12 Ekim 2020, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Kabin kokpit eskiden hiç ayrı anılmazdı sonra sırf çıkarları uğruna ayırmayı hedefleyen KHB başkanları geldi başa.Duyurularla,uygulamalarla birlilte hareket etmeleri engellendi.Çıkar amaçlıyd ama işe yaradı.Düşman oldular .Keşke. oyuna düşmeselerdi.Güçlü kabin güçlü kokpit demektir.zaten herkes görev tanıarn comanderin anlamını bilir ona göre hareket ederdi.yeni arkadaşlar bu vizyonu anlamaz.zaten o yüzden eskiler temizlendi amaca hizmet eden yeniler dolduruldu.bacı macı hikayeleri çıkarıldı bu hale getirildi.yazık.
  • Su yorumlarin avamligina bakin. Pilot olmussunuz ama vizyonsuz kalmissiniz. Egitim cehaleti alir derler ama onu da alamamis sizden nasil. Bu da kadina siddetin baska bir cesiti.
  • Burasıda kahve köşesinde devleti kurtaran dayılar gibi olmuş. Kabin pilota o hostese sarmış. Biri diyo diğerini işten çıkartın maaşını kesin... V.s şirketi kurtaracak o 3 hücreyle çalışan beyniyle ya. Kimsede demiyoki ben şu işi yapıyorum benim maaşımı kesin. Ee başkasının rızkı hakkında yorum yapmak kolay. Siz bu kafayla o uçagı nasıl hizmet veriyosunuz anlamadım. Kamyoncular sizden daha iyi ve merhametli emin olun.
  • Kabin ekibi = duşa kabin’dir. ucus ekibi degildir
  • hoŞTesss karınız Mı sevgiliniz Mi ?
  • PROFESSEUR
  • Şu garson takımı artık kendine bir çeki düzen vermeli.
  • Para vererek bağımsız denetçilere neden rapor yazdırılıyor madem sayıştay TBMM’nin kurumu o denetlesin!
  • Yok Sa Arzuhal Mi Okuyorum Acaba
  • BENİ BİZİ ENTERSE ETMEDİ ETMEZDE ANCAK PANDEMİ DÖNEMİNDE BİLE Bazılarını Dün Olduğu Gibi Bugünde makamcık Araçları ile Kapıdan Alıyorlar ise BU DURUM Diğer Emekçi Kabincileri İLGİLENDİRİR

Sextarius

Milattan önceki dönemden günümüze kadar hemen her şeyin bir ölçü birimi var. Antik Roma’da bile 0,546 litreye karşılık gelen sextarius, uzun yıllar ölçü birimi olarak kullanılmış, zeytinyağı, tahıl ve şarapların saklandığı amforalar buna göre üretilmiş.

Ölçü birimlerini, ürünün kalitesini, yapılış şeklini denetleyenler de varmış. Osmanlı döneminde de bu görev kadılara aitmiş. Günümüzde de bu tür denetimler, ilgili kurumlarca sürdürülüyor.

Ancak yapılan düzenlemeler ile görev yetkisi bulunan kurumlar, bir bir denetimlerden uzaklaştırıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi adına kamu kurum ve kuruluşların mali durumlarını denetleyen Sayıştay’da, torba yasayla Türk Hava Yolları’ndan uzak tutuldu.

Hatırlanacağı üzere kamu payı %50 den az olan şirketler, Sayıştay denetimi yerine bağımsız özel denetçilerle denetlenmeye başlamıştı. Oysaki Sayıştay denetçileri, Türkiye Büyük Millet Meclisi adına detaylı denetim yapıp, usulsüzlüklerden kamu zararlarına kadar birçok şeyi denetleyip raporlar ve sorumluları yargılar. Peki ama neden Sayıştay, THY’den uzaklaştırıldı?

HER ŞEYİN BİR ÖLÇÜSÜ OLMALI

Duruma göre özel duruma göre de devlet kuruluşu gibi faaliyet yürüten THY’de şu günlerdeki en büyük tartışma konusu, yapılan ücret kesintileri...

Yaşanan pandemi sebebiyle ve kış aylarında ki düşen talep yüzünden yolcu sayıları iyice azaldı. Ocak-Eylül 2019 döneminde 56,4 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2020 yılının aynı döneminde 21,6 milyon olarak gerçekleşti. Yani baktığımızda %50 den fazla bir yolcu sayısında azalma var. Tabiki bunda uçuşların yapılmadığı dönemin de büyük bir etkisi var.

Ancak uçuşların gerçekleştiği Eylül 2019 ve Eylül 2020 arasında ki oranlara baktığımızda da 6.7 milyon yolcu sayısının 2.4 milyona düştüğünü görüyoruz. Hal böyle olunca da istihdamın korunması ile birlikte matematiksel olarak %50 maaş kesintisinin yapılması orantılı gibi duruyor. Buna rağmen maliyet düşürmek adına ücret kesintileri yerine atılabilecek birçok adım olduğu da tartışmasız bir gerçek. Duran varlıklar neden dursun?

Herkes Kabin Memurlarına Gözünü Dikmiş!

Ölçü dedikya baştan, yorumların, taleplerin ve ses yükseltmelerin de bir ölçüsü olmalı. Kabin memurları yatılarda daha düşük sınıflı otellerde ikişerli yatırılmalıymış, pas bilet hakları kesilmeliymiş, bagajlarına sınırlama getirilmeliymiş, uçak içindeki malzemeler saydırılıp, maaşları asgari ücrete çekilmeliymiş....

