Tarkim'i küülerinden ortaya çıkarıyor.Yatırımcılara havacılıgı anlatıyor ikna edip Türkiyenin en pahalı jetini aldırıyor.Bu adam sektörü için çaba sarfediyor.50-60 kişiye istihdam saglıyor.Sonra gazeteçilik adına hiçbir başarısı olmuyon herkes tarafından işinin şantajcılık oldugu bilinen bir zavallı çıkıyor salyalarını akıtarak saldırıyor.en ilginç olanı eski patronuna arkadaşına bunu yapıyor.Bizim Türk insanı asla hainleri sevmemiştir.Ali bey sizde bu kadar seviyesiz bir adamın iftiralarına muhatap oluyorsunuz ama zerre kadar üzülmeyin bu tetikçinin cevabınıda çok güzel vermişsiniz.Elleriniz dert görmesin.
  • bu şimşek zekalı gazetecinin de kırığı dönmüş sanırım. ne oldu atlas jet istediğin parayı vermedi mi? noldu F.B. den böyle para koparacağını mı sandın... böyle yapmaya devam edersen daha çookk kırarlar içinde...
  • COK SEVGILI KENDINI BIR SEY ZANNEDEN AMA BIR TOZ KADAR DEGERIU OLMAYAN ZAT GUNTAY EFENDI.SORARIM SIZE 1996 DA ERZURUM UNIVERSITESI EDEBIYAT BOLUMUNDEN MEZUN OLMUS ISTANBULA CALISMAYA GELMIS AMA BIR ANDA GAZETECI VE HAVACILIK UZMANI OLUVERMIS VE 5 YILDA VILLA VE AUDI MARKA ARABA ILE BAYAGI HATIRI SAYILIR BIR SERVETE KIM SAHIP OLMUS ? PEKI SORARIM SIZE BU PARANIN KAYNAGI NEDIR GUNTAY KARDESIM ? HEMEN AYNI TERANEYE BASLAMA TRANSPORT DERGISI CIKARDIM VE SONRA SATTIM DIYE YEMEZLER GULUM BAYAGI TERLIYIZ YANI.AYRICA O TRANSPORT DERGISINI DE TURGAY CINERE BILE HANGI TEHDIT ILE SATTIGINI BILEN BILIYOR.O DERGI SADECE SENIN VE BAZI MAFYACI SATILMISLARIN PARA TOPLAMAK ICIN KURULMUS BIR PARAVANI IDI YANILIYORMUYUM GUNTAYYYY..ARTIK DUR GUNTAY KARDESIM UNUTMA SU TESTISI SU YOLUNDA KIRILIR.YOLUN YANLIS YOL HAYDAN GELEN BIR GUN HAYA GIDER KALIRSIN ORTADA.SENIN YUZUNDEN NICE INSAN NE KADAR COK ZARAR GORDU ISSIZ KALDI VE YUVALARI YIKILDI.PEKI SEN SANIYORMUSUN BUNLARIN HESABINI BU DUNYADA VERMIYECEKSIN ? HADI DIYELIM VERMEDIN YA OBUR TARAFDA VERMIYECEKMISIN ? UNUTMA ILAHI ADALET ENINDE SONUNDA TECELLI EDER. SEN ONCE NE OLDUGUNA BIR BAK O PIGME DURUSUN ILE MAFYA OLAMAZSIN ANCAK ISPIYONCU OLURSUN.SENI ADIM ADIM TAKIP EDIYORUM GUNTAY EFENDI ADIM ADIM.

Seni ifşa etmeye karar verdim

Aslında sadece ama sadece kendi işimi yapmak, başka kişilerin ne yaptığı ile ilgilenmemek gibi bir düşünceye sahibim. Ancak köpeksiz köy bulup köteksiz gezenlere hadlerini bildirmenin de zamanı geldiğini düşünüp affınıza sığınarak bu hafta olması gerekeni yine olduğu gibi yazdım.

Bir zat var. Bu kendini bilmez zat hayatını insan satarak birilerinin sırtına basarak kazanmaya çalıştı bugüne kadar.  Birazdan yazacaklarımı iyi okumanızı tavsiye ediyorum.

