24 Ocak 2022, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Ali Bey, 5m çalışanları yazılarınizi dört gözle beklemekte ne yöneticiler ne muhattap alıp konuşmuyorlar bizimle konuşuyorlarsa da aynı mandıra filozofu gibi maas alacağımız zaman afrikalilari örnek veriyorlar iş yapacağımız zaman avrupalilari biz kime hizmet ediyoruz kimin bu 5m
  • Allah aşkına 5m konuşun artık yaptıgımız iş küçük değil ne kadar iyi bir iş başardıgımızın farkına varın bizde tgs hakları istiyoruz taşeronluk istemiyoruz bizden mesela neden vergi kesintisi oluyor 5 aydan sonra maaşlar öyle eriyor ki gerçekten yazık bi bakın inceleyin konuşun artık bizi ali bey artık bizede bi başlık atın vaktinizi ayırın
  • Gunde 13 saat mesai yapmak normalleşti artık. Shgm yakında 24 saat çalıştırır milleti.
  • Buradan devletimize sesleniyorum shgm başındaki kişinin üniversite zamanında abisiyle birlikte Bostancı Erkek yurdunda ne tür faaliyetlerde bulunduğu ve kime hizmet ettiği araştırılsın.
  • Başlık shgm ama yorumlar başlıktan uzak. Ben Ali Bey'i tebrik ediyorum. Shgm neler oluyor. Kamu kuruluşlarında Rüşvet almış başını gidiyor, havacılık ile ilgili bir gelişme yok,
  • Siyasallaşma görmek isteyen türk hava kurumuna baksın.nereden nereye geldi.
  • birkaç yıl önce devlete adı lazım olmayan eskinin cemaati şimdinin teror örgütü yerleştirildikten sonra kanuni hiyerarşi ve liyakati bozmaları, işleyişi alt üst etmeleri nedeniyle bunlara ne denmişti ?... hah evet “paralelllll devlet”
  • Şu 5m olayını da biraz gündeme getirin Ali Bey , 5m in üzerine gidin altından kim çıkacak , kimler işçiler üzerinden nemalaniyor , 2 3 senede bir değişen şirket neden 6 senedir duruyor ya da zorla durduruluyor. Kargoda 3000 personele sahip bir şirketten bahsediyoruz . Kim bu 5m in sahibi ? Kimlere peşkeş çekiliyoruz kim kanımızı emen ? Hem havacılıkla hem siyasetle ilgili sizi bu konuda araştırma yapmaya yazı yazmaya davet ediyorum.
  • Ben Dhmi de gurup yöneticisiyim ve saygın biriyim. Bizim kurumunda soeunları var. Bizdede makas açılıyor. Adaletsizlik her yanı sarmış her kez de bu adaletsizlik yangınının ortasında kalmış. Bizim genel müdürümüz Hüseyin Keskin bey ise saçını tarıyor. Makasa seyirci kalıyor vesselam.
  • Hep tgs den bahsediosunuz iga dan haber alamadiniz heralde igaya ulasilamiyor hala bide igayi mercek altina alsaniz

SHGM SİYASALLAŞMIŞTIR…

Önce TGS’den bahsetmek isterim. Personele “Oh dedirtecek” zam verilmiştir. Ama burada Airporthaber’in daha önce 60-62 oranında zam verilecek haberi ne derece doğru bilgiye sahip olduğumuzun göstergesidir. SHGM’nin nasıl siyasallaştığını da mutlaka anlatacağım.

Aslında TGS’nin yüzde 67’ye varan zam oranını net olarak biliyorduk. Ama kaynağımız net rakamı söylememiz için ricada bulununca işareti vermek yetti. Şoföründen müdürüne kadar helaldir bu zam TGS çalışanlarına.

Bu sebeple İlker Aycı ve Sani Şener’in aldığı bu kararı alkışlıyorum. İlker Aycı bey demek ki neymiş olumlu her şey alkışlanırmış. Zam oranlarında alkışı hak ederken diğer alanlardaki yaptıklarını hep mercek altında tutacağız.

