17 Nisan 2023, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Yorumlara bakıyorumda şaşırıp kalıyorum,benide işten çıkarırlarmı diye endişe duyanlar,çok garip. hakkaniyetle işe girenler ve sisteme katkısı olanların değiştirilmemesi gerekir ancak paraşütle inip sadece maaş alan yada zerre kadar fayda sağlamayıp vizyonu olmayanları göndermeleri gerekir.Eğer böyle yapılmazsa hiçbir şey değişmeyecek demektir.
  • Sn Kıdık , bizlerin sesi olacağınıza inanıyoruz, şirket emeklilik haklarımız gasp edildi …
  • Ali bey, Thy bugün dünya çapında bir havayolu olduysa bunu yapılan doğruların çokluğu ve eğrilerin azlığı ile başardı. Bir liyalatsizlik türküsü tutturmuşsunuz ama sonuç ortada, hatalar, yanlışlar elbette var ama basarilara bakınca sizlerde bu şekilde iddialarla tüm herkesi işinden ederseniz mevcut düzenin devamının daha doğru olduğunu söylüyor akıl. sizler bu kafayla maalesef bu kurumu bozuk para gibi harcarsınız.
  • Muhalefet gelse yine ayni sey o zaman degisim olsa ne yarar. Onun adamlari gider bunun adamlari gelir.
  • Bizim maaşlarımızdan çok fazla gelir vergisi kesiliyor. Maaş yarıya düşüyor. Buna çözüm bulunmalı. Pilotlardaki sistem bizde de olmalı. Biz havacı değil miyiz? Bu şekilde sektör gelişmez.
  • kurumda elektrik personeli olarak mağdur ediliyoruz, mahkeme kararı uygulanmıyor, hala bize 30 bin maaşı reva görüyorlar. biz olmasa radarlara enerji verilemez, kuleciler uçakları yönetemez. biz de kulecilerle aynı maaşı istiyoruz. yaparsa genel müdürümüz yapar.
  • İşten haksızca acımasızca torpilli kul hakkıyla gelen genç yöneticilier tarafından hor görülen atılan Engellileri unutmayın Ali bey
  • Yeşil pasaport konusu ne durumda ve ne olacak? Bize konuyu biraz anlatır mısınız Ali Bey?
  • Zamanında muhalefete verip veristiren ,partizanca davranan Thy yönetimi, başkan ve müdürleri goreceğiz bakalım, değişim listeleri büyük sabırsızlıkla bekleniyor,kimin ne mal olduğu gayet iyi biliniyor, nasıl bu şirketin kaynaklarının sömürüldüğünün hesabını vere vere gidecekler bu sülükler...
  • Malum partsi sayesende girenlerin sayısı malum ( ve bu arkadaşlar malum parti sayesinde de girmiş olsa alınların teriyle çalışıyorlar ofis olsun apron olsun ) ve her yerde iktidar degişirse işten çıkarıcaklar mevzusu konuşuluyor benim sorularım şu : 1) THY'de 75 bine yakın insan var iktidar degişirse herşey degişecek diyorsunuz , ben alnımın teriyle çalışıyorum ve işimden olacaksam neden size oy vereyim ? 2 ) degişim sadece yönetici şefler müdürlükler bazlı mı olacak , yoksa taşeron ve tgs işçilerinede dokunulacak mı insanlar sizlere oy verirken bunları düşünüyor ali bey bununla alakalı bir açıklamanız olacak mı BEN HAKKIYLA ÇALIŞAN BİRİ OLARAK SEÇİMDEN SONRA İŞİMDEN OLACAKSAM NEDEN OYUMU VEREYİM ?

Sıcak Bir Yaz Bekliyor…

Tam sezon girişinde ülkemizde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Turizmin ve havacılığın geleceği de şekillenecek. Siyasi çalışmalarımın başka bir yöne evirilmesiyle birlikte yeniden sizinle buluşmamın, AirportHaber aracılığı ile sizlere görüşlerimi aktarmak en fazla mutlu olduğum durumlardan biri.

Elbette TBMM’de havacılık adına, turizm adına çok daha faydalı işlere imza atmak isterdim ama buradan da hizmet ettiğime inanıyorum.

Tabi yeni yeni turizm sezonu açılırken durağan haldeki havacılığımızın da hareketlenmesini bekliyoruz. Mesela KKTC’de kurulan şirketin bu rotaya uçan diğer şirketlerin de fiyat revize etmesini bekliyoruz. Zira rekabet oluşacak ve minimum kar ile maksimum yolcu hedeflenecektir.