 

Yıl 1997

 

Ben havacılık adına ilk havacılık programını yapmaya başlıyorum. Bu zat havalimanında Zaman Gazetesi muhabirliği yapıyor. Daha doğrusu muhabir gibi dolanıyor ortalıkta. Havalimanında görev yapan gazeteci arkadaşların yapmış olduğu haberleri alarak kendi gazetesine fakslıyor. Böylelikle kendi haber yapmış gibi gazetesinden maaş alıyor.

 

Havalimanına geliş hikâyesi ise tam bir komedi. Havalimanının yolunu bile bilmiyor. Zamanında Topkapı’da bulunan otogardan otobüse biniyor. Tesadüfe bakın ki, benim çok saygı ve sevgi duyduğum ajans muhabiri Sırrı Bıyık’ın bulunduğu otobüse biniyor ve onun yanına oturuyor. Sırrı Bıyık’a soruyor “Havalimanı nerede” diye.

 

Yukarıda da belirttiğim gibi ben havacılık programı yaparken bu zat içinde bulunan haset duygularla ta o zaman bizim yaptığımız işi kıskanıyor. Zira kendisi fikir üretemediği için başkalarının fikirleri üzerinden gecekondu yapmaya çalışıyor.

 

O zamanlar Devlet Hava Meydanları İşletmesi inanılmaz bir hamle içinde. Her yerde havalimanı temelleri atılıyor. Havacılık programı yaptığımız için her açılışa gidiyoruz. Bu zat kendisini davet ettirerek o açılışlara katılıyor. Uçakla seyahat ettiğimiz için arka sıralarımızda oturarak bize “DHMİ TV” diye laf atıyor.

 

Gel zaman git zaman bu zat yanımızda çalışan kameraman ve yardımcısına kanca takıyor. Zira kendisi tek başına bir iş yapamayacağını biliyor. Kameramanım rahmetli Ünal Has ile yardımcısı Refik Pak’a ortaklık teklif ederek akıllarını çeliyor.

 

Arkadaşlarım bu ortaklık teklifine aldanıp kendisiyle çalışmaya başlıyorlar. İlk kazığını onlara atıyor. Onların tecrübelerinden faydalanıp ilk fırsatta tekme vuruyor her ikisine de. Hem de tüm haklarını gasp ederek. Sevgili Ünal Has, daha sonra trafik kazasında hayatını kaybetti. Ünal kardeşim vefat ettiğinde bu ŞİMŞEK zekâlı vefasız insan aranıp haber verildiğinde “Ünal Has’ı tanımıyorum” deme insafsızlığını gösteriyor. Sana “Yazıklar olsun” demek lazım.

 

Durun daha bitmedi.

 

TGRT Televizyonuna oldukça yüklü miktarda para taktıktan sonra programını başka bir kanala taşıyor bu uyanık, gazeteci kimlikli vefasız.

 

Atatürk Havalimanı Yap-İşlet-Devret yöntemi ile ihale edildikten sonra işletmeye açılıyor. TAV tarafından işletmeye açılan Atatürk Havalimanı’nda yeni bir dönem başlıyor. TAV’ın yöneticileri Hamdi Akın ile Sani Şener bizi davet ediyor havalimanındaki odalarına. “Davete icabet etmek gerekir hayırdır inşallah” deyip gidiyoruz. Sani Şener ile Hamdi Akın’ın bulunduğu odaya giriyoruz.  Biraz sohbet ettikten sonra “Ali bugüne kadar inşaatı yakından takip ettin. Tüm gelişmeleri anında programına yansıttın ve bugüne kadar bizden sponsorluk istemedin. Biz senin programına sponsor olacağız” deyip ekliyorlar “Güntay bizi tehdit ediyor. Bana sponsor olmazsanız sizin hakkınızda kötü yazılar yazacağım” diyorlar. Ağzım açık kalıyor. Sani Şener ve Hamdi Akın yaşıyorlar. İnanmayan sorabilir.

 

Durun daha bitmedi.

 

Hani dedim ya bu zat “kendi fikir üretemez” diye. Bu çok eleştirdiği BoraJet’in Sahibi Faruk Bayındır’ı nasıl sattı biliyor musunuz?

 

Söyleyelim öğrenin.

 

Faruk Bayındır, dergi çıkarırken yanına aldığı ŞİMŞEK! Zekalı gazeteciyim diye geçinen arkadaştan hayatının en büyük kazığını yedi. ŞİMŞEK gazeteci hemen derginin üzerine oturuverdi. Sonra da Faruk Bayındır’ı saf dışı bıraktı.