Ve bu kısa bilgilendirmeden sonra, gelelim SHGM siyasallaşmasına.

Ben hatırlamıyorum ki SHGM’ye dışarıdan hizmet alınsın. Dışarıdan alınacaksa Türksat’tan neden alınsın?

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü TÜGVA’lı olduğu ifade edilen kırk civarında kişi bir günde SHGM’de işbaşı yaptı. Bu sayının yüz civarında olacağı ifade ediliyor.

Yine SHGM kaynaklarından aldığım bilgiye göre bu arkadaşların hiçbirinin havacılıkla ilgisi de yok bilgisi de yok. Sivil Havacılık Genel Müdürü Kemal Yüksek, aynı zamanda Türksat Yönetim Kurulu Başkanı.

Anlayacağınız hem Türksat’ın yönetimi elinde hem de havacılık sektörünün yönetimi elinde. Ben buna SHGM siyasallaştı diyorum. Kemal Yüksek aksini iddia ediyorsa ve bunu ispat edecekse şunu yapabilir mi acaba!

Mesela, Sabiha Gökçen Havalimanı’na verilen kısıtlama kararını kaldırsın. Yeni slotlar verilmesi için yazı yayınlasın.

Mesela, Sabiha Gökçen Havalimanı ikinci pistinin neden bitirilmediğini sorgulasın. Ama benim umudum yok. Türkiye’de mevcut sistemin getirdiği sonuç bu olsa gerek. Havacılık sektörünün de sahibi yok, havacıların da sahibi yok. Bu sebeple İstanbul Belediyesi’nden giden Ulaştırma Bakanı da ne olup bittiğini bilmeyecek kadar bu konuda yetersiz.

Mesela, Onur Air çalışanlarının durumuna el atsın. Şirketlerin batışına seyirci kalmak yerine, onları nasıl ayağa kaldırırız hesapları yapsın.

Sivil Havacılık eski Genel Müdürü Ali Arıduru, uluslar arası seyahatlerine sektör temsilcilerini götürür onların işbirliği yapmaları için toplantılarına dahil ederdi. Bir güne bir gün Kemal Yüksek’in olumlu bir toplantısını görmedik, okumadık.

Koltuk boş kalmasın diyerek atanmış görüntüsü veriyor.

Keza işin ucunda TÜGVA varsa ses çıkartacak bir pozisyonu da yok. Havacılık sektörüne neşter atacak bilgisi de yok. DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin ile köşe kapmaca oynayıp, birbirinin kuyusunu kazmak yerine “Ne oluyor bu havacılık sektörüne” deyip şapkasını önüne koymalı.

Ancak, iş bileni değil de biat edenleri atarsanız olacağı bu.

Diyeceğim o ki, havacılık sektörü Allah’a emanet. Umarım bu durum bir an evvel düzeltilir.

SHGM SİYASALLAŞMIŞTIR…

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

5m mağdurları ~ 2 yıl önce
Ali Bey, 5m çalışanları yazılarınizi dört gözle beklemekte ne yöneticiler ne muhattap alıp konuşmuyorlar bizimle konuşuyorlarsa da aynı mandıra filozofu gibi maas alacağımız zaman afrikalilari örnek veriyorlar iş yapacağımız zaman avrupalilari biz kime hizmet ediyoruz kimin bu 5m

