14 Kasım 2022, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Tek mesele bu yani uçak biletleri uçmuş ekonomi çöktü çökecek şu isim bu isim Önemli olan yapıların ismi değil gerçekten hizmet ediyormu bu. Bu yazıyı yazana kadar size tavsiyem Başkent dediğimiz bu şehirde hale neden havalimanında metro yok gereken başlık bu olmalı bence
  • Esenboğa ismi verilmemeliydi doğru ve terör örgütü kurucularından birinin adını oy ve açılım ayağına Şırnak havaalanına vermek nasıl bir izan peki?
  • Yıldırım Beyazıt’a ihanet eden beyler yüzünden o beylerin bölgesine Mürted ismi verilmişti. Değiştirildi, Akıncı yapıldı. Tarihi iyi bilmek lazım. İsim koyarken de, ismi değiştirirken de iyi düşünmek lazım. İstanbul Atatürk Hava Limanını ne hale getirdiğimizi unutmayalım Ben getirmedim demekle de olmuyor.
  • Sayın hocam biraz tarih okursak insanların kim olduklarını daha iyi öğrenebiliriz. Haksız da olsa bizdendir kafasından çıkalım artık. Atalarımız yiğidi öldür hakkını yeme demişler. Tabi ki Atatürk’ün ismi de güzel olurdu, ancak şu an bir isim değişikliğine gidilirse bu yönde olmayacak siz de biliyorsunuz. Ha tabi istediğiniz bu konuyu alevlendirip buna sebep olmaksa ayrı. Ha yok yazacak konu bulamadıysanız yardımcı oluruz.
  • Bir külttür. Dünyada emsali olmayan bir gericiliktir. Bunu Türkiye'den yurt dışına çıkan ya da yurt dışında biraz yalayan insanlar sadece anlayabilir. Veya tarihçiler...
  • Adamlar ellerinden gelse Yüce önderi hiç anmayacaklar.. Din kisvesi altında ülke kurucusuna öyle sözler sarf ediliyor ki insanın ayarı bozuluyor. Görgüsüz eğitimsiz insanlar arasında Atatürk düşmanlığı hat safhada, bize düşen geçmişimizi bilip martın sonu bahar dediğimiz gibi haziranın sonu bahar diyebilmek hepimiz için hayırlı olur umarım.
  • Her yere Atatürk ismi vermek, Atatürkü yaşatmak isteyen arkadaşlar, kendi çocuklarına Mustafa Kemal ismi vermeye gelince - can'lı - cun'lu şeyleri daha tercih ediyor. Şov yapmayın, iş yapın.
  • Türklük diyince aklına Osmanlı'dan başka bir şey gelmeyen kişiler için gayet haklı bir serzeniş ama tarih bilen bilinçli insanlar Emir Timur'un ünlü komutanı İsen Buga'nın isminin zafer kazandığı yerin üstünde yaşamasını çok değerli buluyorlar. Zira Timur ve komutanı Asya coğrafyasındaki başka bir Türk imparatorluğunun başındaydılar. Sanıyorum biri de size "kudurmuş köpek" dese siz de Timur gibi karşısına çıkar hakkınızı savunursunuz. Mağlubiyetin de esaretin de fetret devrinin de müsebbibi Yıldırım Bayezid'in ta kendisidir, Timur mesul tutulamaz. Sizin taraflı bakış açınızla yaşayan başka insanlar Osmanlı da Osmanlı diyerek Mustafa Kemâl'in adını da ilerde Osmanlı varlığını sona erdirdi diye yaşatmak istemeyebilirler. Bakış açınızı geliştirin lütfen, tarih tarafsızlıkla yorumlanır.
  • Yokluktan kurulmadı. Siz olayı çok yanlış anlamışsınız. Sonra yokluğa mahkum edildi.
  • Anadoluyu tarumar eden, Yıldırım Bayezıtı tutsak eden timurun komutanının adının başkentimizin havalimana verilmiş olması kadar absürd birşey olamaz.

SEYYAR

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, geçtiğimiz hafta aramızdan ayrılışının 84. Yıl dönümünde bir kez daha saygı, özlem ve minnetle andık. Andık anmasına da nasıl andık!!!