 

Bravo doğrusu…

 

Daha yazılacak çok şey var. Sırası gelince onları da yazacağım.

 

Bu arada iki hafta önce yazdığım “Sektöre çomak sokan hain” yazımdan sonra ne oldu biliyor musunuz? Yine bakanlık arandı.

 

Arayan ŞİMŞEK gazeteci.

 

Benim için diyor ki; “Bu adam benim üzerime çok gelmeye başladı. Neden söylediklerimi söylediniz”

 

Korkun mu var söylediklerinden. Çıkıp aslanlar gibi arkasında dursana sözünün.

 

Öyle alafranga tuvalete ayağınla çıkıp, tuvaletini yapmaya çalışırken düşüp poponu kırmaya benzemez bu işler.

 

Bu zat’ın neler yaptığına dair elimde çok bilgi var. Hepsini yazmak için satırlar yetmez. Ama sırası gelince yazacağım.

 

Ancak şunu bilin. Kendini havacılık uzmanı diye tanıtan bu zat, uçak yakıtına benzin, jet motorlarında da karbüratör olduğunu iddia ediyor.

 

Sanırım havacılar bu uzman kişilikten daha çok şey öğrenecekler.

 

Görüşmek dileğiyle…

 

Seni ifşa etmeye karar verdim

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

....... ~ 16 yıl önce
acaba siz bu işin oxfordunumu bitirdiniz ali bey.. insanlar kendi geldiği yerleri asla unutmamalı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilker Cetin ~ 16 yıl önce
THY nin basel sbesinde büyük yolsuzluk ortaya cikmistir.!! Mahalli personel olarak calisan Cemal Zengin gürevinden el cektirilmistir. Ama bu yolsuzlugun bu sahisla sin irli kalmadigi tahmin edilmektedir. Idari sorusturma baslatilmis pazartsi türkiyeden müfettislerin gelmesi bekleniyor. Fakat adli sorusturma yapilmayacagi konusunda genic bir kanaat var!! Cünkü bu isi THY Isvicre ört bas etmek istiyormus!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alaylı değil mektepliden ~ 16 yıl önce
Bir şekilde bir yerlere gelmiş, hasbelikader gazeteci olmuş, fakat eskilerin deyimiyle hala ADAM olamamış bu şahıs hakkında yazı yazmanızı kınıyorum. Eski dostlarını basamak olarak kullanıp sonra da çamur atmaya kalkan bu adamın kazık atmadığı bir eski dostunu bulup çıkarın ben sizi o zaman alkışlayayım Ali Bey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 16 yıl önce
Havcılıgın sizin gibi cesur kalemlere ihtiyacı var.Bizleri bu şekilde aydınlatmanızı hep bekliyeceğiniz.Kaleminizin mürekkebi hiç bitmesin.Teşekkürler....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ataman ~ 16 yıl önce
Bu Şimşek zekalı arkadaşın yazdığı bir yazı THY Teknik'te alay konusu olarak panoda asılı durur. Havacılıkta teknik bir kısaltmanın anlamını google'da aradığı için gidip "tenkisyenlar arasında dalga amaçlı kullanılan başka bir şey yazmıştır. Hatta yazdığı da argodur. Google'dan kısaltma anlamlarını arayan ve içinde Engine ve Passenger geçti diye onu gerçek anlamı sanan bu "havacılık uzmanı"ndan öğreneceğimiz çok şey var... Bir de haberturk'te kendi yazısının altına yorum yazıyor ha hasta oluyorum :) "Güntay Bey iyiki geldiniz, siz yokken çok adam türedi..." :D Allah'ım ya. Narkisistik megaloman.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CabinCrewww ~ 16 yıl önce
benim arabanın karbüratörü (2007model citroen) ne kadar eder şimşek bey? Hani uçaklarda kullanılıyor ya satarız parası iyidir nede olsa o acıdan :):)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
..... ~ 16 yıl önce
yazısını okuduğunuzda kalitesini zaten görüyosunuz. hadi yalanda olsa haber yaptın bunun bir üslubu olmalı. bu yolla prim yapıyor olması acınası bir durum. birde döndüm ben geldimler komik olduğunun farkında değil anlaşılan. evet sektör güntay beyi bekliyordu zaten hazır eli değmişken şu petrol fiyatlarınıda hallediverse