Yanıtla

Kalan karakter 1000
5m mağdurları'na ~ 2 yıl önce
Burada yorum yazmakla,Ali bey'den sorunlarınızla ilgili yazı yazmasını istemekle sorunlar çözülecek mi,sorunları onları yaratanlarla çözemezsiniz,sizi sömüren,işsizlikle tehdit eden,hakkınızı yiyenlere karşı ya birlik olup adam gibi tepki vereceksiniz ya da kaderinize razı olacaksınız başka yolu yok...
5M ~ 2 yıl önce
Allah aşkına 5m konuşun artık yaptıgımız iş küçük değil ne kadar iyi bir iş başardıgımızın farkına varın bizde tgs hakları istiyoruz taşeronluk istemiyoruz bizden mesela neden vergi kesintisi oluyor 5 aydan sonra maaşlar öyle eriyor ki gerçekten yazık bi bakın inceleyin konuşun artık bizi ali bey artık bizede bi başlık atın vaktinizi ayırın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgsliler ~ 2 yıl önce
Tgs birde bizde 7 ay boyunca çalıştılar ve adamlar giderken dua ederek gittiler kurtulduk diye adamların bile kabullendiği bir iş yükü bizden daha ağır çalışıyorsunuz dedi her biri.
Mesai ~ 2 yıl önce
Gunde 13 saat mesai yapmak normalleşti artık. Shgm yakında 24 saat çalıştırır milleti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kargo ~ 2 yıl önce
Shgm trendyol ekibine 8 saat çalışmak galiba zor geldi. :(
Arastirilsin ~ 2 yıl önce
Buradan devletimize sesleniyorum shgm başındaki kişinin üniversite zamanında abisiyle birlikte Bostancı Erkek yurdunda ne tür faaliyetlerde bulunduğu ve kime hizmet ettiği araştırılsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ko-nu ~ 2 yıl önce
Başlık shgm ama yorumlar başlıktan uzak. Ben Ali Bey'i tebrik ediyorum. Shgm neler oluyor. Kamu kuruluşlarında Rüşvet almış başını gidiyor, havacılık ile ilgili bir gelişme yok,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gemini ~ 2 yıl önce
Siyasallaşma görmek isteyen türk hava kurumuna baksın.nereden nereye geldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 2 yıl önce
birkaç yıl önce devlete adı lazım olmayan eskinin cemaati şimdinin teror örgütü yerleştirildikten sonra kanuni hiyerarşi ve liyakati bozmaları, işleyişi alt üst etmeleri nedeniyle bunlara ne denmişti ?... hah evet “paralelllll devlet”

Yanıtla

Kalan karakter 1000
5m ~ 2 yıl önce
Şu 5m olayını da biraz gündeme getirin Ali Bey , 5m in üzerine gidin altından kim çıkacak , kimler işçiler üzerinden nemalaniyor , 2 3 senede bir değişen şirket neden 6 senedir duruyor ya da zorla durduruluyor. Kargoda 3000 personele sahip bir şirketten bahsediyoruz . Kim bu 5m in sahibi ? Kimlere peşkeş çekiliyoruz kim kanımızı emen ? Hem havacılıkla hem siyasetle ilgili sizi bu konuda araştırma yapmaya yazı yazmaya davet ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dhmi Gurup yön. ~ 2 yıl önce
Ben Dhmi de gurup yöneticisiyim ve saygın biriyim. Bizim kurumunda soeunları var. Bizdede makas açılıyor. Adaletsizlik her yanı sarmış her kez de bu adaletsizlik yangınının ortasında kalmış. Bizim genel müdürümüz Hüseyin Keskin bey ise saçını tarıyor. Makasa seyirci kalıyor vesselam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olcay Abi ~ 2 yıl önce
Olcay Abi yorumun biraz fazla sert olmuş sanki?
Haklısın da ~ 2 yıl önce
Haklısın da Sayın Genel Müdürümüzün ismini bu şekilde kullanman hoş olmamış
Makas ~ 2 yıl önce
Sayın Genel Müdürümüze yönelik ithamını kınıyorum.Makas makas diyorsunuz şükreden yok.
Iga ~ 2 yıl önce
Hep tgs den bahsediosunuz iga dan haber alamadiniz heralde igaya ulasilamiyor hala bide igayi mercek altina alsaniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal Tümsek ~ 2 yıl önce
Olumlu bir tek yaklaşımını ve icraatını görmediğimiz; kibirli, sadece güce dayana bir yönetici, bunların ünvanlarına bakılmasın Edirne’den öteye esameleri bilinmez/okunmaz..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000