KKTC’ye, Kıbrıs Türk Hava Yolları’ndan sonra Kıbrıs Havayolları hayırlı olsun. Umarım uzun soluklu bir havayolu şirketi olur.

Mayıs önemli bir ay. Belki de uzun yıllar unutulmayacak bir ay olarak tarihe geçecek. Bir yanda 21 yıldır ülkeye hakim iktidar diğer yanda iktidarı elde etmek için çabalayan muhalefet.

İktidar kazanırsa sistem aynen devam edecek, muhalefet kazanırsa toptan her şey değişecek. Aslına bakarsanız bir kanun nizam yok. O yüzden gelen iktidara göre kurumlar şekilleniyor ve bu da bize yani ülkemize zaman kaybettiriyor.

Gelen iktidarın taraftarları ya da fanatikleri sistemin hakimi olup kendi beyliklerini oluşturarak yaşıyor. Oysa kurumların baki olduğunu, kurumsal bir hizmet anlayışı içinde olmaları gerektiği, siyasetin değil devletin hizmetinde olmaları gerektiğini anlatsak bile değişmeyen ülke mantalitesi hep aynı.

Mücadelemiz de bu görüşün, bu anlayışın değişmesi adına idi. Birilerinin iki dudağı arasında bir düzen değil, kanunların belirlediği bir çerçevede kurum anlayışının yerleşmesidir asıl amaç.

İktidar değişirse yepyeni bakanlar, yepyeni genel müdürler, daire başkanları, şeflere kadar sil baştan yeni yüzleri göreceğiz.

Gönül isterdi ki mevcut iktidar da kendi biatçilerini değil devlete hizmet edecek insanları görev başına getirseydi de iktidar değişse bile devam etseydi bu arkadaşlar.

Ben havacılığın da turizmin de bir sistemin, kanunla çevrelenmiş bir kurum gibi işlemesini isterdim. Ama maalesef Ortadoğu kültürümüz halen medeni kültüre kavuşmadı. Senin adam benim adam geleneği devam ediyor.

İktidar değişmezse sistemde yalakalık kültürü de aynen devam edecek. Bugünün iktidarı kazanırsa sistemin bu şekilde gitmeyeceğini görmüş olması gerekir.

Torpil, adam kayırmacılık, tahakküm altında bir havacılık ile ancak iktidarın elverdiği kadar ilerleme kaydedeceği bilinmeli.

Bilinmeli ki sistem kendi kendini yönlendirecek, atılım yapacak, eşit bir yaklaşım gösteren kamu kurumlarının tarafsız denetleyici bakış açısıyla idare edeceği bir düzenin hakim olması en büyük taleptir.

Bir ay içinde gerçekleşecek seçimler havacılığımızın ve turizmimizin geleceğini de şekillendirecek.

Umarım bu iki sektörün de istediği gibi bir düzen hakim olur..

Sıcak Bir Yaz Bekliyor…

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

~ 1 yıl önce
Yorumlara bakıyorumda şaşırıp kalıyorum,benide işten çıkarırlarmı diye endişe duyanlar,çok garip. hakkaniyetle işe girenler ve sisteme katkısı olanların değiştirilmemesi gerekir ancak paraşütle inip sadece maaş alan yada zerre kadar fayda sağlamayıp vizyonu olmayanları göndermeleri gerekir.Eğer böyle yapılmazsa hiçbir şey değişmeyecek demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 ~ 1 yıl önce
Sn Kıdık , bizlerin sesi olacağınıza inanıyoruz, şirket emeklilik haklarımız gasp edildi …