Lise mezunu nasıl olurda binlerce lira maaş nasıl alırmış? Hem geziyorlarmış hem lüks otellerde yatıyorlarmış... Hiç kimse sizleri kabin memuru olmak istediğinizde engellemedi. İlk alımlarda ŞARTLARI SAĞLAYABİLİYORSANIZ, şansınızı siz de deneyebilirsiniz. Başkalarını aşağı çekmek yerine siz hedeflerinizi yükseltin!

Eğer Türk Hava Yolları, gözünü zirveye dikmiş ve kabin memurları sayesinde bir çok ödüle layık görülmüşse, ne maaşları asgari ücrete düşürebilirsiniz ne de ekipten ayırıp başka otelde ikişerli yatmalarını saylayabilirsiniz. Bu iş bu kadar net!

Serdar BAŞAĞAOĞLU

Sextarius

Yorumlar Tüm Yorumlar (145)

eren ~ 4 yıl önce
Kabin kokpit eskiden hiç ayrı anılmazdı sonra sırf çıkarları uğruna ayırmayı hedefleyen KHB başkanları geldi başa.Duyurularla,uygulamalarla birlilte hareket etmeleri engellendi.Çıkar amaçlıyd ama işe yaradı.Düşman oldular .Keşke. oyuna düşmeselerdi.Güçlü kabin güçlü kokpit demektir.zaten herkes görev tanıarn comanderin anlamını bilir ona göre hareket ederdi.yeni arkadaşlar bu vizyonu anlamaz.zaten o yüzden eskiler temizlendi amaca hizmet eden yeniler dolduruldu.bacı macı hikayeleri çıkarıldı bu hale getirildi.yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uzak ~ 4 yıl önce
Kabinden tgs den uzak duracaksin, laf dedikodu vb haddi hesabi yok, hepsi klavyede
Inanilmaz ~ 4 yıl önce
Su yorumlarin avamligina bakin. Pilot olmussunuz ama vizyonsuz kalmissiniz. Egitim cehaleti alir derler ama onu da alamamis sizden nasil. Bu da kadina siddetin baska bir cesiti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Burada ~ 4 yıl önce
Burada pilot olup yorum yapan eser miktarda insan var, kaptanlar pilotlar bu siteye takilmaz
Niye ~ 4 yıl önce
Kabinci diyince sadece kadınlarmı geliyo aklına!? Yaptığın yorumda bile ayrıştırma var!
Burada ~ 4 yıl önce
Yorum yapanlarin cogu erkek kabin memuru ya da kabuksever simarik hostes tayfasi. Sapla samani karistirdin. Pilt degilsiniz. Kendinize gelin.
Burada ya cevap ~ 4 yıl önce
Elestirel yorumlar hep hostes ile basliyor goremiyormusunuz. Hostes diyince erkek kabin memurlarini degilde kadinlardan bahsediliyor bunu anlayacak kadar türkceniz vardir herhalde.
Loadmastr ~ 4 yıl önce
Bu yorumu zaten pilot yapmaz.bu yorumu yapmak icin pilot olmaya gerek yok azcik vicdan olmasi yeterli.
Ayıp ayıp ~ 4 yıl önce
Burasıda kahve köşesinde devleti kurtaran dayılar gibi olmuş. Kabin pilota o hostese sarmış. Biri diyo diğerini işten çıkartın maaşını kesin... V.s şirketi kurtaracak o 3 hücreyle çalışan beyniyle ya. Kimsede demiyoki ben şu işi yapıyorum benim maaşımı kesin. Ee başkasının rızkı hakkında yorum yapmak kolay. Siz bu kafayla o uçagı nasıl hizmet veriyosunuz anlamadım. Kamyoncular sizden daha iyi ve merhametli emin olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kesinlikle ~ 4 yıl önce
Malesef oyle cok uzucu. Daha ne kadar cirkinlesilebilir.
Cabin crew ~ 4 yıl önce
Kabin ekibi = duşa kabin’dir. ucus ekibi degildir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777 ~ 4 yıl önce
Çok saygısızca bir cevap olmuş
Bozuk ~ 4 yıl önce
sifon konuştu...pisliğini temizle
Adam ~ 4 yıl önce
Dogruyu soylemis. Dusa kabinin neyi kotu
O KADAR SAVUNMA İHTİYACI DUYMUŞSUNUZ Kİ ŞU SORUYU SORMADAN EDEMİYOR İNSAN ~ 4 yıl önce
hoŞTesss karınız Mı sevgiliniz Mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aslanim ~ 4 yıl önce
Saaaaneeee
Haha ~ 4 yıl önce
Hostesle kimse evlenmez anca kisa sureligine gorusmek olur
~ 4 yıl önce
PROFESSEUR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bsg ~ 4 yıl önce
Şu garson takımı artık kendine bir çeki düzen vermeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gustav mahler ~ 4 yıl önce
Asgari ücretle geçinmek nasıl bir sey sefil herif? Kıskançlıktan bir gün ölüp gitmeyesin dikkat et.
Bağımsız Denetçi ~ 4 yıl önce
Para vererek bağımsız denetçilere neden rapor yazdırılıyor madem sayıştay TBMM’nin kurumu o denetlesin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gazetede Köşe Yazarı / Yazısı mı ~ 4 yıl önce
Yok Sa Arzuhal Mi Okuyorum Acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NE ~ 4 yıl önce
BENİ BİZİ ENTERSE ETMEDİ ETMEZDE ANCAK PANDEMİ DÖNEMİNDE BİLE Bazılarını Dün Olduğu Gibi Bugünde makamcık Araçları ile Kapıdan Alıyorlar ise BU DURUM Diğer Emekçi Kabincileri İLGİLENDİRİR

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000