Atatürk, dünya liderlerini dize getirmiş, düşmanlarının bile saygısını kazanmış, yoktan bir ülke kurmuş, yaptıklarıyla ve öngörüsüyle diğer ülke liderlerince örnek alınmış, yüz yıl öncesinden bile günümüzü aydınlatmış büyük bir lider. Böyle bir lidere sahip olduğumuz için her gün gurur duyuyorum. Ancak bazılarımız Atatürk’ü yalnızca 10 Kasım’larda andığı için yılın diğer 364 günü düşünmüyorlar bile…

Havacılık sektöründeki anma törenleri kalabalık bir şekilde havalimanlarında gerçekleştiriliyor. Bazı dernekler de belirli yerlerde Atatürk büstleri önünde anma törenleri gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz yıllarda şahit olduğum üzere bazı şirketlerin üst düzey yöneticileri de Anıtkabir’de Ata’nın huzuruna çıkıyor.

Ancak milli gururumuz Atatürk’ümüzün seyyar büstü gittiğim meydanlarda ne hikmetse yalnızca tören olduğu günlerde gün yüzüne çıkıyor. Arkadaş, yapsanıza devasa sabit Atatürk büstü! Atatürk köşesi yapsanıza! Dünyaya yayılan “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” sözünü yazsanıza!

Atatürk’ü gururla daha iyi tanıtsanıza... İnanılır gibi değil gerçekten, o meydanlarda törenlere katılanlardan bile ses çıkmıyor. Seyyar büst oradan oraya…

Yurt dışında bırakın devlet adamlarını, dünyaya nam salmış futbolcuların bile büstleri havalimanlarında mevcut. Atatürk, tarihe altın harflerle kazınmış önderimiz... Biz bir büstünü havalimanlarımıza yerleştiremiyoruz. Yazık... Haa bir de üstüne ismini bile silmeye çalışanlar var ama o konuya şimdi hiç girmeyeceğim… Onun yerine başkentimiz Ankara’da bulunan Esenboğa Havalimanı’ndan da biraz bahsedelim…

Dünya genelinde başkentlerde bulunan havalimanlarına baktığımızda genellikle o ülkenin kurucu devlet başkanlarının isimlerini görürsünüz. Ancak bizde ecdadımız Yıldırım Beyazid’i yenen ve esir düşmesine sebep olduğu gibi Osmanlı’da fetret devrinin başlamasına neden olan ve Osmanlı’nın 11 yıl padişahsız kalmasına sebep olan birinin adı var. ŞAKA MI BU?

Osmanlı devletinin 50 yıl boyunca fetihlerini ve genişlemesini geciktiren 1402’deki Ankara savaşı sonrası, başarı sağlayan fil komutanın ismini hem gel bu bölgeye ver, o da yetmezmiş gibi 1955 yılında açılan havalimanına yine aynı ismi ver.

Hadi bu ismi verenler bu bilgilere zamanında ulaşamadı diyelim, ya sonrakiler? Başkentimiz havalimanının adını MUSTAFA KEMAL ATATÜRK HAVALİMANI olarak değiştirseniz mi artık?



















Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

SEYYAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Çok büyük mesele ~ 1 yıl önce
Tek mesele bu yani uçak biletleri uçmuş ekonomi çöktü çökecek şu isim bu isim Önemli olan yapıların ismi değil gerçekten hizmet ediyormu bu. Bu yazıyı yazana kadar size tavsiyem Başkent dediğimiz bu şehirde hale neden havalimanında metro yok gereken başlık bu olmalı bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Elçi ~ 1 yıl önce
Esenboğa ismi verilmemeliydi doğru ve terör örgütü kurucularından birinin adını oy ve açılım ayağına Şırnak havaalanına vermek nasıl bir izan peki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 1 yıl önce
Yıldırım Beyazıt’a ihanet eden beyler yüzünden o beylerin bölgesine Mürted ismi verilmişti. Değiştirildi, Akıncı yapıldı. Tarihi iyi bilmek lazım. İsim koyarken de, ismi değiştirirken de iyi düşünmek lazım. İstanbul Atatürk Hava Limanını ne hale getirdiğimizi unutmayalım Ben getirmedim demekle de olmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tarih ~ 1 yıl önce
Sayın hocam biraz tarih okursak insanların kim olduklarını daha iyi öğrenebiliriz. Haksız da olsa bizdendir kafasından çıkalım artık. Atalarımız yiğidi öldür hakkını yeme demişler. Tabi ki Atatürk’ün ismi de güzel olurdu, ancak şu an bir isim değişikliğine gidilirse bu yönde olmayacak siz de biliyorsunuz. Ha tabi istediğiniz bu konuyu alevlendirip buna sebep olmaksa ayrı. Ha yok yazacak konu bulamadıysanız yardımcı oluruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemalizm ~ 1 yıl önce
Bir külttür. Dünyada emsali olmayan bir gericiliktir. Bunu Türkiye'den yurt dışına çıkan ya da yurt dışında biraz yalayan insanlar sadece anlayabilir. Veya tarihçiler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÖNDER ~ 1 yıl önce
Adamlar ellerinden gelse Yüce önderi hiç anmayacaklar.. Din kisvesi altında ülke kurucusuna öyle sözler sarf ediliyor ki insanın ayarı bozuluyor. Görgüsüz eğitimsiz insanlar arasında Atatürk düşmanlığı hat safhada, bize düşen geçmişimizi bilip martın sonu bahar dediğimiz gibi haziranın sonu bahar diyebilmek hepimiz için hayırlı olur umarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tklı ~ 1 yıl önce
Her yere Atatürk ismi vermek, Atatürkü yaşatmak isteyen arkadaşlar, kendi çocuklarına Mustafa Kemal ismi vermeye gelince - can'lı - cun'lu şeyleri daha tercih ediyor. Şov yapmayın, iş yapın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tarih ~ 1 yıl önce
Türklük diyince aklına Osmanlı'dan başka bir şey gelmeyen kişiler için gayet haklı bir serzeniş ama tarih bilen bilinçli insanlar Emir Timur'un ünlü komutanı İsen Buga'nın isminin zafer kazandığı yerin üstünde yaşamasını çok değerli buluyorlar. Zira Timur ve komutanı Asya coğrafyasındaki başka bir Türk imparatorluğunun başındaydılar. Sanıyorum biri de size "kudurmuş köpek" dese siz de Timur gibi karşısına çıkar hakkınızı savunursunuz. Mağlubiyetin de esaretin de fetret devrinin de müsebbibi Yıldırım Bayezid'in ta kendisidir, Timur mesul tutulamaz. Sizin taraflı bakış açınızla yaşayan başka insanlar Osmanlı da Osmanlı diyerek Mustafa Kemâl'in adını da ilerde Osmanlı varlığını sona erdirdi diye yaşatmak istemeyebilirler. Bakış açınızı geliştirin lütfen, tarih tarafsızlıkla yorumlanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen.. ~ 1 yıl önce
Bu osmanli sevici, Türk ve Atatürk düşmanı cpt tam sobalık,bir baksın yıldırım Beyazıt kaç kanından insanı katlettirmis menfaati uğruna...
Cpt ~ 1 yıl önce
Açıkça desene meydanın adi Atatürk olsun diye, Niye laf salatası yapıyorsun.Yoksa isenbugayı Atatürk ten daha çok mu seviyorsun. Ayrıca yorumuma dayanarak hemen Osmanlıcı damgasını yapıştımışsın.Önyargılı olduğun belli.
Bu ülke ~ 1 yıl önce
Yokluktan kurulmadı. Siz olayı çok yanlış anlamışsınız. Sonra yokluğa mahkum edildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok yanlış anlamışsın ~ 1 yıl önce
Bu ülke yokluktan kuruldu.
Bu ülke rumuzluya ~ 1 yıl önce
Tarih kitabı diye fesli delinin kitaplarını okursan böyle zirvalarsin. Bu ülke yokluktan kuruldu. Sonra siyasal İslamin ilk çizgisi Adnan Menderes ile yokluk başladı, Özal ve günümüz yönetimi ile de devam ediyor. Yokluğun sebebi siyasal İslamcılardır.
Cpt ~ 1 yıl önce
Anadoluyu tarumar eden, Yıldırım Bayezıtı tutsak eden timurun komutanının adının başkentimizin havalimana verilmiş olması kadar absürd birşey olamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Timur ~ 1 yıl önce
Sanırsın başka bir milletten.. oda bir Türk devlet adamıydı ve sahip çıkılması gerekir.. Tarihimiz sadece Osmanlı devletinden ibaret değil sayın kaptan ;)
Cvp ~ 1 yıl önce
Yaw Türk diyorsun da yapılan mezalimler Türk kültürüne aykırı.Böyle Türk olmaz. Timur filleriyle çocukları ezen bir adam.Tarihi açın okuyun.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000