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dogrular, eğriler ~ 1 yıl önce
Ali bey, Thy bugün dünya çapında bir havayolu olduysa bunu yapılan doğruların çokluğu ve eğrilerin azlığı ile başardı. Bir liyalatsizlik türküsü tutturmuşsunuz ama sonuç ortada, hatalar, yanlışlar elbette var ama basarilara bakınca sizlerde bu şekilde iddialarla tüm herkesi işinden ederseniz mevcut düzenin devamının daha doğru olduğunu söylüyor akıl. sizler bu kafayla maalesef bu kurumu bozuk para gibi harcarsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen de kabul ediyorsun ~ 1 yıl önce
Muhalefet gelse yine ayni sey o zaman degisim olsa ne yarar. Onun adamlari gider bunun adamlari gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gelir vergisi muafiyeti ~ 1 yıl önce
Bizim maaşlarımızdan çok fazla gelir vergisi kesiliyor. Maaş yarıya düşüyor. Buna çözüm bulunmalı. Pilotlardaki sistem bizde de olmalı. Biz havacı değil miyiz? Bu şekilde sektör gelişmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
değilsin ~ 1 yıl önce
havada olana havacı denir.
Bilin bakalım ben kimim? ~ 1 yıl önce
Ben ay da 80 saat senede 1000 saat uçuyorum benden de aynı ofiste çalışan personel gibi gelir vergisi kesiliyor.Bilin bakalım ben kimim??
dhmi elektrik ~ 1 yıl önce
kurumda elektrik personeli olarak mağdur ediliyoruz, mahkeme kararı uygulanmıyor, hala bize 30 bin maaşı reva görüyorlar. biz olmasa radarlara enerji verilemez, kuleciler uçakları yönetemez. biz de kulecilerle aynı maaşı istiyoruz. yaparsa genel müdürümüz yapar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Engelli ~ 1 yıl önce
İşten haksızca acımasızca torpilli kul hakkıyla gelen genç yöneticilier tarafından hor görülen atılan Engellileri unutmayın Ali bey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeşil Pasaport ~ 1 yıl önce
Yeşil pasaport konusu ne durumda ve ne olacak? Bize konuyu biraz anlatır mısınız Ali Bey?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Göreceğiz ~ 1 yıl önce
Zamanında muhalefete verip veristiren ,partizanca davranan Thy yönetimi, başkan ve müdürleri goreceğiz bakalım, değişim listeleri büyük sabırsızlıkla bekleniyor,kimin ne mal olduğu gayet iyi biliniyor, nasıl bu şirketin kaynaklarının sömürüldüğünün hesabını vere vere gidecekler bu sülükler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sonumuz ne olacak ? ~ 1 yıl önce
Malum partsi sayesende girenlerin sayısı malum ( ve bu arkadaşlar malum parti sayesinde de girmiş olsa alınların teriyle çalışıyorlar ofis olsun apron olsun ) ve her yerde iktidar degişirse işten çıkarıcaklar mevzusu konuşuluyor benim sorularım şu : 1) THY'de 75 bine yakın insan var iktidar degişirse herşey degişecek diyorsunuz , ben alnımın teriyle çalışıyorum ve işimden olacaksam neden size oy vereyim ? 2 ) degişim sadece yönetici şefler müdürlükler bazlı mı olacak , yoksa taşeron ve tgs işçilerinede dokunulacak mı insanlar sizlere oy verirken bunları düşünüyor ali bey bununla alakalı bir açıklamanız olacak mı BEN HAKKIYLA ÇALIŞAN BİRİ OLARAK SEÇİMDEN SONRA İŞİMDEN OLACAKSAM NEDEN OYUMU VEREYİM ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geçmiş olsun.. ~ 1 yıl önce
Tek hücreli olup,siyasi referansla tepelere paraşütle oturduysan , yurtiçi ve yurtdışına kısa sürede müdür olduysan, namazını orucunu reklamını yapıp sağda solda sahte pehlivanlikla muhalefete veristirdiysen geçmiş olsun..
ismail ~ 1 yıl önce
TGS'deki bankamatik memurları sebebiyle bu kadar alın teri döküyorsun. Zaten işini dürüstçe yapan kimsede bu korku olmaz.Tgs'nin ve THY'nin vasıfsız sürüleri tamamen işten çıkarılmalıdır buda tüm personelin %80'ine tekamül ediyor. Bu kişiler Havaş yada Çelebi personelinden 2 kat fazla alabilmek için torpil veya tanıdık arayarak ve hak yiyerek bu pozisyonları doldurdular ve fazlaca cebe indirdiklerini kar sayarak defolup gitmelerinin zamanı gelmiştir!
HP ~ 1 yıl önce
Endişe etmeyin işinizin ehli ve çalışkan bir kişi iseniz kimse size dokunmaz.Zaten dokunan akilli biri olamaz.
Liyakat ~ 1 yıl önce
Liyakatınla geldinse korkma. Aksi taktirde Arabistan’da Afrika’da kendine iş bak.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000