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dost ~ 16 yıl önce
Şimdi şöyle düşünün Türkiyede ilkkez bir adam uçuş okullarını bir dernek çatısı altında topluyor.Okullara yakıt indirimi DHMİ den kira indirimi saglıyor.Çalıştıgı okulu güzel bir noktaya getiriyor ve ayrılıyor.Adana daki olula ortak oluyor çalışan pilotları okula ortak yapıyor okulu İstanbula taşıyor.Atatürk te hangarı kiralıyor diğer tabirle Tarkim'i küülerinden ortaya çıkarıyor.Yatırımcılara havacılıgı anlatıyor ikna edip Türkiyenin en pahalı jetini aldırıyor.Bu adam sektörü için çaba sarfediyor.50-60 kişiye istihdam saglıyor.Sonra gazeteçilik adına hiçbir başarısı olmuyon herkes tarafından işinin şantajcılık oldugu bilinen bir zavallı çıkıyor salyalarını akıtarak saldırıyor.en ilginç olanı eski patronuna arkadaşına bunu yapıyor.Bizim Türk insanı asla hainleri sevmemiştir.Ali bey sizde bu kadar seviyesiz bir adamın iftiralarına muhatap oluyorsunuz ama zerre kadar üzülmeyin bu tetikçinin cevabınıda çok güzel vermişsiniz.Elleriniz dert görmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kafana göre... ~ 16 yıl önce
bu şimşek zekalı gazetecinin de kırığı dönmüş sanırım. ne oldu atlas jet istediğin parayı vermedi mi? noldu F.B. den böyle para koparacağını mı sandın... böyle yapmaya devam edersen daha çookk kırarlar içinde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SEN BENI TANIRSIN GUNTAY ~ 16 yıl önce
COK SEVGILI KENDINI BIR SEY ZANNEDEN AMA BIR TOZ KADAR DEGERIU OLMAYAN ZAT GUNTAY EFENDI.SORARIM SIZE 1996 DA ERZURUM UNIVERSITESI EDEBIYAT BOLUMUNDEN MEZUN OLMUS ISTANBULA CALISMAYA GELMIS AMA BIR ANDA GAZETECI VE HAVACILIK UZMANI OLUVERMIS VE 5 YILDA VILLA VE AUDI MARKA ARABA ILE BAYAGI HATIRI SAYILIR BIR SERVETE KIM SAHIP OLMUS ? PEKI SORARIM SIZE BU PARANIN KAYNAGI NEDIR GUNTAY KARDESIM ? HEMEN AYNI TERANEYE BASLAMA TRANSPORT DERGISI CIKARDIM VE SONRA SATTIM DIYE YEMEZLER GULUM BAYAGI TERLIYIZ YANI.AYRICA O TRANSPORT DERGISINI DE TURGAY CINERE BILE HANGI TEHDIT ILE SATTIGINI BILEN BILIYOR.O DERGI SADECE SENIN VE BAZI MAFYACI SATILMISLARIN PARA TOPLAMAK ICIN KURULMUS BIR PARAVANI IDI YANILIYORMUYUM GUNTAYYYY..ARTIK DUR GUNTAY KARDESIM UNUTMA SU TESTISI SU YOLUNDA KIRILIR.YOLUN YANLIS YOL HAYDAN GELEN BIR GUN HAYA GIDER KALIRSIN ORTADA.SENIN YUZUNDEN NICE INSAN NE KADAR COK ZARAR GORDU ISSIZ KALDI VE YUVALARI YIKILDI.PEKI SEN SANIYORMUSUN BUNLARIN HESABINI BU DUNYADA VERMIYECEKSIN ? HADI DIYELIM VERMEDIN YA OBUR TARAFDA VERMIYECEKMISIN ? UNUTMA ILAHI ADALET ENINDE SONUNDA TECELLI EDER. SEN ONCE NE OLDUGUNA BIR BAK O PIGME DURUSUN ILE MAFYA OLAMAZSIN ANCAK ISPIYONCU OLURSUN.SENI ADIM ADIM TAKIP EDIYORUM GUNTAY EFENDI ADIM ADIM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000